Şimdi Ara

En güzel yaşadığınız yaşlarınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim 15-17 yaşlarımdı. 2006-2010 arasıydı. İstanbul'da hala yüzülecek bolca deniz kenarı vardı. Sokaklar bisiklet sürmek ve top oynamak gibi o zamanların eşsiz eğlenceleri için hala müsaitti. Yorgunluktan bayılana kadar mahalleler arasında bisiklet sürerdik, mahalleye dönünce bir tarafta maç yapılırdı bir tarafta simit oynanırdı. Atari salonları yerini İnternet ve Playstation kafelere bırakmıştı. Platstation kafelerde şimdi yüzüne bakmayacağınız pes ve fifa versiyonları yüksek hayranlıkla oynanırdı. İnternet kafelerde Gta serileri, Knight Online, Warcraft, nfs serileri, halflife, quake ve cs oynanırdı. Ben deli gibi Knigjt Online oynardım. Teknolojik gelişmelerin hepsi büyük gelişme olurdu çünkü o yıllar "eski teknoloji" ve "yeni teknoloji" arasında ki çizgiydi. Nokia N serisinden bir telefon duyururdu ve hepsi için "teknolojinin geldiği son nokta abi ötesi yok, bunlardan alsan torunun bile kullanır" gibi yorumlar yapılırdı. Sosyal medya yoktu ve forumlar vardı. Bir kaç forum ve dh başı çekerdi. Forumlarda şekilli imzalar yapar rep kasar ve bununla heyecan yapardık. Boş muhabbetin dibine vururduk. O yıllarda herkesin kişisel bilgisayarı ve interneti yoktu. Bunlara sahipseniz şimdinin multimilyonerinden daha zevkli bir hayata sahip olurdunuz. O yıllarda ortalama bir hayat yaşayan insanın salgıladığı dopamini bugün porsche panameraların içerisinde ki iş adamı çocukları salgılayamaz.

Çok değil, az önce yaşanmış gibi. Mutlu uyuyup umutla uyandığımız o eğlenceli yılların tadını unutamadım ve paylaşmak istedim.

Siz en güzel yaşlarınızı hangi yıllarda yaşadınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Her şey yaşla ilgili. Zaman zaman insan eski günleri hatırlayıp iç geçiriyor. Halbuki o günlerin çok da bir özelliği yoktu. Üzerinden zaman geçince insan iyi hatırlıyor. Belkide içinde bulunduğu günlerde bunalıyor. O yüzden eskiler güzelmiş gibi geliyor. Hepsi bu.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyleydi hocam. Şuan çok iyi bir işim, istediğim her şeye ulaşma imkanım var ama o günün salçalı ekmeğinden daha mutlu edecek bir şey göremiyorum.

• Up

• Şuan 18 varsayarsak, her zaman.

her zaman istediğim şeyler yapıldı ailem veya yakınlarımdan tarafından yerine getirildi. bir dediğim asla iki edilmedi. ama benim istediğim şeyler çok stabildi genellikle; kitap,ansiklopedi, araştırma-okuma vs işlerim için bilgisayar, kitaplık.

hiçbir zaman kimseye ihtiyaç duymadım. ilgilenmeye başladığım konuları, her el attığım şeyi çok hızlı öğrendim.
    birşeyi istemediğim zaman gerçekten istemedim. yapmadım. bunun sonucunda vicdan azabıda çekmedim.
    kendime yetmeyi öğrendim.
    duygusal olarak hiçbir çöküntüye girmedim. 4 yaşımdan beri ne mutluyum ne mutsuzum diyebilirim bunun için. böyle duyguları hiç anlamadım zaten çok insani geliyor.

şuanda da hayat istediğim gibi, keyfimi bozacak hiçbir şey yok. her zaman tadını çıkardım, halada çıkarıyorum.

bunu sağlayan en büyük şey insansız hava sahası.

kıps, bye

• 11 yaşımdı , la biz başka bir nesildik , dansözü sadece yılbaşında 00:00 dan sonra çıkardı ped reklamları yoktu , ahlak vardı var olmasına da bende ozaman da yok,
    11 yaşımdayken size yeminle söyleğim biz cinsellik hakkında hiç bir şey bilmezdik , merakta etmezdik. Şimdi insanın bilmiyorum beslenmesinden midir , yelevizyon da subliman mesajlardanmıdır.
    Önce bir acıklama yapma gereği duydum ki anlatacaklarım yanlış anlaşılmasın başka nesilin çocuklarıydık biz......

11, 12 yaşında beş kişi bunun 2 si kız dı , 2 kız komşu evlerinin arası 400 metre anca var. Erkeklerden biri bir kızın abisi bir erkek ben bir diyeri diğer kızın evine gelen misafir.
    Abd filimlerinde görürsünüz ya hani çok medeni filan bir çok şeyi aşmışlar, bahsi geçen sıradan bir köy , efendim biz tamamen soyunup su kanalında ördekler gibi yıkandık, en ufak utanma ibaresi olmadan, kanalın hemen üstünde yol var yoldan her zaman geçen birileri olur. Mermerden yapılmış çıplak melek heykelleri olur ya onlar gibiydik, birbirimize doğrudan bakmamaya özen gösteriyorduk, yemek vahyi gelince aillerimiz gelip sudan çık hasta olacaksın eşşeğin sıpası diyerek elbisemi giydirip evine götürmüştü, bu kanalda yılanışımız son da olmadı en çıplak erotik olmayan masum anılarımdan birisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 19 olabilir.Üniversite hazırlık okuyordum hayatımın en rahat dönemiydi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2000 - 2007
    iş ve yonja sayesinde playboy hayatı yaşadım
  • 0-7 yaş arası.
    Okula başladıktan sonra hiçbir şeyim eskisi gibi olmadı.
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Evet hocam eskiden cinsellik böylesine tapılan, ön planda duran ve her şeyin üstünde olan unsur değildi. El ele tutuşmanın ileri gitmek olduğu o masum zamanları unutamam. Şimdi iki ayağı yere basan erkek yeğenim bile kızları öpüyor, etraflarında dönüyor. Yediğimiz içtiğimiz bile bozuldu.

• Dostlar hayatım hiçbir zaman iyi olmadı. Herşey herzaman kötünün en kötüsü gitti.
  • Zwanzig hocam özetlemiş aslında geçmişe duyulan özlem. Yaşlanmanın verdiği hüzün. Herşey bundan ibaret.

3-5 sene öncesine bile özlemim var. Halbuki hiçbir şey iyi degildi o dönemde. Obezdim, dışlanmıstım, param yoktu, derslerim kötüydü vs.

Ama insan herşeye rağmen geçmişi özlüyor. Çünkü hiçbir zaman o yaşlarımızı bir daha yaşayamayacağız. Bütün bunları düşündüğümüz sırada ise şuanı kaçırıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.