Şimdi Ara

Elon MUSK'tan Twitter çalışanlarına: Ya kovacağım ya da işi zamanında bitireceksiniz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ulan be sana yemin ediyorum 4 yıllık hesabımi bu nedenden dolayı perma banladilar ki küfür hakaret yok sadece eleştiri yaptım 20k dan fazla karmam vardı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siyasi parti liderlerinden ekstra ücret alsa keşke. Twitter dan siyaset yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu troller ordusu ve bot hesaplara neşter atması gerekiyor.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

Benim işim düştüğünde gittiğim doktor ve avukatlar yazdığım saatlerde görüşme yapıyor. 4 de hasta kontrolüne giden doktora denk gelmedim. 4 e doğru kırık için gittiğim doktordan niye bu saate randevu alıyorsun diye fırça yediğim için biliyorum. Evet kaymağını yiyenlerden bir gurub onlar. Yatış yapıldıktan sonra ertesi gün 10 a doğru kontrole gelmişti.

Mahkeme için gittiğim avukatta benzer triplerdeydi. Geneli farklı olabilir ama nedense muhatap olduklarımız bu şekilde.

• Yoo, yazılımcıların iki kod çiziktirip dünya bu ya triplerini sevmiyorum. "FAANG insanın gözünün yaşına bakmaz." Vay bee neler neler. Sanki vw toyota ya da philips samsung bakıyor muydu?

Evet konu yazılımcılar, ama yazılımcı camiasında özelden bir tripler var. Kimse "ulan bu civata niye olmuyor" diye ağlamaz ama yazılıma gelince "kod niye hata veriyor" diye klavye kırar. ya da sizin anlayacağınız dilce "kompaylır error veriyor bi metod çağırdım repo ne alaka" falan filan bi kelimeler.

Çevremde tahmin edebileceğinizden daha çok yazılımcı var, kendim de c, c#, python belirli seviyeye kadar yazabiliyorum ama işim bu değil. Yazılımcı muhabbetini çok severim ama sizin yaptığınız doktorların latince sıkıştırması ile aynı, itici ve kibirli.

• scorn kullanıcısına yanıt

İyi de kardeşim bir şey yazmadım ki. Clean code temiz kod demek, bunun prensipleri var. İki kod çiziktirdik diye para vermiyorlar bize. Öyle bir şey varsa çık işinden gel bizimle çalış bize bilmişlik taslıyorsun. Kendimi yüceltmeye çalışmıyorum ama yaptığım işi çiziktirmek sanıyorsan gel sen yap anasını satayım.

Bahsettiğiniz şirketler safi yazılım şirketleri mi? Toyota ,Microsoft gibi ya da Facebook gibi yazılım üretiyor mu? Hangi kafayla kıyaslıyorsunuz ki? Toyota sadece yazılımcılardan para kazanıyorduysa benim mi haberim yok.

Dil bilmek yazmak mesele değil ki, herkes yazıyor. İşin mühendisliği var. Analiz tasarlama gibi. Kod yazmayı geçtim, verilen işi anlayıp algoritmasını tasarlamak bile başlı başına bir iş. Kaldı ki bahsettiğimiz verileri çekmek işlemek onu kullanıcıya iletmek üstelik bunlar oluyorken de siz 2-3 saniye fazla beklemeyin diye nelerle uğraşılıyor bilmiyorsunuz. Kod çiziktirmekmiş.

Hayır siz Hintlilerden nefret ediyorsunuz onu anladık da kendiniz daha hiçbir şey anlamadan millete cevap vermeye çalışıyorsunuz. O açıp azıcık biliyorum dediğinizi bile Hintlilerden açıp izlemişsinizdir. Ben Hintlileri seviyorum demem ama yapılan safi ırkçılık.

• Bir şey yapmadım dediğiniz zaten birebir doktorlar ile aynı. Bunu anlamanızı beklemiştim. Onlar da bir şey yapmıyorlar, ama hayatlarını işleri ile o kadar iç içe sokuyorlar ki femur dediği zaman normal geliyor. Hayır değil. Clean code da normal değil.

Firma karşılaştırmasını açıklamayacağım belli ki mümkün değil anlamayacaksınız.

Dil bilmek ile yazmak aynı şey değil tabii ki. Ama yazılımcı arkadaşım ki çok sağlam para kaldırıyor, "var" yaz geç dediği yerde ram kullanımını azaltmak için ben "byte", "bool" kullanıyordum. Sonuç? O yazılımcı ben mühendis.

Hintliler konusu nerden açıldı? Ne ara neye laf ettim? Hani bir tarafından anlamak diye bir tabir var da oradan da anlayamamak enteresan bir seviye. Irktan bağımsız olarak yazılım denilen şeyi herkes yapabiliyor, mühendisliği bir kısım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.