Şimdi Ara

En hafif uyumlu linux sürümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarım internetten video izlerken kasıyor. win7,8,xp,vista uzun süre, ubuntu,pappermint,linux mint,lubuntu kısa süre kullanmışlığım var ama bu sorunu aşamadım.tek istediğim internetten dizi ya maç özetleri spor sitelerindeki videoları rahatça açması.

bunu sağlayacak bi işletim sistemi var mı çok hafif ne önerirsinşz

Pc özellikleri: Dell inspiron 1520
    intel core duo 1,46 ghz işlemci
    1 gb ram
    256 mb ekran kartı
    intel gm965 expess chipset family

şimdiden teşekkür ederim.

• Lubuntu dene hocam, benim netbookta sorunsuz calisiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elementary os kullanabilirsiniz ya da sıcak bakarsanız Android x86 çok hızlıdır. Ben de netbook için çeşitli sistemler denedim en hızlı elementary os geldi ve görsel olarak da çok güzel. Sizin cihazınız Dell olduğu için Android x86 sürümlerini sorunsuz destekler diye düşünüyorum. İlk Android daha sonra da elementary denemenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Android nasıl kurulur?

Hocam öncelikle internet üzerinde çeşitli kurulum rehberleri var fakat şunu belirtmek istiyorum öncelikle. Android x86 sistemlere uyarlanmış sürümleri mevcut ve kararlı sorunsuz değil daha tam olarak. Kişisel bilgisayarınızda çeşitli sorunlar olabilir örneğin touchpad ya da wifi çalışmaması gibi fakat çalışırsa sorunsuz tadından yenmeyecek bir sistem haline geliyor. Şimdi size kısaca anlatayım kurulum işlemini internette ki resimli rehberleri de yararlanmanızı tavsiye ederim. Kurulum için öncelikle usb disk e ihtiyacınız olacak 2 gb yeterli olur. Unetbootin adında programı indiriyorsunuz vewww.android-x86.org sitesinden de size uygun Android sürüm dosyasını
    .iso formatında indiriyorsunuz. Unetbootin programıyla indirdiğiniz .iso dosyasını usb diske boot edilebilir şekilde yazdırıyorsunuz. Bilgisayarı yeniden başlatıp bios ekranından usb ile kuruluma ayarlıyorsunuz ve önünüze çeşitli seçenekler gelecekmavi ekranda tavsiyem run without installing seçeneği çünkü yükleme yapmadan deneyerek size uyumlu mu diye kontrol edebilirsiniz. Kesinlikle internet üzerinde ve forumdaki Android x86 kurulum rehberleri kontrol edin kararsız sistem olduğundan sorunlar çıkartabilir. İyi forumlar

• Elementary Os bence gayet iyi olur zaten debian paketlerini kullaniyor ve ubuntu tabanli tum bunlarin yani sira gorsellikte gayet guzel
    Kurulumu yaptiktan sonra
    1)Elementary os tweak kurun ve üzerine numix tema atin tadindan yenmezbu arad grafik karti surucusunu yuklemeyi unutmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMehmet015

Elementary Os bence gayet iyi olur zaten debian paketlerini kullaniyor ve ubuntu tabanli tum bunlarin yani sira gorsellikte gayet guzel
    Kurulumu yaptiktan sonra
    1)Elementary os tweak kurun ve üzerine numix tema atin tadindan yenmezbu arad grafik karti surucusunu yuklemeyi unutmayin.

Midori ile youtube da video izlenmiyor sanırım WiFi karıma bir bakmam lazım

• Midori kullanma zorunluluğumu varki ? Birçok tarayıcı var firefox,chrome,opera gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.