Şimdi Ara

En güçlü süper kahraman kim? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
2
Favori
27.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Robot konusunda, yukarıdaki mesajımda açıklama yaptım editleyerek...

Pikachu, bir kedi - köpek türünde hayvan değildir. Doğa üstüdür... Kendi iradesi vardır. Zaten o animeninde anlatmak istediği asıl konu; Ash ve pikachu arasındaki dostluktur. Diğer pokemonlar topun içinde yaşarken, Pikachu sürekli Ash ile beraberdir. Pikacu bir pocket-monster olmasına rağmen her yönüyle diğer pocket-monster lardan ayrılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Robot konusunda, yukarıdaki mesajımda açıklama yaptım editleyerek...

Pikachu, bir kedi - köpek türünde hayvan değildir. Doğa üstüdür... Kendi iradesi vardır. Zaten o animeninde anlatmak istediği asıl konu; Ash ve pikachu arasındaki dostluktur. Diğer pokemonlar topun içinde yaşarken, Pikachu sürekli Ash ile beraberdir. Pikacu bir pocket-monster olmasına rağmen her yönüyle diğer pocket-monster lardan ayrılır.

Pikachu herhangi bir bölümde kendi zekasıyla bir şeyleri değiştirmiş midir? Pikachu dediğin yaratığın asla kendine ait zekası veya mantığı yoktur.O yüzden benim gözümde ona süper kahraman demek asla doğru değildir.Robota demek, asla ve asla değildir zaten

• Pokemon serisini izlemediğini var sayıyorum... Yoksa zaten Pikachu' nun olayların odağındaki karakter olduğunu ve çoğu kez Ash' e yardım ettiğini bilirdin.
    Ayrıca Pikachu, Hulk çok kızdı, Hulk yok edecek diye sağa sola saldırmak, parçalamak dışında bir güdüsü olmayan king kong türevi YeşilDev den daha zeki bir süper kahramandır. :)

Dediğim gibi, mesele süper kahraman algısıyla alakalı...
  • quote:

Pokemon serisini izlemediğini var sayıyorum... Yoksa zaten Pikachu' nun olayların odağındaki karakter olduğunu ve çoğu kez Ash' e yardım ettiğini bilirdin.
    Ayrıca Pikachu, Hulk çok kızdı, Hulk yok edecek diye sağa sola saldırmak, parçalamak dışında bir güdüsü olmayan king kong türevi YeşilDev den daha zeki bir süper kahramandır. :)

Haaaaaaaaa uykum geldi valla.Hulk'a süper kahraman dedim mi ben? 2'side değildir.
  • Hulk' a süper kahraman değildir diyorsan, diyecek sözüm yok. :)
    Hulk yahu...
  • quote:

Hulk' a süper kahraman değildir diyorsan, diyecek sözüm yok. :)
    Hulk yahu...

Sana senin mesajınla cevap veriyorum.Bence senin algılar yanlış ve değiştirilebilir.

Pokemon serisini izlemediğini var sayıyorum... Yoksa zaten Pikachu' nun olayların odağındaki karakter olduğunu ve çoğu kez Ash' e yardım ettiğini bilirdin.

• Şöyle ki arkadaşa şunu anlatmaya çalıştım ama nafile. Bir tarafta çizgi roman karakterleri (ki biz burada çizgi roman karakterlerinden bahsediyoruz) diğeri arkadaşın dediği manga karakteri. Çizgi roman bölümünde bir manga karakterini söyleyip en güçlü süper kahraman demek çok saçma çünkü çizgi roman karakterleri arasında ki en güçlü karakteri tartışıyoruz. Ha forumda manga bölümü var oraya gidip açarsın böyle bir başlık orada en güçlü manga menşeili süper kahramanı tartışırsın. Ayrıca bu manga karakterlerinin yaratıcıları dur süper kahraman yaratayım diyipte bu karakterleri oluşturmuyorlar. Fantastik olan bu karakterlere belli güç veriyorlar. Ancak Çizgi Roman'da olay şöyle sadece süper kahraman'lara odaklanmış şirketler var. DC Comics, Marvel Comisc, Image Comics gibi. Bu şirketler yarattıkları karakterleri direk süper kahraman olarak yaratıyorlar. Bizde o şirketlerin yarattıkları karakterleri konuşuyoruz burada. Bizim şu süper kahramandır, bu değildir gibi bir kriterimiz yok.

Örnek verelim;

Tommiks; çizgi roman karakteridir. Süper gücü yok, çok iyi silah kullanır vs. ancak süper kahraman değildir.

Diğer tarafta bir DC Comics karakteri

Vigilante; çizgi roman karakteridir. Süper gücü yoktur, çok iyi silah kullanır ve süper kahramandır.

Vigilante'ye süper kahraman dememizin nedeni süper kahraman olarak yaratılmış olması, ancak Tommiks süper kahraman olarak yaratılmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

Şöyle ki arkadaşa şunu anlatmaya çalıştım ama nafile. Bir tarafta çizgi roman karakterleri (ki biz burada çizgi roman karakterlerinden bahsediyoruz) diğeri arkadaşın dediği manga karakteri. Çizgi roman bölümünde bir manga karakterini söyleyip en güçlü süper kahraman demek çok saçma çünkü çizgi roman karakterleri arasında ki en güçlü karakteri tartışıyoruz. Ha forumda manga bölümü var oraya gidip açarsın böyle bir başlık orada en güçlü manga menşeili süper kahramanı tartışırsın. Ayrıca bu manga karakterlerinin yaratıcıları dur süper kahraman yaratayım diyipte bu karakterleri oluşturmuyorlar. Fantastik olan bu karakterlere belli güç veriyorlar. Ancak Çizgi Roman'da olay şöyle sadece süper kahraman'lara odaklanmış şirketler var. DC Comics, Marvel Comisc, Image Comics gibi. Bu şirketler yarattıkları karakterleri direk süper kahraman olarak yaratıyorlar. Bizde o şirketlerin yarattıkları karakterleri konuşuyoruz burada. Bizim şu süper kahramandır, bu değildir gibi bir kriterimiz yok.

Örnek verelim;

Tommiks; çizgi roman karakteridir. Süper gücü yok, çok iyi silah kullanır vs. ancak süper kahraman değildir.

Vigilante; çizgi roman karakteridir. Süper gücü yoktur, çok iyi silah kullanır ve süper kahramandır.

Vigilante'ye süper kahraman dememizin nedeni süper kahraman olarak yaratılmış olması, ancak Tommiks süper kahraman olarak yaratılmamıştır.

Bro. aslına bakarsan manga:çizgi roman, anime:çizgi filmdir.Fark falan yok.Sadece ordaki karakterler ve olaylar bana göre daha saçma.Ama dediğin gibi onlarda süper kahraman diye yaratılmış karakterler yok ve bu yüzden super hero sayılmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batman Beyond

quote:

Orijinalden alıntı: bLackMumbLe

Şöyle ki arkadaşa şunu anlatmaya çalıştım ama nafile. Bir tarafta çizgi roman karakterleri (ki biz burada çizgi roman karakterlerinden bahsediyoruz) diğeri arkadaşın dediği manga karakteri. Çizgi roman bölümünde bir manga karakterini söyleyip en güçlü süper kahraman demek çok saçma çünkü çizgi roman karakterleri arasında ki en güçlü karakteri tartışıyoruz. Ha forumda manga bölümü var oraya gidip açarsın böyle bir başlık orada en güçlü manga menşeili süper kahramanı tartışırsın. Ayrıca bu manga karakterlerinin yaratıcıları dur süper kahraman yaratayım diyipte bu karakterleri oluşturmuyorlar. Fantastik olan bu karakterlere belli güç veriyorlar. Ancak Çizgi Roman'da olay şöyle sadece süper kahraman'lara odaklanmış şirketler var. DC Comics, Marvel Comisc, Image Comics gibi. Bu şirketler yarattıkları karakterleri direk süper kahraman olarak yaratıyorlar. Bizde o şirketlerin yarattıkları karakterleri konuşuyoruz burada. Bizim şu süper kahramandır, bu değildir gibi bir kriterimiz yok.

Örnek verelim;

Bro. aslına bakarsan manga:çizgi roman, anime:çizgi filmdir.Fark falan yok.Sadece ordaki karakterler ve olaylar bana göre daha saçma.Ama dediğin gibi onlarda süper kahraman diye yaratılmış karakterler yok ve bu yüzden super hero sayılmazlar.

İşin teknik kısmına bakarsak evet haklısın Anime çizgi film, manga'da çizgi roman'dır. Ancak işin iç yüzü farklı oluşturulma şekilleri ve içerikleri birbirlerinden bayağı farklı. Ama yine söylüyorum teknik olarak aynıdırlar.

• @Dawinter
    Gelmiş çizgi roman bölümüne anime-manga içerikli mesaj atmışsın bide gelmiş tartışmaya çalışıyorsun.Anime karakterleri süper kahraman olsa dahi buraya yazamazsın.Burası yeri değil.Burası çizgi roman bölümü.Milletin tepki vermeside normal.Sen yazarsın,sonra seni görüp başkası yazar bu böyle devam eder.Sonra bölümün cıvığını çıkarırsınız.
  • Algı meselesi....
    Kahraman kelimesi bile başlı başına tartışılacak bir konudur... Örneğin, Dostoyevski nin eserlerindeki kahramanlar ki burada anlatılan bu eserlerdeki karakterlerdir. Birde işi gücü bırakmış, kendini dünyayı veya birilerini kurtarmaya adayan karakterler...

Süper kahraman, sadece amerikan çizgi romanlarında görmeye alışık olduğumuz, çoğunun maske giydiği, taytlar ve pelerinlerle çatıda, bacada koşturduğu karakter kavramı değildir.
    Ama pazarlama gücü ve güçlü şirketleriyle çok uzun zaman önce bu sektörü ele geçirmişler ve bugün insanların kafasında oluşan süper kahraman algısını yaratmışlar. Buyüzden insanlar, başka menşeili süper kahramanlar görünce, bunlarla mukayese ediyor ve süper kahraman yada süper kahraman değil sonucuna varıyor.
    Süper kahraman kriterleri bile abd çizgi roman sektöründe farklılıklar gösterir. Mesela bir SuperMan ve Punisher asla aynı model değildir. Marvel karakteri olan Punisher, süperkahraman olarak ilan ediliyorsa, Manga dünyasında Punisher' ın babaları var... Süper kahramanı, Super hero yapan sahip olduğu güçler ise; bu kavrama girenlerin sınırı sonsuz olur.
    Dünyayı ve insanlığı vampirlerin saldırısından, istilasından kurtarmak için hayatını ortaya koyan Alucard' da, insan - mutant savaşını önlemeye çalışan X-Men kadar süper kahramandır.

Japonlar, bu konuda dünya sahnesine 1950 - 60 gibi çıktılar. 80 lerde ancak seslerini duyurabildiler. Eğer çok önceleri bu işi gerçekleştirmiş olsalardı, bugün süper kahraman algınız daha farklı olacaktı. Hatta dünya geneline hakim olan, çizgifilm çocuklar içindir mantığıda hiç doğmayacaktı. Çünkü japon animasyonlarının büyük bölümü ağır şiddet ve cinsellik içerir.

Neyse, en başında da dediğim gibi.. Algı meselesi... :)

• SenJi kullanıcısına yanıt
    Çizgi roman ve Manga arasındaki farkı bilmezsin.. Konuşup durursun...
    Konu başlığında ; en güçlü süper kahraman kim diye sorulmuş...
    Git google yaz ingilizce olarak; Most power super hero diye... hemen google seni düzeltecektir; Most power comic books super hero diye..
    Yahu hırsızın hiçmi günahı yok? :D
  • quote:

Çizgi roman ve Manga arasındaki farkı bilmezsin.. Konuşup durursun...
    Konu başlığında ; en güçlü süper kahraman kim diye sorulmuş...
    Git google yaz ingilizce olarak; Most power super hero diye... hemen google seni düzeltecektir; Most power comic books super hero diye..
    Yahu hırsızın hiçmi günahı yok? :D

Birader çizgi roman bölümündesin ve hala konu başlığında çizgi roman karakteri yazmıyo diyosun.
  • Çizgi roman bölümüne gelmişsin manga>çizgi roman diyosun..Fikrindir de bu bölümde söylemenin amacı ne?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle bu durumun ALGİ meselesi ile alakasi yoktur. Super Hero lar Cizgi Romanlar ile bagdastirilmistir. Yani Amerikan karakterleri Super hero sinifina girer.

