Çok yakında QUiKNET tarafından hızlı internet hizmeti alan şanslı kişilerden olacağım..Ataşehir de ikamet ediyorum..Evimdeki masa üstü Bilgisayar ım en dip odada..duvar taş deldirmek istemiyorum bu nedenle Bilgisayarıma wireless adaptörü taktırmak istiyorum..100 MB/s uyumlu olacak bir wireless adaptörü tavsiye edermisiniz..?? En iyisi olsun fiyatı yüksek olsun önemli değil.. (zira veri kaybını minimize etmek için kaliteli bir wireless adaptörü takmam gerekiyormuş) Konuyla ilgili bilgi verecek dostlarıma şimdiden teşekkürler..Saygılarımla
duvar icinde bosluk olmiyan halis tas duvarsa ondan wireless sinyal biraz zor gecer. gecmiste ici dolu baca tuglalarindan orulmus duvarlarla kotu anilarimiz oldu. siradan usb adaptorlerin cekis kuvvetleri cok zayif olur iki oda sonra su koyverirler. bence pci kullan.
nasil bi internet aliyorsunki network hizlari yetersiz kaliyor cok merak ettim.
100Mb/s den 100mbit kasdettigini farz ediyorum. 125 veya 108 mbit wireless sistemleri kullanmak istiyorsan alcagin wireless adaptorun kalitesinden ziyade adaptorun senin wireless vericinle (artik wireless modemmidir access pointmidir bilemem) uyumlulugu onemli. mesela 108mbit olan atheros chipsetli access pointte 125mbit broadcom chipsetli wireless adaptoru 100mbitlerde kullanamazsin. uyumsuz olduklari icin 54mbitte calisirlar. modemin yada access pointinle ayni marka ayni seri uyumlulugu olan bi wireless adaptor alman gerek.
108 ve 125 mbit hakkinda bi nokta daha wireless sistemler uslerinde yazan mbit hizlari kadar hizli degildir. 54mbit aslinda 20mbit dir ve en fazla 2.3mb/s hiz verir. basit mantikla 125mbit iki katindan fazla hizli diyebilirsin ama ne yazikki ole degil. standart 54mbit den sadece yuzde 30-35 hizlilar. dahada kotusu 125mbit donanimi kulanirken baska biri 125mbit uyumlu olmayan 54mbit donanimla hatta baglanirsa uyumluluk saglamak icin butun ag 54mbit hiza duser.hem bu saydim nedenlerden hemde biraz daha pahali oldukalri icin wireless kurarken 125mbit sistemi hic gozonunde bile bulundurmuyorum.
Sn: darkaura
Verdiğiniz bilgilendirici cevap için teşekkür ederim..Sanırım sizin bu tavsiyenizi dikkate alıp direkt bağlantı yöntemini deneyeceğim..Saygılarımla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme