Şimdi Ara

EN iLGiNC HAYVAN DESiFRE EDiLDi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Arukard

@Miralge

Ben evrimede inanıyorum Yaratana da inanıyorum. Ne olcak şimdi. Buraya Kur'an'dan evrimle alakası bile olmayan ayetler koyarak ne kanıtlamaya çalışıyorsun anlamadım? Eğer varsa bir bilimsel delil onu koy. Böyle alakasız ayetlerle kimseyi evrimin olmadığına inandıramassın. Bu ayetlerde Allah'ı inkar edenlerle ilgili şeyler yazıyo evrimle ilgili değil. Ben evrimide Yaratanıda inkar etmiyorum, benim için de bi ayet var mı?

Evrime inanıp Kuran'a inanmanın pratik faydası nedir çok merak ediyorum. Diyelim ki evrim var. Bunun islam adına faydası ne? "Yaradana inanıyorum" dediğin için soruyorum. Açıklarsan sevinirim.

• İslam adına bir faydası mı olmalı? İslam adına faydası olmayan hiçbir şeye inanmayalım o zaman. Evrimin bana getirisi dünyayı daha anlamlı kılmaktır. Eğer İslama getirisi olmayan hiçbir şeyi kabul etmeseydik, Orta Çağ Karanlığındaki Avrupa gibi olurduk. Eğer İslam; İslam'a getirisi olmayan hiçbir şeyi kabul etmeyin diye şart koşuyosa, o zaman evindeki bilgisayarı, tv'yi at. Veya romanları, içinde İslam sözcüğü geçmeyen her şeyi at.
  • Cevabında tam benim söylemek istediğim şeyi gösteriyor teşekkür ederim. Sen arkana din kisvesini aldığın için istediğine istediğin lafı edebiliyorsun ama birisi seni eleştirdiği anda sen dini temsil ettiğin için (kendi kafandaki düşünceden bahsediyorum) karşındakini hemen kafir ilan ediyorsun ve "vurun kahpeye" edebiyatı yapıyorsun.
  • quote:

İslam adına bir faydası mı olmalı? İslam adına faydası olmayan hiçbir şeye inanmayalım o zaman. Evrimin bana getirisi dünyayı daha anlamlı kılmaktır. Eğer İslama getirisi olmayan hiçbir şeyi kabul etmeseydik, Orta Çağ Karanlığındaki Avrupa gibi olurduk. Eğer İslam; İslam'a getirisi olmayan hiçbir şeyi kabul etmeyin diye şart koşuyosa, o zaman evindeki bilgisayarı, tv'yi at. Veya romanları, içinde İslam sözcüğü geçmeyen her şeyi at.

Evirip çevirmişsin. Hala tartışılan bir teorinin doğru olarak kabul edilmesi Kuran'da "ol de olur" ayetine ters düştüğü için bunu doğru olarak akbul etmek sana prtaik olarak hiçbir fayda sağlamaz. Ne diyeceksin yani? "Ha bak indirilirken burası yanlış inmiş, hata yapılmış" mı diyeceksin? Diğer yönden faydası olan her icat ve ilim bir şekilde islama olan görevini bir şekilde yerine getiriyor. Yoksa senin gibi düz mantık kursak çoktan tv ve bilgisayarı camdan atmayı bırak eve almazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 9 Mayıs 2008; 22:46:49 >

• Sana özel ayet yok arkadaşım ; ellerini açıp kendin isteyeceksin.olayı çarpıtmakta üstünüze yok, aferim.

" Eğer içinizden bir kısmı benimle gönderilen gerçeğe inanmış, bir kısmı da inanmamışsa, artık Allah aramızda hükmünü verinceye kadar sabredin. O, hüküm verenlerin en hayırlısıdır." Araf87

" Eğer inkar ederseniz şüphesiz ki Allah sizin iman etmenize muhtaç değildir. Ama kullarının inkar etmesine razı olmaz. Eğer şükrederseniz sizin için buna razı olur. Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın yükünü yüklenmez. Sonra dönüşünüz ancak Rabbinizedir. O da size yaptıklarınızı haber verir. Çünkü O göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir."

quote:

@Miralge

Ben evrimede inanıyorum Yaratana da inanıyorum. Ne olcak şimdi. Buraya Kur'an'dan evrimle alakası bile olmayan ayetler koyarak ne kanıtlamaya çalışıyorsun anlamadım? Eğer varsa bir bilimsel delil onu koy. Böyle alakasız ayetlerle kimseyi evrimin olmadığına inandıramassın. Bu ayetlerde Allah'ı inkar edenlerle ilgili şeyler yazıyo evrimle ilgili değil. Ben evrimide Yaratanıda inkar etmiyorum, benim için de bi ayet var mı?

• Kuran-ı Kerim, Tanrı, Müslümanlık ile canlılığın nasıl oluştuğunu anlatmaya, belirlemeye çalışan evrimin nasıl bir ilişkisi olduğunu anlamıyorum. Nasıl dininize, Kuran-ı Kerime ters olduğundan bu kadar emin olabiliyorsunuz. Kusura bakmayın ama tek düşünen insanlar siz değilsiniz, ben evrimin Kurana ters düştüğüne inanmıyorum.

Kuran-ı Kerim' den ayet koymayacak ve kendi düşünceleriniz ile tartışacaksanız noktada tartışalım. Bu konu kapanacak. İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 9 Mayıs 2008; 22:54:46 >
  • İlla pratik olarak bi fayda mı sağlamalı. Tv ve Bilgisayarın dine yararını da anlaymadım. Asmalı Konak dinimize çok mu faydalı? Ancak evrimi Darwin'in teorisinden ibaret saymıyorum ben. Ben kimseyede körü körüne bağlanıp, Darwin'in her dediği doğrudur da demiyorum. İnançlarım ve evrimi bir araya getirip mantıklı kılmaya çalışıyorum. Ol de olur ayeti hakkında firkim yok Kur'an'ı okumadım çünkü. Zaten ol der olurla alakasınıda anlayamdım.Ben evrime inanarak, dünyayı anlamlı kılıyorum. Bilimsel bir açıklama getiriyorum. Gidipte inançlarım evrimi tasdiklemiyo inanmamalıyım demiyorum. Şunu da düşün, ateist olan bir çok bilim adamı var. Bugüne kadar pek çok şey koymuşlar ortaya. Bu adamlar bunu Allah rızası iin mi yaptılar? Bu adamlar bunları bulurken İslamiyet için mi nuldular. Ancak onların bulduğu bir çok şeyi kabul edip birde icatlarını kullanıyorsun. Senin mantığına göre benim yazdıklarım çok dorudur.
    Bu arada biraz daha konuşursam kafir ilan edicekler beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 9 Mayıs 2008; 22:54:12 >

• Yıllar önce TRT2'de bir belgeselde görmüştüm bu şirin şeyi. Adeta hayran kalmıştım.

EN iLGiNC HAYVAN DESiFRE EDiLDi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

Kuran-ı Kerim, Tanrı, Müslümanlık ile canlılığın nasıl oluştuğunu anlatmaya, belirlemeye çalışan evrimin nasıl bir ilişkisi olduğunu anlamıyorum. Nasıl dininize, Kuran-ı Kerime ters olduğundan bu kadar emin olabiliyorsunuz. Kusura bakmayın ama tek düşünen insanlar siz değilsiniz, ben evrimin Kurana ters düştüğüne inanmıyorum.

Kuran-ı Kerim' den ayet koymayacak ve kendi düşünceleriniz ile tartışacaksanız noktada tartışalım. Bu konu kapanacak. İyi geceler.

Tek düşünen biziz demiyoruz zaten. Nasıl bu kadar emin olabiliyoruz ---> Bekara 117., Enam 73., Nahl 40., Yasin 82. ayetlerde geçen "ol de olur" kelamından.

quote:

İlla pratik olarak bi fayda mı sağlamalı. Tv ve Bilgisayarın dine yararını da anlaymadım. Asmalı Konak dinimize çok mu faydalı? Ancak evrimi Darwin'in teorisinden ibaret saymıyorum ben. Ben kimseyede körü körüne bağlanıp, Darwin'in her dediği doğrudur da demiyorum. İnançlarım ve evrimi bir araya getirip mantıklı kılmaya çalışıyorum. Ol de olur ayeti hakkında firkim yok Kur'an'ı okumadım çünkü. Zaten ol der olurla alakasınıda anlayamdım.Ben evrime inanarak, dünyayı anlamlı kılıyorum. Bilimsel bir açıklama getiriyorum. Gidipte inançlarım evrimi tasdiklemiyo inanmamalıyım demiyorum. Şunu da düşün, ateist olan bir çok bilim adamı var. Bugüne kadar pek çok şey koymuşlar ortaya. Bu adamlar bunu Allah rızası iin mi yaptılar? Bu adamlar bunları bulurken İslamiyet için mi nuldular. Ancak onların bulduğu bir çok şeyi kabul edip birde icatlarını kullanıyorsun. Senin mantığına göre benim yazdıklarım çok dorudur.
    Bu arada biraz daha konuşursam kafir ilan edicekler beni.

Madem Kuran'ı okumadın ne diye tartışıyoruz. Bu arada tv ve bilgisayarın ne gibi faydası olduğunun cevabını "Asmalı Konak"ta ararsan bulamazsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: vasago

Şimdi bende hollanda da yayınlanan Hz. Muhammed karikatürünü koysam bu karikatürcü arkadaş ve ona sesini çıkarmayanlar ne tepki verirler çok merak ediyorum. Aslında merak filan etmiyorum adım gibi biliyorum.

Evrimle insanların inançlarını karıştırmayın lütfen.Evrimi savunanlar evrimi inanç olarak benimsemediklerini,evrimin bilimsel gerçek olduğunu savunurlar.Evrim hakkında söylenen şeyler,olumsuz yapılan yorumlar neden bu kadar rahatsız ediyor ki evrimi savunanları?Evrimcilerin amacı nedir anlayamadım.Eğer doğru olduğunu savunuyorsanız kanıtlarıyla bunu savunursunuz.Ama diyorsanız ki evrim benim inancım,bu noktada kimse kimsenin inancını sorgulayamaz,hakaret de edemez.
  • quote:

Tek düşünen biziz demiyoruz zaten. Nasıl bu kadar emin olabiliyoruz ---> Bekara 117., Enam 73., Nahl 40., Yasin 82. ayetlerde geçen "ol de olur" kelamından.

Nedir ''ol dedi oldu'' demek. Sihirbaz(afedersiniz ama bu anlama geliyor) gibi birden Adem' i çamurdan, Havva'yı da onun kamurga kemiğinden mi yarattı demek. . Yağmur gibi hayvanları yağdırdı bitkileri de yerden mi bitirdi demek.

Bunun ne anlama geldiğini söyle bırakacağım tartışmayı. Çok uzadı gereksiz yere. Ol dedi oldu nun anlamı üzerinde sözbirliği yok.

@ manolya

Evrim bir inanç değildir. Evrim bilinir veya mantıklı bulunur. Evrimin bir inanç olduğunu iddia eden kişi bilimin de ne olduğunu anlayamamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 9 Mayıs 2008; 23:08:58 >
  • quote:

@ manolya

Evrim bir inanç değildir. Evrim bilinir veya mantıklı bulunur. Evrimin bir inanç olduğunu iddia eden kişi bilimin de ne olduğunu anlayamamıştır.

Evrim inançtır demedim.İnanç olmadığı halde evrimcilerin neden bu kadar hassas olduğunu,evrime ters bir şey söylenince hemen konuyu İslamiyete getirmeye çalıştığını anlamadım.
  • quote:

quote:

Nedir ''ol dedi oldu'' demek. Sihirbaz(afedersiniz ama bu anlama geliyor) gibi birden Adem' i çamurdan, Havva'yı da onun kamurga kemiğinden mi yarattı demek. . Yağmur gibi hayvanları yağdırdı bitkileri de yerden mi bitirdi demek.

Bunun ne anlama geldiğini söyle bırakacağım tartışmayı. Çok uzadı gereksiz yere. Ol dedi oldu nun anlamı üzerinde sözbirliği yok.

quote:

Allahü teâlâ bir şeyi, sebeplerle de yaratır, araya hiçbir sebep koymadan da yaratır. İnsanı yaratırken ana babayı sebep kılmıştır. Hazret-i Âdemi yaratırken ana babayı sebep kılmamış toprağı sebep olarak yaratmıştır. Hazret-i İsa’yı yaratırken sadece annesini sebep kılmıştır. Hazret-i Havva’yı yaratırken, ana babayı, toprağı sebep kılmamış, sadece Hazret-i Âdem’in varlığını sebep kılmıştır.

quote:

Allahü teâlâ dilediği zaman ol der, anında yaratır, dilerse sebeplerle belirli bir vakitte yaratır.

• Konuyu İslam'a ben getirmedim. Başkaları tarafından oraya getirilmişti zaten. Benim kızdığım nokta evrime laf edilmesi değil. Karşıma bilimsel bir şeyler konulduğu sürece evrime karşı her türlü eleştiriyi merakla okur, gerçekten böyle mi diye kendim de araştırır ve doğru olduğunu görürsem o bilgiyi sunana teşekkür ederim. Benim derdim kendisi için Kuran'da yazıyor olması yeterli olan arkadaşların (kesinlikle aşağılama gibi bir amacım yoktur bu lafı saptırmaya çalışmayınız) aynı kabullenmeyi karşısındakindende inatla beklemesi. Böyle düşünmeyede sonuna kadar hakkım olduğunu düşünüyorum çünkü bu forumun başlığı Kültür-Bilim. Bu başlığa sahip olduğu için bu foruma giriyorum ve her konuya Kuran'da böyle yazıyor cevabı görmekten rahatsız oluyorum. Çünkü o cevabı bende biliyorum neden gidip forum köşelerinde arıyayım o cevabı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.