Şimdi Ara

Emlak Vergisi’ne, suya, çöpe zam (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tek mesken şartı var hocam. Yani tek tapu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar vergiyi dipleyince millet tüketimde kısıtlamaya gitti. Baktılar vergi gelirleri düşüyor o zaman insani tüketim şeylerinde vergiye abanıyorlar. Eğer ülkecek sokaklarda yaşayıp su tüketmeyi minimuma indirirsek bu defa da hava vergisi alacaklar.
  • -Peki size bu önergeyi Büyükşehir belediye başkanları toplantısında Büyükerşen tarafından yapıldığını ve dahası
    -mtv
    -trafik cezaları
    -elektrik faturası ve şuan anımsayamadığım 1-2 kalem daha,fiyatları arttırılarak buralardan da belediyelere gelir sağlanması gerektiğini, yakın zamanda da olma olasılığının yüksek olduğunu desem ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: RealnReal

Bir soru da ben sormak istiyorum. Mesela benim 2 adet 200 metrekareyi geçmeyen evim var ve emekliyim fakat bu evler iki farklı il sınırı içinde yer alıyor. Bu durumda kişi başı sahip olunan ev adedine mi bakılır yoksa o il sınırı içindeki ev adedine mi?
    Bunu tespit edicek sistem Türkiyede yok hocam yani kanunen uygulatamazsınız ama pratikte hayata geçirebilirsiniz vergi kaçırmak isterseniz

• Enflasyondan en önemli maddeleri çıkart.

Ama vatandışın sürekli kullandığı her şeye zammı geçir allah geçir. Mükemmel bir ilahi adalet be. Ben vicdan yaparım vallahi ülke yönetiyor olsam, yazık günahtır ya derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Daha bunlar iyi gunlerimiz
    "‘iyi bir muhitte' oturan semti güzel olan ev sahiplerinin emlak vergisi olağanüstü düzeylerde artacak."

Yani artık fakirler ve zenginler aynı mahallede oturmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 28 Şubat 2020; 20:53:32 >
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    Bir de sokakları cadde yapıyorlar vergi için, bizim evin olduğu sokak bildiğin klasik sokak ve hiç bir zaman aynı anda 2 araba geçmemiş bir yer ama cadde oldu ve vergi arttı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Evden vergi alınması bana göre haksızlık .Bu varlık vergisine girer. İslam'da varlık vergisi vardır ama kazanç vergisi yoktur Oysa modern sistemde kazanç vergisi vardır ayrıca KDV denilen tüketim vergisi vardır .Tüketim vergisi tüketiciden alınır bu nedenle satıcı KDV'yi tüketiciden alıp devlete öder tüketiciden alamadığında ise devletten ödediği KDV'yi alır

Devlet şu an kazanç vergisi alıyor üstüne tüketim vergisi alıyor birde varlık vergisi almaya çalışıyor (ki şu an belediyeler alıyor zaten) . İnsanlar ev alırken zaten kazanç vergisi ödemişler evini kiraya verdiğinde yine gelir vergisi ödüyorlar.

İnsanlar paranın değerini korumak yani devletin (paranın değerini düşürerek yaptığı) soygundan kurtulmak için ev,arsa,tarla vs alıyor fakat devlet soyguna devam edebilmek için bunlara da vergi çıkarıyor

Varlık vergisinin sonunda sosyalist bir toplum oluşur... islam'da zekatın zenginlere verilen hak-görev olması sosyalist toplum yaratmak için değil insanların yardımsever olmasını sağlamak ve diğer insanları rahat bırakmak için olabilir. Fakat bugün devlet yardım yapacağın parayı senden zorla alıp belediye başkanın çaycı-şoför olarak aldığı akrabalarına maaş olarak yada yandaş kurumlara ödenek olarak ödüyor

Alıntıları Göster
    Hangi işimiz islama göre. Sözde muslumaniz ama dinin geregini daha devlet yapmiyor. Fazicilik desen kraligini devlet yapiyor, kerhanelerden kazandığı para memuru, emeklisine maaş olarak gidiyor vs vs

• sadoes S kullanıcısına yanıt
    Sorumu neden yanlış yerlere çekiyorsunuz. sadece bilgi edinmek adına soru sordum. bu tavrınız hiç hoş değil.
  • Uzun zamandır böyle güzel haber almamıştım. Yetmez ama evet diyorum.
  • Oy verenler dusunsun

• RealnReal kullanıcısına yanıt
    Yoğunluktan yeni gördüm mesajınızı,amacım sizi itham etmek değil kanunda oluşan bir boşluğa dikkat çekmekti ki bu yüzden bir çok vatandaşla sıkıntı yaşamış birisiyim.Belki birileri görürde bir önlem almak için çabalar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.