Şimdi Ara

En İkonik ve En Silik iPhone’lar hangileriydi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Düşüncelerinizi almak istedim. iPhone ile özdeşleşmiş, iPhone denince ilk akla gelen ikonikleşmiş modeller sizce hangisiydi?

bence 4s, 5s ve 13 en ikonik cihazlardı. Özellikle 4s ve 5s çok sattılar piyasayı alt üst ettiler hatta çıktıkları yıldan sonraki yıllarda da satmaya devam ettiler ve tam bir iPhone kültüne sahipler.

en silik iPhone ise tartışmasız 5c idi. Belki hatırlamayanlar bile vardır ölü doğmuş ve apple hissiyatına hiç uymayan gereksiz bir modeldi. Alan kimseyi görmedim. Ondan sonra da iPhone 7 ve 7 plus gelir herhalde.

edit: ikonik modeller arasına 6 ve 6s’i de ekliyorum. X de eklenebilir bunlar kadar olmasa da.

Silikler arasına 11 pro ve SE modelleri de eklenebilir.

not: silik iPhone’lar kötü demek değildir, ya fiyat/performans dengesizliğinden dolayı tutmadılar, yada aynı dönemde kendinden daha iyi modellerin gölgesinde kaldılar ve ikonikleşemediler, gibi sebeplerdir.

iPhone 5c ise tasarım faciasıydı. Plastik kasalı iPhone mu olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 22 Kasım 2022; 13:29:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4s-6s-7 serisi çıktığı dönemde çok ses getirmedi ama çok güzel cihazlardı. Değeri sonradan anlaşılan cihazlardan. İlerde 13 pro serisinin böyle olacağını düşünüyorum.

En çok ses getiren ki apple tarihinin en çok satan cihazı 6 dı. Fakat resmen kasası değiştirilmiş bir 5s ti bence. Bu arada 6 yı 2 sene kullandım. Sonra dönemlerde en çok satan cihaz ise 12 ve 12 pro max cihazları. Yepyeni bir kasa ve süper renkleri vardı. Başlara yazarım onuda.

Mesela iphone 4 te çıktığında çok ses getirdi ama patladı sonra. Sanırım en işlevsel iphone 6s ti. En fazla güncellemede o aldı zaten. İlk çıktığında ses getirmedi ama ömrü baya uzun oldu. Aynı şekilde yeni 6s 13 pro serisi olacağını düşünüyorum. Oda aynı şekildeydi hatta 12s bile dendi.

7 serisi içerisinde 7 Plus ı ayırıyorum. İlk çift kamera, ilk 3 gb ram, ilk suya dayanıklılık, ilk stereo hoparlör bence çok güzeldi.

4s te çok ses getirmemesine rağmen 6S ten önce en fazla güncelleme alan cihaz oldu.

Sonuca gelirsek bence en güzelleri 4S ve 6Stir. Ben kendi kanaat notumlada 7 Plus’ı eklerim.

• En ikonik iphone 4 ve 5s dir .. 5s renkleriyle ve tasarım olarak mükemmeldi dönemine göre.

Ayrıca renk ve köşeli tasarım olarak iphone 12 pro ( grafit ) ( şuan da kullanıyorum) bence ilerde hala hatırlanacak bir telefon .

Bazen kılıfını çıkarıyorum hayran hayran bakıyorum öyle güzel bi renk

• En ikonik modeller 4s, 5s, 6s, xs ve 13 produr.

Bu arada en silik modeller sadece 5c değil, se 2022, 14 ve 14 plustır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt

Kesinlikle siliklik olarak 14-14 plus resmen ölü doğdu. Sonrasında 5c ve 5 derim. iphone 5 apple ın ilk senesinde emekliye ayırdığı ilk cihaz olmuştu 5c satmak için.

• anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

iPhone 5 çok güzel telefondu bende de vardı ilk iPhone’umdu yazık etmişlerdi resmen.

• Evet ilk defa telefon boyutu büyümüştü. Apple normalde 2-3 sene harcamazdı telefonu direk ilk senesinde harcadıydı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8 ve 8 plus'da bayağı silik modellerdi X ile çıkıp X'in gölgesinde kaldılar

şuanda da benzerini iPhone 12’ye yapıyorlar 128gb olanı ile 13’ün fiyatını neredeyse eşitlediler. 64lük verisyon zaten bu telefonlara yetmez fotoğraf ve video çekmeyi seviyorsak hele. 2021’de en çok satan telefon oldu ama 13 serisi çıkınca fişini çektiler fiyatlarını çok yakın tutarak. Harika telefon 12 şuanda alınmaz modellerden biri oldu bilinçli yapılan fiyat politikasından ötürü. 128’liği 20-21bin olsaydı 12 hala çok satmaya devam ederdi.

• Katibim kullanıcısına yanıt

Doğru, o sene 8’ler hiç konuşulmadı hep X ön plandaydı.

• IOS 6 yuklu 4s in zevkini unutamam. Oyuzden ben 4s diyorum.

• 12 yi satıştan kaldırmadı yaa aslında çokta silinmedi. Ama 64 lük olarak çıkmask başlı başına 13 karşısında rekabetini eritti.

Peki dostlar hep 12 dedik 11 dedik 11 pro ve 14 pro serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? 14 pro çok yeni daha ama sizce ses getirdi mi? Aynı şekilde 11 proda.

Hocam 11 pro’yu birkaç saat önce editleyip eklemiştim zaten silikler arasına. Güzel telefondu aslında özellikleri de gayet iyi mesela 11’deki dandik ekran 11 pro’da yoktu çok daha iyiydi ekran kalitesi ama iPhone 11 nispeten uygun fiyatı ile o kadar çok tutuldu ki peynir ekmek gibi sattı hala satmaya devam ediyor 2. El piyasası da canlı üstelik. 11 pro galiba çok daha yüksek fiyattan çıktı ve tutulmadı. İnsanlar kendilerine 11 al geç dediler. 11 ikonik değildi ama efsane oldu.

14 pro henüz çok yeni olmasından ötürü her yerde karşımıza çıkıyor ve muhteşem bir telefon ama çok da kült bir model olmayacak bence.

• Şunu da ekleyeyim pro modeller efsaneleşemezler çünkü ömürleri 1 yıl oluyor. Yeni seri çıkınca önceki serinin pro modellerinin üretimi durduruluyor, apple’ın sitesinden kaldırılıyor ve fiyatları fahiş seviyelere çıkarılıyor satmasın diye. Yani apple yeni seriyi satmak için önceki nesil pro ve max modeller için “bunu alma” diyor resmen. Düz modellerin satışları devam ederken ve daha ulaşılabilir olurken (11, 12, 13) pro versiyonları kaldırılıyorlar çünkü apple en güncel pro’larını satmak istiyor.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 22 Kasım 2022; 15:57:8 >
  • Evet 11 pro serisi biraz silik kaldı bana görede. 14 pro serisi son zamanlarda gördüğüm en çok tutan telefon oldu. Aslında ilk gördüğümde çokta süper dememiştim ama 14 serisi çok kötü olmasından ötürü sanırım direk herkesin dilinde 14 pro var. Batum, Bulgaristan telefon alma konuları bile açıldı hakkında. Şaşırdım açıkcası uzun süredir bu kadar tutan ve stok sıkıntısı yaşanan telefon görmedim.

Pro serileri apple öldürüyor kesinlikle katılıyorum. Ama bu sene düz 14 serisi eski işlemciyle çıkması 13 pro serisini hayatta tuttu resmen. Seneyede aynı politika olursa 14 pro serisi bu şekilde olur. Geçen sene 13 pro serisi çıktığında 12S diyorlardı ama maaşallah baya sağlam tutunan bir pro serisi olacak gibi.

• 5s der geçerim. Ayponun aypon olduğu zamanlar... Şimdiki ayponlar çok çirkin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4,6 ve X en ikonik modeller. Gerçek değişimleri bu modellerde gördük. En silik seri ise 8 serisi. Çok zorlama bir seri oldu aynı 14 gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İkonikler: 4s, 5s, 6/6s, X, 13/13pro

Silikler: 5c, 5, 7, 8/8+, 11 pro, SE 1/2/3, 14/14+

• Bana göre en ikonik model iPhone 4’tür. En silik model de iPhone 5c’dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 25 Kasım 2022; 21:16:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SE 1 ve 2'nin silik olduğuna katılmıyorum. Bayağı iyi sattılar. Ancak SE 3 silik oldu ona katılıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.