Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1114. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: tiesto77
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22.299
Cevap
646
Favori
1.638.076
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11111112111311141115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

14900 e altı sıfır eklemeniz gerekiyor. Yani milyon değil milyar oluyor.

Tabi bunun yanında bir ekmek, eski para ile 12500000 lira oluyor. Demek ki bu günleri öngörerek sıfırlar atılmış. Bu durumda hesap kitap işlerine ne kalem yetermiş ne kağıt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vitriol kullanıcısına yanıt
    2002 yılında, iphone 14 yoktu. biz getirdik, de diyebilirler. yiyen de çıkar yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

burda gayet açıklamalı bir yazıya denk geldim.

Ekonomi

Prof. Dr. Çelik, Bakan Şimşek’in emekli maaşı hesabına karşı çıktı, 2002 verilerini paylaştı

Aziz Çeli- Mehmet Şimşek

31 Ocak 2025 14:00

Güncelleme: 31 Ocak 2025 15:59

• -A+

T24 Haber Merkezi

Çalışma Ekonomisi uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en düşük emekli maaşlarına dair paylaştığı sayılara tepki göstererek, açıklanan verilerin çarpıtıldığını söyleyerek "Şimşek'in söylediklerinin hangi birini düzeltelim!" dedi.

Prof. Çelik, Bakan Şimşek'in AKP Ankara Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi’ndeki "En düşük emekli maaşı 66 liraydı. Bugün neredeyse 14 bin 500 liraya çıkmış durumda 40 dolardan 400 doların üzerine çıkmış. 10 katlık artış var" açıklamalarına tepki gösterdi.

Şimşek'in açıkladığı verilerin çarpıtıldığını belirten Çelik "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in söylediklerinin hangi birini düzeltelim! Mehmet Bey verileri alenen çarpıtmış!" dedi ve 2002 yılına dair şu verileri paylaştı:

"Aralık 2002'de Bakan Beyin partisi iktidara geldiğinde,

Net asgari ücret: 184 TL

İşçilerin en düşük emekli aylığı: 257 TL

En düşük memur emekli aylığı: 376 TL

En düşük esnaf emekli aylığı: 150 TL idi.

Sizin en düşük emekli aylığı dediğiniz 66 TL en düşük emekli aylığı değildi. Emeklilerin çok küçük bir kesimin yararlandığı Bağ-Kur Tarım emeklisi aylığı idi.

BağKur tarım sigortalılarının sigortalılar içindeki payı yüzde 1,5-2 arasındadır. Emekliler arasındaki en büyük grup işçilerdir.

Konuyu çarpıtmayın!

En düşük işçi emekli aylığı 2002’de partimiz iktidara geldiğinde asgari ücretin yüzde 39,6 üzerindeydi. Bu hesaba göre şu anda 31 bin TL civarında olması gerekirdi.

En düşük memur emekli aylığı asgari ücretin yüzde 104 üzerindeydi. Bu hesaba göre şu an 45 bin TL olmalıydı.

En düşük esnaf emekli aylığı ise asgari ücretin yüzde 81,5’i düzeyindeydi. Şu an 18 bin TL olmalıydı!

Siz ne yaptınız. En düşük emekli aylığını herkes için 14 bin 469 TL yaptınız (14 bin 500 bile yapmadınız)!

Övündüğünüz bu!

En düşük emekli aylığını asgari ücretin yüzde 65,4’üne düşürdünüz.

Halep ordaysa arşın burada"

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

• teb in promosyon sayfasını kapatmışlar güncelleme yapacaklar veya yapıyorlar,bu iyi birşey diğer bankalar içinde hareketlenin haydi der hiç yoktan.

• djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

umarım adam gibi dişe dokunur bir promosyon kampanyası yaparlar, her banka da rekabet eder yoksa bu kötü gidişatta saçmalayıp promosyon tutarlarını bile düşürürseler hiç şaşırmam.

daha dün teb'e promosyon için başvurmuştuk. şansa bak. maaş yattı ama promosyon yatmadı. acaba tutarlar iyileşir mi ? kötüleşir mi ? herhalde promosyon yatmadan tekrar iptal edip yeniden verebiliriz ?

• johnny lenn kullanıcısına yanıt

düşüreceklerini sanmamda çokta bir iyileştirme yapacaklarını malesef sanmam ama 1-2 bin tl değişiklik olur düşük maaşların promosyonlarında büyüklerde belki 15-20den 20-25 civarına oynama olabilir,biri zaten adım atsa diğerleri rekabet için güncelleme yapacağı için bakalım bizi neler bekliyor Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) 

• beytepeli06 B kullanıcısına yanıt

hocam nereden başvurdunuz şubeden mi yoksa mobilden mi ? bizim başımıza akbankta gelmişti biz 12500den imza atmıştık promosyon yattığı gibi iptal edip yeniden başvurmuştum yeni tutar gelmişti hesaba,maaş yattığı için beklemedik 1 ay daha,kötüleşeceğini sanmıyorum ama çokta büyük bir yükseltmeye yapacaklarını sanmıyorum hocam,en düşük maaş içinp promosyon 5bin ya mesela 7-8e filan çıkarırlar veya 6-7ye büyüklerde ise 15-20 olan promosyonunu 20-25 civarlarına çıkacağını düşünüyorum,rekabet her zaman kullanıcıya yarar  ,bence promosyonunuz yatsın hesaptan çekmeden iptal edin cep şubeden tekrar başvurun hemen yatar veya o gün.

cevabınız için teşekkürler.

teb herşey mobil uygulamadan oluyor hocam.
    iptali mobil şubeden yapıyorsunuz. ardından menüden tekrar sözleşmeleri onaylayıp başvuruyorsunuz.
    bakalım bekleyecegim. şimdi hiç iptal etmeyeyim. dediğiniz gibi yatsın aradaki farka göre değerlendirelim.

inşallah teb oranları arttırır

• beytepeli06 B kullanıcısına yanıt

mesela iş bankasındada aynı böyle promosyon güncellemesine denk gelmiştik ben beklemiştim aceleci davranmadım,iyikide öyle yapmıştım en düşük maaş için ödenen promosyon şuan 5bin iş bankasında ben 6 binden onaylamıştım şuan yeni oranların yayınlanmasını bekliyorum en düşük için 6bini geçeceğini düşünüyorum o zaman kalan aylar için ödeme yapıp yeni tutardan alacağım iş bankasında.

büyük ihtimal yine en yüksek teb verir diğer bankalar ona ayak uydurur.

• ing sol elle sağ kulağını tutup,bir gözünü kapatıp,tek ayakta 10 kez sekip nefesini 3 dk tutanlara özel İMKANSIZ paket 25 k kampanya başlatmış.

• Bu kime yarar bilmiyorum, umarım birilerine faidesi olur bu haberin. Hakkınız var ise aklınızda bulunsun.

Ekonomi

Emekliler için önemli karar; KDK, aile yardımı ödemelerinin geriye dönük yapılmasını onayladı

02 Şubat 2025 10:47

Güncelleme: 02 Şubat 2025 10:56

• -A+

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), emeklilerin aile yardımı ödemelerinin geriye dönük olarak yapılması gerektiğine karar verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu, emeklilere yapılan aile yardımı ödemelerinin kesilmesinin hukuka aykırı olduğuna karar verdi. Bir devlet hastanesinde ebe olarak çalışan bir kişi, 2021'de emekli olduktan sonra aile yardımı ödemesinin kesildiğini fark etti. Gerçek Gündem'in aktardığına göre, Emekli olmadan önce eşine yapılan aile yardımı ödemeleri, çocukları olduğu için başlamıştı. Emekliliği sonrası kesilen bu ödemeler için başvuruda bulundu ve KDK'ya taşındı.

KDK, başvuruyu inceledikten sonra aile yardımı ödemelerinin geriye dönük olarak eksiksiz yapılması gerektiğini belirterek, kesilen ödemelerin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğunu tespit etti. Kurumun tavsiye kararı üzerine Sağlık Bakanlığı, eksik ödemeleri tamamlayarak durumu KDK'ya bildirdi. (Gerçek Gündem)

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

aile yardımı hakkı sadece kamu emeklileri için mi geçerli hocam? haberin içeriğine baktım da, sanki aile yardımı için başvuru yapan devlet hastanesinden emekli kişi, emekliliği boyunca da aile yardımı alabilecekmiş diye anlam çıkardım. çocuğu 18 yaşına geldiği için aile yardımını kesmişler ama habere konu olan emekli kişi kesilmesine yönelik başvuru yapmış ve aile yardımı hakkını devam ettirmiş diye anladım.

• dede06 kullanıcısına yanıt

koşullara gel be, emekliyle böyle dalga geçerim demişler:

sen istiyor ek promosyon para, bana vereceksin 5 otomatik fatura, açacaksın 75 bin₺ turuncu hesap, çekeceksin 50 bin₺ kredi, kredi kartımdan harcayacaksın 1000 tl para...

bir de ilk yıl kredi kartından aidat almayacakmış Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) 

• Yeni emekli olanlar, acil banka değiştirmek isteyenler dışında yeni promosyon anlaşması için 1 ay daha beklemekte yarar var.

SGK Şubat ayında yapıyor bankalarla promosyon pazarlığını. En geç Mart gibi açıklanır sanırım.

ING vb. abuk anlaşmalara imza atmadan beklemekte yarar var sanırım.

"Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 19 banka arasındaki promosyon anlaşması martta güncellenecek. "

Emekli promosyonları martta güncelleniyor: 31 bin liraya çıkabilir - Diken

• johnny lenn kullanıcısına yanıt

hiç bir malümatım yok konu hakkında, sadece rastladım bu başlıkta birilerinin işine yarar diye paylaştım. geriye dönük vs diyince belki yararına olan çıkar diye düşündüm.

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

anladım hocam hiç önemli değil, paylaştığınız için teşekkürler

• obblomovv O kullanıcısına yanıt

inşallah güncelleme gelir ama bu anlaşmalar 3 yıllık yapılıyor. daha 2 senesi var. sgk dan resmi duyuru da yok. genelde seçim vs olunca erken güncelliyorlar. yoksa takvim ve posta gazetesinde hergün emekliye zam haberi var.

• kira zam oranı %56, emekliye "enflasyon zammı" %15. başka sorum yok sayın emekli.

• dede06 kullanıcısına yanıt

bir de enflasyon karşısında eriyip giden üç kuruş promosyona karşılık 3 yıl emekliyi bankaya bağlama sorunu var evet. bu bana göre her yıl olmalı ki hem enflasyon karşısında hem de bankaların rekabet etmesi için emekliye fayda getirsin.

ancak buna ilişkin hiçbir yeni düzenleme girişimi yok gördüğüm kadarıyla, varsa da kulak arkası ediliyor sanırım...

• 
Sayfa: önceki 11111112111311141115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.