Şimdi Ara

En Çok Para Kazandıran Meslek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayır hocam hukuk fakültesi öğrencisiyim
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    gene geldi ruh hastası, 2.Pilotlar bile tecrübeli özel doktorlardan daha fazla kazanırlar sen kalkmış Kaptan pilotlarında doktorlardan daha az kazandığını söylüyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorlar pilotlar kaptanlar
    Fazla kazanmalarının sebebi kişi sayısının azlığıdır. Sayı artarsa hiç bir artısı kalmaz.

Fazla para istiyosan kendi işini kur

• quote:

Orijinalden alıntı: ParmağınıSehbayaVuranAdam

Cerrahlar

EDİT: Eksileyenler olmuş buradan baksınlar Kalp nakli yapan cerrah.http://www1.salary.com/Surgeon-Heart-Transplant-Salary.html
    mobiller için; Yıllık ortalama maaşları $594,755 aralık ise $256,915 ile $825,752
    aylık olarak.. 2,75 TL dersek dolara 136.000 TL ortalama aralık ise 58.000 ile 189.000 TL arası...

EDİT2: Veriler ABD için geçerli kanada ise ona yakın değerlerde

Ufak atta civcivler yesin. Amerikada doktorlar emeğinin karşılığını alır ama türkiyede asla. Hatta şu anda cerrahi branşlar en düşük puanla alan bölümlerden biridir TUS sınavında.

Konuyu açan kişiye de cevabım, her meslekte para var. Abartmıyorum her meslekte. Çünkü insan sevdiği meslekte başarılı olabilir ancak, hangi meslekte olursan ol başarılı ve mesleğinde kalifiye biriysen her türlü para kazanırsın. Kazanamayan doktorda var, kazanan da var. Fakat kazananlar işlerini çok iyi yaptığı için kazanıyorlar. Kazanamayanda aile zoruyla giren, mesleğini sevmeyen tipler.

• yaylacılık ayder rize
  • RawShed kullanıcısına yanıt
    yazilimla bilgiaayar muhendialigi ayni seydir vede dedigin kadarda fazla kazanmazlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olanzapine kullanıcısına yanıt
    EDİT2 Süs olarak yazılmıştı zaten

• ParmağınıSehbayaVuranAdam kullanıcısına yanıt
    ABD deki değer bizi niye ilgilendiriyor onu anlamadım ? Amerikada garsonlar buradaki devlet hastanesinde çalışan doktorlardan bile fazla kazanıyorlar şimdi gidip garson mu olalım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olanzapine

ABD deki değer bizi niye ilgilendiriyor onu anlamadım ? Amerikada garsonlar buradaki devlet hastanesinde çalışan doktorlardan bile fazla kazanıyorlar şimdi gidip garson mu olalım ?

konu sahini TR'de diye belirtmiş mi ? hayır belki adam çalışma şartları iyi olduğu için ABD de çalışacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ParmağınıSehbayaVuranAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Olanzapine

konu sahini TR'de diye belirtmiş mi ? hayır belki adam çalışma şartları iyi olduğu için ABD de çalışacak ?

Senin yaptığına mıçıp sıvamak derler :)
    konuyu dağıtma kardeş, saçma bir polemik oluşturduğunu anladın tabi,

• ParmağınıSehbayaVuranAdam kullanıcısına yanıt
    Sende insanları yanlış yönlendirme istersen.
    uzatma artık cidden

• kadın ticareti harbiden iyi para kaldırırsın ama tabi ünvanı kötü biraz sorun etmezsen paraya boğulursun
  • Müthiş zekaya sahip olan insanlar için yazılımcı olmak en uygunu bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeshnda -- 12 Ağustos 2015; 21:02:29 >
  • Bence bilim adamı

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Lisans eğitimi alıp da en çok kazananlar dersen

Plastik ve kadın doğum cerrahları ve de avukatlar

Tabii bunlar bizim ülke için geçerli Avrupa ve Abd de bildiğim kadarıyla durum farklı.

Sizinle birlikte birkaç kişi daha kadın doğum uzmanlığını söyledi. Mezun olduktan sonra devlet ve özelde başlangıç maaşları hakkında bir fikriniz var mı? Zamanla bu miktar nerelere kadar yükseliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnci6

değişir bir ameliyattan 20-30 k alan doktor da doktor ayda 5k alanda doktor yemek sepetini 1.5 milyara satan da mühendis bin tlye çalışanda biraz da nitelik önemli bu yğzden

Aynen katılıyorum hocam :) İyi bir mühendis iyi bir doktordan daha fazla kazanır diye boşuna söylemiyorlar. Genelleme olarak bakarsak doktorlar daha fazla kazanıyor fakat ortalamanın üstüne bakacak olursak mühendis maaşları açık ara daha fazla.

Sanırım bir işe para kazanmak için gelenler değil de, gerçekten o işi severek yapanlar bir uğraş ve emek verdikleri için daha başarılı oluyorlar. Hangi mesleği yaparsanız yapın severek ve tutkulu bir şekilde yaptığınız taktirde o meslekte gözleri üzerinize çeker ve bir yıldız gibi parıldarsınız. Buna binayen maaşınız, statünüz sürekli yükselir.

Ben henüz 12. sınıfa geçtim. İleride çok sevdiğim bir mesleği yapmak istiyorum fakat henüz karar verebilmiş değilim. Bu kararı sadece ben verebilirim çünkü isteklerimi, meraklarımı, ilgilerimi en iyi ben biliyorum. Fakat gelin görün ki henüz karar veremiyorum. Mutlu bir hayat için bir mesleği severek ve tutkuyla yapmak bir şarttır diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: electronicman22

uzakyol 1.kaptanlığı,15.000 usd ücretle çalışıyorlar (aylık) ama öyle evli mutlu çocuklu bir hayat bekleyemezsin,daha doğrusu bir yaşam düzenin olmaz sadece para birikimi için.

Evet haklısınız. Bu mesleğin birçok avantajlı ve dezavantajlı şartları var. Aslına bakarsanız bu benimde araştırmakta olduğum bir meslek :) Kararım sürekli değiştiği için bunu da bir seçenek olarak aklımda tutuyorum. Eğer bu mesleğe karar verirsem hedefim İTÜ olucak tabiki :) Belki seneye birlikte okuyabiliriz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oymalıkapıtokmağı

Hayır hocam hukuk fakültesi öğrencisiyim

Hukuk fakültesini seçerken avukatların kazandığı gelir 100 üzerinden sizi kaç etkiledi diye sorsam? :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.