Şimdi Ara

Emektar pc ye ekran kartı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ekran kartını sipariş vermek üzereyken directx 12 sorunu olabilir mi diye araştırırken kullanmış oldugum windows 7 32 bit icin sanırım directx 12 yok. Peki bu durumda ekran kartının sürücüleri uyumsuzluk yaratır mı ?
  • Merhaba arkadaşlar,

nihayet gt 1030 ekran kartını çok kolay bir şekilde anakartıma takıp bios ayarları yapıp ve driver sürücüsünü yükleyip şu an kullanıyorum. Özellikle araştırma aşamasında bottlenecker sitesinin ve bilgi paylasımında bulunan arkadasların yardımı oldu. Tesekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaabi

Merhaba arkadaşlar,

nihayet gt 1030 ekran kartını çok kolay bir şekilde anakartıma takıp bios ayarları yapıp ve driver sürücüsünü yükleyip şu an kullanıyorum. Özellikle araştırma aşamasında bottlenecker sitesinin ve bilgi paylasımında bulunan arkadasların yardımı oldu. Tesekkür ediyorum.

Hayırlı olsun hocam. Darboğaz konusunda bizzat kendi tecrübelerimi aktarayım, Core 2 Quad Q9300 işlemcim ile GTX760'ı 4K'da çalıştırıp CoD oynamıştım. Daha sonra I7-4790K'ya geçtim ve eski sistemi de hala kullanıyorum. Darboğaz oldumu evet oldu ancak gidipte yeni sistem aldıracak bir darboğaz olmadı. Oynadığım oyunlardan en bilineni olan Call Of Duty Adwanced Warfare üzerinden örnek vereceğim.

4K UHD çözünürlükte sp'de orta - yüksek ayarlarda 30 FPS üzeri bir değerle gayet akıcı oynadım. Her bölümde en fazla 1 yada 2 kere saniyelik FPS düşüşleri oluyordu ki 2009 model işlemci için gayet yeterli bir performans. Darboğaz ciddi şekilde bir yerde kendini belli ediyordu, bölumler arasındaki videolarda görüntüde atlamalar ve ses senkron problemi vardı. Bana göre oyunda olmadığından gayet sorunsuz kullanmıştım.

I7-4790K'ya geçtikten sonra ne oldu? Ara videolar düzeldi, bölümde arada yaşadığım FPS dropları yok oldu. Başka da hissedilir bir değişiklik olmadı.

Amd tarafını bilmediğim için kıyas yapamıyorum ancak intel cephesinde Q9300 ayarındaki işlemciler ile GTX760 ayarındaki kartlar rahatlıkla kullanılabilir. Çok fazla kafaya takacak bir darboğaz olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgi için teşekkürler. Ben burda tabii kullanılan monitör çözünürlüğü ile ilgili bilgiyi eksik vermişim. Monitörüm VGA çıkışlı oldugu için ve desteklediği en uygun çözünürlük 1440*900 olmasına rağmen ( monitörün uyarı sıstemı) ben 1280*960 çözünürlüğünü kullanıyorum. O yüzden 4K ya da 1080p seviyelerine getirmedim. Gün sonunda, genel anlamda performansı rahatlatan bir optimizasyon görebiliyorum.
  • 4K çözünürlükte Q9300 değil, GTX 760 limitleyici olur. 1080p'de oynasaydınız farkı görürdünüz. Multiplayer oyunlarda işlemci farkı daha da belli olur. Q6600@3.0 GHz ile GTX 950 (GTX 760 dengi sayılır) BF4 sp'de darboğazın kralı oluyordu. Patlamalı sahnelerde droplar oluyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.