ama içinde başka et parçaları olabilir ucundan azcık :)))
İçin rahat olması açısından bunları güvendiğin bir yerden temin edipde yapabilirsin heleki derin dondurucu tarzı bir şey varsa uzun süre kullanabilirsiniz
quote:
SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI ---------------------- Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur
20 kilo et için karıştırılacak malzemeler etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)
---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE
---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )
--- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber
----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )
Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.
NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır
yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun........... (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz ) YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....
quote:
Orijinalden alıntı: Ω Omega
ikbal sucuğunu afyondan merkezinden almıştım... tazeymiş yumuşakdı diğer market sucukları gibi değil. 2 haftada tüketmeyince bozuldu sanırım katkı maddesi falan olmadığından mı türümü değişik bilemedim. zaten şu zaman tükettiğimiz şeylerin içinde katkı maddesi olmayanı bulmamak çok zor
tv'de kanserden korunmak için v.s. v.s. sebze meyve tüketin diyorlar e onlara atılan ilaçlar v.s. ler nolacak onlarda kanser sebebi yani değneğin uçları değil hertarafı pis bu devirde
anca bahçeli çiftlik tarzı bi evin olacak tavuğundan yumurtanı alacaksın meyve sebzeni dikeceksin inek-kuzu v.s. olacak etini sucuğunu kendin halledeceksin zaten o ev şehir radyasyonu, kiri ve stresinden de uzak olur
bide aklıma geldi liseden yeni mezun olduğumuzda o zamanın parasıyla 2 ekmek parasına 5-6cm lik sucuk vardı arkadaşla ondan alırdık çok adi birşeydi ama tadına bayılırdık :)
İkbal i bizde kullanıyoruz , ve memnunuz gğzel sucuk
quote:
Orijinalden alıntı: Ω Omega
İçin rahat olması açısından bunları güvendiğin bir yerden temin edipde yapabilirsin heleki derin dondurucu tarzı bir şey varsa uzun süre kullanabilirsiniz
quote:
SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI ---------------------- Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur
20 kilo et için karıştırılacak malzemeler etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)
---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE
---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )
--- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber
----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )
Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.
NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır
yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun........... (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz ) YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....
Alıntıları Göster
@Jabba The Hutt şeriat veya cumhuriyet düzgün olsunda. votka yerine rakı koysa daha iyi olurmuş ben denedim fevkaledenin fevkinde oluyor
ama içinde başka et parçaları olabilir ucundan azcık :)))
Alıntıları Göster
bu ikbal döner in sucuğumu
quote:
Orijinalden alıntı: GodPan
quote:
Orijinalden alıntı: Ω Omega
ikbal sucuğunu afyondan merkezinden almıştım... tazeymiş yumuşakdı diğer market sucukları gibi değil. 2 haftada tüketmeyince bozuldu sanırım katkı maddesi falan olmadığından mı türümü değişik bilemedim. zaten şu zaman tükettiğimiz şeylerin içinde katkı maddesi olmayanı bulmamak çok zor
tv'de kanserden korunmak için v.s. v.s. sebze meyve tüketin diyorlar e onlara atılan ilaçlar v.s. ler nolacak onlarda kanser sebebi yani değneğin uçları değil hertarafı pis bu devirde
anca bahçeli çiftlik tarzı bi evin olacak tavuğundan yumurtanı alacaksın meyve sebzeni dikeceksin inek-kuzu v.s. olacak etini sucuğunu kendin halledeceksin zaten o ev şehir radyasyonu, kiri ve stresinden de uzak olur
bide aklıma geldi liseden yeni mezun olduğumuzda o zamanın parasıyla 2 ekmek parasına 5-6cm lik sucuk vardı arkadaşla ondan alırdık çok adi birşeydi ama tadına bayılırdık :)
İkbal i bizde kullanıyoruz , ve memnunuz gğzel sucuk
Alıntıları Göster
Gidip tanıdık bir kasaptan alacaksın kıyman varsa kasaba yaptıracaksın
quote:
Orijinalden alıntı: Ω Omega
İçin rahat olması açısından bunları güvendiğin bir yerden temin edipde yapabilirsin heleki derin dondurucu tarzı bir şey varsa uzun süre kullanabilirsiniz
quote:
SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI ---------------------- Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur
20 kilo et için karıştırılacak malzemeler etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)
---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE
---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )
--- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber
----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )
Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.
NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır
yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun........... (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz ) YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....
denedim ama kuru olmuştu demekki yağ az olmuş epey yağ var sağolasın bunu deniyeceğim ama 20 kg değil 5 kg. olarak malzemeleride 4/1 düşüreceğim
quote:
Orijinalden alıntı: g_boz
quote:
Orijinalden alıntı: Ω Omega
İçin rahat olması açısından bunları güvendiğin bir yerden temin edipde yapabilirsin heleki derin dondurucu tarzı bir şey varsa uzun süre kullanabilirsiniz
quote:
SUCUK YAPIMI ve BAHARAT KARIŞIM ORANI ---------------------- Elimizdeki ET miktarı kilo olarak 20 kilo SIĞIR ETİ olsun diger etlerden olmaz illaki sıgır eti olacak-- en güzeli de DANA etinden olur
20 kilo et için karıştırılacak malzemeler etler kıyma makinasından geçirilir ve dinlenmesi için bir müddet bekletilir (bekleme süresi hava şartına göre uzaltılıp kısalılabilir)
---20 kilo gıram ete -- Etin İÇERİSİNE
---10 kilo gıram iç yağı (azaltılabilir --çoğaltılamaz )
--- 1 kilo gıram tatlı toz kırmızı biber
----250 gıram ACI toz kırmızı biber ( azaltılabilir )
Bu kadar kilo ete yukarıdaki miktar malzemeler karıştırılıp yuğrulur ve makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur--veya bu işi yapan kasaplara götürülüp doldurtturulur.
NOT: YUKARIDA MİKTARI BELİRTİLEN KARIŞIMLAR TAM VE STANDART ÖLÇÜLERDİR: Bu miktarlar ancak etin kilo gıramına göre eksiltilip çoğaltılabilir ÖRNEK ET 20 KİLO DEĞİLDE 10 kilo olsa yukarıdaki malzeme gramları da tam yarısı kadar azaltılır
yukarıda verilen bu oranlar düzgün şekilde yapıldığı ve tarife uyulduğu zaman ortaya nefis bir kendi ev yapımınız olan EV SUCUĞU ortaya çıkar afiyet olsun........... (bu yaptığınız sucuğu bagırsağa doldurmadan gölgede kurutarak yada buz dolabınızda normal kısmında--veya-- çok duracaksa dondurup şoklayarak da ileri günlerde tüketmek üzere saklayabilirsiniz ) YADA--yaptıgınız bu sucuk içini tavada biraz pişirerek anında sucuk içi olarak yaptığınız aynı gün de de tüketebilirsiniz....
denedim ama kuru olmuştu demekki yağ az olmuş epey yağ var sağolasın bunu deniyeceğim ama 20 kg değil 5 kg. olarak malzemeleride 4/1 düşüreceğim
Alıntıları Göster
tum sucuklarda katkı maddesi vardır kasaplarda yapılan haric
quote:
Orijinalden alıntı: exerion
tum sucuklarda katkı maddesi vardır kasaplarda yapılan haric
renk verici toz var onlarda ulusta-aktarlarda gıda boyası diye alabilirsin ve hazır sucuk baharatı alırkende gıda boyası koymaması için ikaz edin "şekerlerde bile var abi" deyip mutlaka koymaya çalışıyorlar..
quote:
Orijinalden alıntı: g_boz
quote:
Orijinalden alıntı: exerion
tum sucuklarda katkı maddesi vardır kasaplarda yapılan haric
renk verici toz var onlarda ulusta-aktarlarda gıda boyası diye alabilirsin ve hazır sucuk baharatı alırkende gıda boyası koymaması için ikaz edin "şekerlerde bile var abi" deyip mutlaka koymaya çalışıyorlar..
Alıntıları Göster
izmirde hangi kasaplar var doğal ve güzel?fiyatlar ne kadar?adres alalım
quote:
Orijinalden alıntı: TwiNChiL
izmirde hangi kasaplar var doğal ve güzel?fiyatlar ne kadar?adres alalım
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: Ω Omega
Alıntıları Göster
ulan cumhuriyet sucukları diye marka var gerçekten niye kavga etmiş bu adamlar durduk yere.otomatiğe bağlamış millet ya ne yazsan saldırı var sanıyor...
ulan cumhuriyet sucukları diye marka var gerçekten niye kavga etmiş bu adamlar durduk yere.otomatiğe bağlamış millet ya ne yazsan saldırı var sanıyor...