Şimdi Ara

Elon Musk neden Türkiye'ye geldi? İşte Cumhurbaşkanlığının açıklaması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
6.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam saray a davet ediliyor ama ne hikmetse fotoğraf çekildiği yer orası değil.Bazıları anlasın artık Atatürk'ün ne kadar büyük ve değerli bir insan olduğunu.

• Cumhurbaşkanlığına gelen en iyi misafir
  • Ülkemiz için güzel bir gelişme.
  • Ciddi ciddi sorunlarınız var hocam. Yani bir doktora görünmekte fayda var. Harf devrimi ile olayın alakası nedir?
    Siz burada " Arapça " yazdığını iddia ediyorsunuz. Ben de size Nutuk'un aynı alfabeyle yazıldığını gösteriyorum. Bu Nutuk'u Arapça yapmaz demek istiyorum. Nasıl şuan biz Latin alfabesi kullansak bile Latince değil Türkçe yazıyoruz demek istiyorum. Yazık size hocam. Şu tartıştığınız insanlar gibi olmuşsunuz. Uçmuş yani. Normal düşünemiyorsunuz. Alfabe ile dili birbirinden ayırt edemeyecek kadar cehalet fışkırıyorken üzerinizden insanlara laf sokma peşinde koşuyorsunuz.

Atatürk 31 Ekim 1928 günü Arapça konuşurken 1 Kasım 1928'de harf inkılabı ile birden Türkçe mi öğrendi? Daha alfabe ile dil arasındaki farkı bilmiyorsunuz ben size ne anlatabilirim ki? Ayrıca orijinal Nutuk okumak ile günümüz Türkçesine çevrilmişini okumak aynı şey değildir, anlam kaybı oluşturur. Zira Atatürk sizin sandığınız Arapça lakin gerçekte Türkçe olan şeyi yazıyor, okuyor, konuşuyordu. Artık Atatürk'ün bildiği Türkçe yok. Aynı şey değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcb1903 -- 9 Kasım 2017; 11:36:50 >

• FatihAsl , insan cep telefonsuz veya en azından akılsız yaşanabilir (akılsız yaşamaya bir örnek soyuyorsa beni soyuyor gibi) ama o beğenmediğin saman yüzündem yeni nesiller sağlıklı gelişemiyor!.
    sen hiçbir yüksek teknoloji üreten ülkenin saman ithal ettiğini gördünmü!
    küçükten başlarsın büyürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: WB

Cehapeliler sosyal medya uzerinden musk’u karalama kampanyasi baslatti mi nasil son durumlar?

Elon musk ın paylaştığı fotoğraf kapak olmuştur herhalde sana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

quote:

Orijinalden alıntı: hcebi11

ne zaman bu ülkede fakir bile dışardan değil yerli eti yeterince yerse
    ne zaman dışardan saman gelmezse
    ne zaman toplamacılıktan çıkarsak,0 dan üretirsek
    o zaman gelişiriz
    insanlığı hiç saymıyorum , o biraz zor gibi geri gelmesi!

çok küçük düşünüyorsun. ben saman ithal ettiğimize üzülmüyorum. sonuçta samanı üretimde kullanıyoruz. asıl üzücü olan cep telefonu ithal etmek. çıtanızı yüksek tutun ki iktidar ve muhalefet büyük işler peşinde koşsun

İklim değişikliği, yanlış tarım uygulamaları ve artan nüfus nedeni ile tarımsal ürünler altından daha değerli olmaya başladı. Bu nedenledir ki; büyük oranla çöl ve kurak olan İsrail'den, yüz ölçümü Türkiyenin işlenebilir tarımsal alanlarından küçük Hollanda'dan, gdo'lu ürünlerini iç piyasaya sattırmayan ancak 3. dünya ülkelerine satan ABD'den tarım ürünü ithal ediyoruz.

Teknoloji, bilgi yani bilgiyi elde edebilmek için yapılan araştırma çok önemlidir. Tarımda bile son 15 Yılda sertifikalı torum teranesi ile İsrail, Hollanda gibi ülkelerden GDO'lu tohum ithal ediyoruz, Anadolu ve Trakya faunasına (biyotopuna) uyum sağlamış bitkileri yemeyi bırakarak bunlara geçiş yapıldı.
    Sonucu: daha az mahsul, yani rekolte kaybı, sağlığımızı hızlı bir şekilde bozan gdo'lu gıda tüketimi...

Hammadde kendi teknolojini gel iliştirmek için ithal edilebilir ancak ne yazık ki ülkemiz teknolojiyi her konuda ithal ediyor. Saman ithalatı bunun acı gerçeklerinden sadece bir tanesi!

Bir zamanların yandaşlarından Fatih Altaylı dahi, ''Telefon yiyerek karanızı doyuramazsınız, ancak tarımsal ürünlerle doyurursunuz'' diyebilmiştir.

Dolayısı ile temel ihtiyacını dahi üretecek bilgiye, birikime teknolojiye sahip değilsen, el bilmem nesi ile gerdek etmeye benzer yapılanlar ve buna da sevinmek, övünmek doğru değildir!

Beklerdim ki: TESLA'nın Türkiye'de üretilebilmesi sapcex'in Türkiye'de de çalışabilmesi için görüşme yaptık. Bu kapsamda: bedelsiz arazi, işçilik ve vergi avantajı sağlayacağız... Bunu yapsalardı akp'li olmamama ve erdoğanın uygulamalarını beğenmesemde alkışlar ve desteklerdim.

Arkadaşın biri yazmış, ''adam kargo taşıma anlaşması yapmış'' bununla mı övünelim? Sen dünyanın en benzersiz teknolojisi ile en ileri uydusunu yapsan da uzaya gönderecek teknolojiye sahip değilsen neye yarar? abd bir izin vermese sarayın bahçesine heykel diye dikersin.

Lafı gelmişken: Bizim saraya harcanan paralarımızın 1/10'uyla elin Hindu’su diye dalga geçtikleriniz marsa sonda gönderdi.

Bir ulusun büyüklüğü ne kadar büyük saraya sahip olduğu ile değil, bilimsel ve teknolojik başarımlarına göre sınıflandırılır.
    Günümüzde en büyük ve şaşalı saraylar araplarda, güney asya'daki bazı krallık, sultanlıklarda Bruney vs. gibi) bulunmaktadır. Ancak ulusları ne bilim ne bilgide, ne insani gelişmişlikte, ne yaşam kalitesinde/refahta, demokraside, ne de büyük devletlikte hatırları sayılmaz, büyük görülmezler.

y-chp'li de değilim üstelik. Bu yazdıklarımı umarım siyaset ve partizanlık dışı bir düşünce yapısıyla okursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 9 Kasım 2017; 11:57:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

Ciddi ciddi sorunlarınız var hocam. Yani bir doktora görünmekte fayda var. Harf devrimi ile olayın alakası nedir?
    Siz burada " Arapça " yazdığını iddia ediyorsunuz. Ben de size Nutuk'un aynı alfabeyle yazıldığını gösteriyorum. Bu Nutuk'u Arapça yapmaz demek istiyorum. Nasıl şuan biz Latin alfabesi kullansak bile Latince değil Türkçe yazıyoruz demek istiyorum. Yazık size hocam. Şu tartıştığınız insanlar gibi olmuşsunuz. Uçmuş yani. Normal düşünemiyorsunuz. Alfabe ile dili birbirinden ayırt edemeyecek kadar cehalet fışkırıyorken üzerinizden insanlara laf sokma peşinde koşuyorsunuz.

Atatürk 31 Ekim 1928 günü Arapça konuşurken 1 Kasım 1928'de harf inkılabı ile birden Türkçe mi öğrendi? Daha alfabe ile dil arasındaki farkı bilmiyorsunuz ben size ne anlatabilirim ki? Ayrıca orijinal Nutuk okumak ile günümüz Türkçesine çevrilmişini okumak aynı şey değildir, anlam kaybı oluşturur. Zira Atatürk sizin sandığınız Arapça lakin gerçekte Türkçe olan şeyi yazıyor, okuyor, konuşuyordu. Artık Atatürk'ün bildiği Türkçe yok. Aynı şey değiller.

Hocam ne demek ne alakası var. Adam neden Türkçe yazılmamış demiş, sen de 1927 deki dökümanın orjinali de budur diye örneklendirmişsin, sonra da konuyu dile vurmuşsun. Ama resimdeki mesele dil değil ki alfabe. Yanılgın burda başlıyor. Neden o dökümanı paylaştığını anlayamadım açıkçası. Kaldı ki Latin alfabesi 1927'de resmileşmemişken, bak bu da böyle yazılmış dememiz anlamsız değil mi? E tabi öyle yazılır, resmiyet kazanmamış bir dille mi yazılmalıymış? Ayrıca duvardaki nutukla aynı şey mi sana göre? Hayır dinle ilgili bir yazıysa laikliğe aykırı olmaz mı? Kaldı ki öyle olsa bile Türkçe yazılabilir.

Ama yıl olmuş 2017, neredeyse 100 yıldır resmi olarak kullanılan alfabemizin Cumhurbaşkanlığı'nda da kullanılmasını beklemek size göre cahillikse birşey diyemiyorum. Ben şahsen arkadaşa katılıyorum. Global basında kendimizi Arap ülkesi gibi göstermenin böyle bir imaj çizmenin anlamı yok.

Nutuk konusuna gelince, tarihi eser niteliği taşıyan önemli bir belgenin zaten duvarda değil müzede ya da arşivde koruma altında olmasını beklerim şahsen. Anlamı değişecek diye birşey yok, okuyan anlayan gayet de çevirebilir. Kimse anlayamıyorsa o zaman başka bir sıkıntı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 9 Kasım 2017; 12:14:30 >

• 3. Global SatShow'un açılış konuşmasını gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat 5A ve 5B uyduları SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle uzaya taşınacağını açıkladı. Bakan Arslan konuşmasında, “Uydu fırlatma uydu üretim kadar önemli, onun için de Airbus’ın alt yüklenicisi Space X’in uydularımızı fırlatması konusunda karar verildi. Uzay sonda roketi ve fırlatma sistemlerinin geliştirilmesi için çalışmalara başladık, gelecek yılın yatırım programına almayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
    Bu kapsamda Airbus'ın ana taşıyıcısı olan SpaceX ile 2020 ve 2021 yıllarında Türksat 5A ve 5B uyduları uzaya gönderilecek. Elon Musk, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de yaptığı görüşmede Türksat 5A ve 5B'nin uzaya fırlatılması için Falcon 9'un tercih edilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etmişti.

2018 SONUNDA FIRLATILACAK

Türksat 5A uydusu ile hedef Türkiye, Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Asya bölgesi için televizyon yayıncılığı ve veri iletimi hizmetlerinin gerçekleştirilmesi olacak. Haberleşme uydusu olan 5A’nın 2018 yılının sonunda uzaya gönderilmesi planlanıyor.

• çocuk musun la argümana bak. Orası cumhurbaşkanlığı konutu bir zahmet her şey Türkçe olsun normal bir yer değil zaten. Nasıl Cumhurbaşkanlığı forsu tarihteki Türk devletlerini temsil eder aynı şekilde Türkçe olmak zorunda.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    ABD de dandik yollar bile paralı.
  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    yazılar Öztürkçe zaten sıkıntı yok.
  • Elon Musk istedigini elde etmistir Sayin Erdogan in Amerikan firmasini tercih etmesine cok duygulandim :)

Sahsen Rusya ya bagli Kazakistan daki firlatma rampasi veya Avrupa Uzay Ajansi ile Avrupa dan firlatilacak sanmistim .

