Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
815.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: emre1270393

10 senedir aracımda yuasa marka akü var daha ikinci kez çalıştırmadım.

senin iyi şansın varmış veya arabayla fazla stop go yapmıyorsun diyeceğim ... 1994 model mazda 626 marka aracımdan 6 senede 2 tane yuasa marka akü geçti ... 2 seneyi geçtiğini sanki biliyormuş gibi ya 5 ay veya 6 ay sonra akü mefta oluyordu ... siz 10 sene iyi kullanmışsınız ... bu sefer select marka akü alacağım hiçolmazsa kalitesiz olsa bile 2 sene içinde sıkıntı olursa gider yenisini alırım ...
  • Ac delco ve Varta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mutlu mutlu mutlu....
  • 12v45a dar akü için Mutlu, Yuasa ve Varta arasında kaldım.
  • herkes birbirini ezmiş.

Birisi aküde x markayı tek geçerim. Daha sonra diğeri y marka varken x'in adı bile anılmaz diyor. Daha sonra z' ile x ve y'nin adı aynı cümlede bile geçmez diyor :)

Yok mu bir resmi araştırma :)
  • 2011 punto evo 1.3 mjet Aracımın geç marş alması neticesinde ileride sıkıntı yaşamak için orjinal 50 A magnetti marelli aküsünü, Bosch 60A ile değiştirdim. 140 tl verdim. Varta aküde 140 tl idi. Tercihimi bosch tan yana kullandım. Satıcı ikisi de aynısı istediğinizi seçin pişman olmazsınız dedi.

siz biraz fazla vermişsiniz hocam.
    @altrea
  • genckaptan kullanıcısına yanıt
    Güzel fiyata bulmuşsunuz Varta Aküyü.Nerede değişim yaptırdınız?

Bu marka her yerde bulunmuyor.En dandik akü için 130TL istediler.

Bende 60 fazla verip kullanmayı istediğim marka yani VARTA aküyü aldım.
  • Geçen gün gece geç saatlerde büfeye'den bi seyler alırken arabanın aküsü bitmiş çalıştıramadım Neyseki şanslıydım büfenin yanı akücüydü. Mecbur arabayı orda bıraktım. Sabah aküyü deiştirdim. 60 amber Mutlu dar aküye 180 tl verdim. Sanki pahalıya aldım ama başka seçeneğim yoktu. Bir de nedir bu dar akü bir bilen bizi bilgilendirirse sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

Güzel fiyata bulmuşsunuz Varta Aküyü.Nerede değişim yaptırdınız?

Bu marka her yerde bulunmuyor.En dandik akü için 130TL istediler.

Bende 60 fazla verip kullanmayı istediğim marka yani VARTA aküyü aldım.

internetten araştırma yaptım. maltepede (anadolu yakası) istanbul akü diye bir firma var. Değişimini orada yaptırdım. Eski aküyü alıyorlar. Şimdi siteye baktımda fiyatları güncellemişler. 157 tl olmuş :) ucuzaku.com ya da istanbulaku.com diye aratırsanız sayfa çıkıyor.
  • Ac delco yu forumdan örgendim izmir de kim satıyor derken emre otoyu buldum.. Ac delco 60A ürün yoktu yerine Apetech aldım by Delco yazıyor sanırım... Biraz netten bakayım dedim Ac delco sitesinde Apetech ürünü yok satan arkadaşın sitesi hariç görseli dahi yok bir garip iş oldu çakma akü gibi hadi hayırlısı diyeyim...

207 sw aracım orjinali Varta L2 400/610 idi Apetech 12/60A ile değiştirdim 130TL verdim boşunu alıyorlar vermezsen 30tl civarında ek ücret istiyorlar..
    orijinal varta 6 yıl gitti soğuklar olmasa yazıda çıkarırdı sanırım.
  • Bugun kayseri de 60 ah bosch aldim 140 liraya inci mutlu da vardi 3 asagi bes yukari ayni fiyata!
    Bosvh almamin arabanin fiyat sordugum dukkanin onunde mars almamasinin katkisi da var.
    Eski aku arabayi aldigim da uzerinde olan feza aku idi ben 2.5 yil kullandim
    Yanliz aku satanlar havanin iki gundur eksi 15-20 de gezinmesinden dolayi acayip is yapiyolardi ben 10 dakika durdum en az 4 tane satti bekleyenler de cabasi..
    Yanliz 85 liraya da aku vardi nasil bisey bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch akü en iyi aküdür...
  • İstanbulda en ucuz fiyatlar, 4. Levent oto sanayi, anadolu yakası ümraniye oto sanayide.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan.Can H kullanıcısına yanıt
    ac delco
    apatech aynı rahat olun
    iyi markadır.
    Ama en iyi akü markası exide aküdür aklınızda bulunsun hele hele start-stop tipli bir arabanız varsa vazgeçilmez .
  • Arkadaşlar dikkatimi çekti bu sayfa başka bir şey ararken gördüm, hemen forumdaşlarıma bilgi paylaşayım dedim. Otomotiv yedek parça ihracatı yapıyorum dolayısıyla tüm markaları tanırım içlerinden:
    ACDELCO artık ürünlerini Türkiye'de Apatech markasıyla sokmakta yağ akü fren sistemleri filtre benzeri... GM ile yaptıkları anlaşmadan dolayı böyle , Chevrolet avrupa piyasasından çekilince AC Delco avrupa merkezini kapadı ondan dolayı APATECH markası ile devam ediyorlar ama ürünler aynıdır içiniz rahat olsun.
    En iyi akü markası da EXIDE diyebiliriz kalite olarak ama öyle kolay kolay bulamazsınız genelde sıfır araçlarda olur özellikle tüm start-stoplarda exide var, hibrid bir teknoloji. Diğer markalarda ona yaptırır zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatab -- 27 Ocak 2015; 22:06:24 >
  • Aküde ve araç yedek parçalarında önemli olan servis ağı sıklığı ve garanti işleyişi olduğundan, bayi ve servis ağının kuvvetli olmasının çok daha iyi olcağını düşünüyorum. Ayrıca aküyü pil gibi düşünecek olursak, raf ömrü ve bekleme süresinin minimum olması faydalı olacaktır. Örnek olarak yurtdışı üretim bir akünün gemiyle gelmesi, gümrükten geçmesi, ithalatçıda beklemesi, toptancısında ve satıcıda beklemesi vs. gibi işlemler en az 6 ay süreceğinden ister istemez BAYAT akü alınmış olur böylece sizin kullanım zamanınızdan yenmiş olur.Kısaca Türkiye'de üretilen markalardan şaşmamak gerekir. Hatta Mutlu'dan şaşmamak gerekir çünkü köylerde bile bayisi var ve Türkiye'de üretiliyor.

• inci aku 6 yıl, delkor aku 6 yıl ,rocket aldım bakalım kac yıl. 6-7 yıl sonra msj yazarım...
  • bır aku markasının bır kısıde 6 yıl veya su kadar yıl gıtmıs olması dıger alacak olan kısı ve aracta da aynı randımanı alacagınız anlamına gelmez. bu ısler bıraz sans ısı. en bılındın teknolojı magazasından unlu bır marka televızyonda alsanız bazen sıze arızalısı az omurlusu denk gelebılıyor. o yuzden yanlıs anlamayın benı ama su kısı bu kadar yıl kullanmıs bu kısı bu markayı bu kadar yıl kullanmıs aaaa bu cok ıyı anlamına gelmıyor boyle bır dusunceye kapılmayın kesınlıkle. kısıden kısıye kullanımdan kullanıma ıklımden ıklıme degısıklık gosterebılır bu ısler. aractan araca bıle fark eder. bir akü blog yazarı olarak anladım ki bu ıs boyle. kendıme göre en ıyı aku markalarını su sekılde sıralamak ısterım bana gore 1-varta 2- bosch 3-mutlu 4-inci 5-yıgıt 6-yuasa daha detaylı bılgı ıcın kafanıza takılan sorular ıcın blogumdan ıstıfade edebılırsınızhttp://www.dogruaku.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: jobetevrag

bır aku markasının bır kısıde 6 yıl veya su kadar yıl gıtmıs olması dıger alacak olan kısı ve aracta da aynı randımanı alacagınız anlamına gelmez. bu ısler bıraz sans ısı. en bılındın teknolojı magazasından unlu bır marka televızyonda alsanız bazen sıze arızalısı az omurlusu denk gelebılıyor. o yuzden yanlıs anlamayın benı ama su kısı bu kadar yıl kullanmıs bu kısı bu markayı bu kadar yıl kullanmıs aaaa bu cok ıyı anlamına gelmıyor boyle bır dusunceye kapılmayın kesınlıkle. kısıden kısıye kullanımdan kullanıma ıklımden ıklıme degısıklık gosterebılır bu ısler. aractan araca bıle fark eder. bir akü blog yazarı olarak anladım ki bu ıs boyle. kendıme göre en ıyı aku markalarını su sekılde sıralamak ısterım bana gore 1-varta 2- bosch 3-mutlu 4-inci 5-yıgıt 6-yuasa daha detaylı bılgı ıcın kafanıza takılan sorular ıcın blogumdan ıstıfade edebılırsınızhttp://www.dogruaku.com/

uzay kasa vectranın yazmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Orijinalden alıntı: jobetevrag

bır aku markasının bır kısıde 6 yıl veya su kadar yıl gıtmıs olması dıger alacak olan kısı ve aracta da aynı randımanı alacagınız anlamına gelmez. bu ısler bıraz sans ısı. en bılındın teknolojı magazasından unlu bır marka televızyonda alsanız bazen sıze arızalısı az omurlusu denk gelebılıyor. o yuzden yanlıs anlamayın benı ama su kısı bu kadar yıl kullanmıs bu kısı bu markayı bu kadar yıl kullanmıs aaaa bu cok ıyı anlamına gelmıyor boyle bır dusunceye kapılmayın kesınlıkle. kısıden kısıye kullanımdan kullanıma ıklımden ıklıme degısıklık gosterebılır bu ısler. aractan araca bıle fark eder. bir akü blog yazarı olarak anladım ki bu ıs boyle. kendıme göre en ıyı aku markalarını su sekılde sıralamak ısterım bana gore 1-varta 2- bosch 3-mutlu 4-inci 5-yıgıt 6-yuasa daha detaylı bılgı ıcın kafanıza takılan sorular ıcın blogumdan ıstıfade edebılırsınızhttp://www.dogruaku.com/

uzay kasa vectranın yazmıyor

valla haklısınız tamamlamaya calısıyorum cok arac ve bır arac da degısebılen cok farklı seyler olabılıyor.
    sız bana aracınızın modelını vectra c mı c gts mı kombı mı veya b mı neyse onu motorunu 1.6 mı neyse son olarak da beygırını soyleyın sıze nokta atısı yapayım dırek en dogrusu olsun veya bıldıgınız kadarını soyleyın o kadarıyla bakayım ıster burdan ıster ordan yazın nası ıstersenız

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.