Şimdi Ara

Emlak Vergisi’ne, suya, çöpe zam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 den fazla mesken olması durumu için. Hayır muaf olamazsınız. Dükkan gelir getiren bir mülk anlamına gelmektedir. Zira 2. Meskende gelir getiren mülk demektir. Tek ev ve tek gelir şartı aranmaktadır.
    İlaveten. Dükkan olması ve kiracı olması durumunda, hem kira geliri hemde stopaj geliriniz olmaktadır. İstisna tutarı ve üzeri durumda stopaj tahsilatı yapma hakkınız mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 3 Şubat 2020; 11:27:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    tesekkur ettim
  • "OTURDUĞUN YERE GÖRE VERGİ"

bu vergi o kadar sinsi düşünülmüş bir vergi ki..

Tüm şehirlerde en elit olarak görülen belediyelerin hemen hemen tamamı Chpli belediyelerin elinde. bakınız Ankara Çankaya, Bursa Nilüfer gibi İstanbulu söylemeye bile gerek yok.. Yani kendi seçmenine tam olarak yansıtmadan, zaten chpli kesim bize bir daha oy vermez bahanesiyle yükleyebildiğimiz kadar onlara yükleyelim mantığı var.

Bu kadar sinsilik şeytanın aklına gelmez. Keşke bu sinsilikleri dış politikalarda da kullanabilseler
  • Uçuyor muyuz gençler?

Şaka bir yana çok iyi yapıyorlar, hatta az bile yapıyorlar bu millete.

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Diyelimki emeklisiniz. Tek ve yaşadığınız meskeniniz var. Ve bu mesken 200 m2 geçmiyor. Bu durumda. Bağlı bulunduğunuz belediyeye dilekçe vererek vergiden muaf olabilirsiniz.
    Emekli ve ev hanımı karısı var üzerlerine 1'er adet ev var bu durumda vergi durumu ne oluyor?
  • Hem kendisinin hem eşinin evi olan emekli vergi öder mi?

Hayır ödemez. Bu haktan yararlanacak emeklinin üzerinde sadece bir konut olması gerekiyor.
    Hak sahibinin üzerine 1 mülk olması şartı var 2. Mesken yada iş yeri arsa bu haktan yararlanmayı engeller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 3 Şubat 2020; 13:15:10 >
  • Geçen sene tek taksidine 305 tl ödemiştim emlak vergisinin.
    Bugün gittim 340 lira yatırdım.önceden kalan mtv ve trafik cezalarıyla birlikte 1500 lira çıktı cepten 2 saatte.Asgari ücret alanın Allah yardımcısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Hem kendisinin hem eşinin evi olan emekli vergi öder mi?

Hayır ödemez. Bu haktan yararlanacak emeklinin üzerinde sadece bir konut olması gerekiyor.
    Hak sahibinin üzerine 1 mülk olması şartı var 2. Mesken yada iş yeri arsa bu haktan yararlanmayı engeller.
    Arsa tarla gibi şeyler buna dahil mi hocam?

• Anne emekli,üstüne ev var.Ayrıca anne ve kardeşlerin ortak pay olduğu 1 ev daha var.Bu durumda ortak olan evi kardeşler arasında bölüştürecek olursak diğer ev üzerinden vergiden muaf olunabiliyor değil mi ?
  • Söz konusu mülkten gelir elde etmediğini beyan etmesi ve sonucu beklemesi gerekir.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Olur anne’niz evlatlarına söze konu hissesini satış yapması gerekir.

Selam
    Muaf olmak için arsa metrekaresi konuttaki gibi 200 mü acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arsada bir istisna ölçümü yada tutarı varmı bilemiyorum

• Asgari ücreti ve maaş zamlarını il, ilçe, semte göre düzenlerlerse olabilir.
    Bu nasıl saçmalık yahu?!

Asgari ücreti, emekli maaşını Türkiye genelinde belirli bir yüzde arttır, vergi sisteminde semti bile baz alarak vergi topla.
    Bu ülkede lüks semtlerde anasından, babasından ev kalan ve emekli maaşı, asgari ücret ile geçinmeye çalışan bir çok insan var.

• Yetmez, daha fazla, köküne kadar

Ejder ve simoti ile...

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Emlak vergisi evin değerine göre alınsın.

Ev sahibi evin değerini bildirsin. Ilk evden vergi alınmasın. Ikinciden %1, 3.den %2, 10.dan%9, 50.den %49 vergi alınsın.

Vergi kaçırmak amacıyla düşük değerden gösterenlerin evi değerinde toki tarafından parası verilerek alınsın.
    Evden vergi alınması bana göre haksızlık .Bu varlık vergisine girer. İslam'da varlık vergisi vardır ama kazanç vergisi yoktur Oysa modern sistemde kazanç vergisi vardır ayrıca KDV denilen tüketim vergisi vardır .Tüketim vergisi tüketiciden alınır bu nedenle satıcı KDV'yi tüketiciden alıp devlete öder tüketiciden alamadığında ise devletten ödediği KDV'yi alır

Devlet şu an kazanç vergisi alıyor üstüne tüketim vergisi alıyor birde varlık vergisi almaya çalışıyor (ki şu an belediyeler alıyor zaten) . İnsanlar ev alırken zaten kazanç vergisi ödemişler evini kiraya verdiğinde yine gelir vergisi ödüyorlar.

İnsanlar paranın değerini korumak yani devletin (paranın değerini düşürerek yaptığı) soygundan kurtulmak için ev,arsa,tarla vs alıyor fakat devlet soyguna devam edebilmek için bunlara da vergi çıkarıyor

Varlık vergisinin sonunda sosyalist bir toplum oluşur... islam'da zekatın zenginlere verilen hak-görev olması sosyalist toplum yaratmak için değil insanların yardımsever olmasını sağlamak ve diğer insanları rahat bırakmak için olabilir. Fakat bugün devlet yardım yapacağın parayı senden zorla alıp belediye başkanın çaycı-şoför olarak aldığı akrabalarına maaş olarak yada yandaş kurumlara ödenek olarak ödüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Şubat 2020; 16:52:29 >

• Ülkeyi böyle ben de yönetirim alüminyum kobalt.

Hatta daha ne vergiler uydururum aklınız şaşar!

zam ve zamcık ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 4 Şubat 2020; 18:55:35 >
  • Eski sistemde CEHAPE her şeye itiraz ediyordu.

Meclisten kanun çıkartmak çok zordu. Her şeye köstek oluyordu bu CEHAPE zihniyeti.

Şimdi kanunlar hiç bir şeye takılmadan böyle ŞAK diye çıkıveriyor elhamdülillah.

İşte bakın bir kanun daha çıktı. "ŞAK" sesini duydunuz mu?
  • Büyük şehirler elden gidince şimdi belediyelerin aldığı vergilere zam yapıyolar ki bizim cahil halk doğrudan belediyeleri suçlasın sonuçta parayı ona ödüyolar. 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşımın kaldırılması da bu yüzden yapılıyor. CEHABE geldi belediyeye herşey bahalılandı, beleş otobus kartınızı elinizden aldı diyecekler..
    Bir soru da ben sormak istiyorum. Mesela benim 2 adet 200 metrekareyi geçmeyen evim var ve emekliyim fakat bu evler iki farklı il sınırı içinde yer alıyor. Bu durumda kişi başı sahip olunan ev adedine mi bakılır yoksa o il sınırı içindeki ev adedine mi?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.