Şimdi Ara

Emniyet kemerim geri sarmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
31.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FOrd focus aracımın sağ ön emniyet kemeri geri toplamıyor. Bunun tamiri mümkün mü?
    Yenisiyle değiştirmek gerekir mi?
    Herhalde fiyatı da hatırı sayılır bir rakamdır.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Emniyet Kemeriniz Geri Sarmazsa Ne Yapmalısınız?

Emniyet kemeri sarma sorunu, araç sahipleri için yaygın bir sorundur. Emniyet kemeriniz geri sarmazsa, bu can güvenliği açısından ciddi bir tehlike oluşturabilir. Bu sorunu güvenli bir şekilde ele almak için şu adımları izlemelisiniz:

• Kontrol Et: Emniyet kemerinin sıkışmış veya hasar görüp görmediğini kontrol edin. Ayrıca, kemer makarasının kir veya yabancı madde içerip içermediğini inceleyin.

• Temizle: Kemer makarasını ve çevresini yumuşak bir bezle temizleyin. Çalışma alanına zarar vermemek için keskin nesneler veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmayın.

• Yağla: Kemer makarasını hafif bir yağlayıcı ile yağlayın. Yağlayıcıyı aşırı miktarda kullanmamaya dikkat edin.

• Test Et: Emniyet kemerini birkaç kez çekin ve bırakın. Sorun devam ediyorsa, aşağıdaki seçenekleri göz önünde bulundurun:

• Servise Başvurun: Emniyet kemeri sarma sorunu devam ediyorsa, aracınızı bir yetkili servise götürün. Sorunu profesyonelce teşhis edip onarabilirler.

• Emniyet Kemerini Değiştirin: Emniyet kemeri hasar görmüş veya onarımı zor ise, değiştirilmesi gerekebilir. Bir değiştirme için yetkili bir servise veya otomotiv parçası mağazasına başvurun.

Emniyet kemeri sarma sorununu gidermek, güvenliğiniz için çok önemlidir. Bu adımları izleyerek sorunu güvenli ve etkili bir şekilde çözebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım makarası bozulmuştur.
    sökülüp yapılması tavsiye edilmez genelde.aktif gergi sistemi falanda varsa karışıkdır.
    fiyatı nedir bilemiyorum ama hatırı sayılır miktardadır.
  • benimkide bozuk herhalde topik olunca aklıma geldi
    geriye şlakk diye sarmıyor hatta kapıyı filan kapatırken bile arada kalıyor sarkıp
    ne kadardır tahmini her araca her emniyet kemeri olurmu yoksa orjinalinim taktırmak gerekir
  • Makarası çok fazla yüklenildiyse ya da çok kurcalandıysa bozulmuştur..

Aynı olay benim eski arabamda, Hyundai accente gelmişti bir kaç yıl önce.

Götürdüm servise o zamanın parası 170 milyon lira para almışlardı.

Şu an en azından 250 ytl fiyatı vardır diye düşünüyorum...

Bu aradqa tamir etmeye çalışmayın geremy arkadaşımm doğru söylemiş..

Faciaya bile yol açabilir fazla kurcalamak.Git taktır yenisini
  • desene biz 500 -750 ytl bayılacağız çiftine
  • benim şöför koltuğunun kemeri sarmasında sorun yoktu ama takmak için çekerken takılıyordu, kaza anındaki gibi, önceleri çok çok yavaş çekerek takabiliyordum ,sonra ne kadar yavaş çeksemde canı isteyince çekiliyordu, komple değiştirdim 50 ytl idi megane 1 in, eskisinin kutusunu açmayı sakın denemeyin , meraktan eskisinin içini açtım uğraşa uğraşa , içindeki zemberek birden boşalıyor, parmağımdaki ufak bir kesikle kurtuldum ,allahtan ileri doğru açıldı yüzüne doğru açılsa daha kötü olabilirdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: yaka9

benim şöför koltuğunun kemeri sarmasında sorun yoktu ama takmak için çekerken takılıyordu, kaza anındaki gibi, önceleri çok çok yavaş çekerek takabiliyordum ,sonra ne kadar yavaş çeksemde canı isteyince çekiliyordu, komple değiştirdim 50 ytl idi megane 1 in, eskisinin kutusunu açmayı sakın denemeyin , meraktan eskisinin içini açtım uğraşa uğraşa , içindeki zemberek birden boşalıyor, parmağımdaki ufak bir kesikle kurtuldum ,allahtan ileri doğru açıldı yüzüne doğru açılsa daha kötü olabilirdi

Sen bayağı ucuza almışsın arkadaşım.
    Ben 98 de 170 milyon vermiştim kend, servisinde bir tanesine

• dağıtıcı firma yetkilisi
    TAMİRİ OLMUYOR DEĞİŞTİRMEK LAZIM
    dağıtıcı firma yetkilisi
    EMNİYET KEMERİ AİRBAG FİŞEĞİ VAR ONUN İÇİN FİYATI 450 İLE 500 TL CİVARI
  • ABİ NE KADAR ABARTILI FİYATLAR BUNLAR.
    BASİT BİR EMNİYET KEMERİ 500 YTL. ASLINDA BİZ MÜŞTERİLER SERVİSE GİTMEYEREK NE KADAR HAKLI OLDUĞUMUZU
    ORTAYA KOYUYORUZ. bASİT BİR DİGİTAL SAAT İÇİN BİLE SERVİS 350 YTL İSTİYOR. 1 YTL LİK SAAT ALIR ÜZERİNE TAKARIM. bÖYLECE SAATİ İPTAL ETMİŞ OLURUM.
    quote:

Orjinalden alıntı: allbattros

dağıtıcı firma yetkilisi
    TAMİRİ OLMUYOR DEĞİŞTİRMEK LAZIM
    dağıtıcı firma yetkilisi

• Aktfe gergi de vardır muhtemelen. Airbag sensörlerinden gelen bilgilere göre çalışır. O yüzden fiyatları uçuktur ama hepimizin bildiği gibi kesinlikle ihmale gelmez bir parçadır. En kısa sürede yenisi ile değiştirmenizi öneririm.
  • Bizimde Meganede (amcamın) sağ ön yolcu kemeri sarmıyor.
  • Başka bir forumda bir arkadaş şöyle yazmış, denemedim ama mantıklı geldi..

"98 civic te ben kapı iç kenarlarından plastik kapakları söküp makaranın olduğu bölümün kenarlarına contact yağlı cleaner sıktım sorun çözüldü arkadaşlar."

??
  • .
    .
    .

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=54432

.
    .
    .

burada tamiri anlatılıyor arkadaşlar... tamir ettirseniz aynı işlem yapılıyor. Öernek araç OPEL ASRTA GL 1.6 16V 2000
  • bence yenisi almak mantıklı gibi geliyor niyemi orada bir merkezi bir daire içinde bilyalı bir dişli buna kazada tutunan bir çengel var tamir edilirde aynı hasarı verip bu çengele takılmazssa sorun çıkar ki mazallah camdan fırlama olur çüş demeyin sorun yaylarda genellikle rahat edebilirseniz tamir yapın ama o bilyalı mafsalda sorun olması ile ilgili top gear da mı ne izlediğim video vardı üretim bandıdan çıkan araçlarla ilgili kronik sorunlardan biriydi ciddi olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup vitamin -- 20 Aralık 2009; 1:18:10 >
  • konu hortlak
  • Bir hortta benden benim kemerde sarmıyor polo 6 n ne yapacağız arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: allbattros
    dağıtıcı firma yetkilisi

madem hortladı, yazalım bari;

havayastığı aktif gergi fişekleri emniyet kemeri bölümünde değil, koltuğun yanındaki tokanın arkasındadır. kemerle bir alakası yok onların...

edit : resim ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 23 Şubat 2012; 12:08:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

dağıtıcı firma yetkilisi

havayastığı aktif gergi fişekleri emniyet kemeri bölümünde değil, koltuğun yanındaki tokanın arkasındadır. kemerle bir alakası yok onların...

Hocam peki 99 model 6n volkswagen poloda kemer takmazsak hava yastıkları açılırmı açılmazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

dağıtıcı firma yetkilisi

Hocam peki 99 model 6n volkswagen poloda kemer takmazsak hava yastıkları açılırmı açılmazmı?

onu bilemem. bu üreticiden üreticiye değişebilen bir durum. bunun için kullanım kılavuzuna bakmanız ya da üreticiye sormanız lazım...

• Hort olacak ama konu güncel
    Konudaki arkadaşlar kemerleri ne yaptılar?

Benim getz de her iki ön kemer geri sarmıyor
    Ben cok kullanmıyorum ama yanımdakiler takıyor
    Onlar inince ben elimle geri çekiyorum

Bir araştırayım dedim, fiyatları duyuncu dudağm ucukladı.
    Bu kemerleri yapan yerli firma yok mudur ki direk onlardan alsak?

veya çıkma kemer alsak hurdacılardan. geri sarması olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 10 Eylül 2016; 1:17:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.