Şimdi Ara

en az yakıt tüketen motor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
56.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _ELNINO_

Honda CB 125 ACE mi daha az yakıt tüketir, CBF 150 mi?

kardeşim 5 yıllık konuyu hortlatmışsın resmen nerden buldun nasıl buldun bilmiyorum ama ikiside cok yakar helede cbf 100km de 3 4 litreden aşağı yakmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

quote:

kardeşim 5 yıllık konuyu hortlatmışsın resmen nerden buldun nasıl buldun bilmiyorum ama ikiside cok yakar helede cbf 100km de 3 4 litreden aşağı yakmaz

Valla asıl bu saatte ilgidar insan bulmak güzel, böyle eski konular varken konu açmayı saçma buluyorum, bilhassa eski konular daha kıymetli görünüyor gözümde, zamanında bilgiler paylaşılmış, önce onları okurum genelde, ondan sonra sorumu sorarım, post kasmak değil sonuçta burada amacımız, bilgi edinmek, bilgi paylaşmak.

Çok yakar diyorsunuz ama hep az yakar demişler, 100km/2,5 lt civarında geçiyor.

• quote:

quote:

quote:

Valla asıl bu saatte ilgidar insan bulmak güzel, böyle eski konular varken konu açmayı saçma buluyorum, bilhassa eski konular daha kıymetli görünüyor gözümde, zamanında bilgiler paylaşılmış, önce onları okurum genelde, ondan sonra sorumu sorarım, post kasmak değil sonuçta burada amacımız, bilgi edinmek, bilgi paylaşmak.

Çok yakar diyorsunuz ama hep az yakar demişler, 100km/2,5 lt civarında geçiyor.

hocam yıl 2009 benzin olmuş 4,76 tl cbf kalıbına göre daha düşük hacimli motora sahip. CBF çok araştırmışımdır özellikle yakıt anlamında 3 ila 4 litre yaktığını öğrendim 4 litrede zaten bi arabanın uzun yoldaki yakıt sarfiyatı sonucta motora biraz yakıttan tasaruf etmek için biniyoruz sınıfının en az yakanı ybr dir. He ama daha az yakan bişey istiyorum derseniz honda pcx 125 derim 100 kmde 2 lt yaktığı söyleniyor scooter tabi

• senolas S kullanıcısına yanıt
    Scooter'a da binmedim hiç, duramayacakmışım gibi geliyor sanki. Vitesli motor tercihim, tabi agresif sürerseniz çok yakar, ben sakin kullanım için okula gidip gelirken kullanacağım.
  • _ELNINO_ kullanıcısına yanıt
    siz bilirsiniz ama cbf in kalıbının iri olmasından başka hiçbir özelliği yok ybr 125 tavsiyemdir benimde ilk fırsatta alacağı motordur
  • senolas S kullanıcısına yanıt
    YBR'nin fiyatı ne kadar, biliyor musunuz bayi satış fiyatını, ben sitesinde göremedim, dışarıdan sitelerde de net belli olmuyor.
  • sürüş koşulu-süren kişinin ağırlığı- sürüşün yapılacağı yerin rakımı- kullanılan yakıtın kalitesi- motorun bakımı, v.s.... göre değişken çok olur.
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    Biz de biliyoruz bütün bunların etki ettiğini tabi, kabaca bir yaklaşımla sordum sadece. Kaç kişi yakıt alırken kalitesini laboratuvar ortamında ölçtürüp alıyor ?
  • quote:

siz bilirsiniz ama cbf in kalıbının iri olmasından başka hiçbir özelliği yok ybr 125 tavsiyemdir benimde ilk fırsatta alacağı motordur

YBR 125 4,800 lira civarındaymış, ben tercihimi Honda CB 125 ACE den yana kullanacağım sanırım. :D 125 cc ikisi de, 1.500 lira fazla vermek mantıksız geldi bir yerde.
  • quote:

quote:

YBR 125 4,800 lira civarındaymış, ben tercihimi Honda CB 125 ACE den yana kullanacağım sanırım. :D 125 cc ikisi de, 1.500 lira fazla vermek mantıksız geldi bir yerde.

ace yerine cb125e tavsiye ederim hem ağır ve oturaklı hemde dengeli motordur
  • _ELNINO_ kullanıcısına yanıt
    Mondial 125mx grumble 2250 lira

Şehir içi yogun trafik 12 krş tüketim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 MG King = 2.250 Lira

Bu da indirime girmiş 2.700 liradan, acaba yakıt tüketimi nasıl 150cc fazla yakar mı bunu almayı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ELNINO_ -- 12 Kasım 2014; 13:50:17 >
  • quote:

150 MG King = 2.250 Lira

Bu da indirime girmiş 2.700 liradan, acaba yakıt tüketimi nasıl 150cc fazla yakar mı bunu almayı düşünüyorum?

Ben o 150 cc lik motoru alacaktım ancak çevremde rahat konforlu olduğu kadar çok yaktığını duydum şehir içi 18-20 krş gibi duydum yakıt ve tasarım önemli olduğu için grumble aldım ben 2200 liraya 9 taksit aldım

Ayrıca şimdi baktım güç olarak neredeyse aynı ve 12 kg ağır olduğu halde son hızları yakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 12 Kasım 2014; 13:54:45 >

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Araba mı bu 18-20 krş yakıyor :D
    Bende Mondial Agressive var 14-15 krş yakıyor, da haşat oldu değiştireceğim için 150 cc daha hızlı duruyor 5-10km daha hızlı gider :D Hem 500 lira indirim olmuş o yüzden aklımı çeldi.
  • Honda Spacy 110' da gayet ekonomik yakıt tüketimi var. Değerlendirilebilir
  • quote:

Araba mı bu 18-20 krş yakıyor :D
    Bende Mondial Agressive var 14-15 krş yakıyor, da haşat oldu değiştireceğim için 150 cc daha hızlı duruyor 5-10km daha hızlı gider :D Hem 500 lira indirim olmuş o yüzden aklımı çeldi.

Anladım ben tüketimi gözüme gördüm o yüzden yazıyorum

Ayrıca kasanın kalitesine bir bakın zaten gidip grumble alırsınız

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Valla Mondial'de açıkçası kalite beklemiyorum da zaten. :D Honda almayı düşünüyordum, onun için de krediye girmek istemedim, vade farkı falan bayağı çok oluyor, bunu peşin alayım dedim, Grumbe 2250 lira, 150 MG'nin indirimsiz hali 2700 liraydı ama illa ki 500 liranın bir farkı vardır, ben 150 MG düşünüyorum, nispeten daha güçlü bir motor sonuçta.
  • Bayiyi aradım ellerinde varmış siyah rengi, %15'i peşin, kalanı vade farksız 9 taksit bölebilirlermiş.
  • Muhtemelen en az yakan motor şudur:

en az yakıt tüketen motor

Honda Wave 110i, hem düşük hacim hem de enjeksiyon

Bu arada aynı hacimde enjeksiyonluların karbüratörlülerden daha az yaktığı söylenebilir. (250cc'ye kadar Binek motorlar için, yarış motorları falan ayrı bir alem)

• quote:

Valla Mondial'de açıkçası kalite beklemiyorum da zaten. :D Honda almayı düşünüyordum, onun için de krediye girmek istemedim, vade farkı falan bayağı çok oluyor, bunu peşin alayım dedim, Grumbe 2250 lira, 150 MG'nin indirimsiz hali 2700 liraydı ama illa ki 500 liranın bir farkı vardır, ben 150 MG düşünüyorum, nispeten daha güçlü bir motor sonuçta.

Yanlışiniz var ben iki motoru da bir senedir takip ediyorum grumble 2800 150 lik olan 2700 liraydi grumble haziran ayında düştü Bu fiyata bu motoru 2800 liradan alan tanıdıklarım var

Neyse karar sizin gidin görün derim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.