Anlasilan Turkiye ne Avrupa ya ne de Rusya ya guvenmiyor veya red almista olabilir ...
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Hâlâ yadıkça rezil oluyorsunuz hocam haberin olsun. Belki eli yüzü düzgün normal bir insansınız ama burada, sosyal medyada sapıtıyor insanlar. Hâlâ kendi cümlelerin kendi içinde tutarsız.

"Adam neden Türkçe yazmamış demiş" diyorsun. Türkçe ile alfabenin bir alakası yoktur. 1 gecede cahil kaldıkçılar gibi yazıyorsun. Alfabe ile Türkçe'nin alakası nedir? Aram Arap alfabesi ile yazılan her şeyi Arapça sanacak kadar cahil ve sen de bunu aynı şekilde savunuyorsun. Bugün İran'da Arap alfabesi kullanılıyor. Arapça mı konuşuyor İranlılar?
    Azerbaycan'da SSCB dağılmadan önce Kiril alfabesi kullanılıyordu şuan Latin alfabesi kullanılıyor. Azerbaycan dil mi değiştirdi?

Şöyle söyleyeyim hiçbir alfabeyi bilmeyen 6 yaşında kızınıza " sen şuan konuşamıyorsun çünkü alfabe bilmiyorsun " demek gibi. Harf konuştuğun sesin şeklidir sadece. Şekiller değişince senin konuşman değişmez. Etrafında hiç mi birazcık akademik eğitim almış insan yok. İki kalem tutmuş, tarih okumuş kimse tanımıyor musun? Hayır yakın değiliz göstereyim. Ben tarih mezunuyum çünkü.

Harf inkılabı çok gerekli bir inkılaptır. Ama siz olayı bambaşka yorumluyorsunuz. Harf inkılabı o dönemin eski, bağnaz okuma yazma bilen medrese hocalarından soyutlamak içindi halkı biraz. Biraz batıya yönelmek içindi. Bir çok sebep vardı. Ama Arap alfabesinden nefret değildi sebebi. Atatürk'ün 1928 sonrası da bir çok günlük ve yazısında da Arap alfabesi kullandığı ortada iken hem de. Atatürk alfabeden nefret edecek kadar sığ ve aptal bir insan değildi. Her herhangi bir eser orijinal haliyle en iyi anlamı taşır. Nutuk okudunuz mu hiç bilmiyorum ama 6 çeşit çevirisini okudum ben. Sonra okulda öğrendiğim kadar eski Türkçe sayesinde orijinal metni de okudum. Hepsi birbirinden çok farklı. Size de tavsiyem bedava dağıtılan Nutuk harici bir çok çevirisi de var. Onları da okuyun.

Lütfen daha fazla da uzatmayın konutu. Zira olayı siyasi görmüyorum ben. Tamamen siyasi sebepler sizi düşürür.

• YA şurda görüşmede konuşulanlar hakkında bir faydası olur diye yorumlara bakayım dedim pişman oldum birisi tablolara birisi vizeye Allah akıl fikir versin

• quote:

Orijinalden alıntı: 001ATB

quote:

Orijinalden alıntı: WB

Cehapeliler sosyal medya uzerinden musk’u karalama kampanyasi baslatti mi nasil son durumlar?

Elon musk ın paylaştığı fotoğraf kapak olmuştur herhalde sana...

Neden kapak olsun, cok anlamli ve ince bir hareket

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ciddi ciddi sorunlarınız var hocam. Yani bir doktora görünmekte fayda var. Harf devrimi ile olayın alakası nedir?

Benim verdiğim cevaplarda hata yok. İyice oku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hâlâ yadıkça rezil oluyorsunuz hocam haberin olsun. Belki eli yüzü düzgün normal bir insansınız ama burada, sosyal medyada sapıtıyor insanlar. Hâlâ kendi cümlelerin kendi içinde tutarsız.

