Şimdi Ara

EN FAZLA KAÇ YAPTINIZ (HIZ REKORUNUZ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
601
Cevap
2
Favori
36.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2003 model Megané I 1.6 16V 110hp Expression ile yeni açılan Niğde-Pozantı Otoyolunda bomboş düzlükte (önümde arkamda hiçbir araç yokken) anlık olarak tam 195'e çıktım devam edecektim ki sağ koltukta oturan hız sınırlayıcı (babam olur kenidleri) devreye girdi
  • 2008 Opel Astra Sedan 1.6 easytronic - Bursa-Balikesir Otobani 225 km/h
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zala

2008 Opel Astra Sedan 1.6 easytronic - Bursa-Balikesir Otobani 225 km/h

Maksimum hızı 192 km/h olan araçla 225 km/h hız... iyiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

2008 Opel Astra Sedan 1.6 easytronic - Bursa-Balikesir Otobani 225 km/h

Maksimum hızı 192 km/h olan araçla 225 km/h hız... iyiymiş

Yolun durumuna göre bu kadar olmasa da fabrika verilerini geçme ihtimali var. Clio ile 210km/s gördüğümü biliyorum. Allah deli cesareti vermiş o zamanlar tabi...
  • Crazyarif , tanimadigim birsuru adama neden yalan atayim bu 1...
    Ikincisi sana o hizi yapip ispatlarsam ozur dileyecek misin bu 2..

He bunun yaninda ispat etsem ne olur etmesem ne olur. Hadi gule gule arifcigim.
  • geçen sene ankara ayaş yolunda 1.4 albea (benzinli) ile 200 km/h yapmıştım.ondan beri hiç 170 i geçmedim
  • quote:

Crazyarif , tanimadigim birsuru adama neden yalan atayim bu 1...
    Ikincisi sana o hizi yapip ispatlarsam ozur dileyecek misin bu 2..

He bunun yaninda ispat etsem ne olur etmesem ne olur. Hadi gule gule arifcigim.

o hızı yapın özür dilerim ancak yol aşağı doğru eğimli değilse, araçta da oynama yoksa imkansızdır, koskoca fabrika yalan mı söyleyecek, asıl demek istediğim, kadranda gördüğünüz hız gerçek hızınız değildir, gps ile doğruya daha yakın ölçüm elde edebilirsiniz, saygılarımla
  • Yalova'dan Bursa'ya giri$ yaptiktan sonra sag tarafta Balikesir Izmir tabelalari var. Otoban..O otobanda aracta e$im ve 2 arkada$im varken egimli yolda bu hiza ula$tim. Evet hafif yoku$ a$agiydi.
    Sirf bu hiz muhabbeti icin bugun e$ime "bursa - balikesir arasinda ben kac km hiz yapmi$tim ? " diye sordum. Hani 192 km yapar yazmi$sin da hayal mi gordum dedim kendime..neyse.aldigim cevap 220'yi gecmi$tin oldu :)
    Egimli yol mu evet ? 10-15 derece egimli yol. Duz yol $artlari diye bir ibare gormedigim icin cevresel etkilerden bahsetmeden en yuksek hizimi yazdim.
  • 10-15 derece eğimli yol yoktur, varsa da o hıza ulaşmış olsaydınız şu an bunları öteki taraftan yazıyor olmanız gerekirdi
  • Peki hihi diyorum.. Evet oyle egimli yol yoktur.
    Iyi ak$amlar ve block list bir arada.. Ugra$amam.
  • quote:

Peki hihi diyorum.. Evet oyle egimli yol yoktur.
    Iyi ak$amlar ve block list bir arada.. Ugra$amam.

10 derece açı yüzde 17 eğim demektir, otoyollarda maksimum eğim yüzde 4'tür hem cahil cahil konuşup bir de trip atıyorsunuz iyi forumlar (belirteyim, yol mühendisliği eğitimi aldım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clioyla 210 helal olsun ben 170 e geldigimde zangir zangir titriyordu araba.ama genis taban lastik kule gergisi spor yay filan belki yol tutusunu arttirir.clio da 250 kadran varda 210 basacak motor var mi bilemem
  • kiralık porsche carreras s 280 fren vere vere qideceğimiz yere wardık
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknaydmr

geçen sene ankara ayaş yolunda 1.4 albea (benzinli) ile 200 km/h yapmıştım.ondan beri hiç 170 i geçmedim

hocam neresinde yaptin o yolun patates tarlasi gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yalova'dan Bursa'ya giri$ yaptiktan sonra sag tarafta Balikesir Izmir tabelalari var. Otoban..O otobanda aracta e$im ve 2 arkada$im varken egimli yolda bu hiza ula$tim. Evet hafif yoku$ a$agiydi.
    Sirf bu hiz muhabbeti icin bugun e$ime "bursa - balikesir arasinda ben kac km hiz yapmi$tim ? " diye sordum. Hani 192 km yapar yazmi$sin da hayal mi gordum dedim kendime..neyse.aldigim cevap 220'yi gecmi$tin oldu :)
    Egimli yol mu evet ? 10-15 derece egimli yol. Duz yol $artlari diye bir ibare gormedigim icin cevresel etkilerden bahsetmeden en yuksek hizimi yazdim.

Kusura bakmayın ama 10-15 derece gerçekten yüksek bir eğim olur inanmassanız şile ağva yolu üzerinde çayır başı köyünü geçtiğinizde 15 derecelik bir yol var ''crazyarif'' haklı

• quote:

Orijinalden alıntı: İnferno3737

quote:

Yalova'dan Bursa'ya giri$ yaptiktan sonra sag tarafta Balikesir Izmir tabelalari var. Otoban..O otobanda aracta e$im ve 2 arkada$im varken egimli yolda bu hiza ula$tim. Evet hafif yoku$ a$agiydi.

Kusura bakmayın ama 10-15 derece gerçekten yüksek bir eğim olur inanmassanız şile ağva yolu üzerinde çayır başı köyünü geçtiğinizde 15 derecelik bir yol var ''crazyarif'' haklı

15 derece çok fazla, mümkün değil, %15 olmasın o? %15 eğim de 8,5 derece açıya denk geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Ağustos 2011; 13:33:00 >

• astram ile 190 gördüm belki biraz daha giderdi ama gerek yok iyi birşey değil.....
  • Şimdi burası forum ve bilgi paylaşımı yapmak esastır, karayollarının geometrik standartlarıyla ilgili biraz bilgi vermek istiyorum, öncelikle şunu belirteyim, karayollarının boyuna eğimi açıyla değil, ilgili açının tanjantı olan "eğim" parametresi ile ölçülür, yollarda da dik iniş ve çıkışlarda uyarı levhalarında da %6, %10 şeklinde boyuna eğim belirtilir. Çok uç durumlarda %10 eğim kullanılabilir.

Örnek:

Şehir içi yolları için ilgili standartlar aşağıdaki resimde yer almaktadır;

Devlet Yollarında uygulanan (şehirlerarası yollar) standartlar ise;

Otoyollarda (Yüksek standartlı yol) uygulanan standartlar ise;

şeklindedir.

Yani proje hızı saatte 120 km olan, 2X3 düzeninde (3'er şeritli 2 yönlü) karayollarında uygulanabilecek maksimum boyuna eğim %4'tür, minimum eğim ise %0.5'tir.

Minimum boyuna eğimin %0,5 olması demek aslında düz yol yoktur anlamına gelir, %0,5'lik bir eğim 0,3 derece açıya denk geldiğinden insanın bunu hissetmemesi son derece normaldir ancak yağmur suyunun yoldan tahliyesinde önemli rol oynar.

Fotoğraflar için kaynak: Prof. Dr. Nadir Yayla - Karayolu Mühendisliği

Bu konu hakkında başka merak ettikleriniz varsa bildiğim kadarıyla ya da elimde olan kaynaklar kadarıyla yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Ağustos 2011; 11:39:05 >

• 15 Den Kastım Zaten Yüzde Bazındaydı sanırım tabelalarda da yüzde olarak kullanılıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.