Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
815.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 6.11.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: meteg

sayın areano,

taktığınız amfi araca ilave elektrik yükü getireceği için sizin 72ah lik bir akü takmanız bence doğru olur.

Alıntıları Göster
    selam
    arkadaşlar EAS aküler nesıldır??
    hangi firma üretiyo?? bir markanın yan ürünümü?? yerli-yabancı???
    bilgisi olan arkadaş var mı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

inci iki senede bitti

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    3 yıllık 60 ah. delphi akü kullanıyorum yazın sıcak havalarda sorunsuz çalışıyor.
    Kışa girmemle beraber sabah marşı çok ağır çeviriyor gıy gıy gıy deyip yığılıp kalıyor.
    Eğerki çalışırsa şayet o gün içerisinde 100 kere kontaği kapat aç sorunsuz şekılde çalışır.
    Akü 3 yıllık 20/50 castrol yağ koymuştum 2 ay önce. acaba yağ kalınmı gelıyor yoksa akü bitikmidir.

Akü almam gerekirse şayet hangi aküyü almamı önerirsiniz gecen bi elektrikçide povver marka vardı mutlu ürünü aynı kalite sadece isim değişikliği demişti doğrumudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

Merhaba,
    3 yıllık 60 ah. delphi akü kullanıyorum yazın sıcak havalarda sorunsuz çalışıyor.
    Kışa girmemle beraber sabah marşı çok ağır çeviriyor gıy gıy gıy deyip yığılıp kalıyor.
    Eğerki çalışırsa şayet o gün içerisinde 100 kere kontaği kapat aç sorunsuz şekılde çalışır.
    Akü 3 yıllık 20/50 castrol yağ koymuştum 2 ay önce. acaba yağ kalınmı gelıyor yoksa akü bitikmidir.

Akü almam gerekirse şayet hangi aküyü almamı önerirsiniz gecen bi elektrikçide povver marka vardı mutlu ürünü aynı kalite sadece isim değişikliği demişti doğrumudur.

Alıntıları Göster
    kışın çalışmama sorununu hemen aküye bağlamak doğru deyildir.kışlık bakım diyoruz.soğutma suyu lastik silecek vs.hiçbirimizin aklına şu gariban MARŞ MOTORU gelmiyor.en çok yük alan parçalardan biridir.şöyle diyebilirsiniz "servise gidiyorum birşey demiyorlar".
    bence bilhassa biraz yaşlıca araçlarınızın mutlaka amma mutlaka bakımının yaptırılması gereken yerlerinden biri de MARŞ MOTORUdur.özellikle kışa girerken temizletin bakım yaptırın FARKI FARKEDECEKSİNİZ...........

• EAS, İnci akünün alt markasıdır. Piyasada 3 büyük yerli firma var. Mutlu - İnci - Yiğit. Bu firmaların da 3'er alt markası var.

1) MUTLU AKÜ >>> Mutlu - Povver - Çelik
    2) İNCİ AKÜ >>> İnci - EAS - Hugel
    3) YİĞİT AKÜ >>> Yiğit - Tunç - Platin

Bu linkte detaylı bilgi bulabilirsiniz.http://www.mutluinciaku.com/

quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam

• quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

EAS, İnci akünün alt markasıdır. Piyasada 3 büyük yerli firma var. Mutlu - İnci - Yiğit. Bu firmaların da 3'er alt markası var.

1) MUTLU AKÜ >>> Mutlu - Povver - Çelik
    2) İNCİ AKÜ >>> İnci - EAS - Hugel
    3) YİĞİT AKÜ >>> Yiğit - Tunç - Platin

Bu linkte detaylı bilgi bulabilirsiniz.http://www.mutluinciaku.com/

quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam

Alıntıları Göster
    Arkadaşımın söylediklerine katılıyorum birtek farkla. Povver akü mutlu akünün bire bir aynısıdır. Ağırlığı, kod numarası, makina baskı numarası ve kalıbıyla bire bir aynısıdır. Üzerindeki etiketinden başka hiçbir farkı yoktur. Eğer mutlu akü almayı düşünüyorsanız %15 fiyat avantajıyla hiç düşünmeden povver akü almalısınız.
    Arkadaşımında dediği gibi çelik akü mutlu akünün başka banttan çıkan ürünüdür. İnci akünün eas ve hugel gibi yani 2. kalitesi. Ama povver aküde bu böyle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucuzakucom

Arkadaşımın söylediklerine katılıyorum birtek farkla. Povver akü mutlu akünün bire bir aynısıdır. Ağırlığı, kod numarası, makina baskı numarası ve kalıbıyla bire bir aynısıdır. Üzerindeki etiketinden başka hiçbir farkı yoktur. Eğer mutlu akü almayı düşünüyorsanız %15 fiyat avantajıyla hiç düşünmeden povver akü almalısınız.
    Arkadaşımında dediği gibi çelik akü mutlu akünün başka banttan çıkan ürünüdür. İnci akünün eas ve hugel gibi yani 2. kalitesi. Ama povver aküde bu böyle değil.

Alıntıları Göster
    ucuzakucom malesed verdiğin bilgiler doğru değil. EAS ve Hugel de sadece etiket farklılığı vardır.

Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, İnci kalitesi ve güvencesi altındadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: guyratlee

ucuzakucom malesed verdiğin bilgiler doğru değil. EAS ve Hugel de sadece etiket farklılığı vardır.

Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, İnci kalitesi ve güvencesi altındadır.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım mesleğim bu istersen biraz daha açayım. Piyasadan toplanan tüm hurda aküler geri dönüştürülür. Bu geri dönüştürülen aküler 2. sınıf akülerden hammadde olarak kullanılır. Bahsettiğim akülerde bu markaların 2. sınıf aküleridir.

• quote:

Arkadaşım mesleğim bu istersen biraz daha açayım. Piyasadan toplanan tüm hurda aküler geri dönüştürülür. Bu geri dönüştürülen aküler 2. sınıf akülerden hammadde olarak kullanılır. Bahsettiğim akülerde bu markaların 2. sınıf aküleridir.

Alıntıları Göster
    mutlu aküden uzak durun.. ömrü çok kısa.. iyi diyenlerde istisnadır malesef.. bir arıza durumunda değişim falan da yapmıyorlar işi yokuşa sürüyorlar. bence en iyi akü varta ve acdelco.. ha yerli malı olsun diyorsanız yiğit yada inci'de alınabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: areano

arabamda 60 amper akü var..ve iyi bir müzik sistemi kurdum..anfi ile 380 watt iki kolon..akü eskidi ve değiştirmem gerekiyor..yine 60 amper mi almalıyım yoksa amperi yükseltmelimiyim.?

Alıntıları Göster
    şimdiye kadar üç akü kullandım bunların en iyisi tudor 4 seneyi geçti hala iyi durumda
    power ortalamanın üzeri
    yuasa ise en berbat olanı garanti bitiminden 1 ay sonra akü mefta oldu merkezi kilitleri bile bazen açamıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

şimdiye kadar üç akü kullandım bunların en iyisi tudor 4 seneyi geçti hala iyi durumda
    power ortalamanın üzeri
    yuasa ise en berbat olanı garanti bitiminden 1 ay sonra akü mefta oldu merkezi kilitleri bile bazen açamıyordu

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar 2006 focus aracımın üzerinde 2008 tarihli bir akü var. Bu tarih ibaresi akünün imal yılını mı gösteriyor ?
  • quote:

Çelik akü'nün 2. kalite olduğuna dair elinizde kesin bir belge varmı? Neye dayanarak bu iftirayı atıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksoy93

quote:

Çelik akü'nün 2. kalite olduğuna dair elinizde kesin bir belge varmı? Neye dayanarak bu iftirayı atıyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Aracı haftada en fazla 2 kere kullanıyorum.Yaz aylarında tek seferde marş alıyordu.Şimdi çalıştırmayı denedim.4-5.marşta akü boşaldı.Bu aracı sık çalıştırmadığım ve kış ayı olduğu için olabilir mi?
    İnci marka,4 yıl takılı.5.yılına girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 15 Ocak 2011; 12:24:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Aracı haftada en fazla 2 kere kullanıyorum.Yaz aylarında tek seferde marş alıyordu.Şimdi çalıştırmayı denedim.4-5.marşta akü boşaldı.Bu aracı sık çalıştırmadığım ve kış ayı olduğu için olabilir mi?

Alıntıları Göster
    VARTA AKÜNÜN RAF ÖMRÜ BLUE DYNAMİC , BLACK DYNAMİC , SİLVER DYNAMİC MODELLERİNDE 12 AY -- AGM MODELLERİNDE 18 AY DIR .

VARTA AKÜ KULLANAN ARAÇLARDA 5 YIL VE ÜSTÜ KULLANIM ÖMÜRÜ GÖRÜLMEKTEDİR . BİLGİNİZE SAYGILARIMLA...

• quote:

Aracınız modelliyse, CD çalarlı kontağa bağlı olmayan bir teybiniz varsa, alarm sistemi veya enjeksiyonlu bir LPG sisteminiz varsa bunlar aküden 24 saat akım çeker.Az binildiği için aküyü zayıflatıyor olabilir.

Bir başka ihtimalde yaşından kaynaklanabilir.
    Ekleme; kış aylarında havanın soğuk olmasından dolayı motor yağı katılaşır ve marş dinamosu motoru zor çevirir.Buda dinamonun yüksek akım çekmesine neden olur.

Birçok ihtimal var.Aracınızı ve akünüzü iyi bir oto elektrikçiye ölçtürmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy93 -- 18 Ocak 2011; 8:50:33 >

• quote:

Aracımı hergün kullandiğim halde kışa girmemle beraber marşı nerdeyse hiç çeviremiyordu 60 ah 3 yıllık delphi akü kullanıyordum Povver marka yeni akü aldım (120 tl) şuan sorunsuz sabahları hem güzel çeviriyor hemde tek marşta alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

quote:

Aracımı hergün kullandiğim halde kışa girmemle beraber marşı nerdeyse hiç çeviremiyordu 60 ah 3 yıllık delphi akü kullanıyordum Povver marka yeni akü aldım (120 tl) şuan sorunsuz sabahları hem güzel çeviriyor hemde tek marşta alıyor.

Alıntıları Göster
    aracım 2004 model clio üzerinde orjinal 47 amper inci akü vardı hala sorunsuz kullanıyorudm bir tıkla çalışıyordu.bu gün elektirikçiye gittim bi ölcüm yaparmısınız dedim bosch un bi aleti vardı öltü cıkış değerleri 14 v felandı yani herşey normal gibi görünüyordu aletin yaptığı bi test daha varmış bi baktık akü ömrünü %53 diye gösterdi hocam akü biraz daha gider ama ne zaman biteceği belli olmaz felan dedi ben de işkillendim olur olmaz yerde kalırız felan diye 60 amper inci akü taktık yenisinden formula a diye bi akü 135 lira....

• quote:

Orijinalden alıntı: sinanusta

aracım 2004 model clio üzerinde orjinal 47 amper inci akü vardı hala sorunsuz kullanıyorudm bir tıkla çalışıyordu.bu gün elektirikçiye gittim bi ölcüm yaparmısınız dedim bosch un bi aleti vardı öltü cıkış değerleri 14 v felandı yani herşey normal gibi görünüyordu aletin yaptığı bi test daha varmış bi baktık akü ömrünü %53 diye gösterdi hocam akü biraz daha gider ama ne zaman biteceği belli olmaz felan dedi ben de işkillendim olur olmaz yerde kalırız felan diye 60 amper inci akü taktık yenisinden formula a diye bi akü 135 lira....

Alıntıları Göster
    bizde 2001 polo classicin orjinal aküsü Varta'yı bugün değişttirdik. Ölçüm yapan eleman briaz daha gider dedi ama risk almaya gerek yok dedik. 10 sene gitti helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleton -- 23 Ocak 2011; 1:25:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: singleton

bizde 2001 polo classicin orjinal aküsü Varta'yı bugün değişttirdik. Ölçüm yapan eleman briaz daha gider dedi ama risk almaya gerek yok dedik. 10 sene gitti helal olsun.

Alıntıları Göster
    Benim 2004 model Polo aracımda da 44 amperlik Varta ilk aküsü takılı. 4 yıldır da alarm var (aküyü ne derece etkiler bilmiyorum).
    2-3 haftadır soğukken tekleyerek çalışyordu. Sanayide 7 yıllık orjinal aküsü dediğimde şaşırdılar.
    Bosch cihazla tüm değerlerini girerek ölçtüler, marş basma gücü %45 çıktı.
    Mutlu satan akücü eski aküyü bırakırsan % 10 indirim yaparım, 44 amperliğine 110, 60 amperliğine 130 dedi.
    Acaba aküm daha kullanılabilir mi? Yoksa değiştirmeli miyim?

• POLO MARKA ARACINIZDA 7 YIL HİZMET VERMİŞ VARTA AKÜ SİZE MARKANIN KALİTESİNİ GÖSTERMEKTEDİR . 7 YIL SONRA % 45 ÖMÜRÜ KALMIŞ AKÜ ÇOK SOĞUK HAVALARDA HER AN SİZE SÜPRİZ YAPABİLİR . TAVSİYEM YİNE VARTA AKÜDEN VAZGEÇMEMENİZDİR . DEĞİŞİM ZAMANI SİZE KALMIŞ . VARTA AKÜ 44 AMPER FİATI 134.00 TL 60 AMPER FİATI 162.00 TL DIR . SAYGILARIMLA...
    quote:

Orijinalden alıntı: mllm

Benim 2004 model Polo aracımda da 44 amperlik Varta ilk aküsü takılı. 4 yıldır da alarm var (aküyü ne derece etkiler bilmiyorum).
    2-3 haftadır soğukken tekleyerek çalışyordu. Sanayide 7 yıllık orjinal aküsü dediğimde şaşırdılar.
    Mutlu satan akücü eski aküyü bırakırsan % 10 indirim yaparım, 44 amperliğine 110, 60 amperliğine 130 dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: VARTA AKÜ

POLO MARKA ARACINIZDA 7 YIL HİZMET VERMİŞ VARTA AKÜ SİZE MARKANIN KALİTESİNİ GÖSTERMEKTEDİR . 7 YIL SONRA % 45 ÖMÜRÜ KALMIŞ AKÜ ÇOK SOĞUK HAVALARDA HER AN SİZE SÜPRİZ YAPABİLİR . TAVSİYEM YİNE VARTA AKÜDEN VAZGEÇMEMENİZDİR . DEĞİŞİM ZAMANI SİZE KALMIŞ . VARTA AKÜ 44 AMPER FİATI 134.00 TL 60 AMPER FİATI 162.00 TL DIR . SAYGILARIMLA...
    quote:

Orijinalden alıntı: mllm

Alıntıları Göster
    Geçen gün arabam çalışmadı,özel servisime çektik kasko çekiciyle,aküye cihaz bağladılar,80 çıktı değer,aküyü değiştirmemiz gerek dedi usta.
    Akü de GM Go Akü,zanndersem 2 yıl önce takılmış,bu sürede akü biter mi dedim,garantiden değiştirin eğer belgesi duruyorsa dedi,yok dedim.
    Varta taktı.Ama sonradan aklıma geldi,akü belki de şarj ile daha 2 sene gidecekti.Gel de hakkını helal et.Şarj etmek yerine sıfır akü aldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet0761 -- 1 Şubat 2011; 19:31:32 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.