"Adam neden Türkçe yazmamış demiş" diyorsun. Türkçe ile alfabenin bir alakası yoktur. 1 gecede cahil kaldıkçılar gibi yazıyorsun. Alfabe ile Türkçe'nin alakası nedir? Aram Arap alfabesi ile yazılan her şeyi Arapça sanacak kadar cahil ve sen de bunu aynı şekilde savunuyorsun. Bugün İran'da Arap alfabesi kullanılıyor. Arapça mı konuşuyor İranlılar?
    Azerbaycan'da SSCB dağılmadan önce Kiril alfabesi kullanılıyordu şuan Latin alfabesi kullanılıyor. Azerbaycan dil mi değiştirdi?

Şöyle söyleyeyim hiçbir alfabeyi bilmeyen 6 yaşında kızınıza " sen şuan konuşamıyorsun çünkü alfabe bilmiyorsun " demek gibi. Harf konuştuğun sesin şeklidir sadece. Şekiller değişince senin konuşman değişmez. Etrafında hiç mi birazcık akademik eğitim almış insan yok. İki kalem tutmuş, tarih okumuş kimse tanımıyor musun? Hayır yakın değiliz göstereyim. Ben tarih mezunuyum çünkü.

Harf inkılabı çok gerekli bir inkılaptır. Ama siz olayı bambaşka yorumluyorsunuz. Harf inkılabı o dönemin eski, bağnaz okuma yazma bilen medrese hocalarından soyutlamak içindi halkı biraz. Biraz batıya yönelmek içindi. Bir çok sebep vardı. Ama Arap alfabesinden nefret değildi sebebi. Atatürk'ün 1928 sonrası da bir çok günlük ve yazısında da Arap alfabesi kullandığı ortada iken hem de. Atatürk alfabeden nefret edecek kadar sığ ve aptal bir insan değildi. Her herhangi bir eser orijinal haliyle en iyi anlamı taşır. Nutuk okudunuz mu hiç bilmiyorum ama 6 çeşit çevirisini okudum ben. Sonra okulda öğrendiğim kadar eski Türkçe sayesinde orijinal metni de okudum. Hepsi birbirinden çok farklı. Size de tavsiyem bedava dağıtılan Nutuk harici bir çok çevirisi de var. Onları da okuyun.

Lütfen daha fazla da uzatmayın konutu. Zira olayı siyasi görmüyorum ben. Tamamen siyasi sebepler sizi düşürür.

Hocam kusura bakmayın da yazı, Türkçe seslerin birebir karşılığı olsa ne olur onu anlayamıyorum. Şahsen resme bakınca Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi alfabesini göremiyorum. Orası herhangi bir yer değil, Türkiye Cumhuriyetini temsil eden önemli bir makam. Okuyamadığım yazının nasıl seslendirildiği beni neden ilgilendirsin gözünü seveyim. Arkada bir tane Türkçe yazı yok, bayrak yok. Cumhurbaşkanı orada olmasa mekana Arap emirlikleri derdim.

Ayrıca ne yazının nasıl seslendirildiğinden bahsettim, ne de dil vurgusu yaptım. Nasıl okunduğuyla ilgili hiçbir yorum yapmadım. Sadece Cumhurbaşkanlığı gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin temsil edildiği bir makamda resmi olan Latin alfabesinin kullanılmamış olmasını yadırgadığımı belirttim.

Argümanınızı cahillikle ya da rezillikle bağdaştıramıyorum açıkçası. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir mekanda bu olmamalıydı düşüncesindeyim. Cumhurbaşkanı o karede olmasaydı ya da tanımasaydınız mekan konusunda sizin tahmininiz ne olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 9 Kasım 2017; 14:25:39 >

• Duvarlara bak arap hayranlığı almış yürümüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Get lan 60bin maaş alan bir danışmanı seçimde oy alma yolu demiştir öyle çağırmıştır yoksa nerden bilecek.

gettim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.