Şimdi Ara

EN iLGiNC HAYVAN DESiFRE EDiLDi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bakın lütfen diyorum, konuyu evrim-yaratılış tartışmasına taşımayın.
    lütfen...
  • vayybe baya ilginç zehirli olduklarını bilmiyordum saol paylaşım için
  • Bilimsel platformda ''teorinin'' ne anlama geldiği ve saygınlığı konusunda konusunda anlaşılan pek bilgimiz yok . Evrim teorisi asla yasa olmayacaktır. Çünkü işleyen mekanizma düzensizdir, düzensiz bir mekanizmanın da yasası olmaz. Teori ise aksi ispatlanamamış bununla beraber birçok somut kanıtla desteklenmiş ve nasıl sorusuna cevap veren bilimsel bir kavramdır. Çünkü halen evrim olgusunun kanıtlanmadığına inanan bazı insanlar var. Evrim ''teorisi'' nin mekanizmaları üzerinden halen tartışmalar sürmektedir ancak ''evrim olgusu'' başlı başına bir gerçektir.

Evrim sadece biyoloji ve onun alt disiplinlerini değil; günümüzde psikoloji, sosyolojiye bile terminolojik olarak girmiş ve bazı olguları açıklamakta kullanılmaktadır. Ayrıca genetik, antropoloji, paleontoloji, kimya, arkeoloji, moleküler biyoloji ve daha birçok bilimden hiçbirinde evrim yoktur gibi bir kanıya varılmamıştır.

Bir de bilimadamlarının evrim konusunda zıtlaştıklarını iddia edenlerimiz olmuş. Evrim olgusu bilimsel bir gerçektir. Çünkü bilimadamlarının büyük oranda evrim olgusunu kabul eder.

@ Miralge

quote:

toz kondurmuyorlar , Darwin bile son yazılarında şüpheye düştüğünü , herşeyi tesadüflere bağlamanın içler acısını çektiğini açıkça yazıyor , biraz araştırın nette var.

Koca yazıların içerisinden bir kısmı cımbızlayarak çeken kişiler var. Lütfen onlardan biri de siz olmayın. Darwin bu ve buna benzer sözleri ''Origin Of Spieces'' adlı kitabının son bölümünde evrim açmazları olarak belirtmiştir.

''Göz gibi bir organ evrim sürecinde nasıl oluşmuştur ben açıklayamam, araform bulamadım'' bu sözleri kullanacak kadar cesur ve yaptığı işe saygılı bir insandı. Ancak Darwin' den sonra gerek arkeoloji gerek genetik bilimi oldukça yol katetti ve elde edilen kanıtlar evrim gerçeğini gözler önüne serdi. Birçok konu hakkında açıklama yapılabiliyor ama açıklama yapılamayan konular da olabilir. Zamanla bunlar da aydınlatılacaktır.

@ Hurmacı

Bilim insanlarının bizleri kandırdığını düşünüyorsun. Neden kandırsınlar ki buna neden ne. Bilimin öne sürdüklerini kabullenip kabullenmeme siz kalmış bir şey. Bilim ne yapıyorsa insanlığın yararına yapıyor. Bilgisayarı kullanırken bilim seni kandırmıyor, evinde lambanı yakıp oturduğunda kandırmıyor, şimşeğin nasıl çaktığını, dolunun nasık yağdığını açıklarke sizin kandırmıyor da canlılığın nasıl oluştuğnu açıklarken mi sizi kandırıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 9 Mayıs 2008; 12:00:26 >

• @Relusion, sebebi galiba bazı kişilerin(bilim adamı!) birçok hayvan kemiğini birleştirerek evrimi kanıtlamak için yaptıkları sahte fosillerden olabilir. Bilim adamlarının inandırmaya, yada kandırmaya ihtiyacı yoksa neden bu kuşların sahte fosille evrimi kanıtlamaya çalıştılar? Bunlara çatlak damgasını vurup kolaya kaçmamak gerek. Demek ki bilim adamları bile kendi ideolojilerini tüm dünyaya tanıtmak, kabullendirmek hatta inancını değiştirmek kendi inancına benzetmek için her türlü hileye başvurabilirler, bunu açıkca şahsen ben bu örnekten gördüm. O yüzden bilim adamı da olsa her söylediklerine kabul gözüyle bakmıyorum. İnsanların doğasında kendi inandığını başkalarına paylaşma, kabullendirme isteği vardır -her ne kadar bende yok denirse densin- bu inkar edilemez(?) bir gerçek. Her bilim adamı kendi inandığına göre bilimi şekillendirmeye çalışıyor ve çalışacakta.
  • Yazık oldu konuya... Ornitorenk gagalasın sizi emi (Özellikle evrimciler sizi gagalasın, niye cevap veriyosunuz ki?)
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace

@Relusion, sebebi galiba bazı kişilerin(bilim adamı!) birçok hayvan kemiğini birleştirerek evrimi kanıtlamak için yaptıkları sahte fosillerden olabilir. Bilim adamlarının inandırmaya, yada kandırmaya ihtiyacı yoksa neden bu kuşların sahte fosille evrimi kanıtlamaya çalıştılar? Bunlara çatlak damgasını vurup kolaya kaçmamak gerek. Demek ki bilim adamları bile kendi ideolojilerini tüm dünyaya tanıtmak, kabullendirmek hatta inancını değiştirmek kendi inancına benzetmek için her türlü hileye başvurabilirler, bunu açıkca şahsen ben bu örnekten gördüm. O yüzden bilim adamı da olsa her söylediklerine kabul gözüyle bakmıyorum. İnsanların doğasında kendi inandığını başkalarına paylaşma, kabullendirme isteği vardır -her ne kadar bende yok denirse densin- bu inkar edilemez(?) bir gerçek. Her bilim adamı kendi inandığına göre bilimi şekillendirmeye çalışıyor ve çalışacakta.

Yorumu noktaya aktarıyorum. Bu konu silinecek oradan devam edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 9 Mayıs 2008; 16:00:42 >

• Bir şey merak ettim madem hayvanın arka ayakları zehirli resimdeki adam nasıl hayvanı eldivensiz veyahut bi koruma olmadan tutabiliyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hornet76

Bir şey merak ettim madem hayvanın arka ayakları zehirli resimdeki adam nasıl hayvanı eldivensiz veyahut bi koruma olmadan tutabiliyor...

Ornitorenklerin sadece erkeklerinde zehir kesesi bulunur. Belkide bu dişidir.
  • .

EN iLGiNC HAYVAN DESiFRE EDiLDi
  • @ Miralge

Evrim üzerine bir görüşünüz, anlamadığınız bir nokta varsa açıklayın, burası BİLİM-KÜLÜR bölümü, karikatür bölümü de var sizi oraya alalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miralge

EN iLGiNC HAYVAN DESiFRE EDiLDi

Daha yaratıcı şeyler bulmalısınız bence. Daha bilimsel açılımlar...
  • Bu karikatürleri koyan arkadaşlar çok mu mutlu oluyorlar anlamıyorum. Bu karikatürleri görünce gülüyorum ama karikatüre değil, insanların kendi düşüncelerini aktarmaktan, paylaşmaktan aciz olduklarına.

Darwin' in en büyük korkusu yanlış anlaşılmaktı. 150 yıl önce kilise tarafından yapılan yakıştırmalar artık son bulmasına rağmen halen ülkemizde bunlar yapılıyor. Bir insanın görüşlerini, düşüncelerini, inançları eleştirebilirsiniz ama onuruna dokunamazsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

Bu karikatürleri koyan arkadaşlar çok mu mutlu oluyorlar anlamıyorum. Bu karikatürleri görünce gülüyorum ama karikatüre değil, insanların kendi düşüncelerini aktarmaktan, paylaşmaktan aciz olduklarına.

Darwin' in en büyük korkusu yanlış anlaşılmaktı. 150 yıl önce kilise tarafından yapılan yakıştırmalar artık son bulmasına rağmen halen ülkemizde bunlar yapılıyor. Bir insanın görüşlerini, düşüncelerini, inançları eleştirebilirsiniz ama onuruna dokunamazsınız.

Katılıyorum dostum. Ortaçağ'da Avrupanın geri kalmasının sebebi hristiyanlığı yozlaştırarak bir hurafeler dini haline getirmeleriydi.. Sonra reform geldi ve bugünkü ileri sistemlerin temelleri atıldı.
    Batı'nın ortaçağda düştüğü hataya bugün müslümanlar düşüyor..

• quote:

Evrim konusunu tartışmaktan aciz değilim merak etmeyin ; lafı dolaştırıp sonunda kaçıp gideceksiniz ,
    yaratanı inkar etmenin bilimsel açıklaması evrim olmuş çıkmış, bu konuda bir çok araştırma olduğu halde hiçbirini okumak

Kusura bakmayın ama diğer yazdıklarınızı okuyup zaman kaybetmek istemiyorum. Sizinle sağlıklı bir tartışma yapabileceğimi sanmıyorum. Siz ateizmin kaynağını evrimden aldığını düşünüyorsunuz. Evrime de bir yaratıcıya da inanan birçok insan var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Şimdi bende hollanda da yayınlanan Hz. Muhammed karikatürünü koysam bu karikatürcü arkadaş ve ona sesini çıkarmayanlar ne tepki verirler çok merak ediyorum. Aslında merak filan etmiyorum adım gibi biliyorum.

