Bence çıkma kemer mantıklı olmaz.Çünkü zaten çıkma araç kaza yaptığı için ve şayet airbagleri açtıysa (bunu parça çıkma olduğu için bilme şansınız yok ) elinizdekini tamir ettirmekten başka şans yok. Bu arada emniyet kemeri takmıyorum demişsiniz.Size önerim emniyet kemeri takmanız.Yaşınızı , başınızı almış bir insan olduğunuz için sizi eleştirmeyeceğim.Ama neden takmalıyım derseniz.İnternette takla atan araçta kemer takmayıp sağ sola savrulan insanların videosunu izleyerek neden takmanız gerektiğini anlayabilirsiniz.Sonuç olarak ben yine takmam derseniz.Satarken alıcıya söylemek şartı ile kendi tarafınızı tamir ettirin derim.Ama yanınızdaki kişiler kemerlerini taktığına ve güvenliklerini önemsediklerine göre yan koltuğu da orijinal parçası ile değişini sağlayın derim. Bu arada komple değişim yapacaksanız.Bence iyi bir marka tercih edin.Çünkü emniyet kemerinin kumaş kısmı bile çok önemli.Forumda konusu vardı.Orijinal kemer olmasına rağmen fiorino ile kaza sırasında kemeri kopup yaralanan biri vardı.
Tamir ve degisim konusunu bilmem ama,emniyet kemerinin geri zor toplamasini temizleyerek cozebilirsiniz ben yaptim cok da guzel oldu, soyle ki; yaptigim arastirmalarda bir cok yerde pahali silikon spreylerden soz ediliyor,benim yaptigim bim marketlerde 2,25 kurusa satilan silikonlu temizlik maddesi mavi bir fis fis li sise,alin emniyet kemerini sonuna kadar cekip alt ve ust kisimlarina bolca sıkın sonra birakin( kurumasi icin cekili birakabilirsiniz) kuruyunca kemerin kendini kolayca topladigini ve temiz gorunup parladigini goreceksiniz ayrica hos bir kokusu var.kolay gelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bolca sıkmak doğru olmaz. Kemer sona kadar çekilir, bir karış alana bir fıs olacak şekilde yavaş yavaş sona kadar temizlik spreyinden sıkılır. Bir iki sefer çek bırak yapıldıktan sonra kendi haline bırakılır. Bu işlem bir-iki sene geri toplamama sorununu çözer.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme