Şimdi Ara

En fazla kaç km. araç alınmalı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
2
Favori
136.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fezalii

quote:

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

yinemi kilometre konusu :(

aynen forumda acılan konuları önce size sormalılar

4 sene önce yazdığım mesaj üzerinden aklın sıra laf sokmalar,

üzüldüm sana gerçekten.

tarihe dikkat etmedim , amacım laf sokmakta değil , sadece burası forum yahu tabiki defalar defalarca aynı konular açılabilir sonuçta bir sürü insan var burada buraya yeni gelende var ..

• 2010 model partner tepee aracı 2012 de 75 binde komşudan aldik.. Şuan 84.000 sadece triger kayışı degisti. Satarken herhalde km düşürülmüş gözüyle bakacaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • multijetse milyon km görüyor valla.

bir de mercedes alırdım ömürlük.

tabi bu dediklerim düzgün bakımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Aracın kaç km yaptığından çok o kmlere nasıl gelindiğinin önemli vardır. Örneğin 50 bin km yol yapan kişi aracı kötü bir şekilde kullanmıştır ama 200 bin km yol yapan kişi aracını iyi kullanmıştır bu durumda tercihim 200 bindeki olur yada 50 km yapan kişi şehir içinde 200 bin km yapan kişi ise şehir dışında yapmış olabilir yine bu durumda da tercihim 200 bin olur (tecrübeyle sabittir). Önemli olan aracın km değil nasıl kullanıldığıdır. Normal bir benzinli araç senede aşağı yukarı 10-15 bin filan yapar ama dizel en az 30-35 bin yapar, alan kişi eğer çok km yapacaksa zaten dizel alır haliyle satacağı zamanda yüksek km olarak satar. Yaş konusuna gelincede aynı şekilde düşünürüm. 100 bin km den fazla yapmış araç alınır mı ? evet alınır, biraz önce söylediğim şartların birini sağlarsa alınır. Örneğin geçen hafta arkadaşa aldık 195 bin km de megane, aracı nereye gösterdiysek tam puan verdi. Benim kullandığım araçlarda hep yüksek km yapmış dizel araçlardı ve hiçbir sorun yaşamadım ama hep şunu söylerim ya bu işten iyi anlayacan yada iyi anlayan birinden yardım alacan.

arkadaş anlatmış meselenin özü bu

• Peugeot 207 2011 1.4 hdi active 74.000 kmde alınır mı?

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozndnz -- 11 Şubat 2015; 12:25:29 >
  • Arkafaslar bu km sıfırlayanlar me cesaret yapio. Servise gidince olsun sigorta muayene kartinda falan km bakim km si falan yazilmiyormu alan adam kontrol etmiyomu?

• 187 bindeki audi a5 3.0 tdi quattro 2010 model alinir mi sizce?

• Bunlar hep fakir avuntusu. Paran kadar sıfır alınır, temiz temiz binilir. Genel olarak ikinci el araç alan insanlar, fakir ama zengin gibi görünmeye çalışırlar. Bu işten anlayan çakal bir azınlık vardır. Onun haricindeki saftoroşlar genelde düdüklenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Aracın kaç km yaptığından çok o kmlere nasıl gelindiğinin önemli vardır. Örneğin 50 bin km yol yapan kişi aracı kötü bir şekilde kullanmıştır ama 200 bin km yol yapan kişi aracını iyi kullanmıştır bu durumda tercihim 200 bindeki olur yada 50 km yapan kişi şehir içinde 200 bin km yapan kişi ise şehir dışında yapmış olabilir yine bu durumda da tercihim 200 bin olur (tecrübeyle sabittir). Önemli olan aracın km değil nasıl kullanıldığıdır. Normal bir benzinli araç senede aşağı yukarı 10-15 bin filan yapar ama dizel en az 30-35 bin yapar, alan kişi eğer çok km yapacaksa zaten dizel alır haliyle satacağı zamanda yüksek km olarak satar. Yaş konusuna gelincede aynı şekilde düşünürüm. 100 bin km den fazla yapmış araç alınır mı ? evet alınır, biraz önce söylediğim şartların birini sağlarsa alınır. Örneğin geçen hafta arkadaşa aldık 195 bin km de megane, aracı nereye gösterdiysek tam puan verdi. Benim kullandığım araçlarda hep yüksek km yapmış dizel araçlardı ve hiçbir sorun yaşamadım ama hep şunu söylerim ya bu işten iyi anlayacan yada iyi anlayan birinden yardım alacan.

Hocam iyi güzel yazmışsın ama ben mesela araba temiz mi yoksa değil mi anlamıyorum. Sadece boya, değişenine bakıp karar veriyordum. Hani anlayan 10 kişiden 2 kişiyse 8 i anlamıyor araba alırken onu nasıl yapcaz. Her anlıyorum diyene de güvenilmiyor zaten hepsi ayrı bir dert

• bende 2010 model albea var 740.000 de aldım zincir seti, termostat, motor şanzuman takozlarını değiştirdim. Bugünün parası 1500 tl işçilik dahil çözüldü. 1,5 yıldır biniyorum 38.000 km yaptım hiç sorun çıkarmadı :) Şu an 777.000 km civarında XD Eski aracım 2001 otomatik hyundai accent 180.000 km deydi. 2 yılda tahminim 7000-8000 tl masraf açmıştır. Umarım buda bir fikir verir.
  • Toyota, honda motor olunca 300-400 bin km bile pek korkutmuyor insanları nedense ama peugeot 200 bini devirince ölmüş gözüyle bakılıyor. Bence bunlar hep algı. Kelli felli bir ustaya detaylı baktırılıp alınır araç. Bir de kaporta, araç sahibi, döşemelerin durumu vs. Birçok faktör var.
  • 349 bin km de 2003 Clio 2 1.5 dizel HB aldım. Ağır hasar kaydı vardı. Ancak araç çok temiz kullanılmış, uzun yolda kullanılmış sanırım. Her şeyi orjinaldi, en keyifli araçlarımdan biriydi. Trim sesi bile gelmezdi arabadan, az yakardı çok kaçardı.

0 km ibiza aldım mart ayında, hiç memnun kalmadım, 6000 km de 2 ay sonra sattım. Sıfır arabadan trim sesi mi gelir? Rezalet. Özetle km den çok kullanım önemli. Aynı şekilde şirkette elemanların kullandığı clio 3 var, 120 binde ama ceset araba.

• satış-servisi olan bir arkadaşım 50.000 km + 4 yaş derdi temiz araç alma sınırını. ama malesef bu kurala uyduğu halde aldığım iki araca rektefiye istisnasız hemen hemen tüm aldığım araçlara da aldığım gibi baskı balata değişimi yaptırmak zorunda kalmıştım. son 4 aracım sıfır, anca kafam rahat etti. tabii ki 2. elde çiçek gibi araçlar var ama onlar da bize denk gelmedi bir türlü.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.