Şimdi Ara

En Az Eksilten Yağ Markası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    10 60 kullandınmı hiç

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

hayır cesaret edemedim. Malum ford en eski arabasına bile 5w30 öneriyor, kitapçığını internette pdf olarak buldum, emisyonu artırsa da 10w40 da kullanılabilir yazıyor. 10w40 valvoline deneyeceğim şimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr0742 D kullanıcısına yanıt
    Araba kaç kmde? 250 bin üstüyse korkmana gerek yok. Km arttıkça yağı kalınlaştırmak normaldir.

Yukarıda yazdım. Yağ eksilmez. Motor yağı eksiltir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 10 Eylül 2023; 2:6:18 >

peki hocam. Kesin olarak mobil markasını mı öneriyorsunuz yoksa başka marka 10w60 da olur mu?

Turbo varmı arabada

yok hocam 1.25 atmosferik

10 60 dene bakalım. Millet yağ kaçağı sorununu bunla çözdük diyor. Benim araba daha hiç dramatik yağ eksiltmediği için denemedim. Denemiş değilim yani yanlış anlaşılmasın.

• liqui moly 10w60 aldım, hayırlısı artık. Bunla da eksiltirse yapacak bir şey yok gibi.

• Şu forumda da övülen meşhur Türk malı lubex yağı aldım 5 litre. Bakım yapıldı, yağ konuldu. Tam 9 bin km oldu, araçta yağ ışığı yandı. Dedim hopppalaa. Ölçtüm yağı, bi tık aşağı inmiş boş değildi.

Neyse dedim 4,5 litre konulmuştu yarım litre arabada var ekleyim. 100 milim ya çıktı ya çıkmadı bidondan. Alalaa dedim hastanede iken eleman kendi arabasına mı koydu sorayım dedim. Yok abi dedi.

Kapalı bidonda yağ uçmaz ki ne alaka dedim işin içinden çıkamadım.

Sonuç itibarı ile lubex sentetik yağı tekrar almayacağım. Bir de başka yağda deneyim bakalım. Üfleme, duman atma vs yok araçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 11 Eylül 2023; 1:35:14 >

Motor neye göre eksiltir? Mesela km yaptıkça kalın yağa neden geçilir? Sürtünmeyi daha az yapsın diye. İnce yağ konulsa eksiltir mi yani?

270 bin km de atmosferik araç var. Lubex yağ 10-40 koydum 9 bin km sonra yağ ışığı yandı. Araçta bir sorun yok.

• Stones kullanıcısına yanıt
    DüzKontak ADAMyoutube
    Yağ yakan araçların İlacı | DOİLL 10W60 Sentetik Yağ | %80 Kesildi Helal Olsun
    https://www.youtube.com/watch?si=TfBW24e77vg_R6k2&v=7R9BdNexSr4&feature=youtu.be

Abi genel geçer olarak anlatmış.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.