Şimdi Ara

EN DOĞAL SUCUK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
20.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    http://www.sacitaslan.com/i.php?p=f1/565_517a7.jpg&w=300&h=248

    al en doğal sucuk :) resmi açın...

    ama içinde başka et parçaları olabilir ucundan azcık :)))
    bukadar konuştuk canım istedi baktım dolaba yıllanmış kurumuş büzüşmüş sucuk var kursağımda kaldı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    başlık sakat
    Kasaptan alacaksın zaten yumuşak olur yaş olduğu için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    http://www.sacitaslan.com/i.php?p=f1/565_517a7.jpg&w=300&h=248

    al en doğal sucuk :) resmi açın...

    ama içinde başka et parçaları olabilir ucundan azcık :)))
    İçin rahat olması açısından bunları güvendiğin bir yerden temin edipde yapabilirsin
    heleki derin dondurucu tarzı bir şey varsa uzun süre kullanabilirsiniz

    quote:

    SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI
    ----------------------
    Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur

    20 kilo et için karıştırılacak malzemeler
    etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)

    ---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE

    ---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )

    --- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber

    ----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )

    ----500 gıram sofra tuzu (azaltılabilir -çoğaltlamaz )

    ----125 gıram toz karabiber

    ----100 gıram kimyon ( toz )

    ----750 gıram sarımsak

    Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.

    NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir
    ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır

    yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun...........
    (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz )
    YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    ikbal sucuğunu afyondan merkezinden almıştım... tazeymiş yumuşakdı diğer market sucukları gibi değil.
    2 haftada tüketmeyince bozuldu sanırım katkı maddesi falan olmadığından mı türümü değişik bilemedim.
    zaten şu zaman tükettiğimiz şeylerin içinde katkı maddesi olmayanı bulmamak çok zor

    tv'de kanserden korunmak için v.s. v.s. sebze meyve tüketin diyorlar
    e onlara atılan ilaçlar v.s. ler nolacak onlarda kanser sebebi
    yani değneğin uçları değil hertarafı pis bu devirde

    anca bahçeli çiftlik tarzı bi evin olacak
    tavuğundan yumurtanı alacaksın
    meyve sebzeni dikeceksin
    inek-kuzu v.s. olacak
    etini sucuğunu kendin halledeceksin
    zaten o ev şehir radyasyonu,
    kiri ve stresinden de uzak olur

    bide aklıma geldi
    liseden yeni mezun olduğumuzda o zamanın
    parasıyla 2 ekmek parasına 5-6cm lik sucuk vardı
    arkadaşla ondan alırdık çok adi birşeydi ama tadına bayılırdık :)


    İkbal i bizde kullanıyoruz , ve memnunuz gğzel sucuk




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    İçin rahat olması açısından bunları güvendiğin bir yerden temin edipde yapabilirsin
    heleki derin dondurucu tarzı bir şey varsa uzun süre kullanabilirsiniz

    quote:

    SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI
    ----------------------
    Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur

    20 kilo et için karıştırılacak malzemeler
    etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)

    ---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE

    ---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )

    --- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber

    ----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )

    ----500 gıram sofra tuzu (azaltılabilir -çoğaltlamaz )

    ----125 gıram toz karabiber

    ----100 gıram kimyon ( toz )

    ----750 gıram sarımsak

    Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.

    NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir
    ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır

    yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun...........
    (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz )
    YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....


    Alıntıları Göster
    @Jabba The Hutt
    şeriat veya cumhuriyet düzgün olsunda. votka yerine rakı koysa daha iyi olurmuş ben denedim fevkaledenin fevkinde oluyor

    @lazer__
    sakat değil sakatat diyelim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    http://www.sacitaslan.com/i.php?p=f1/565_517a7.jpg&w=300&h=248

    al en doğal sucuk :) resmi açın...

    ama içinde başka et parçaları olabilir ucundan azcık :)))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: g_boz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    http://www.sacitaslan.com/i.php?p=f1/565_517a7.jpg&w=300&h=248

    al en doğal sucuk :) resmi açın...

    ama içinde başka et parçaları olabilir ucundan azcık :)))



    Alıntıları Göster
    bu ikbal döner in sucuğumu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GodPan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    ikbal sucuğunu afyondan merkezinden almıştım... tazeymiş yumuşakdı diğer market sucukları gibi değil.
    2 haftada tüketmeyince bozuldu sanırım katkı maddesi falan olmadığından mı türümü değişik bilemedim.
    zaten şu zaman tükettiğimiz şeylerin içinde katkı maddesi olmayanı bulmamak çok zor

    tv'de kanserden korunmak için v.s. v.s. sebze meyve tüketin diyorlar
    e onlara atılan ilaçlar v.s. ler nolacak onlarda kanser sebebi
    yani değneğin uçları değil hertarafı pis bu devirde

    anca bahçeli çiftlik tarzı bi evin olacak
    tavuğundan yumurtanı alacaksın
    meyve sebzeni dikeceksin
    inek-kuzu v.s. olacak
    etini sucuğunu kendin halledeceksin
    zaten o ev şehir radyasyonu,
    kiri ve stresinden de uzak olur

    bide aklıma geldi
    liseden yeni mezun olduğumuzda o zamanın
    parasıyla 2 ekmek parasına 5-6cm lik sucuk vardı
    arkadaşla ondan alırdık çok adi birşeydi ama tadına bayılırdık :)


