Şimdi Ara

Emekli maaşı itiraz ettik cevap geldi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
14.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babam emeklilik maaşı az olduğu için itiraz etmiş. Cevap geldi bugün dilekçenin özetini yazıyorum;

İlgide kayıtlı dilekçenize istinaden ********** tahsis numaralı dosytanızda yapılan incelemede tahsis talep tarihiniz itibari ile 2000 öncesi 10 yıl ve 2000 sonrasıda 14 yıl olmak üzere toplam 24 yıllık prime esas kazançlarınız ve toplam 7185 prim ödeme gün sayısı üzerinden tarafınıza 01.05.2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bağlanan yaşlılık aylığınızda herhangi bir eksik hesaplama yapılmamıştır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

O prim sayısına yaklaşık 800 TL ödeniyor. Bu normal mi? Dahada üstelesek maaşı artar mı?

• Up
  • 2000 sonrasında 14 nasıl oluyor, yıl 2013
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

2000 sonrasında 14 nasıl oluyor, yıl 2013

öyle yazmışlar bende bişey anlayamadım yarın ss atabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

2000 sonrasında 14 nasıl oluyor, yıl 2013

2000 dahil 2013 ile birlikte 14 yıl ediyor.
  • 800 tl çok az aklıma gelen tek şey babanın prim günlerinin düşük yatırılması yoksa mümkün değil 800 tl emekli maaşı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastson59

800 tl çok az aklıma gelen tek şey babanın prim günlerinin düşük yatırılması yoksa mümkün değil 800 tl emekli maaşı

827 olmasi lazim.

bu gonderilen dilekceye karsilik tekrar itiraz edebilirmiyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum 24 yıl ödeme yapılmış ancak hangi oranlarda ya da hangi basamak üzerinden ödenmiş yada ilk seneler düşük son seneler yüksek ise onun çok önemi var. Ben çevremde itiraz edip maaşı düşen insanda duydum yükselen de ? Bu işi gerçek anlamda bilene danışmalısınız muhasebeci yada eski ssk çalışanı yardımcı olabilir.
  • babanın primi hep asgari ücret üzerinden yatmış, maaşıda bu yüzden düşük bağlanmış olabilir.

e-devlet (turkiye.gov.tr) şifresi var ise ordan hizmet dökümüne bak en altta toplam günün yanında primde yazar yani 24 yılda toplam kaç bin tl primi var bunu görüp orantı sağlayabilirsin.

tahminen o pirim 100.000tl felandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

babanın primi hep asgari ücret üzerinden yatmış, maaşıda bu yüzden düşük bağlanmış olabilir.

e-devlet (turkiye.gov.tr) şifresi var ise ordan hizmet dökümüne bak en altta toplam günün yanında primde yazar yani 24 yılda toplam kaç bin tl primi var bunu görüp orantı sağlayabilirsin.

Aksama bakicam. Eğer bu islerden anliyorsaniz yardimci olur musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sevilesi adam

quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

babanın primi hep asgari ücret üzerinden yatmış, maaşıda bu yüzden düşük bağlanmış olabilir.

Aksama bakicam. Eğer bu islerden anliyorsaniz yardimci olur musunuz?

bu işlerden anlamam normal bir vatandaşım yalnız primlerimi düzgün takip ettiğim için ordan biliyorum, ayrıca bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım

• Benim bildiğim aylık yatırılan para maaşa etki ediyor.

• Primi baya dusuk yatirmis heralde.Babam 2000 oncesi 12 2000 sonrasi 12 2.500 kusur aliyor.
    Not:gorgusuzluk olsun diye yazmadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceess

Benim bildiğim aylık yatırılan para maaşa etki ediyor.

Ne bakimdan etki ediyor hocam anlayamadim

• 77.318,34 kazandırmışız devlete ve bize verdiği maaş 820 TL

söylenecek söz yok.
    Çalıştığı yerleri mahkemeye verse yükselme ihtimali varmı maaşın baya iş değiştirmiş babam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.