Şimdi Ara

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
870
Cevap
50
Favori
177.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Iron Mask kullanıcısına yanıt
    teşekkürler arkadaşlar üçüde iyi görünüyor sıralamayı şu şekilde yaptım birinde karar kılcam oc yapan biri değilim
    sağolun.

1-Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun -
    2-Noctua-NT-H1-Termal-Macun
    3-Arctic-MX-4-85WmK-4g-Termal-Macun - fiyat avantajı

ek : bide yeni konusu var bu konun https://forum.donanimhaber.com/turkiye-deki-en-iyi-8-termal-macun-kapisiyor-vol-2--99461210

forumdada natuca hakkında biri konu açmış beğenmemiş altı ayda macun etkisini yitiriyormuş.

uzun süreli kullanım için hangisi daha iyi en son zorunlu 5 yıl önce yapmıştım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atihanlı -- 15 Kasım 2017; 12:19:24 >

• Arctic MX-4 sıralamaya giremiyorsa ölçüm yanlıştır. Bu kadar eminim.
  • 1 aydir veya 3 hafta , zalman stg2 kullaniyorum hp laptopta ama isilar dengesiz.bosta daha serin ana yukte sacmaliyor. Ince katman olarak surdum kentkart ile iyice ince sürdüm. Kimisi pad vardi diyor laptopta. 2 cekirdek 55 ken 3. Cekirdekte neden 80c den asasgiya gitmiyor ?eski macun veya pad de 65 derece 3. Cekirdek oluyordu o da istisnai. Bem memnun kalmadim arkadas. Finale 2014 te nota yazimi yaparken fanlar cosuyor herhangi iki cekirdek 55 c iken 3. veya 4. Cekirdek 80 kusur oluyor hp alani da laptop alanida...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 6 Şubat 2018; 17:6:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

1 aydir veya 3 hafta , zalman stg2 kullaniyorum hp laptopta ama isilar dengesiz.bosta daha serin ana yukte sacmaliyor. Ince katman olarak surdum kentkart ile iyice ince sürdüm. Kimisi pad vardi diyor laptopta. 2 cekirdek 55 ken 3. Cekirdekte neden 80c den asasgiya gitmiyor ?eski macun veya pad de 65 derece 3. Cekirdek oluyordu o da istisnai. Bem memnun kalmadim arkadas. Finale 2014 te nota yazimi yaparken fanlar cosuyor herhangi iki cekirdek 55 c iken 3. veya 4. Cekirdek 80 kusur oluyor hp alani da laptop alanida...

STG2 iyi macundur aslında. İşlemci yüke binince sıcaklığın çok hızlı artması genelde hatalı montajdan olur. Eğer termal pad yerine termal macun kullandıysanız ondan da olabilir. Termal macun daha iyi bir iletken ama termal pad macuna göre baya kalın. Belki o blok ve vidalanan yerdeki boşluk termal pada göre ayarlanmıştır ve soğutucu yeterince baskı uygulayamıyordur. Macunun son kullanma tarihi geçmiş, ağzı açık kalmış ya da kötü durumlarda saklanış özelliğini yitirmiş de olabilir.

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Ucuz pad alip cpu ve gpu ya macun surup uzerine pad ve heatsink yapsam olmaz mi ?

• OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Kilavuzda macun demis simdi ogrendim. o yuzden pad olamaz. Silerken de hic pad e benzemiyordu macun olduguna yemin edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 6 Şubat 2018; 20:36:54 >
  • Mesir macununu test edebilecek varmı?

• Conductivity yerine direk değerlere bakarak aldım stg2 yi ama bilsem 5ve üstü conductivity ürün seçerim.
  • Macun alacak arkadaşlar ZM-STG2 almasın. Ben aldım macunu sürdükten sonra laptobum kullanılmaz hale geldi. İşlemci yük altına girdiğinde 100 dereceyi aşıyordu aniden. İletkenliği yetersiz olacak ki belli bir yükten sonra sıcaklıkta ani fırlamalar oluyordu. Macuna çok güvendiğimden konuramadım bir türlü. 10 kez tekrar tekrar sürdüm. Kalın, ince, yok gibi hiçbiri işe yaramadı. Sonra teknik servisine yolladım cihazı. Termal macun sürüp geri yolladılar ilk günkü haline döndü alet.
    Ben zaman içerisinde macunun içeriğinin değiştirildiğine inanmaya başladım. Yorumlara bakıyorum bazıları benim gibi kötülerken bazı kullanıcılar da memnun kalmış. Bir daha termal macun gerektiğinde paraya kıyıp noctua alacağım. Bir de onu deneyelim bakalım

https://forum.donanimhaber.com/zalman-zm-stg2-rezalet-performans-sorunu--130727071-2#130999511

• thermal grizzly conductonaut... Harika bir ürün. Denemenizi tavsiye ederim
  • Yaklasık 10 ay önce sogutucuyu monte ederken kullandığım noctua nt h1 macunu dün soğutucuyu sokerken kontrol ettim.herhangi bi sulanma yada deformasyon yoktu.daha once butip sorun yasayan arkadaslar olmustu.bende sorun çıkmadı.

• Arkadaşlar nfsu2 de 90c cpu görüyorum laptop hp pavilion gaming ve artık laptopu parçalamak üzereyim. Benim bir sürü okul işim var ve bu laptopu aldığıma lanet olsun. Macunu değiştirdiğimden ve ssd ye sistem kurduğumdan beri birşeyler stabil değil. Mastergel pro var alette mercimek şeklinde sürüldü. Başta çok güzeldi ama sonra ne olduysa oyunlarda ateş saçmaya başladı. Updateleri mecbur yaptım ama yapılmamış iso da da ısınıyordu. Daha öncesinde zalman stg2 de kullandım . Pek beğenmemiştim. Ne yapmam gerekiyor artık delirmek üzereyim 4000 tl çöpe mi attım ben ??!!?? Isılar kafasına göre 42 den 55 e 60 a fırlayıp 46 olur vsvs. Macun 1 ay oldu sürüleli normal mi ? Web de gezerken bazen çok serin şu anda 42c de .

Edit : sekme değişir değişmez 58 50 60 ve 45 oldu çekirdekiler. ve yine 42 44 arası şu anda
    Edit 2: Güncellemelerin hepsi kalkınca baya rahatladı fakat tuhaf olan şey vysinc i açmam ile ısılar yarıya indi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 8 Mart 2018; 1:49:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• expressimo kullanıcısına yanıt
    ısı probleminiz ekran kartı kaynaklı. makinanızın ekran kartı ne bilmiyorum ama VSYNC açıldığında ısı düşüyorsa bu ekran kartı kaynaklı demektir. Laptoplarda malüm GPU ve CPU aynı soğutma sistemine bağlı. GPU ısındığında aynı ısı iletim sisteminde olan CPU'yu da etkiliyor ve ısınızın artmasına sebep oluyor olabilir. Ekran kartı ısılarını da kontrol etmenizi öneririm.

• Aranel Ciryatan kullanıcısına yanıt
    expressimo kullanıcısına yanıt
    vsync açınca sıcaklık düşer diye genellemek bana çok saçma geldi. Doğal haliyle 60+ fps aldığınız her durumda zaten vsync açınca sıcaklık düşer donanım limitine kadar fps vermeye zorlanmadığı için. Bu bir sorun değil ki? Laptop işlemcileri için 90 dereceler normal. Yapacak bir şey yok bu konuda. Hele ki hp kasa ise zaten 90 olmasa şaşırırdım. Tavsiyem güç yönetiminde max işlemci kullanımıni %90 gibi yerlere limitleyin ve oyunlarda fps i program kullanarak limitleyin 60 a. vsync ile limitlerseniz input lag sorunu yaşayabilirsiniz. Yalnız online oyunlarda fps limitlemeyin saçmalayabiliyor oyun. vsync ile yine limitleyebilirsiniz o şekilde oynayabiliyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Mart 2018; 9:1:10 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Genellemedim aslında. Ama arkadaşın durumunda ekran kartı ısısı gibi görünüyor durum. Eşimin laptop'unda da benzer problemi yaşıyoruz. Acer laptop i5 4200H işlemci GTX950M var. işlemci kullanımı az olmasına rağmen ısı fazla oluyor ekran kartı ısısı yüzünden ve hiç bir çözümü yok maalesef. Altına sağlam bir soğutucu aldım o şekilde kullanıyor. En kısa zamanda satıp masaüstü pc alıcam. Evlenmeden önce çok mobil kullanımı oluyor diye almıştık ama tamamen pişmanlık laptop kullanmak oyun için.

• Aranel Ciryatan kullanıcısına yanıt
    Gtx 1050 ve 7700hq. Ekran karti 60c yi gecmedi genelde iyi soguyor ama acisini cpudan cikariyor. Cpu da olmazsa anakarttan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 8 Mart 2018; 11:21:31 >
    Ayni laptopun i5 lisini kullananlar 90c bile gormedik diyor onyargiua gerek yok. Vysnc acik mi bilmiyorum tabi

• expressimo kullanıcısına yanıt
    Ön yargı yapmıyorum laptopların alayı böyle. Ayrıca i5 ile i7 pek fark etmiyor. Laptopla oyun oynayacaksaniz ekran karti güçlüyse 80 leri işlemci de 90 ları hep görür. 80 in altında kalması pek mümkün değildir tam yükte çalışıyor ise özellikle işlemci için. İstisna bazı modeller illa ki vardır ama genellememi engelleyecek kadar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Mart 2018; 12:15:9 >
    Hp ye genelleme yaptiginizi dusunerek yazmistim bunu. 70c de witcher 3 oynayan da var lenovo y520 mesela.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum leş bir macun.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.