Şimdi Ara

EMULE KULLANIM KLAVUZU.... (PESPLANUS ve Webportalim Ortak çalışması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EMULE KULLANIM KLAVUZU.... (PESPLANUS ve Webportalim Ortak çalışması)

Arkadaşlar, e-mule peer to peer denilen bir paylaşım programı. Bağımsız programcılar tarafından hazırlandığı için devamlı güncelleniyor ve ihtiyaçlar doğrultusunda ilerliyor. Benim tanıdığım en iyi paylaşım programı.
    İnternet üzerinde paylaşılan her dosyanın bir HASH adresi vardır. Bu aynı ağdaki makinaların MAC adresleri gibi bi şey.. E-mule indirmeleri bu HASH adresine göre yapar. Bu şu demek: Dosyayı indirdiniz ve paylaşımda tutmaya devam ediyorsunuz, dosya ismini veya uzantısını değiştirdiniz.. O dosya yinede paylaşılmaya devam eder. e-mule HASH adresine göre o dosyayı bulur.

Ben genelde mod değil de orjinal sourceforge'den indirdiğim sürümünü kullanıp ayarları üzerinde modifikasyon yapıyorum.
    http://sourceforge.net/projects/emule/
    modifikasyon screenshot'ları ekte, lütfen inceleyiniz...

Ayrıca e-mule içinde arama yapılarak indirilen dosyaların yarısı sahtedir. Bu konuyu açan arkadaşın indirdiği Aviator filminin DVDrip versiyonu yok. tamamen sahte bir dosya. kesinlikle dosya isimlerine kanmayın.
    Bunun yerine aşağıda linkleri kullanın. Bu linkler dosyaların denenip sunulduğu linklerdir. Yani tıkladığınız anda e-mule dosyayı adreslemeye ve indirmeye başlar.

Genel link adresihttp://www.freereactor.com/list.php
    e-mule sunumlarının yapıldığı ama link vermeyen site:http://www.nforce.nl (Bu siteden arama yaparak bulduğunuz dosyanın sağlamasını yapın)
    http://www.divxforever.com
    http://www.sipacik.de
    http://www.shareprovider.com
    http://www.feedthemule.net/
    http://www.isozonepx.com/
    http://www.gerbilgenocide.co.uk/
    http://www.sharethefiles.com/
    http://www.fucktheinter.net
    .... gibi..

sadece divxforever yeter aslında. Hem altyazı, hem de e-mule linkleri bulabilirsiniz.
    Bu sitelerin çoğu üyelik ister. Korkmayın ücretsiz.

E-mule'den yüksek id almanız gerekli bi şey. Daha hızlı sıra alır ve indirir. Bunun için ADSL kullananlar için TCP 4662 ve UDP 4672 portlarının açık olması gerekiyor. Yüksek id için ADSL modeminizin Firewall ayarları ile oynamanız gerekmektedir. Programın sağ alt bölümünde nasıl bir ID aldığınız yazar. orası mutlaka YÜKSEK ID olmalı.
    Yüksek ID alan e-mule hemen dosyaları indirmeye başlamaz. önce adresleme yapar ve sıra alır. Paylaştığınız dosya büyüklüğü, sizden indirilen büyüklük, gönderme hızınız gibi etkenler sizin daha hızlı sıra almanızı sağlar.. Adreslemelerden sonra alınan sıraları indirme tablasına çift tıklatarak görebilirsiniz. Sırası gelenden indirmeye başlar. Bu arada sıra alınanlar arasında e-mule server var ise indirme çok hızlanır. Bu e-mule server'larda bulunan dosyalara genellikle sitelerden yönlendirme ile ulaşılır.
    E-mule'yi devamlı açık bırakırsanız gerçekten hızlı indirme yaptığını gözyaşları içinde bir Türk filmi edasıyla seyredeceksiniz.
    E-mule'niz açık olsun.
    Mutlu olduğumuz şeyleri paylaşalım......

