Başka bir topicte bir arkadaş push e-maili sorunca aklıma geldi, araştırdım. Böyle bir hizmeti varmış emoze firmasının. Ücretsiz push e-mail hizmeti.
Kullanan oldu mu hiç?
Apple'ın push e-mail hizmeti nasıl olacak? Paralı mı? Bilgisi olan...
push mail nasıl oluyo? cahilliğime verin
quote:
Orjinalden alıntı: marikanwap
Hahh.. Bu konuyu açmak lazımdı zaten.
Hocam normal e-maillerde, senin internete bağlanıp, kullanıcı adı şifre girip e-mailleri download (pull - çekme) etmen gerekiyor.
Push e-mailde ise, sistem sürekli internete bağl ve serverını kontrol ediyor. Diyelim ki iş mailini telefonuna tanımladın. İş adresine e-mail geldiği anda, sistem eş zamanlı olarak e-maili telefonuna gönderiyor. SMS gibi yani. Senin birşey yapmana gerek kalmıyor.
peki telefon internete bağlı olmalımı yoksa şebeke üzerinden mi geliyor mailler...pek anlayamadım kusura bakma?
quote:
Orjinalden alıntı: aston
peki telefon internete bağlı olmalımı yoksa şebeke üzerinden mi geliyor mailler...pek anlayamadım kusura bakma?
internete bağlı olman şart.
gprs, edge, 3g vs..
wi fi nese de edge için ülkemizde biraz tuzluya patlar heralde pek acil bir şey olmadıkça...sağol bilgilendirmen için....
quote:
Orjinalden alıntı: mcagirici
quote:
Orjinalden alıntı: marikanwap
Hahh.. Bu konuyu açmak lazımdı zaten.
Hocam normal e-maillerde, senin internete bağlanıp, kullanıcı adı şifre girip e-mailleri download (pull - çekme) etmen gerekiyor.
Push e-mailde ise, sistem sürekli internete bağl ve serverını kontrol ediyor. Diyelim ki iş mailini telefonuna tanımladın. İş adresine e-mail geldiği anda, sistem eş zamanlı olarak e-maili telefonuna gönderiyor. SMS gibi yani. Senin birşey yapmana gerek kalmıyor.
Güzel bir olay bu..Tamda aradığım şey..Hotmail desteleniyormu acaba??
Türkler pek Push edilmekten hoşlanmaz
izy mail kullanırım daha iyi ben hotmail hesabımı bu şekilde kontrol ediyorum.İnternete bağlı olduktan sonra çözüm çok.
oldukça gereksiz.wifi açık olunca pil zaten 3-4 saatte bitiyor.email alıcam diye sürekli internete bağlı kal.saçma.
Yok alırsın mailini sonra kesersin wifi'yi sorun olmaz gereksiz değil.Burada mail ile iş yapan kişiler fazla
quote:
Orjinalden alıntı: snek1
oldukça gereksiz.wifi açık olunca pil zaten 3-4 saatte bitiyor.email alıcam diye sürekli internete bağlı kal.saçma.
Benim bildiğim kadarı ile Iphone ' daki mail ayarlarından zaten otomatik gönder/al seçeneğini istediğimiz zaman aralığında ayarlayabiliyoruz.Ben 30 dakikada bir otomatik gönder/al yapacak şekilde ayarladım mail gelmişse zaten otomatik çekiyor maili. Push mail için de internet bağlantısı gerekiyorsa Iphonun kendi mail programı da zaten push mail ozaman
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme