Şimdi Ara

En güvenli Linux hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Linuxun kalitesini bilmeyen yok artık ama benim kafamı kurcalayan bir şey var ve nette de pek bir şey yok. En son ubuntu da çıkan reklam casusu yüzünden linuxun da farklı sürümlerini kullanma hevesim geldi. Denemek keşfetmek istiyorum özellikle en güvenli sürümü kullanmak istiyorum. Backtrack kali gibi pentets distrolarından ziyade tails gibi bir şey arıyorum. 2. bilgisayarıma linuxun en güvenli sürümünü live olarak değil sistemsel olarak yüklemek istiyorum ve öyle de kullanacağım. Ama karar veremedim herkes tails diyor ama open bsd de ya da ne bileyim adını bile duymadığim işletim sistemleri olabilir. Her türlü tavsiye düşünceye açığım. Şu an Arclinux kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin ifadelerine göre plan yapacağım.

• Daha önce hiç Linux kullanmadıysanız Arch Linux ile uğraşmayın Linux Mint gibi dağıtımları kullanın ama benim bildiğim en güvenli Unix yazılımı FreeBSD idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Growlithe -- 8 Mayıs 2015; 22:24:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Growlithe

Daha önce hiç Linux kullanmadıysanız Arch Linux ile uğraşmayın Linux Mint gibi dağıtımları kullanın ama benim bildiğim en güvenli Unix yazılımı FreeBSD idi.

OpenBSD için NSA'nın arka kapısı var söylentileri çıkmıştı. FreeBSD güvenli mi? Onda da arkakapı olabilir mi?
  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Ona kesin bir şey diyemem. Zaten arkadaşı olmasa bile internette güvenlik gerçekten çok zor çünkü her şey takip ediliyor. Eğer illegal yada gerçekten güvenlik gerektiren işler yapmıyorsanız Linux Mint yeter.
  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Arch linux kurmayı beceremedim zaten bende mint kurdum şu an kullanıyorum ama bazı donmalar eksiklikler var bu da arclinux kurarken yaptıklarımdan dolayı muhtemelen. Nsa gibi firmalardan bir şey saklayamyız zaten önemli olan yerel ölçekli saldırılardan kormak kendimizi :)

freeBSD ilk hedef tavsiyeleriniz üzerine deneyeceğim. Bu arada açık kaynaklı yazılımlarda da arka kapı olabiliyor. Nsa firefox ve open ssl de bunu yaptı.

Ki snowden ın paylaştıklarını incerseniz daha nice şeyler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalilihayvan

quote:

Orijinalden alıntı: kedroid
    Bu arada açık kaynaklı yazılımlarda da arka kapı olabiliyor. Nsa firefox ve open ssl de bunu yaptı.

Olabilir ama saklanamaz, varsa göstersin bundan kolay ne var. Bu şekilde komplo teorisinden öteye gidemez.

Ev kullanıcısı için Ubunu, Mint gibi dağıtımlar güvenlik için yeterli. Yetkili olarak kullanmaz, açık kaynaklı yazılımlar kullanırsanız ve tarayıcıda da kapalı kaynaklı eklenti kullanmazsanız yazılım konusunda yapabileceğiniz en iyi tercihleri yapmışsınızdır. Zaten yeterli bilginiz yoksa elinizden daha ne gelir.

Özel saldırılar için hiçbir yazılımın güvenliği için tam garanti verilemez. Hacklenme potansiyeliniz olduğunu düşünüyorsanız Backtrack gibi dağıtımlar güvenlik için en iyisi ama normal kullanıcıyı aşar.

Bir şeyler bildiğini snmıyorum. Open Ssl de ki açık yıllardır kullanılmış. Hiçbir şey sonsuza kadar saklı kalmaz zaten. Göstersin demeyle gösterilmiyor aylar verilen emekle her code incelleniyor. Kim tabi ki gönüllüler dolayısı ile açık kaynak kodlu deyip çok güvenilir de demeyeceksin açık kod=şeffaflık.

Backtrack ile nasl bir savunma yapılabilir ki,hacklenmeye karşı. İçinde ki tooların tamamına yakıını pentest için ??! İçinde ki tooları lamerler bile kullanıyor artık. O kadar abartma yani.

• Debian ,openSUSE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada açık kaynaklı yazılımlarda da arka kapı olabiliyor. Nsa firefox ve open ssl de bunu yaptı.

Olabilir ama saklanamaz, varsa göstersin bundan kolay ne var. Bu şekilde komplo teorisinden öteye gidemez.

Ev kullanıcısı için Ubunu, Mint gibi dağıtımlar güvenlik için yeterli. Yetkili olarak kullanmaz, açık kaynaklı yazılımlar kullanırsanız ve tarayıcıda da kapalı kaynaklı eklenti kullanmazsanız yazılım konusunda yapabileceğiniz en iyi tercihleri yapmışsınızdır. Zaten yeterli bilginiz yoksa elinizden daha ne gelir.

Özel saldırılar için hiçbir yazılımın güvenliği için tam garanti verilemez. Hacklenme potansiyeliniz olduğunu düşünüyorsanız Backtrack gibi dağıtımlar güvenlik için en iyisi ama normal kullanıcıyı aşar.

Bir şeyler bildiğini snmıyorum. Open Ssl de ki açık yıllardır kullanılmış. Hiçbir şey sonsuza kadar saklı kalmaz zaten. Göstersin demeyle gösterilmiyor aylar verilen emekle her code incelleniyor. Kim tabi ki gönüllüler dolayısı ile açık kaynak kodlu deyip çok güvenilir de demeyeceksin açık kod=şeffaflık.

Açık ile arka kapı aynı şey mi? Açık her sistemde olabilir, açığı bulanın niyetinene bağlı.

quote:

Backtrack ile nasl bir savunma yapılabilir ki,hacklenmeye karşı. İçinde ki tooların tamamına yakıını pentest için ??! İçinde ki tooları lamerler bile kullanıyor artık. O kadar abartma yani.

Evet, güvenlik konusunda bilgili değilim ama açık kaynaklı yazılımlarda bile casus yazılım olduğunu düşünen birine Backtrack'ı önerebilirim. Birkaç araç kur tamam demiyorum zaten, ağ alışverişini denetlemek, protokollere müdehale gibi aşırı kontrollü kullanımlar söyledim.

Biraz kitap oku, araştır meraklı ol. Arka kapı ve açık aynı şey değil diyorsun dalga mı geçiyorsun. Bende sana bir şey söyleyim 1+2=4 değildir.

Backtrackte ağ modüllerine müdehale vs kısacası backtrackin kendisi pentest amaçlıdır. Defence değil o yüzden öneremezsin, İçerisinde gelişmiş ağ kitleri bulunuyor diye... Açık bulmak ayrı bir şey açık siparişi vermek başka şey açığı arka kapıya çevirmek ayrı şey. Açık kaynak kod güzeldir özeldir ama bu demek değildir ki 100% güvenebiliriz.

• Gnu/Debian iyidir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Açık ile arka kapı aynı şey mi? Açık her sistemde olabilir, açığı bulanın niyetinene bağlı.

quote:

Evet, güvenlik konusunda bilgili değilim ama açık kaynaklı yazılımlarda bile casus yazılım olduğunu düşünen birine Backtrack'ı önerebilirim. Birkaç araç kur tamam demiyorum zaten, ağ alışverişini denetlemek, protokollere müdehale gibi aşırı kontrollü kullanımlar söyledim.

Biraz kitap oku, araştır meraklı ol. Arka kapı ve açık aynı şey değil diyorsun dalga mı geçiyorsun. Bende sana bir şey söyleyim 1+2=4 değildir.

Backtrackte ağ modüllerine müdehale vs kısacası backtrackin kendisi pentest amaçlıdır. Defence değil o yüzden öneremezsin, İçerisinde gelişmiş ağ kitleri bulunuyor diye... Açık bulmak ayrı bir şey açık siparişi vermek başka şey açığı arka kapıya çevirmek ayrı şey. Açık kaynak kod güzeldir özeldir ama bu demek değildir ki 100% güvenebiliriz.

O zaman ne dediğini doğru düzgün açıkla. Mozilla, NSA gibi kurumlar için arka kapı oluşturuyor gibi anlamda söyleyip, açığı arka kapı olarak kullanıyora çevirdin. Açık arka kapı olarak kullanılıyorsa arka kapı denmez ona, arka kapı bilerek konur. Açık bilerek oluşturulduysa tamam o arka kapı. Ben açık kaynaklı yazılımların tam güvenlikli olduğunu söylemedim zaten. Açığı bilerek oluşturduysa da kanıtlanmadan bir şey diyemezsin. Ubuntu'da reklam casusu çıktı diyorsun, sanki gizli olarak koymuşlar sonra ortaya çıkmış gibi. Burada, istediğin gibi "arka kapılar var" diyemezsin.

Apple Microsoft Google vedaha yüzlerce kurum sipariş üzerine arka kapı koyuyor ya da salağa yatıp farkında dğeilmiş gibi arka kapı olmasına müsait açık bırakıyorlar. Sen şimdi dnya devlerini dize getiren bir istihbarat örgtünün firefox a mı açık kapı koyduraaymacağnı söylüyorsun. Snowden çıkana kadar senin gibiler buna da inanmaz komplo teorisi derdiniz. Adamların yasalarında var kimden ne veri isterse alırlar kimden yazılımlarına arka kapı olacak açık ya da direk arka kapı konmasını isterlerse koydururlar. Mahkeme emriyle gidiyorlar kanunları var adamların. Konu baltalandı dağıldı o yüzden sana daha fazla cevap yazmayacağım senden tavsiye istemiyorum yorum istemiyorum bana bir şey anlatma deme benden uzak backtrack a yakın ol ;)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman ne dediğini doğru düzgün açıkla. Mozilla, NSA gibi kurumlar için arka kapı oluşturuyor gibi anlamda söyleyip, açığı arka kapı olarak kullanıyora çevirdin. Açık arka kapı olarak kullanılıyorsa arka kapı denmez ona, arka kapı bilerek konur. Açık bilerek oluşturulduysa tamam o arka kapı. Ben açık kaynaklı yazılımların tam güvenlikli olduğunu söylemedim zaten. Açığı bilerek oluşturduysa da kanıtlanmadan bir şey diyemezsin. Ubuntu'da reklam casusu çıktı diyorsun, sanki gizli olarak koymuşlar sonra ortaya çıkmış gibi. Burada, istediğin gibi "arka kapılar var" diyemezsin.

Apple Microsoft Google vedaha yüzlerce kurum sipariş üzerine arka kapı koyuyor ya da salağa yatıp farkında dğeilmiş gibi arka kapı olmasına müsait açık bırakıyorlar. Sen şimdi dnya devlerini dize getiren bir istihbarat örgtünün firefox a mı açık kapı koyduraaymacağnı söylüyorsun. Snowden çıkana kadar senin gibiler buna da inanmaz komplo teorisi derdiniz. Adamların yasalarında var kimden ne veri isterse alırlar kimden yazılımlarına arka kapı olacak açık ya da direk arka kapı konmasını isterlerse koydururlar. Mahkeme emriyle gidiyorlar kanunları var adamların. Konu baltalandı dağıldı o yüzden sana daha fazla cevap yazmayacağım senden tavsiye istemiyorum yorum istemiyorum bana bir şey anlatma deme benden uzak backtrack a yakın ol ;)

Hahahah. Kodların arasına piramitte koyuyorlarmıymış.
    Buraya senin için yazmıyorum zaten, insanlar konuya bakıp yanlış bilgilenmesin diye yazıyorum, onun için diyorum ya "burada istediğin gibi yazamazsın" diye. Burası forum, burada yazılanlar başkaları için kaynak olacak. "Kesin bilerek koydu o açığı" mantığı ile şirketler ve topluluklar hakkında böyle şeyler yazamazsın..
    Backtrack en iyi öneri olmayabilir, sadece saldırı düzeyecebilicek bir yapısı yok, güvenlik için de kullanılıyor zaten.
    Yeterince yazdık, bence de konu dağılmasın.

Konumu kaldı geriye utanmadan bir de konu dağılmasın diyor. Burası forumda istenilmediğin yere yazma git konu aç!!!!

Linux bildiğğini sanan backtrackle uğraşan lamerlerden sıkıldım bir şey bilmiş gibi sağda solda yazarsınız elinize bir backtrack bir de youtubeden bir kaç vidoe izler gelirsiniz. Backtrackmiş dalga mı geçiyorsun sen benimle ?!!!!

Foruma üye olur olmaz soluğu benim konumda mı buldun yazma kardeş git konunu aç konumu baltalama bir şey biliyormuş gibi konuşma. Bilsen zaten şimdiye kadar backtrackin defence araçlarını yazmıştın !! Paso konuşuyrosun yazma yazma!!! Baltalma konuyu !!! Nefret ettirirsiniz forumlardan adamı! Benim için yazmıyormuş konuyu okuyanlara yazıyormuş çocuk gibi laf yarştırıyorsun ne faydalı bilgi yazdın buraya!! Sizin gibiler herşeyi basit indirger sonra da aaaa vay be buda yapılmış bu da olmuş der. Piramitmş bir de trollük yapıyor.

• BSD tabanlı dağıtımlar daha stabil ve güvenilir olur. FreeBSD güzeldir, diğerlerini kullanmadım, bilmiyorum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moozcan

BSD tabanlı dağıtımlar daha stabil ve güvenilir olur. FreeBSD güzeldir, diğerlerini kullanmadım, bilmiyorum :)

zaten hocam bsd en iyisi gibi görünüyor iyice araştırdmda open bsd en güvenlisiymiş fakat en kullancı dostu olan freebsd imiş önce freebsd sonra da openbsd ukracağım, tavsiye için teşekkürler
  • Fişi çekili bilgisayara kurulu olan Linux.

Şaka bir yana,
    Linux bir çekirdek. Bu çekirdek yapılandırılıyor, üzerinde değişiklik oluyor vs. ortaya dağıtım çıkıyor.

En güncel çekirdeği kullanan Linux dağıtımı en güvenlisidir diyebiliriz. Bu gün ordu sistemleri, CERN, dünyanın bir çok yerindeki güvenlikli sunucular Linux üzerinde yapılandırılıyor. Fakat kullandığın yazılımlardan da açık çıkabilir. Örneğin Linux sistem olarak güvenlidir fakat OpenSSL açığı BSD'yi de vurur Linux'u da vurur Windows'u da vurur (Windows'ta kullanılıyor mu bilmiyorum)

Devlet sırrı barındırmıyorsan bu kadar büyük bir güvenliğe ihtiyaç yok diye düşünüyorum.
    Diğer nokta, Linux üzerine SELinux ve IPTables yapılandırmanı iyi yaparsan ve sürekli güncellersen sistemini, iyi bir güvenlik elde edersin.

Konu open source olduğunda, güvenlik hakkında söylenecek çok şey var fakat güvenliğin çok büyük bir kısmı "ağ yapısı"ndan geçer. İşletim sisteminden değil.

Ek olarak, dünyada en çok kullanılan dağıtımlardan biri olan Ubuntu'yu bile hackleyebilecek insan sayısı parmakladır. Onlar da seni bulmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BadSec -- 25 Mayıs 2015; 15:02:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BadSec

Fişi çekili bilgisayara kurulu olan Linux.

Şaka bir yana,
    Linux bir çekirdek. Bu çekirdek yapılandırılıyor, üzerinde değişiklik oluyor vs. ortaya dağıtım çıkıyor.

En güncel çekirdeği kullanan Linux dağıtımı en güvenlisidir diyebiliriz. Bu gün ordu sistemleri, CERN, dünyanın bir çok yerindeki güvenlikli sunucular Linux üzerinde yapılandırılıyor. Fakat kullandığın yazılımlardan da açık çıkabilir. Örneğin Linux sistem olarak güvenlidir fakat OpenSSL açığı BSD'yi de vurur Linux'u da vurur Windows'u da vurur (Windows'ta kullanılıyor mu bilmiyorum)

Devlet sırrı barındırmıyorsan bu kadar büyük bir güvenliğe ihtiyaç yok diye düşünüyorum.
    Diğer nokta, Linux üzerine SELinux ve IPTables yapılandırmanı iyi yaparsan ve sürekli güncellersen sistemini, iyi bir güvenlik elde edersin.

Konu open source olduğunda, güvenlik hakkında söylenecek çok şey var fakat güvenliğin çok büyük bir kısmı "ağ yapısı"ndan geçer. İşletim sisteminden değil.

Ek olarak, dünyada en çok kullanılan dağıtımlardan biri olan Ubuntu'yu bile hackleyebilecek insan sayısı parmakladır. Onlar da seni bulmaz.

Hocam gerçekten de bakmayı unuttuğum bir noktadan bakmışsınız. Dediklerinizde haklısınız fakat bir çok kişi siz gib Ağ yapısı diyor neden bu kadar üzerine düşülüyor anlamış değilim ya da farkına varamadım, sizde öyle diyorsunuz vardır bir bildiğiniz :) SElinux kavramını ilk kez duyorum açıkçası hemen araştırıyorum teşekkürler yorum için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedroid -- 25 Mayıs 2015; 23:27:00 >

• quote:

quote:

Şaka bir yana,

Hocam gerçekten de bakmayı unuttuğum bir noktadan bakmışsınız. Dediklerinizde haklısınız fakat bir çok kişi siz gib Ağ yapısı diyor neden bu kadar üzerine düşülüyor anlamış değilim ya da farkına varamadım, sizde öyle diyorsunuz vardır bir bildiğiniz :) SElinux kavramını ilk kez duyorum açıkçası hemen araştırıyorum teşekkürler yorum için

Merhaba, ben teşekkür ederim.

Şimdi ağ yapısı çok önemli çünkü sen hangi sistemi kullanırsan kullan bir ağ bağlantısı üzerinden internete çıkacaksın ve bu ağ güvenli değilse bilgisayara değil de ağına sizilip oradan dinleme yapılabilir. İşletim sistemleri tek başlarına güvenliği sağlamak konusunda çoyetzaman yetersizdir. Exploit-db gibi yerler de takılırsan guvenlik hakkında çok şey öğrenebilirsin. Eskiden milw0rm vardı malesef kapandı. Şimdi o gorevi Exploit-db yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Şaka bir yana,

Merhaba, ben teşekkür ederim.

Şimdi ağ yapısı çok önemli çünkü sen hangi sistemi kullanırsan kullan bir ağ bağlantısı üzerinden internete çıkacaksın ve bu ağ güvenli değilse bilgisayara değil de ağına sizilip oradan dinleme yapılabilir. İşletim sistemleri tek başlarına güvenliği sağlamak konusunda çoyetzaman yetersizdir. Exploit-db gibi yerler de takılırsan guvenlik hakkında çok şey öğrenebilirsin. Eskiden milw0rm vardı malesef kapandı. Şimdi o gorevi Exploit-db yapıyor.

Hocam dediğiniz gibi yapmaya başladım güvenlik forumlarında takıılyıorum ve yavaş yavaş bir şeyler öğreniyorum dediğiniz gibi sistem ne kadar sağlam olursa olsun sisteme giden yollar bozuksa sistem yine zarar görür.

• BackTrack

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.