Şimdi Ara

EminEvim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
45
Favori
362.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: öneri

Orijinalden alıntı: wtwt24

Orijinalden alıntı: klas34

öneri

arkadaşım ben bizzat adamların yaptığı sözleşmeyi okudum orda yazıyor zamanında yapılmayan ödemelerde şu kadar gecikme zammı uygulanır diye inanmıyorsan git sor. bu da bal gibi faizdir kaynak ilahiyatçı prof.dr. abdulaziz bayındır. ayrıca bu sistemin faizden bir farkı yok sadece inançlı insanların bi takım dini duygularından istifade ederek kar etme peşindeler. mesela, müşteri kura sistemine kayıt yaptırıyor adama hiçbir kurada çıkmazsa bile vade ortasında ödemesi yapılıyor bankada ise vade başı ödeme yapılıyor ne fark var arada. ayrıca imece usulü deniyor ödenen aidatlardan her ay biri ev sahibi yapılıyor deniyor ama vade ortasına geldimi herkesin ev parası veriliyor ama daha herkesin taksidi bitmediki nasıl oluyor bu iş. şirket daha önceki müşterilerden gelen birikimlerden kurada çıkmayanlarınm ev parasını veriyor. parayı para ile değiştirme misli misline olmadıkça haramdır haramdır haramdır. birde kendilerine inançlı süsü verip insanları sömürüyorlar. ismi lazım değil eminevim şubelerinden bir tanesi adamları ayda2 trilyon civarında cirosu aylık 100 milyar civarında karı var iş için giden birisine asgari ücret teklif ediyor. adamların dini hassasiyeti olmadığı burdan belli.

sende sallamışsın 2 trilyon tl ne demek bilmiyorsun galiba paradan 6 sıfır atılalı kaç yıl oldu hala alışamadınızmı ya?

Ev aldım kardeşim ben bu sistemle hala ısrar ediyosun gecikme zammı var diye bana mı uygulamadılar yani babalarının oğlu muyum ben.?yok böyle bişe.Alsalardı tabi ki faiz olurdu buna karşı çıkan yok zaten.

Alıntıları Göster
    Sistem hem mantık olarak hem manevi olarak güzel. Ben gidip bilgi aldım aklıma takılan soruları sordum.
    Fakat benim çevremde ya da ınternetteki forum sayfalarında(kendi sitesi hariç) 'ben filanca yerden ev aldım çok memnunum telefonum mail adresim şudur bilgi verebilirim' diyen bulamadım. Yada tam tersi 'ben girdim kazık yedim paramı alamadım evimi alamadım ödemem gecikti şu kadar ceza-faiz ödedim' diyene de rastlamadım. Yok mu ağzı yanmış ya da yüzü gülmüş deneyim etmiş hiç kimse?

• quote:

Orijinalden alıntı: kursuneses

Sistem hem mantık olarak hem manevi olarak güzel. Ben gidip bilgi aldım aklıma takılan soruları sordum.
    Fakat benim çevremde ya da ınternetteki forum sayfalarında(kendi sitesi hariç) 'ben filanca yerden ev aldım çok memnunum telefonum mail adresim şudur bilgi verebilirim' diyen bulamadım. Yada tam tersi 'ben girdim kazık yedim paramı alamadım evimi alamadım ödemem gecikti şu kadar ceza-faiz ödedim' diyene de rastlamadım. Yok mu ağzı yanmış ya da yüzü gülmüş deneyim etmiş hiç kimse?

Alıntıları Göster
    Bu sistemden komşum ev aldı ve yerleşti taksitlerini ödüyor. O komşumuzun vesilesi ile gittik görüştük bilgi aldık ve biz de girdik çekilişte ilk ay bize çıktı :) sonra annemler de girdi sonra kardeşim de girdi sisteme. Şimdilik sıkıntı yok. Hem 20 yıllık şirket Türkiye bu dönemde ciddi krizler geçirdi ve şirket ayakta. Ayrıca referansı çok binlerce kişi ev sahibi araba sahibi olmuş.
    Banka kredisi, faize hassasiyeti olanlar için olanaksız oluyor, geriye finans kurumları ve eminevim kalıyor. Biz de eminevimi tercih ettik şimdilik memnunuz sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: musado
    Bu sistemden komşum ev aldı ve yerleşti taksitlerini ödüyor. O komşumuzun vesilesi ile gittik görüştük bilgi aldık ve biz de girdik çekilişte ilk ay bize çıktı :) sonra annemler de girdi sonra kardeşim de girdi sisteme. Şimdilik sıkıntı yok. Hem 20 yıllık şirket Türkiye bu dönemde ciddi krizler geçirdi ve şirket ayakta. Ayrıca referansı çok binlerce kişi ev sahibi araba sahibi olmuş.
    Banka kredisi, faize hassasiyeti olanlar için olanaksız oluyor, geriye finans kurumları ve eminevim kalıyor. Biz de eminevimi tercih ettik şimdilik memnunuz sıkıntı yok.

Hayırlısı olsun hepiniz için, peki sistemde yaşadığınız sorunlar oldu mu? Ödeyemediğiniz zaman oldu mu? Sözleşme dışında Ekstra para istendi mi? Mesela vergi-sigorta... Gibi ayrıca siz kurada ilk çıkan olarak toplamda ne ödeyeceksiniz? Birde evinizi nerden aldınız? Çok soru oldu galiba :-)

• quote:

quote:

Hayırlısı olsun hepiniz için, peki sistemde yaşadığınız sorunlar oldu mu? Ödeyemediğiniz zaman oldu mu? Sözleşme dışında Ekstra para istendi mi? Mesela vergi-sigorta... Gibi ayrıca siz kurada ilk çıkan olarak toplamda ne ödeyeceksiniz? Birde evinizi nerden aldınız? Çok soru oldu galiba :-)

Alıntıları Göster
    ben organizasyona askere gitmeden önce elimde bir miktar para vardı zayi olmasın diye eminevimi bularak girdim. Örnek bana komşum oldu. O benden daha eski bir müşteri ve sıkıntı yaşamıyor. Askerliğim biteli 1 ay oldu daha taksit ödemeye başlamadım dondurdum ödemelerimi nasib olursa temmuzda başlayacam ödemelere. Bana ilk alma hakkı çıktı daha almadım annemler ve kardeşime de ev çıkmadı henüz ödemeler devam ediyor. Bana ilk sırada çıktığı için hemen evime yerleşip oturma durumum olduğu için evini geç alanlara göre daha fazla ödemiş olacağım ama evini geç alan da kira ödemiş olduğu için o hem kira ödeyecek hem de ev taksidi, böylece çıktısı daha fazla oluyor. Ev çıktı fakat sonra alacaksan, evini satın alanakadar düşen taksit ödüyorsun,halen kira yardımı alıyorsun.

Herşeyden önemlisi sistemin faizsiz olması en cazip tarafı. Benim de eminevimi seçmemde asıl neden bu olmuştur. Allah zor durumda bırakmasın. Kolaylık versin hepimize.

• quote:

ben organizasyona askere gitmeden önce elimde bir miktar para vardı zayi olmasın diye eminevimi bularak girdim. Örnek bana komşum oldu. O benden daha eski bir müşteri ve sıkıntı yaşamıyor. Askerliğim biteli 1 ay oldu daha taksit ödemeye başlamadım dondurdum ödemelerimi nasib olursa temmuzda başlayacam ödemelere. Bana ilk alma hakkı çıktı daha almadım annemler ve kardeşime de ev çıkmadı henüz ödemeler devam ediyor. Bana ilk sırada çıktığı için hemen evime yerleşip oturma durumum olduğu için evini geç alanlara göre daha fazla ödemiş olacağım ama evini geç alan da kira ödemiş olduğu için o hem kira ödeyecek hem de ev taksidi, böylece çıktısı daha fazla oluyor. Ev çıktı fakat sonra alacaksan, evini satın alanakadar düşen taksit ödüyorsun,halen kira yardımı alıyorsun.

Herşeyden önemlisi sistemin faizsiz olması en cazip tarafı. Benim de eminevimi seçmemde asıl neden bu olmuştur. Allah zor durumda bırakmasın. Kolaylık versin hepimize.

Peki Bu çekilişli sistem değilde diğer 2 sistem daha iyi değil mi? Vade ortası yada %30 peşinatlı sistem daha mantıklı gibi geldi. Hem daha az ödeniyor toplamda

• quote:

quote:

Peki Bu çekilişli sistem değilde diğer 2 sistem daha iyi değil mi? Vade ortası yada %30 peşinatlı sistem daha mantıklı gibi geldi. Hem daha az ödeniyor toplamda

Alıntıları Göster
    120.000 TL olarak ayda 1.400 TL ödemeli vade ortası sistemine girdim Eminevim'de. 3,5 sene sonra para teslim alacağız inşallah. 1.400 TL hep sabit artış azalış yok. Ama parayı almadan önce esneklik var (dondurma, miktar yükseltip alçaltma) ama evi aldıktan sonra böyle bir şans yok. Sadece 1 ay mühlet var.

Tevekkül edip girdik. Sistemden faydalan arkadaşlarım referansımız oldu. Sonu da iyi olur inşallah.

• quote:

quote:

İmkanlarınıza göre değişiyor peşinatınız yoksa diğer sistem devreye giriyor

• Bu sistemle Bursa dan ev alan var mi acaba? Bursa olmasa da başka yerden evine yerleşenler de olabilir. Ne kadarlık sisteme girdiniz ne kadar ödediniz?
  • quote:

Bu sistemle Bursa dan ev alan var mi acaba? Bursa olmasa da başka yerden evine yerleşenler de olabilir. Ne kadarlık sisteme girdiniz ne kadar ödediniz?
    Ben eminevim'i araştırmak için buldum burayı yorumların tümünü atlamadan okudum olumlu yorumları beklediğimiz gibi olumsuz yorumlarda öküzün altında buza arama havası gibi geldi bana. İşin aslı bana somut bilgi lazım oda eminevim tarafından dolandırılan birileri varmı. tahüt edilendenin dışında herhangi bir şeyle karşılaşan varmı. Bana onlar lazım. Varmı böle bir sorun yaşayan onu öğrenmek istiyorum ve araştırmalarıma devam ediyorum. Tapu dairelerinde tanıdığı olanlar varsa eminevimin ipotek koyduğu tapulara vade sonunda kaldırılıyormu akibetleri nelerdir bu bilgilere ulaşabilenler varsa paylaşırlarsa memnun olurum. Bu iş benim kannatimce ev veya araba olarak değilde tassaruf sistemi olarak görmek lazım. Tek şüphe edilmesi gereken bir gece tası tarağı alıp giderlermi bu konuda ne gibi teminatları var. Onları araştırmamızda yardımcı olucak birileri varsa o konuda bilgi verebilirlerse memnun oluruz. Yoksa diğer şüpheler için benim bile verecek cevabım var. Benim sorularımın cevabını bulduğum an sisteme dahil olacağım. Yoksa kendime 1 ev alıp bankayada 1 ev vermek istemiyorum.

• Ben 2 gün gittim yüzyüze görüştüm. Hatta 2. Görüşmede ev alanların telefonlarını istediğimde hiç tereddüt etmeden hemde istediğiniz meslek yada evini alanlardan istediğiniz mevkiye göre kişileri verdiler. Çevremde polis ve öğretmen tanıdıklarım olduğundan 1 öğretmen 1 polis numarası aldım, her ikisinide aradım, Bursa ihsaniye ve beşevlerden evlerini almışlar, biri çekilişli sistemle 19.ayda parasını alıp evini almış diğeri %30 peşin sistemle 22.ay da
    Evine çıktığını söyledi. Notere evi satan ev sahibi, evi alacak kişi ve eminevim yetkilisi gelip satışı gerçekleştirip parayı verip helalleşip çıkmış. Bence merak edenler ya da kafasında soru işaretleri olanlar eminevim ofislerine gidip ev-araba alan kişilerin telefonlarını alıp arasın benim gibi. Hiçbir yerde ben bu sisteme girdim kazık yedim diyen duymadım, çamur at izi kalsın yada sistemden korkanlar atıp tutmuş işte

Ben kısmetse önce araba için 10-15 bin hem deneme amaçlı girmeyi planlıyorum, belkide ev için olur kısmet. Ama mutlaka iyi yada kötü yaşadıklarımı burda paylaşıyor olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursuneses -- 17 Haziran 2011; 20:33:56 >

• quote:

Ben 2 gün gittim yüzyüze görüştüm. Hatta 2. Görüşmede ev alanların telefonlarını istediğimde hiç tereddüt etmeden hemde istediğiniz meslek yada evini alanlardan istediğiniz mevkiye göre kişileri verdiler. Çevremde polis ve öğretmen tanıdıklarım olduğundan 1 öğretmen 1 polis numarası aldım, her ikisinide aradım, Bursa ihsaniye ve beşevlerden evlerini almışlar, biri çekilişli sistemle 19.ayda parasını alıp evini almış diğeri %30 peşin sistemle 22.ay da
    Evine çıktığını söyledi. Notere evi satan ev sahibi, evi alacak kişi ve eminevim yetkilisi gelip satışı gerçekleştirip parayı verip helalleşip çıkmış. Bence merak edenler ya da kafasında soru işaretleri olanlar eminevim ofislerine gidip ev-araba alan kişilerin telefonlarını alıp arasın benim gibi. Hiçbir yerde ben bu sisteme girdim kazık yedim diyen duymadım, çamur at izi kalsın yada sistemden korkanlar atıp tutmuş işte

Ben kısmetse önce araba için 10-15 bin hem deneme amaçlı girmeyi planlıyorum, belkide ev için olur kısmet. Ama mutlaka iyi yada kötü yaşadıklarımı burda paylaşıyor olacağım

hocam ev satışı noterde değil tapuda yapılır,

referansolarak verdiği telefonun evi alan kişi değilde firmanın başka bir çalışanı olmadığını nerden biliyorsunuz??

konuda olumlu mesajların hepsininin 1-2 mesajlı üyeler olması ilginç ???

• quote:

Orijinalden alıntı: rallyproco

referansolarak verdiği telefonun evi alan kişi değilde firmanın başka bir çalışanı olmadığını nerden biliyorsunuz??

ben sadece kendi izlenimlerimi anlatıyorum,

Referans olarak görüştüğüm kişilerin firma çalışanı olup/olmadığını tabiki bilemem ama sadece Bursa dan 700-800 kişi içinden ben kendim seçerek görüştüm bu kişilerle, 1Polis 1Öğretmen, Polis izindeydi ev taşıyormuş "izinden gelince buyur karakola gel, burda başka polis arkadaşlarda var bu sistemden ev-araba alan" dedi, fırsat bulup gidemedim. He ben bunada güvenmiyorum/inanmıyorum diyorsan sen araştır sen izlenimlerini yaz rallyproco

Tapu yerine noter demişim ufak bir hata bence, bu kadar büyütmenin anlamı yok.

Ayrıca;
    beni 1-2 mesajlık üye olmakla kıyas edeceksen üyelik bilgilerimden bakabilirsin Katılım zamanı: 22 Temmuz 2009; çok sık mesaj yazmadığım için normal. Eski mesajlarımda var fakat sistem silmiş. sende 2005 kayıtlısın 18 mesaj gözüküyor çok mu sence?
    300mesajlık olmakla 3 mesaj olmak farklıdır ama ben firma propagandası yapmıyorum sadece izlenimlerimi paylaşıyorum, gidin girin bu sisteme demiyorum, bilmeden araştırmadan atıp tutanlara karşıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursuneses -- 22 Temmuz 2011; 9:05:07 >

• quote:

quote:

ben sadece kendi izlenimlerimi anlatıyorum,

Referans olarak görüştüğüm kişilerin firma çalışanı olup/olmadığını tabiki bilemem ama sadece Bursa dan 700-800 kişi içinden ben kendim seçerek görüştüm bu kişilerle, 1Polis 1Öğretmen, Polis izindeydi ev taşıyormuş "izinden gelince buyur karakola gel, burda başka polis arkadaşlarda var bu sistemden ev-araba alan" dedi, fırsat bulup gidemedim. He ben bunada güvenmiyorum/inanmıyorum diyorsan sen araştır sen izlenimlerini yaz rallyproco

Tapu yerine noter demişim ufak bir hata bence, bu kadar büyütmenin anlamı yok.