• e-mule kullanışsız bence.Çok eskiden nabster vardı.Dial-up bağlanırdık ,MP3 indirmekten başka birşey bilmezdik ama sectiğimiz dosya 4mb ise hemen başlar 20 dak sora biterdi,hey gidi günler hey,yaşlandık tabi.

Sümüklü bikaç dosya indirmek için neredeyse 36 saattir bilgisayarım acık.makinenin canına okudum.Muhtemelen yanlış ayarları yaptığımdan yavas geliyor.Paylasım işi nasıl oluyor orası çok karışık.512k adsl var ama toplamda 15k nın üstüne çıkmıyor.Diğer p2p programlarını da al birini vur ötekine...İş çıgrından çıktı.Bilgisayar programcılarının anlamadığı şu;Hocam şunu daha basit ve belli bir standarta göre yapamaz mıyız?

Yukarıdaki bilgi yazısını yazan arkadaşlara teşekkür ederim.Ama şu müzmin tembele kopyala yapıştır ile download yapabileceği site lazım...:

• walla ben yukarıdaki arkadaşa pek katılmıyorum kullanışsız demesine.söylediği doğru tek bişey var oda dosayalrın hızlı inmdeiği yani acil bi mp3 indireceksiniz saatler hatta günler bekleyebiliyosunuz işte o acil durmlarda ares e başvurup çözüyorum işi ama film program oyun konusunda emulenin rakibi yok msela downloada 10 tane film koy 1 hafta sonra çoğu biter 3kb ile bile çekse biter hatta o yeni başlayan kullanıcılar için geçerli ben 2 aydır felan kullaıyorum kredim 9bin ve çok hızlı indiriyorum upload olayına gelince upload çok işinize yarıyo kredi kazama açısından ama eğer diyosanız benim yeterince kredim var ve hızlı download yapmak istiyorum ozman uploadınızı ve downloadınızı full yapın ama netlimiter ile sınırlayıon uploadınızı işte ozman hızlı download yapabilirisiniz

yukardaki bilgiler için de arkadaşa teşekkür edrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalke® -- 5 Mart 2005, 12:10:13 >

• e-mulede bir dosyayı arattığında çıkan sonuçların çoğu sahtedir.
    doğru dosya sayısı sunucuya göre değişir.
    mesela Mp3 indreceksin çıkan sonuçlardan yüzdesi en çok olanlar ve en çok indirilenler doğrudur.ama her zaman değil. yüzdesi yüksek olanlar bile bazan virüs olabiliyor.
    tüm bunlara rağmem yüksek boyutlu bir dosya indireceksen e-mule en iyilerinden biri.sadece
    Mp3 indireceksen kazaa daha kullanışlı..
  • Emule nin üstüne tanımam
  • benim adsl 512k

Forumu açan arkadaşın küçük resimlerde gösterdiği ayarları benim nasıl yapmam uygun olur.

Mesela Bağlantı bölümündeki indirme sınırını 256 dan 512 ye arttırdım ,download hızı artmadı.

Bilgisayarımı açık tuttum ve paylaşılan dosyalara arşivimden birşeyler koydum ama indiren olmadı.

Yüksek ID alıp daha hızlı indirebilmem için öneriniz var mı?

Yarın aksama kadar Fight Club (700mb ın 226sı geldi) inmezse ve bilgisayarı kapatırsam, sıranın en sonuna düşeceğim öyle mi?
  • Yüksek id alman için modem ayarlarını değiştir. Router'lı modem kullanıyorsan makinene sabit bi ip ver. Mesela 10.0.0.254 (x.x.x.254). Bu ip router'in dağıtabileceği en son ip'dir. Modeminin firewall ayarlarından veya güvenlik ayarlarından e-mule portlarını senin ip'in için aç. Aha da sana YÜKSEK İD. sonra gel keyfim gel..
  • mutlaka öyledir ama anladıysam arap olayım.

Hiç Türkçe bilmeyen birine Sultanahmette adres tarif etmişsin .Ama çok saol ilgilendiğin için.
  • ben emuleyi yeni kullanmaya başladım...
    dosyaları günlerce indiremiyor... ve inenlerin yarıdan fazlasıda sahte zaten....
    filimleri indirmek için en iyisi imesh ...........

ama imeshle bilgsyr oyunları inmiyor...

bu bilgsyr oyunlarını emule ile indirmeye çalışıyorum...
    ama indirmiyor ve indirdikleride çalışmıyor.... bu durumda benim ne yapmam lazım..........?
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

ben emuleyi yeni kullanmaya başladım...
    dosyaları günlerce indiremiyor... ve inenlerin yarıdan fazlasıda sahte zaten....
    filimleri indirmek için en iyisi imesh ...........

ama imeshle bilgsyr oyunları inmiyor...

bu bilgsyr oyunlarını emule ile indirmeye çalışıyorum...
    ama indirmiyor ve indirdikleride çalışmıyor.... bu durumda benim ne yapmam lazım..........?

her kullancıısı fazLa olandan çekerseniz oLacağı bu:)

fiLm indirmek için kullnıyorum emuLe'ü geneLde. belli grupLarın relaseLerini çekerseniz hiç bi sorun kaLmaz..ayrıca indriirken dosya ayrıntılarından dosya adına bakarak fake oLup oLmadığını görebilirsiniz.

oyunLar için divxplanet'i ya da divxforever'ı bi ziyaret et derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mek001

mutlaka öyledir ama anladıysam arap olayım.

Hiç Türkçe bilmeyen birine Sultanahmette adres tarif etmişsin .Ama çok saol ilgilendiğin için.

Yüksek ID almadan asla istenilen hızlara ulaşamazsın. Çünkü Düşük ID sahibi olanlar sadece düşük ID'li kullanıcılardan indirebilirler..

Dostum modeminin markasını söylersen belki ben veya diğer arkadaşlar yardımcı olabiliriz. Hazırda bir sürü kaynak var sitelerde ayrıca..

www.portforward.com adresine bak ingilizce biliyorsan. Bilmiyorsan modeminin markasını ve modelini söyle..

• zyxel 600 serisi,

başka bir sayfada forum açmıştım

e-mule ve areste gelenlerin bir kısmı bitimine 1 mb kala duruyor ve saatlerce gelmiyor.Umudu keseyim mi?

mesela şu an Fight club 693 mb ın 685 i geldi .Bitmesine 8mb kaldı.saatlerdir tık yok.Son sıraya düşerim diye bilgisayarıda kapatamıyorum.Pazartesi eskişehire okula gidicem ,bu filmi yetiştirmem lazım,umudu keseyim mi? ne dersiniz?
  • Bence torrent........
  • en iyisi bencede torrent
  • Zyxel 600 serisi için kullanım klavuzunda bahsedilen ayarları yap.
    Kendi bilgisayarına 192.168.1.254 ip'si ver
    Modemde NAT ayarlarına gir.
    SUA yazan yere Edit Details de.
    Ya All Ports yazan yere kendi ip'ni yaz, ya da aşağıdaki listeye 4662 ve 4672 portlarını ekle

• quote:

her kullancıısı fazLa olandan çekerseniz oLacağı bu:)

fiLm indirmek için kullnıyorum emuLe'ü geneLde. belli grupLarın relaseLerini çekerseniz hiç bi sorun kaLmaz..ayrıca indriirken dosya ayrıntılarından dosya adına bakarak fake oLup oLmadığını görebilirsiniz.

oyunLar için divxplanet'i ya da divxforever'ı bi ziyaret et derim

hocam sağolasın yardım etmek istemişsin ama ben daha bu emuleyi göreli 1 hafta oldu...
    yazdığın yazı benim gibi acemiler için çok bilinmeyenli bir matematik denklemine benziyor...

belli grupLarın relaseLerini .................................................................................... bunu anlamadım
    dosya ayrıntılarından dosya adına bakarak fake oLup oLmadığını ............................. bunu da anlamadım
    oyunLar için divxplanet'i ya da divxforever'ı bi ziyaret et derim ................................ bunu da anlamadım

release nedir.... fake olmak ne demek ..... divxforever ve divxplanet de nereleri oluyor...?

ben yalnızca oyun indirmenin kolay yolunu öğrenmek istiyorum... daha emulede çok acemiyim. arama yapmayı bile yarım biliyorum başka da birşeyden haberim yok...

şu oyun yada filim indirme işlerini benim gibilerin anlayacağı gibi yazabilecek biri yok mu...?

• Release: Adam DVD filmi veya oyunu almış, paylaşıma hazırlamış, HASH adresini sitelerden dağıtmış. Release zaten sunmak demek. Mesela ben henüz piyasaya çıkmamış bir filmin DVD'sini buldum. Nasıl bulunur piyasaya çıkmadan?.. Ya tanıtım için hazırlanmıştır, ya da o filmi pazarlayan şirkette bir tanıdığım vardır ve o bana vermiştir falan filan...
    Neyse, ben bu filmi 10-15 parçaya bölerek (winrar ile) bildiğim bir kaç kişiye dağıtıyoruz. Herkes parçaları sonra birleştiriyor. (Parçalamanın amacı internette kolay dağıtmak). Filmi siteden linkliyoruz. Tıklayan ilk etapta o dağıtım yapılandan çekiyor. E-mule bütünü sıra ile dağıtmaz. A kişisi filmin başından çekerken B kişisi Filmin ortasından, C ise sonundan gibi. Kısa bir süre sonra o filmin bütün parçaları internet üzerinde paylaşılmış olur. Bunu E-mule yaparken sen hiç bir şeye karışmazsın. Şöyle anlatiim, 700 MB lik dosyayı ben bilgisayarımda paylaşıma açtım, 512 ADSL ile millet benden upload yaPCAK. 10 Kişi bu dosyayı indirmeye başladı. Eğer hepsi dosyanın başında başlarsa ve ben 2 gün sonra paylaşımdan vazgeçersem. Herkesin dosyası yarım kalır. Ama e-mule ne yapıyor. Her dosyayı indiren kişiye benim bilgisayarımdan o dosyanın farklı farklı yerlerini yolluyor. ZAten indiren kişinin E-mule klasöründe oluşan TEMP klasörüne o dosya kadar bir yer ayırıyor. Sonra ben o dosyayı paylaşımdan çeksem bile farklı kişilerde tüm parçalar olmuş oluyor. Herkes birbirinden indirerek mutlu oluyor.
    Fake Sahte dosya demek. E-mule bağlanır bağlanmaz sunucuların günlük log'unda uyarı çıkar eğer sahte dosya indiriyorsan. Sitelerden linkler bulmak daha güvenli. Zamanla insan hangi dosyanın sahte olduğunu anlıyor.. Bir de dosya inerken üzerine sağ tuşla tıkla oradan dosya isimlerine bak. Eğer %70'den fazlası senin istediğin dosya ile örtüşüyorsa o O'dur.
    Sen en iyisi http://www.divxforever.com a üye ol. Orada listeler var. e-mule linklerine o siteden tıklıyorsun, e-mule onu otomatik indirmeye başlıyor

• Arkadaşlar bu forumdan sonra e-mule kullananlar var mı?
  • ben.

çok faydalandım teşekkürler.Ama e-mule bana göre değil.çünkü haftasonları bilgisayrımı açıyorum.1 gün filan uğraşabiliyorum.High ıd almak için kısa süre kaldığımdan 512k adsl olmasına rağmen e-mule da beklediğim kadar hızlı download yapamadım.

torrent tavsiyesi vardı,bir de onu denicem.nerden bulurum bilmiyorum.
  • var... ben kullanıyorum sen öğretmiştin ve iyide ettin.
    web'de bulamadıklarımı e-mulede kolylıkla bulabiliyorum.
    nede olsa adsl 2048 kullanıyoruz.
    teşekkürler...

quote:

Orjinalden alıntı: pesplanus

Arkadaşlar bu forumdan sonra e-mule kullananlar var mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.