    İkbal i bizde kullanıyoruz , ve memnunuz gğzel sucuk

    Alıntıları Göster
    Gidip tanıdık bir kasaptan alacaksın kıyman varsa kasaba yaptıracaksın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    İçin rahat olması açısından bunları güvendiğin bir yerden temin edipde yapabilirsin
    heleki derin dondurucu tarzı bir şey varsa uzun süre kullanabilirsiniz

    quote:

    SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI
    ----------------------
    Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur

    20 kilo et için karıştırılacak malzemeler
    etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)

    ---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE

    ---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )

    --- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber

    ----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )

    ----500 gıram sofra tuzu (azaltılabilir -çoğaltlamaz )

    ----125 gıram toz karabiber

    ----100 gıram kimyon ( toz )

    ----750 gıram sarımsak

    Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.

    NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir
    ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır

    yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun...........
    (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz )
    YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....



    denedim ama kuru olmuştu demekki yağ az olmuş epey yağ var sağolasın bunu deniyeceğim ama 20 kg değil 5 kg. olarak malzemeleride 4/1 düşüreceğim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: g_boz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

    İçin rahat olması açısından bunları güvendiğin bir yerden temin edipde yapabilirsin
    heleki derin dondurucu tarzı bir şey varsa uzun süre kullanabilirsiniz

    quote:

    SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI
    ----------------------
    Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur

    20 kilo et için karıştırılacak malzemeler
    etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)

    ---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE

    ---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )

    --- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber

    ----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )

    ----500 gıram sofra tuzu (azaltılabilir -çoğaltlamaz )

    ----125 gıram toz karabiber

    ----100 gıram kimyon ( toz )

    ----750 gıram sarımsak

    Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.

    NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir
    ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır

    yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun...........
    (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz )
    YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....



    denedim ama kuru olmuştu demekki yağ az olmuş epey yağ var sağolasın bunu deniyeceğim ama 20 kg değil 5 kg. olarak malzemeleride 4/1 düşüreceğim

    Alıntıları Göster
    tum sucuklarda katkı maddesi vardır kasaplarda yapılan haric




  • quote:

    Orijinalden alıntı: exerion

    tum sucuklarda katkı maddesi vardır kasaplarda yapılan haric


    renk verici toz var onlarda ulusta-aktarlarda gıda boyası diye alabilirsin ve hazır sucuk baharatı alırkende gıda boyası koymaması için ikaz edin "şekerlerde bile var abi" deyip mutlaka koymaya çalışıyorlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: g_boz

    quote:

    Orijinalden alıntı: exerion

    tum sucuklarda katkı maddesi vardır kasaplarda yapılan haric


    renk verici toz var onlarda ulusta-aktarlarda gıda boyası diye alabilirsin ve hazır sucuk baharatı alırkende gıda boyası koymaması için ikaz edin "şekerlerde bile var abi" deyip mutlaka koymaya çalışıyorlar..

    Alıntıları Göster
    izmirde hangi kasaplar var doğal ve güzel?fiyatlar ne kadar?adres alalım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TwiNChiL

    izmirde hangi kasaplar var doğal ve güzel?fiyatlar ne kadar?adres alalım

    Alıntıları Göster
     EN DOĞAL SUCUK
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

     EN DOĞAL SUCUK


    Alıntıları Göster
    ulan cumhuriyet sucukları diye marka var gerçekten niye kavga etmiş bu adamlar durduk yere.otomatiğe bağlamış millet ya ne yazsan saldırı var sanıyor...

    http://www.cumhuriyetsucuklari.com.tr/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    ulan cumhuriyet sucukları diye marka var gerçekten niye kavga etmiş bu adamlar durduk yere.otomatiğe bağlamış millet ya ne yazsan saldırı var sanıyor...

    http://www.cumhuriyetsucuklari.com.tr/

    Alıntıları Göster
    en iyi sucuk afyonun, kayserinin sucukları güzel olmuyo.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6.cadde

    en iyi sucuk afyonun, kayserinin sucukları güzel olmuyo.

    Alıntıları Göster
    bir tanıdığımın sucuk yapan makinesi var etini kendi alıp yapıyor değim yerindeyse dibim düşüyor böyle bir tat olamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadekar42

    bir tanıdığımın sucuk yapan makinesi var etini kendi alıp yapıyor değim yerindeyse dibim düşüyor böyle bir tat olamaz

    Alıntıları Göster
    seviyorum sucuk konularını ya.. içim huzur doluyo resmen,huzur,barış,lezzet,sucuk,mutluluk...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SadeceEmrehan

    seviyorum sucuk konularını ya.. içim huzur doluyo resmen,huzur,barış,lezzet,sucuk,mutluluk...

    Alıntıları Göster
    bitek başlık sakat diyen ben miyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: impetuslu

    bitek başlık sakat diyen ben miyim

    Alıntıları Göster
    APİKOĞLU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ω Omega

     EN DOĞAL SUCUK



    En azından doğal ne olduğu belli içinde
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.