İkinci el forumunda Amazon Türkiye den göndericisi amazon Germany olan ürünler hakkında çok fazla yalan yanlış bilgiler var, amacım bu bilgileri çürütmektir. 13 ay önce amazon germany satıcısından ichill rtx 3080 almıştım, 1 ay kullanıp ( mining ) geri kutusuna koydum. Daha sonra ise bu forumun ikinci el bölümüne 10.000 TL ye koydum. Mevcut forum fiyatları o an 12k civarıydı. İlanın altına çok sayıda gereksiz yorum aldım, bu yorumların başında 1 ay kullandım dememe rağmen çoğu kişiden 7/24 kullanıldığım yönünde yorumlar geldi. Yani benzer kartları 12-13k ya insanlar koyarken onlara bir şey yazılmazken benim 10.000e koyduğum kartı 1000 lira için bu yorumlar gelmesi gerçekten şaşırtıcıydı. Aynı fiyata rog strix var diyeni bile gördüm Üstüne üstelik forumdaki arkadaşlara göre garantisiz kartmış, yurtdışı ya. Buna rağmen forumda hakkı ile yorum yapan arkadaşlar da var @Nevfel @Byzec @RTX3080Ti Bu arkadaşın yaptığı yoruma da kimse cevap atamadı, şu fiyatlardan kimse almıyor bile yazılıyor, getir alayım deyince sesleri çıkmıyor Son olarak bu olumlu ve olumsuz yorumlardan ve piyasa fiyatının çok altına koymama rağmen gelen yorumlar neticesinde fiyatı yükselttim, Ucuza koyunca linç yiyorum, ben de piyasa fiyatına çektim, bir de onun için linç yedik. Forumda bir şey satmak gerçekten çok zormuş, Forum dışı platformlardan 10.500-11.500 e kadar bir sürü teklif aldım fakat güvenemediğim için satmadım. Bunun üzerine yakın arkadaşıma 12.000 TL ye sattım. Arkadaşa ekran kartında herhangi bir sorun çıkması halinde gerekli işlemleri kendimin yapacağını, garantisinin olduğunu, tr servislerinin bile böyle garanti sunmadığını dile getirdim. Ürünü kargolayıp gönderdikten sonra, kartın orta fanının çalışmadığını görüp beni bilgilendirdi. Kasamda alt porta bağlı olduğu için hiç fark etmemiştim. Bir furmark testi yapmasını söyledim, orta fan çalışmadığı halde çok soğuk çalışıyordu. uzun zamandır dönmüyormuş , çünkü daha önceki furmark testleri ile aynı sonuçları verdi. Tr servisine gönderip fanı değiştirmeyi teklif etti, ben de hiç uğraşmayalım amazon ile hallederim ben, en kötü tr servisinde ücretli fanları komple değiştiririm dedim. Amazon ile görüştüm, tr servisi ile irtibata geçmemi, eğer sorun çözülmezse kendileri ile tekrar iletişime geçmemi söylediler. Ben de tr servisi ile daha önceden yurtdışı cihazlar hakkında tecrübem olduğu için pek fayda sağlamayacaklarını söyledim. Bunun üzerine ürünü iade etmemi, ardından ürün ücretinin tarafıma yatırılacağı söylendi. Bu arada ürün 13 aylık Ücretsiz dhl kodu alıp ürünü DHL şubesine teslim ettim. Ürün 48 saatte amazon deposuna teslim edilip iade işlemim onaylandı Geri iade ücreti bankaya gönderildi Ürünü 13 aydır kullandığım için vergi iadesini alamadım, Vergi iadeleri ilk 30 gün geçerliymiş. Sonuç olarak amazon germany ürünlerinin garantisiz olduğunu, herhangi bir sorunda hiçbir şey yapamayacağımızı söyleyenlere kanıt niteliğinde olsun. Ayrıca ürün altına yapılan yorumları çok dikkate almayın, ağzı olan konuşuyor neticede. Amazon Türkiye farkı bu olsa gerek. Yurtiçi farklı firmalardan kart alıp ve bu aldığı kartları her yere tr garantili yazıp, özellikle yurtdışı çöp kartları almayın diyenlere gelsin Tr kartlarında sorun yaşadığınızda umarım servisler de bu amazon Türkiye gibi hızlı ve çözüm odaklı davranır sizlere |
( Emsal )Amazon Türkiye Amazon Germany satıcılı ekran kartı garanti
-
-
Elinize sağlık hocam, konu için teşekkürler.
