En hızlı dns sunucusu önerisi olan varmi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En hızlı dns sunucusu önerisi
-
-
En hızlı sonuçları Tr sunucusu olan DNS sunucuları verecektir.
Adguard home içersinde , bilinen ve tr sunucusu olan DNS server adreslerini kullanıyorum. Benim bildiğim ve kullandıklarım şu şekilde.
Quad9
Google (en yakın sunucu Bulgaristan'da, tr gibi güzel performans veriyor. O yüzden bunu da kullanıyorum.)
Cloudflare
Adguard
Nextdns
DoH , DoT ve quic karışık bende. Avg. Response time aşağıdaki gibi.
Bende Parallel requests aktif, o yüzden bu kadar çokta sizin 2 3 tane yazmanız yeterlidir.
Birde modeminizde DoH, DoT veya quic desteği yoksa ki muhtemelen yoktur plain DNS kullanabilirsiniz. Örneğin Google için 8.8.8.8 , cloudflare için 1.1.1.1 gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam merhaba. Konuyu hortlatmış gibi olacağım ancak bir sorum olacak. Sanal pc ile debian üzerine bende denemek için Adguard Home kurdum ancak dns süreleri routera girilen dnslere göre yüksek. Bu durumda hala bir avantajı var mı? Veya Adguard Home'un genel olarak bir avantajı var mı? Mevcut durumda NextDNS ile DoH ve DoT aktif olarak kullanıyorum. Hangi protokol hızlı ise keenetic otomatik olarak onun üzerinden sorgulama yapıyor.
-
Askerde Prisoner 1 Aya döner. 😊
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oo. Gece 3-5 dns nöbeti :)
Hayırlı tezkereler dileyelim o zaman.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dnsjumper programını hortlatayım. kendi dns sunucu listenizi oluşturup, listeyi teste tabi tuttuktan sonra en hızlı dns'leri kullanıma almak mümkün.
-
Open DNS sunucularını yıllardır problemsiz kullanıyorum.
-
Devir DoH, DoT devri hocam. TR'de sunucusu olan firmaları kullanmak daha mantıklı. AdGuard, NextDNS, Cloudflare, Control D. Hepsi İstanbul'da zaten. Ping süreleri benim konumdan 3-4ms.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X