Super hero nedir? İnsan ustu guce sahip olan her kisi bu sinifta yer alabilir lakin Anime ve Manga larda daha dogrusu Japonlar kendi karakterlerini Super Hero ile adlandirmazlar. Var midir ornegi? Bulabilecek misiniz super hero diye manga da veya anime de gecen bir kisim? Olmadigi icinde Super Hero olarak adlandirmak pek dogru olmaz.

Ama Bir Nevi Super Hero dersek BANA GORE yanlis olmaz. Bir nevi yi eklememizin nedeni

1- Amerika tarafindan cikartilmamis
    2- Cizgi roman karakteri degil.
    3- Japonlar dememis boyle birsey

Bu yuzden direk super hero demektense bu sekilde demek daha hos duruyor. Ha mantiken bakarsak, super hero nun tanimindan, herkes super hero

2. Bir mesele olan Death Note ile karakter kiyasi yapmanin hicbir mantigi yok. Yuz yuze olacak bir karsilasmadan bahsediyoruz burada. Saniyeler icerisinde Hulk gibi karakterler oldurecektir onu.

Yuz yuze olmayacaksa bu is o zaman da herkese gucu yeter lafini cikartin bir kere aradan. Neye yeter kime yeter? Death note evrenindeki kisileri oldurebilecek kadar gucludur o defter (belki). O evreni silecek birisine islemeyecektir cunku kendi evreninin ustunde bir gucu var. Bu da dolayli yokdan bu tip bir kisiyi Death note evreni icin Tanri konumuna getiriyor. Ki o kadar guclu bir defter degil o. Kozmik bir varligi yok ettigi olmadigi icin onu bunu yener yok oldurur onu yapar bunu ucurur falan diyemiyoruz

Manga > CR oyle mi? Ne animelerin ne de mangalarin kurgusu Cizgi romanlar kadar saglam degildir. Abidik gubudik nedenlerle en guclu kisiler manga veya anime de yenilirken cr de yenecek kisinin gercek gucu ortaya cikar.

Bunun bir cok ornegini animelerden gorebiliriz.

Ayrica bu sizin dusunceniz. Bana gorede CR ler cok daha iyidir. Ne oyle datsiz dutsuz Manga okumak Renkli olacak okuyacagin sey, oh mis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 10 Ocak 2014; 0:31:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuya bak hey yavrum hey

• bLackMumbLe kullanıcısına yanıt
    Evet buydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 9 Ocak 2014; 16:39:19 >
  • Robotdan süper kahraman olmaz diyenlere inat.. Optimus Prime..
     En güçlü süper kahraman kim?

Mangalarda da tayt ve pelerin giyen veya süper hero kostümüne bürünen karakterler vardır. Ben onları bilerek örnek göstermedim çünkü; süper hero : tayt veya kostüm mantığına karşıyım...

Hangi süper kahramanın daha güçlü olduğuna ancak yazarlar karar verebilir. Mesela Lex Luthor' un aklına müthiş bir plan getirip SuperMan i öldürtebilir. Yada SuperGirl' e evrim geçirtip ultra mega ötesi yenilmez biri yapabilirler... O yüzden çok gereksiz bir tartışma.
    Eğer böyle bir tartışmaya girerseniz, o zaman bende Death Note' u atarım ortaya.. Ryuk' un öldüremeyeceği hiçbir karakter yok. Üstelik hiçte aldırmaz, yok masummuş, fakirmiş, güzelmiş.. :)

Unutmadan, birde Super Mario var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38C7E608-754C-4B4B-A9C2-5E5418594086 -- 9 Ocak 2014; 17:21:19 >

• Şikayet edecektim daha önce edilmiş
  • işiniz gücünüz bu zaten. Başkada birşey gelmez elinizden...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.