Şimdi Ara

En çok sayfaya sahip ROMANLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
9.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

Hocam Monokl Yayınlarının Kavgam'ı orijinaline daha mı yakın? Elimde şuan farklı bir yayına ait Kavgam var ve 500 - 600 sayfa, henüz çok ilerlemedim, Monokl Yayınları orijinaline daha yakınsa şimdiden döneyim.

---------

Bu arada arkadaşın cevabına gelecek olursak Yüzüklerin Efendisi serisinin tek ciltte birleştiği bir yapım var, dehşet derece küçük puntolarla yazılmış ve 1000 sayfa civarlarında, 2px büyütsen puntoyu hemen hemen her yapımı geçer galiba.

Kavgam'ı hangi yayınevinden okuyonuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Böğürtlen adında bir yayın evinden.
  • Stephen King - O
    Mahşer
    Kubbenin Altında
    J.K Rowling - Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
    Hepsi 1100 1200 civarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferula

Stephen King - O
    Mahşer
    Kubbenin Altında
    J.K Rowling - Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
    Hepsi 1100 1200 civarı.

King'in 'O' romanını aldım kitabın boyutu normal kitaplara göre az da olsa büyük bile puntoları da normal o kitap için özel bir zaman ayarlamak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

Böğürtlen adında bir yayın evinden.

Yanlış anlaşılma olmuş, sanırım
     En çok sayfaya sahip ROMANLAR

http://kavgam.monoklkitap.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 4 Ağustos 2016; 0:26:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1600 sayfaya yaklaşan Sefiller, okuduğum en kalın kitap sanırım. Bazı yerlerde baygınlık geçirtmiyor değil.

• asau kullanıcısına yanıt
    Ben Hitler'in Kavgam'ından bahsediyorsunuz sanmıştım
  • Brandon Sanderson'ın bazı kitaplarında kitap dev gibi uzun ve geniş olmasına rağmen karınca duası gibi yazıları vardı. Buna rağmen de 1.000 sayfa falandı sanırım. Bunu normal puntolara ve normal boyutlara döksek rahat 1.500 eder. Yani demek istediğim punto ve boyuta göre çok değişir. Patrick rothfuss şey diyordu, şu ana kadar basılmış en uzun ciltsiz kitap 420.000 kelimeymiş, kendi yazdığı bilge adamın korkusu ise 395.000 kelime. Yani yazarlar kelime sayısına göre hesaplıyor genelde.

• harry potter zümrüdüanka yoldaşlığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuwanda87 -- 4 Ağustos 2016; 3:00:45 >
  • GAme of thrnoes dizisinin kitapları ebookda 2800 sayfa ilk kitabı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

Brandon Sanderson'ın bazı kitaplarında kitap dev gibi uzun ve geniş olmasına rağmen karınca duası gibi yazıları vardı. Buna rağmen de 1.000 sayfa falandı sanırım. Bunu normal puntolara ve normal boyutlara döksek rahat 1.500 eder. Yani demek istediğim punto ve boyuta göre çok değişir. Patrick rothfuss şey diyordu, şu ana kadar basılmış en uzun ciltsiz kitap 420.000 kelimeymiş, kendi yazdığı bilge adamın korkusu ise 395.000 kelime. Yani yazarlar kelime sayısına göre hesaplıyor genelde.

Katılıyorum punto, kitap boyutu çok farkediyor. Mesela ithaki yayınlarından Esrarlı ada kitabı (müthiştir, öneririm) 2 cilt 1070 küsür sayfa olması lazım toplamı ama resmen adamlar bin sayfayı geçsin diye uğraşmışlar kitabın boyutu biraz küçük, sayfalarda sağdan soldan çok boşluk bırakmışlar ben öyle kitap görmedim 600,700 sayfa da olurmuş aslında

• Okuduğum tuğla yapıtlar

Sefiller iletişim çevirisini okumuştum 1600 sayfa. Evet çok uzun ama çok da gereksiz detay var. Bana ne Paris in lağımlarının tarihçesinden ya da dışkının faydalarından? Hele Waterloo savaşını onlarca sayfaya yayarak anlatması var ki baygınlık sebebi, inanılmaz sıkıcı idi. Sefiller aslında 300-400 sayfaya sığdırılabilir bir öze sahip, kitabın yarısından çoğunda V Hugo aforizmaları var zira, Ahmet Mithat tarzı resmen.

Monte Kristo Kontu ithaki çevirisi 1050 sayfa. Sefiller'in aksine tek ama tek bir sayfasında bile gereksiz ayrıntı olmayan müthiş bir kitap. Okuduğum en iyi kitap, en sevdiğim kitap, hayatımın romanı... 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ hatırlarım ve tüylerim diken diken olur

Anna Karenina İletişim 1035 sayfa, İlk başlarında içine girmek oldukça zor oldu, İlk yarısı sıkıcı gibi gelmişti fakat devamında etkisi altına aldı, kitap bittiğinde müthiş bir edebi tat bırakmıştı. Ustaca örülmüş bir olay örgüsüne sahip ve üzerinden zaman geçtikçe değeri anlaşılıyor. Ağır ama müthiş

Suç ve Ceza, Gazap Üzümleri gibi 500-600 sayfayı deviren yapıtlar da yarı uzun sayılır.

Okuma listemde uzun süreçte okuyacaklarım arasında olan tuğla yapıtlar

Savaş ve Barış (1823 sayfa- iletişim)
    İlyada ve Odysseia (1220 sayfa-iş bankası)
    Karamazov Kardeşler (1008 sayfa-iş bankası)
    İlahi Komedya (976 sayfa-Oğlak Yayıncılık)
    Don Kişot (920 sayfa-yky)
    Budala (784 sayfa-iş bankası)
    Ulysses (744 sayfa-yky)
    Tutunamayanlar (724 sayfa)

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Yorumlar çok iyi. Bu arada okumadım ama uzun klasik kitapları seviyorsan buna Durgun Don'u da ekleyebilirsin. 1959 sayfaydı yanlış hatırlamıyorsam. Yazar bu kitaptan sonra nobel almış. Bende var ama cesaret edemiyorum şimdilik. Ve son olarak Karamazov Kardeşler'in Can Yayınlarından çıkan çevirisini Ayşe Hacıhasanoğlu diye biri yapmış senin için alternatif olsun sansür uygulamadan yazmış diye duydum ama iki yay. da iyi çeviridir mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvoorhees -- 6 Ağustos 2016; 10:01:18 >
  • Kayıp zamanın izinde

3148 Sayfa

• gone with the wind, 1328 s.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • David Copperfield. Tam metin İş Bankası 1128 sayfa.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.