2006 model bir HP dizüstü bilgisayara linux kurulumu yapmayı planlıyorum fakat modeli konusunda bir bilgim yok, ubuntu kurduğumda sorunsuz çalışmıştı fakat sistemin şişmiş olmasından gerek baya hantallaşmış.
Bana çoğu donanımı tanıyan, ubuntu gibi bir işletim sistemi önerirmisiniz.
Teşekkürler.
Linux Mint kullanabilirsin. Ubuntu gibi ama daha seri çalışıyor.
Ubuntu diyorum ben. Bizim Tübitak hala çözemedi. Ubuntuyla aynı sene çıktılar. Ubuntu en iyisiyken Pardus.. :( bir kere şu uzantı olayını düzeltsinler. Aylardır mağazada artan uygulama yok..
tabikide ubuntu ubuntu kasıyorsa Lubuntu kurabilirsin olmazsa flux ubuntu dene. Bende geçenlerde 100 tl ye 2. el acer marka minibook aldım lubuntu kurdum çok memnunum.
Normalde gnu/linux sistemler windoze gibi düzenli format istemez.Sanırım kurduysan extra uygulamalardan dolayı veya başka birşeyden dolayı yavaşlamış olabilir. Tekrar ubuntuyu yükleyebileceğin gibi Kubuntu,Linux Mint,Fedora veya Debian kurabilirsin mesela.
Pardus'un nesi kötü? her dağıtım kendi paket sistemini kullanır Pardus pisi kullanıyor ki buda çok iyi... 2012 yakında çıkacak siz onuda beğenmezsiniz...
Pardus iyidir ama kde kullanıldığı için biraz daha güçlü bir donanım gerektiriyor. Ubuntu da son zamanlarda güçlü bir donanım istemeye başladı. Ram'iniz 1GB altındaysa ubuntunun son sürümleri zorlar. XFCE masaüstünü kullanan herhangi bir dağıtım deneyebilirsiniz ama dil ve program desteği açısından xubuntu öneririm.
2006 model bir HP dizüstü bilgisayara linux kurulumu yapmayı planlıyorum fakat modeli konusunda bir bilgim yok, ubuntu kurduğumda sorunsuz çalışmıştı fakat sistemin şişmiş olmasından gerek baya hantallaşmış.
Bana çoğu donanımı tanıyan, ubuntu gibi bir işletim sistemi önerirmisiniz.
Teşekkürler.
Aslında en babası ubuntudur ama opensuse veya fedora da iyidir
Para varsa redhatten şaşma :)
ubuntu tektir en güzelidir en iyisidir babadır candır ahbap dır dosttur o herşeydir.
Bende de eski bir makine var ve ona hangi dağıtımı kurarım sorusu için epey belge okudum. İşlemci ve ram durumunuz nedir bilmiyorum fakat 2006 model bir bilgisayar güncel Linux dağıtımları için yeterli olmayabilir. Hafif dağıtım denilen hafif sürümleri kurabilirsiniz. Eski bilgisayarlar için üretilmiş Linux dağıtımlarına şuradan ulaşabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Halleluja En çok donanım tanıyan linux hangisidir?
En çok donanım üzerine sistem kurmak zorunda kalan adama sormak lazım onu. Misal Debian 20'ye yakın işlemci türünün (32 ve 64 bitlik işlemciler bunlardan sadece ikisi) bulunduğu makinalara kurulabiliyor. Ama herhangi bir laptop için bu sorunun çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.
*buntu'ları veya mintleri, bir de Pardus'u (gerçi akıbeti çok belli değil ama hala çok kullanıcısı var) inceleyip sistemin için en uygun olanı kur; çok fazla Türk kullanıcı olduğundan çabuk yardım alırsın en azından.
Bir de, Debian temelli dağıtımlarda (Debian, Mint, Ubuntu vs.), "synaptic" ya da yazılım merkezi falan yerine "aptitude" öğren ve özellikle program kaldırırken aptitude kullan. Özellikle "şişme" konusnda bayağı faydasını göreceksin.
Sadece doanim tanima (driver) penceresinden bakarsak Suse nin eline hickimse su dokemez
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme