Şimdi Ara

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
870
Cevap
50
Favori
177.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

+Rep

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • termal macunumu 7 yıldır değiştirmemiştim, dün tt tg-4 aldım bugün kullandım, işlemci soğutucusunun etrafında yanıklar gördüm, yük altında ölçüm yapmadım ama masaüstünde 7 derece düştü sıcaklıklar
  • cm master maker kullanan var mı? nasıl bir macundur acaba?
  • XIGMATEK POWERFULL THERMAL nasıl acaba fikri olan? Kullanan bir arkadaş baya etkisi olduğunu söyledi.
  • Guzel konu

• arkadaşlar lenova y5070 kullanıyorum bilgisayarı alalı 1 yıl olmadı özellikle ekran kartı gtx960m çok ısınıyor fan temiz macun uygulamam çok farkedermi tavsiyelerinizi bekliyorum

• mburak32 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım fanını kontrol et bir yılda macuna bir şey olcağını sanmıyorum
  • noctura candır gerisi patlıcan
  • Merhaba arkadaşlar,

Sıvı soğutma sistemi kullanıyorum ve Arctic Silver 5 macun kullanırım uzun yıllardır. (10 yıl olmuştur) En sonunda macunum bitti. 1 ay sonra falan bir temizlik yapıcam bilgisayara ve macun olarak ne almalıyım.

Şuan boşta 15 derece yükte 45 derece civarında görüyorum.

İşlemci AMD FX8350
    Sıvı Soğutma Dark W120 (Corsair H115i'ye geçiyorum yakında)

Şimdi yeni macun alırken yine Silver 5'mi almalıyım? Yoksa bu Coollaboratory Liquid Ultra yada Noctua NT-T1'mi tercih etmeliyim?
  • Aranel Ciryatan kullanıcısına yanıt
    Noctua olanı almanı tavsiye ederim ama (Corsair H115i'ye geçiyorum yakında) demişsin zaten geçince üstündeki macun en az 6 ay gidiyor bilesin

ha çok o.c yaparsan o zaman bişey diyemem
  • ben kullanıyorum gayette iyi hemde çok ucuza almıştım vatandan 4 paket aldım hemde
  • Ps4 işlemcisi için hangi macun tavsiye ediyorsunuz forumdaşlar?

• laptop için NOCTUA NT-H1 mi tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XaViEsTa

Ps4 işlemcisi için hangi macun tavsiye ediyorsunuz forumdaşlar?

ps4 için hangi macun daha sağlıklı dostlar

• Aşırı OC'ye dayanabilecek, sıcaklıkları sütliman yapabilecek en kaliteli macun hangisidir? Çok sağlam OC yaparım.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    hocam eline sağlık çok iyi olmuş ancak şöyle bir sitede farklı sonuçlar var. gerçi burada testi bilgisayarda değilde 2 metal plaka arasına sıkıp yapmışlar burada noctua=xigmatek iken collateral fark atmış. siz konuda noctuayı 1. sıraya koymuşsunuz. burada bir yanlışlık yok mu?

link

http://overclocking.guide/thermal-paste-roundup-2015-47-products-tested-with-air-cooling-and-liquid-nitrogen-ln2/6/

birde birisi türkiyedeki macunlar bayat olur amazondan falan alın demişte zaten amazondan 25 dolar altı gelmiyor gelse bile tek tek bütün üst düzey macunlara baktım türkiyeye gönderim yok. gönderim olsa bile amazon kendisi satmıyor, yerel satıcılar amazon üzerinden satıyor. ki 3 kuruşluk ürün için abd den almakta fazla detay gibi geldi bana. yani burada zaten yerli diyebileceğimiz 3-4 firma var batmayan. zaten amazona abanıyoruz abandığımız kadar. macunda bayat vs diye amazonu zorlarsak yarın yerli firma kalmaz. bu yerli firmalar bize lazım kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 31 Temmuz 2016; 1:12:54 >

• Arkadaşlar ben pcdeki ekran kartını vatan computere götürsem ve macunu ordan alsam sürerlermi karta macunu acaba ?

• laoptop alalı 6 yıl oldu bir kere değişmedi sadece fan temizledim sökmeden tam olarak sanırsam termal pad var şimdi macuna cevircem sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

hocam eline sağlık çok iyi olmuş ancak şöyle bir sitede farklı sonuçlar var. gerçi burada testi bilgisayarda değilde 2 metal plaka arasına sıkıp yapmışlar burada noctua=xigmatek iken collateral fark atmış. siz konuda noctuayı 1. sıraya koymuşsunuz. burada bir yanlışlık yok mu?

link

http://overclocking.guide/thermal-paste-roundup-2015-47-products-tested-with-air-cooling-and-liquid-nitrogen-ln2/6/

birde birisi türkiyedeki macunlar bayat olur amazondan falan alın demişte zaten amazondan 25 dolar altı gelmiyor gelse bile tek tek bütün üst düzey macunlara baktım türkiyeye gönderim yok. gönderim olsa bile amazon kendisi satmıyor, yerel satıcılar amazon üzerinden satıyor. ki 3 kuruşluk ürün için abd den almakta fazla detay gibi geldi bana. yani burada zaten yerli diyebileceğimiz 3-4 firma var batmayan. zaten amazona abanıyoruz abandığımız kadar. macunda bayat vs diye amazonu zorlarsak yarın yerli firma kalmaz. bu yerli firmalar bize lazım kısaca.

1 hafta oldu konu sahibi kayıplarda heralde. ben noctua nt-h1 aldım eksen bilgisayardan. çünkü türkiyede zaten coleteral yada geleak mıydı neydi diğerini bulamadım. yurtdışından dabaktım satan var kargosu 30 dolar falan tutuyor. dedim yerli adam kazansın zorlamaya gerek yok eksenden 42 liraya aldım kargo ile beraber.

cooler master masterliquid pro 240m sıvı soğutma ile kullanacam. bu sıvı soğutma bu sene 2016 da çıktı hem corsair h115 den daha sessiz hemde performansı daha iyi hemde düşük fan devirlerinde. ayrıca hani performans kalite çok iyi ama corsair h100 h110 youtube dan videolar izledim zın zın motor sesi geliyor yüksek devirlerde. zaten daha sonra v2 diye 2. versiyon falan ürettiler. yani var bişeyler. h115 dede biraz motor sesi var fan sesi ise kabul edilebilir düzeyde var görünüyor youtube da. ancak cooler master adındanda anlaşılacağı gibi soğutma ustası masterliquid pro ile iyi iş çıkarmış %100 güçte pompa sesi sıfır fan seside gayet iyi duruyor. zaten kasa cooler master haf x, ikisi birlikte iyi iş çıkaracak. bakalım bir mal gelsin ak üzüm kara üzüm belli olacak bi video çekip atarım yine youtube a.

• İkinci el de satılan 15-20 liralık macunlardan alayım dedim en iyisi ile en kötüsü arasında 2-3 derece oynar max deniliyordu. Ekran kartım 72 dereceleri görünce dedim 2 sene oldu kartı alalı macununu yenileyelim. Aldım ikinci elden 15 liraya satılan macunlardan ekran kartının sıcaklığı 88 lere çıktı. Eski 2 senelik macun daha kaliteliymiş heralde.

Olacak gibi değil dedim elimde tg3 macun vardı onu sürdüm 84 lere kadar filan çıkmıştı ısı. Daha sonra 20 liralık macunu tekrar deneyim dedim 83 drecelerde seyrediyordu havalarda malum sıcak. Oda sıcaklığı 27-28 derecelerde geziyor.

Paraya kıyıp kaliteli bi macun alayım dedim mx4 aldım 20 gram kargo dahil 60 TL ye. Nanokatalog diye bi site satıyor. Ekran kartına sürdüm sonuca inanamadım. Aynı şartlar altında 83 derece olan gpu sıcaklığı 62 dereceye indi. Yükte 21 derece boşta 3-4 derece oynadı sıcaklıklar.

O yüzden nacizene tavsiyem bir kere alın kaliteli macun alın.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.