bu arada ilginçtir clio 1.2 ler daha fazla yakıyor gibi bizde öle bir şonuç çıkıyor
büyük ihtimal arabada 2-3 kişi olunca birde klimayı açınca 1.2 zorlanıyor ama 1.5 ler rahat oluyor herhalde
quote:
Orjinalden alıntı: YBA
Fabrika verilerimi Önemli olan pratiktir teorik değil, amcam şehir içi diyerek acama Atlantayı mı kale almış yoksa İstanbul'umu
fabrika verilerine pek güvenmem güvenmenizide tavsiye etmem.
Tüm gün istanbulu geziyoruz ve kullandığım arabaların direk rakkamlarını veriyorum benim dediğim mi doğru fabrika verisimi önemli olan pratiktekidir.
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
Bence burda fabrika verileri sunulmalı. En az yakan arabadan bahsediyoruz.
Bunlar Silindir uzerinde degil belli standartlarda yapilan testler oldugunu biliyorum. Ve dizellerde genelde tutuyor.
Benzinli , Marka Yakıt tüketimi (100 km) 1 Daihatsu Cuore 1.0 Thrifty 4.6 lt 2 Smart fortwo coupe 4.7 lt 3 Opel Corsa 1.0 Ecotec 5.3 lt 4 Toyota Yaris 1.0 M/T 5.4 lt 5 Honda Jazz 1.4 LS 5.7 lt
Dizeller , 1 Peugeot 206 1.4 HDi 4.3 lt- 2 Ford Fiesta 1.4 TDCi 4.3 lt 3 Opel Corsa 1.3 CDTi 4.4 lt 4 Nissan Micra 1.5 dCi 4.5 lt 5 Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 4.6 lt
imiş
Hyundaı Accent 1.5 MPI (1999) Depo 45 lt. 1 Depo ile 750 km gidilebiliyor. (80-90 arası bir hızla fazla rampalı ve virajlı olmayan bir yolda). Ayrıca; 5. vites'le 2100-2200 devirde 75 km civarı hızla gidilirse ,100 km de 5-5.2 litreye kadar düşülebiliyor. Fabrika değeri bildiğim kadarıyla 100 km.de 5.8 lt. Benzer değerleri forumdaki başka arkadaşların da elde ettiğini biliyorum. Bu modeller sakin kullnımda az yakıyor.
Peugeot 307 dizel ve Renault Megane dizel de çok az yakıyor. Sürücünün "yazılımı" da iyiyse çok güzel bir bileşim oluyor. Büyük kasalı bu araçlar kendilerinden küçük araçlar kadar az yakabiliyor. Hem teoride (fabrika verileri) hem de pratikte.
arabadergisi.com 'da 307 1.4 HDi ile yarım depodan az yakıtla Antalya'ya nasıl gidildiği anlatılıyor. İlgilenenlere...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme