Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
815.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 6.11.2024)
Giriş
    Akülerin garanti belgesinde LPG li olursa garantiden çıkar diye bir ibare yok. Hususi 2 sene ticariler 1 sene ibaresi var. Sadece Ticari taksilerde normal akü kullanılırsa garantiye girmiyor.
    Sirkülasyonu en fazla olan akü 60 amperdir 66 amper hangi marka olursa olsun sirkülasyonu azdır.
    elektrikçiler 10 tl ye değişim yapıyor. Başka araçtan takviye kablosu çekerek kodu sıfırlamadan 13 numara bir anahtar ile değişim yapabilirsin.
    Servis doğru söylemiş incinin orjinali ne ki yan band firması ne olsun.
    Akü markası ne olursa olsun yazdığınız şekilde arıza çıkarıyorsa o araçta akım çeken bir yer vardır. Aküden ziyade o akım çekip şarjı boşaltan ve tek gözü bozan yeri bulmak gerekli...
  • sir_viper18 S kullanıcısına yanıt
    hocama 2012 model sandero araçla uzun yoldaydık araç 1,5 yaşında
    adanada dinnenmek amaçlı durduk 1 saat sonra araça geldık kontakta tık yokk denee yokk
    kaldıkmı yolda hadı bız neyse bebekte var arabada
    ardım yol yardımı sağolsunlar 20 dk geldıler baktılar akü aküü bitmişş eee şaşırdın 1,5 yaşında aracın aküsü bitermi
    neyse garantıden akü degişti yolumuza devam ettik.
    akü önemli olmadık yerde can sıkılabilir.
  • Mutlu akü hollandalılara satıldı ha. Çok üzüldüm..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aküler satılırken gold, silver, platin ya da buna benzer isimlerle satılır. biraz detaylı bakarsak farkı anlarız. sebebi şu: İçinde kullanılan maddelerin (kurşun - kalsiyum oranları, saflık derecesi v.s) Kuru akü adı altında cıkan aküler eski aküler gibi içerisinde asit ihtivalı sıvı (H2O+ H2SO4) barındırırlar. Ama yapıları gereği bu sıvılar buharlaşma eğilime yönelirler. Önceden bu buharlaşma sonucu oluşan basınçlı gaz "Eleman kapakçıkları" adı ile bilinen deliklerden dışarı çıkıyordu. Şimdi Aküler içerisi basınca dayanıklı malzemeden üretiliyor. Buharlaşma içeride basıncı yükseltiyor ama soğuyunca tekrar sıvı hale dönüyor. Bu sayede sıvı eksiltme derdi olmuyor. Bunun da adını tam kapalı kuru tip akü koymuşlar. (pazarlama stratejisi 1. kuralı ürüne çekici isim vermek" Ama asit su karışımı belli bir zaman sonra hücre içerisindeki kurşunu oksitlendirme, aşınma, deformasyona uğratarak akü eski günlerindeki performansından uzaklaştırmasına sebebiyet veriyor. Bu kurşun plakaları kuvvetlendirme işlemi kurşun + kalsiyum minerallerinin bileşimiyle mümkün olabiliyor. Fiyat yükseldikçe akü içerisinde kullanılan materyalin kalitesi ve plakalarda kullanılan kalsiyum miktarında artış gözleniyor.

Benim tercihim marka olarak " Ca Ca Yuasa" aküleri olurdu.

Uzun ömürlülük için Jel akülerde var ama onlar araçlarda olmaz. Jel aküler anlık olarak yüksek amperde akım veremezler. Ama UPS ler için adeta biçilmiş kaftan...

:) Konuyu hortlatayım dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarzirve

Aküler satılırken gold, silver, platin ya da buna benzer isimlerle satılır. biraz detaylı bakarsak farkı anlarız. sebebi şu: İçinde kullanılan maddelerin (kurşun - kalsiyum oranları, saflık derecesi v.s) Kuru akü adı altında cıkan aküler eski aküler gibi içerisinde asit ihtivalı sıvı (H2O+ H2SO4) barındırırlar. Ama yapıları gereği bu sıvılar buharlaşma eğilime yönelirler. Önceden bu buharlaşma sonucu oluşan basınçlı gaz "Eleman kapakçıkları" adı ile bilinen deliklerden dışarı çıkıyordu. Şimdi Aküler içerisi basınca dayanıklı malzemeden üretiliyor. Buharlaşma içeride basıncı yükseltiyor ama soğuyunca tekrar sıvı hale dönüyor. Bu sayede sıvı eksiltme derdi olmuyor. Bunun da adını tam kapalı kuru tip akü koymuşlar. (pazarlama stratejisi 1. kuralı ürüne çekici isim vermek" Ama asit su karışımı belli bir zaman sonra hücre içerisindeki kurşunu oksitlendirme, aşınma, deformasyona uğratarak akü eski günlerindeki performansından uzaklaştırmasına sebebiyet veriyor. Bu kurşun plakaları kuvvetlendirme işlemi kurşun + kalsiyum minerallerinin bileşimiyle mümkün olabiliyor. Fiyat yükseldikçe akü içerisinde kullanılan materyalin kalitesi ve plakalarda kullanılan kalsiyum miktarında artış gözleniyor.

Uzun ömürlülük için Jel akülerde var ama onlar araçlarda olmaz. Jel aküler anlık olarak yüksek amperde akım veremezler. Ama UPS ler için adeta biçilmiş kaftan...

İşi bilen adamın hu başka oluyor bizim 7 yıllık Hondadan yuasa marka akü çıktı hemde araç neredeyse ortalama 2km de bir kontak aç kapa yapıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yuasa güzeldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarzirve

Aküler satılırken gold, silver, platin ya da buna benzer isimlerle satılır. biraz detaylı bakarsak farkı anlarız. sebebi şu: İçinde kullanılan maddelerin (kurşun - kalsiyum oranları, saflık derecesi v.s) Kuru akü adı altında cıkan aküler eski aküler gibi içerisinde asit ihtivalı sıvı (H2O+ H2SO4) barındırırlar. Ama yapıları gereği bu sıvılar buharlaşma eğilime yönelirler. Önceden bu buharlaşma sonucu oluşan basınçlı gaz "Eleman kapakçıkları" adı ile bilinen deliklerden dışarı çıkıyordu. Şimdi Aküler içerisi basınca dayanıklı malzemeden üretiliyor. Buharlaşma içeride basıncı yükseltiyor ama soğuyunca tekrar sıvı hale dönüyor. Bu sayede sıvı eksiltme derdi olmuyor. Bunun da adını tam kapalı kuru tip akü koymuşlar. (pazarlama stratejisi 1. kuralı ürüne çekici isim vermek" Ama asit su karışımı belli bir zaman sonra hücre içerisindeki kurşunu oksitlendirme, aşınma, deformasyona uğratarak akü eski günlerindeki performansından uzaklaştırmasına sebebiyet veriyor. Bu kurşun plakaları kuvvetlendirme işlemi kurşun + kalsiyum minerallerinin bileşimiyle mümkün olabiliyor. Fiyat yükseldikçe akü içerisinde kullanılan materyalin kalitesi ve plakalarda kullanılan kalsiyum miktarında artış gözleniyor.

2 yıl önce orj. ekipman olan 8 yıllık yuasa akümü bitmediği halde keyfi olarak yine yuasa ile değiştirdim. yıllardır yuasadan başka akü kullanmadım. ne yazık ki türkiye distribütörü beceriksiz, kimse markayı tanımıyor.

• Yuasa aküler genelde iyidir. Firma akü üretiminde dünya da ön saflarda olmayı başarmıştır. Belirttiğiniz gibi ürün satışlarında reklam çok önemlidir. Otomotiv sektöründe var olan akü yelpazesi çok geniş bir yelpaze. Ama akü sadece araçlarda kullanılan bir ekipman değildir. Askeri telsizlerde, şarj ünitesi olmayan motosikletlerde, normal motosikletlerde, UPS sistemlerinde, güneş panel sistemlerinde, marin motorlarında, jel akü sistemlerinde çoğu firma yeni tanışırken Yuasa marka aküler yıllarca bu sektörlerde birinciliği kalite ve kullanılabilirlik olarak kimseye kaptırmamışlardır.

Ülkemizde reklam prosedürü hep inandırıcı olmuştur. Ve olmaya da devam edecek kanısındayım. Benim görüşüm şu şekilde; "reklam; satılmayan ya da satışa sunulması düşünülen ürünün sıra dışı esnekliklerle halka arzı" şeklinde olmuştur.

Örneğin; 205\55\16 91-V araç lastiği ortalama 210 lira ederi varken , 205\55\16 89-T araç lastiğinin piyasa ederi ortalama 160 tl dir. Milletimiz genelde aynı lastiğe neden para vereyim ki 160 liralık olanını takayım diye düşünür. Ama lastikler aynı değildir ebat olarak aynı olmasına karşın hız endeksi ve yük barem kodları farklılık gösterir. Sonra Vatandaş gider aynı lastiğe neden daha fazla para vereyim mantığıyla ucuz olanını tercih eder. Sonra yüksek hızla giderken aldığı lastiği yanaktan balon yapmaya başlayıp patlama eğilimine yöneldikten sonra lastiği kötüler. Ama bilinmesi gereken "T" sınıfı lastiğin hız kodunun en yüksek 160 km\s olmasıdır (+ - %10)

Ekonomik olarak globalleşen dünya da her ürünün fiyat \ performans değerleri hemen hemen aynıdır. (istisnai olarak Antika, Özel üretim, tanıtım amaçlı düşük kar getirisi v.b ) Sadece ürünü detaylarıyla araştırınca neyin ne olduğunu kavrayabiliriz. Ama bu; zaman kaybı, kullanılan terimleri anlamamak, ihtiyacımız olanın ne olduğunu bilmemek gibi olumsuzluklara takılınca kendimizi hoooop reklamların ve ucuzluğun kucağında buluyoruz...

• Benimde aküm bitti :)
    Geçen gün 2 saat KPSS sınavındayken 4 lüleri açık bırakmışım hemen bitti.
    Bundan 1 ay önce de başıma geldi yine bitme olayı artık değişim zamanı geldi.
    Önceki akü Delphi Akü fakat aynısını almayı düşünmüyorum.
    Şimdi İnternetten sipariş vermek istiyorum ama Yuasa bulamadım.
    Nerden sipaiş vereyim yada başka önerisi olan var mı?

Bu arada aracım Fiat Albea 60 amper akü biraz daha kuvvetli alayım diye düşünüyorum.
    Not: Bu akülerde depozito denilen bir olay oluyordu yani eski akümüz para ediyor mu?
  • Akülerde deposito var. Eski aküyü yenisini alırken istiyorlar. Yoksa deposito parasıda ödüyorsunuz.

• inci bence en iyisi

• Mutlu al mutlu ol :)

• aydayd A kullanıcısına yanıt
    O zaman İnternetten satin alirsak depozito parasi da bizde kalmis oluyor yada taktirdigimiz yere depozito vererek ucretsiz taktiracagiz ne kadar yaklasik 30 TL var mi?

• Hakaik kullanıcısına yanıt
    #Hakaik

İkamet etiğin adresi bilmiyorum ama eğer Topkapı Sanayii çevresine yakınsan oraya git. Akünü oradan alırsan eğer bir de oto elektrikçisinden alırsan eski akünün depozito bedelini düşüp yeni akü satıyorlar sana. Akü montaj bedelinide ödemezsin.
  • serdarzirve S kullanıcısına yanıt
    Yakınım topkapıya gidip bir ziyaret edeyim.
    İnternetten alma niyetim vardı ama bulamadım uygun fiyata.
  • mutlu akü 12v 60a akü fiyatları ne alemde kazık yemeyelim sonra..
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    130 ile 180 arası.. En ucuz bulabileceğin yer Kırklareli ilinin Babaeski ilçesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4x4_tutkunu

130 ile 180 arası.. En ucuz bulabileceğin yer Kırklareli ilinin Babaeski ilçesidir.

Sağol yanlız bir ay kadar geç kaldınız..
    Ankarada 135 tl ye aldım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varta derim BMW Audi gibi markalar kullanır ayrica

• Ssangyong Actyon Sports 2010 aracımda orjinal fabrika aküsü var Rocket marka 4 senelik bugün şarj durumuna baktırdım servisinde sorun yok yıllarca kullanabilirsin dedi servisteki elemanlar..

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.