-
Güzel konu teşekkürler hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
süper bir konu, servisle uğraşmadan direk iade... hizmetteki kalite harika. bende amazon germany saticisindan urun aliyorum. mesajim bulunsun konu ilerideki satislarimda lazim olabilir. teşekkürler
walla bende 12400f sistem toplarken akartın usb 3 19 pin plastigi kasanın soketle beraber cıktı, plastigi yerine takmaya calısırken 2 pin yamuldu. normalde kartı TR de olsa kullanıcı hatası die iade almazlardı kesin, amazon.de kartı iade aldı. 1 hafta gecmeden ücret iadesini verdiler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 1 Haziran 2023; 20:41:14 > -
Ben mining kartları direk ikinci el diye hiç bir açıklama yapmadan satıyorum. Açıklama yapmaya gerek yok. Sen ne kadar dürüst olursan o kadar linç yiyorsun yok şu kadarın altında satamazsın yok o para etmez daha ucuzları var. Kardeş mal benim para senin alırsın almazsın o beni ilgilendirmiyor da ben satarım satmam seni neden ilgilendiriyor...
Sıfırı orada gidin alın!
-
yapma bunu yapma bunu sonra süistimal ediyorlar.
-
Konu için teşekkürler hocam güzel konu
-
Güzel konu.
Yerli firmalardan uzun zamandır güvenip de bir şey alamıyorum. Geçen gün yeni ekran kartını amazondan denk getirip aldım. 100-200 TL fazla ödedim ama taksitle aldığım için total de nasıl olduysa diğer sitelerden daha ucuza geldi.
Ki, amazon kalitesini defalarca ispatladığı için almıştım. 150€ sınırı olmasaydı hatta newegg ya da amazon.de' den alacaktım normalde.
-
150 euro üstü ürün de alabilirsiniz hiçbir ek ücret ödemeden, gizli konular hocam bunlar, forumda konuları mevcut
Valla o kısımları bilemiyorum hocam. Newegg de 7,5-7,7 civarına geliyordu her şey dahil. Ama amazondan baktığımda gönderime kapatmıştı bütün kartları. Hasbel kader alabilsen bile iptal ediyor diyorlar.
Ben de riske girmek istemedim açıkçası ama sağolasın bakarım bi.
-
+rep
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaveez -- 3 Haziran 2023; 9:31:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Amazon Tr Üstunden amazon germany yada sarl dan zaten urun alırsanız!
24 ay garantisi vardır. dırek sızın gıbı yollayıp . ne kadar tl odedıysenız geri alıyorsunuz.
8 / aralık 2022 de 13500 ıstemıstım 13250 ye sattım kartımı
Dh üstünden sattım.
Her malın bir alıcısı vardır sonuç olarak. Gerisi Teferuhattır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 3 Haziran 2023; 14:30:21 >
-
Babanın şirketi amazon kadar iyi hizmet alamazsın!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tamam hizmet güzel de, e bu garanti olmuyor ki?
Ekran kartını o kadar aldıktan sonra iade yerine garantiden değişim yapsalarmış daha güzel olurmuş. Daha doğrusu o zaman garanti işlemiş olurdu.
Hele ki şu enflasyon ve kur ortamında 1 sene önce ödediğiniz rakamı iade alsanız ne olur. Elinizdeki kartın değeri 14 değil de 30 bin TL'ye çıkmış olsaydı ne yapacaktınız?
Ki bu durumu Türkiye'de firmalar yapınca "bilmemne firması rezaleti" diye başlıklar açılıyor. Kartın yenisi ile değiştirmediler, şu kadar süre önce ödediğim rakamı iade ettiler, bu haksızlık diye... Bu açıdan çelişkili bi durum olmuş.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
yapma bunu yapma bunu sonra süistimal ediyorlar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X