Bir köşeyazısında okumuştum sanırım.

Eğer siz bir papaza gidip "Tanrı yoktur" derseniz, sizi karşısına alır ve güzel güzel anlatır; bir şekilde sizi tanırıya inandırmaya çalışır. Başaramazsada size saygı duymaya devam eder!

Eğer siz bir imama yada halk arasında din konusunda iyi mertebede görünen bir adama gitseniz ve "Allah yoktur!" deseniz, ya size çeşitli sözlerle saldırır ve dışlar yada cemaatinden birilerini görevlendirip canınızı bile aldırtabilir!

diyordu... Tekrar düşünün.

• Evrimede yaratıcıyada inanan bir çok insan ? ? ? Aferim onlara kendilerini sağlama alıyorlar güya..
    bitmez karşılıklı bu konuşmalar ama yazdıklarımı okumadığınızı ima edecekseniz hiç tartışmayalım burada bitsin.

"Eğer biz onu başka dilde bir Kur'an yapsaydık onlar mutlaka, "Onun âyetleri genişçe açıklanmalı değil miydi? Başka dilde bir kitap ve Arap bir peygamber öyle mi?" derlerdi. De ki: "O, inananlar için bir hidayet ve şifâdır. İnanmayanların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur'an onlara kapalı ve anlaşılmaz gelir. (Sanki) onlara uzak bir yerden sesleniliyor (da anlamıyorlar)." Fussilet44

quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

quote:

Evrim konusunu tartışmaktan aciz değilim merak etmeyin ; lafı dolaştırıp sonunda kaçıp gideceksiniz ,
    yaratanı inkar etmenin bilimsel açıklaması evrim olmuş çıkmış, bu konuda bir çok araştırma olduğu halde hiçbirini okumak

Kusura bakmayın ama diğer yazdıklarınızı okuyup zaman kaybetmek istemiyorum. Sizinle sağlıklı bir tartışma yapabileceğimi sanmıyorum. Siz ateizmin kaynağını evrimden aldığını düşünüyorsunuz. Evrime de bir yaratıcıya da inanan birçok insan var.

• quote:

Orjinalden alıntı: ~ V ~

quote:

Şimdi bende hollanda da yayınlanan Hz. Muhammed karikatürünü koysam bu karikatürcü arkadaş ve ona sesini çıkarmayanlar ne tepki verirler çok merak ediyorum. Aslında merak filan etmiyorum adım gibi biliyorum.

Eğer siz bir papaza gidip "Tanrı yoktur" derseniz, sizi karşısına alır ve güzel güzel anlatır; bir şekilde sizi tanırıya inandırmaya çalışır. Başaramazsada size saygı duymaya devam eder!

Eğer siz bir imama yada halk arasında din konusunda iyi mertebede görünen bir adama gitseniz ve "Allah yoktur!" deseniz, ya size çeşitli sözlerle saldırır ve dışlar yada cemaatinden birilerini görevlendirip canınızı bile aldırtabilir!

Diyalogtan uzak yaşayarak köşe yazıları ile hareket etmeyin. Tekrar düşünün.

• @Miralge

Ben evrimede inanıyorum Yaratana da inanıyorum. Ne olcak şimdi. Buraya Kur'an'dan evrimle alakası bile olmayan ayetler koyarak ne kanıtlamaya çalışıyorsun anlamadım? Eğer varsa bir bilimsel delil onu koy. Böyle alakasız ayetlerle kimseyi evrimin olmadığına inandıramassın. Bu ayetlerde Allah'ı inkar edenlerle ilgili şeyler yazıyo evrimle ilgili değil. Ben evrimide Yaratanıda inkar etmiyorum, benim için de bi ayet var mı?
  • quote:

İslam dini böyle bir imamı kabul etmez.

Konu dağılmasın.

Bu hayvanın zehirli olduğunu ilk defa okudum Ama gaga bölgesi gerçekten yapay gibi duruyor !

• Bazı insan arkadaşlar ,İslam dinini öyle sıradan gelip geçici bir şeymiş gibi sanıyor , afedersiniz ama dine girene kadar özgürsünüz istediğinizi yapabilirsiniz, dine girdiğinizde her şey değişir , anlamadığınız konu bu !
    verdiğiniz imam örneği; 1 asır önce sana matematik fen gerekmez dinini yaşa , sonrada sen anlamazsın bu işlerden hayatını yaşa
    diyenler kimdi? ,
    bir arkadaşta peygamberle , darwini karşılaştırmaya kalkmış böyle bir şey yapacağını bilsem koymazdım onu oraya merak etme,
    bu kadar sahip çıktığınıza göre var bir hikmeti

quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.