Şimdi Ara

eMMC karttan vs USB 3.1'den Boot

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 32 GB eMMC hafızaya sahip bir asus tp200sa modelinde bir bilgisayar var. Bu bilgisayarın USB 3.0 ve type-c girişleri mevcut. Hafıza çok düşük olduğundan ve açma kapama işlemleri yavaş olduğundan, ben USB 3.0'dan veya USB 3.1'den işlemciyi boot edip oradan çalışmak istiyorum. Hız performansı eMMC'den daha iyi olur mu sizce? Bir de harici harddisk SSD olsa farkeder mi? Teşekkürler...

• Hocam sorduğun soruların cevabını bilmiyorum ama ben de bu cihazı almayı düşünüyorum ama en büyük sorun RAM ve disk kapasitesinin düşük olması.

1) Cihazda RAM slotu var mı yoksa ram anakarta lehimli mi? Eger boşta ram slotu varsa ilave ram takilabilir veya mevcut 2 gb tek slota takılıysa çıkartıp yerine 4 gb ram takilabilir.

2) eMMC disk değiştirilebiliyor mu? SATA disk takilacak yer var mı? Bu imkanlar varsa disk kapasitesi artirilirsa kullanılabilir hale gelir bu cihaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fyec F kullanıcısına yanıt
    msata veya m2 sata küçük ssd lerden alıp yine buna uygun disk kutusu alıp böyle deneyebilirsiniz. Usb 3.0 portundan emmc den kat be kat performas alırsınız.

http://www.enpedi.com/2015/04/usb-surucuye-windows-78-veya-10-kurmak.html

Burada nasıl kırulacağı yazıyor. İsterseniz extreme usb bellek kullarak daha taşınabilir bir hale getirebilirsiniz. Ssd den yavaş olacaktır ama emmc den hızlı olabilir. Kendiniz kendi emmc nizi test edip daha sonra sandisk extreme serisinin sonuçları ile karşılaştırabilirsniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.