Ayrıca;
    beni 1-2 mesajlık üye olmakla kıyas edeceksen üyelik bilgilerimden bakabilirsin Katılım zamanı: 22 Temmuz 2009; çok sık mesaj yazmadığım için normal. Eski mesajlarımda var fakat sistem silmiş. sende 2005 kayıtlısın 18 mesaj gözüküyor çok mu sence?
    300mesajlık olmakla 3 mesaj olmak farklıdır ama ben firma propagandası yapmıyorum sadece izlenimlerimi paylaşıyorum, gidin girin bu sisteme demiyorum, bilmeden araştırmadan atıp tutanlara karşıyım.

Alıntıları Göster
    1-2 mesajlık üye derken ilk sayfadaki mesajları kastetmiştim ben, noterden satış olayınıda biri size anlatmış gibi geldiğinden siz yanılmayın diye söyledim, yoksa sizinde sirket propagandası yaptıgınızı düşünmedim.

• quote:

1-2 mesajlık üye derken ilk sayfadaki mesajları kastetmiştim ben, noterden satış olayınıda biri size anlatmış gibi geldiğinden siz yanılmayın diye söyledim, yoksa sizinde sirket propagandası yaptıgınızı düşünmedim.

Alıntıları Göster
    elimde peşinat yok ama ayda 1500 tl taksit verebilirim(eve yerleşmem kaydıyla). sizce ev nasıl alabilirim? fikri olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurgazi

elimde peşinat yok ama ayda 1500 tl taksit verebilirim(eve yerleşmem kaydıyla). sizce ev nasıl alabilirim? fikri olan var mı?

Alıntıları Göster
    özel bankalar evin 100 % lük kısmını kredi olarak veriyo hocam, 100000 tl lik evmi alacan gidersin bankaya, 100000 lik konut kredini çeker, tapunu alır evine oturursun. yok çekilişmiş, peşinatmış, kira yardımıymış, bu şirket yarın yerinde dururmuymuş hiç bi derdin olmaz.
  • quote:

özel bankalar evin 100 % lük kısmını kredi olarak veriyo hocam, 100000 tl lik evmi alacan gidersin bankaya, 100000 lik konut kredini çeker, tapunu alır evine oturursun. yok çekilişmiş, peşinatmış, kira yardımıymış, bu şirket yarın yerinde dururmuymuş hiç bi derdin olmaz.

Alıntıları Göster
    eskiden bankalar veriyorlarmış ama şuan bddk işi sıkı tutuyormuş.
  • quote:

Faiz alıp vermek konusunda karnınız genişze sizin için zaten sorun yok istediğiniz bankayla çalışırsınız. Buradaki insanlar Bankalardan ve faizden uzak durmak amacıyla alternatifler arıyorlar mesele bu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendinibil

quote:

Faiz alıp vermek konusunda karnınız genişze sizin için zaten sorun yok istediğiniz bankayla çalışırsınız. Buradaki insanlar Bankalardan ve faizden uzak durmak amacıyla alternatifler arıyorlar mesele bu....

faiz'siz bankalarda var bu ülkede şuda varki konut kredisi zaten faiz'e girmez eğer bankalar faiz kelimesini kullanmasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: klas34

wtwt24

eski parayla 2trilyon. ne kastettiğimi anlayacak zekaya sahip değilsen o senin sorunun.

Alıntıları Göster
    şimdi 50 bin tl lik birşey alacaksın 25 bin tl sini taksitle veya peşin veriyorsun geriye kalan 25 bini ödemeden önce araba veya evini seçip alıyorsun 25 bin tl yi ödemeye devam ediyorsun benim aklıma yattı bence çok mantıklı

bir seçenek daha var şimdi annelerimiz gün yapıyor ya o günü arabaya taşımışlar her ay yada hafta kura mı ne çekiliyor çıkan kişi taksitle arabasını alıyor daha çok ayrıntı isterseniz katalog almıştım tarayıcıdan çekip ss yükleyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: wtwt24

quote:

Orijinalden alıntı: kendinibil

quote:

faiz'siz bankalarda var bu ülkede şuda varki konut kredisi zaten faiz'e girmez eğer bankalar faiz kelimesini kullanmasa.

Faizin faiz olması için bankanın ona ne ad verdiğine bakılmaz. Uygulamada para karşılığı daha fazla para alınıyorsa bunun adı faizdir. Finans kurumları evi alıp vadeli satarken bankalar evi almaz size elindeki nakit parayı satar. Fark budur

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.