Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
568.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BYYUNUSX

çaykur

Alıntıları Göster
    arkadaşlar merhaba. aramızda çay uzmanları, bu sektörde çalışmış profesyonellerde var. ben şunu sormak istiyorum. çaykurun çayları gerçekten diğerlerinden çok daha lezzetli. ben filiz çayın aromasını çok beğeniyorum. içine biraz tomurcuk, biraz da darjeeling hint çayı karıştırıp demlediğimde aldığım sonuç, tarif edilmez bir zevk.

son bir haftadır altınbaş çayını kullanarak demlediğim çay ise aroma ve renk olarak aynı kaliteyi vermedi. daha yumuşak bir tat ve daha soluk bir renk elde ettim.

çaykuru bilenler acaba filiz çayı ile altınbaş arasında ne gibi farklılıklar var bize anlatabilirlerse çok memnun olurum. teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: gncloglu

arkadaşlar merhaba. aramızda çay uzmanları, bu sektörde çalışmış profesyonellerde var. ben şunu sormak istiyorum. çaykurun çayları gerçekten diğerlerinden çok daha lezzetli. ben filiz çayın aromasını çok beğeniyorum. içine biraz tomurcuk, biraz da darjeeling hint çayı karıştırıp demlediğimde aldığım sonuç, tarif edilmez bir zevk.

son bir haftadır altınbaş çayını kullanarak demlediğim çay ise aroma ve renk olarak aynı kaliteyi vermedi. daha yumuşak bir tat ve daha soluk bir renk elde ettim.

çaykuru bilenler acaba filiz çayı ile altınbaş arasında ne gibi farklılıklar var bize anlatabilirlerse çok memnun olurum. teşekkürler..

Alıntıları Göster
    Kaçak çaycılar, haberiniz olsun, o çaylarda bir sürü pislik çıkmış.

En iyi çay markası hangisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanAkkor

Kaçak çaycılar, haberiniz olsun, o çaylarda bir sürü pislik çıkmış.

Alıntıları Göster
    Alokozay ve P&G yi öneririm.

Alokozay Dubai üretimi daha önceleri Türkiye'de deposu bulunan bir markadır. Ayrıca çayında boya katkısı olmadığı kanıtlanmıştır.
    P&G de ingiliz çayıdır ve piyasada bilinen en iyi çaylardandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

alacağınız çay mutlaka yarım kiloluk paket olanını alın. ( kesinlikle 1 kilo olan paketi değil )

Böyle demenizin nedeni nedir ?
  • %60 çaykur altınbaş, %40 mahmood tea + kısa marlboro = gerçek tiryaki malzemesi nokta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En iyi çay markası hangisi?
    İngiliz çayıdır zor bulunur daha iyisi yok

• Caykura sunta tozu koyuyorlarmıs haberler gosterdi.o yuzden mi hortladi bu konu ?

• ÇEKMEKÖY VE SULTANBEYLİ’DE "SAHTE ÇAY" OPERASYONU

http://www.haberx.com/cekmekoy_ve_sultanbeylide_sahte_cay_operasyonu(17,n,11192764,871).aspx

Demin KanalD Anahaberde de gösterdiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: facemaker

Kutudaki resme bak. Bunlar bizim içtiğimiz usulle içilemezler. Sütle yumuşatmak gerekir. İngilizler çayı sütlü içerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzanAkkor

quote:

Orijinalden alıntı: facemaker

Kutudaki resme bak. Bunlar bizim içtiğimiz usulle içilemezler. Sütle yumuşatmak gerekir. İngilizler çayı sütlü içerler.

Alıntıları Göster
    Çaykur - Tiryaki

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Nurgül Yeşilçay

Alıntıları Göster
    Berk Çay
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardasarp

Berk Çay

Alıntıları Göster
    harmanlama yapmak için ne almamız lazım çaykur tiryakinin yanına ? tek başına tadını beğenmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIYEGELDINLAN

harmanlama yapmak için ne almamız lazım çaykur tiryakinin yanına ? tek başına tadını beğenmiyorum

O zaman tamamen başka markaya veya çeşide bakıcaksın.
    Benim favorilerim.

1. Doğuş Karadeniz Export
    2. Çaykur Organik Hemşin
    3. Balküpü Çay
    4. Çaykur Tirebolu 42 numara.

Bunların her biri tek başına gayet nefis. Sadece Balküpü'nü çok az bir Berk seylan çayı ile karıştırabilirsin. Balküpü hariç diğerlerinin demlenme süresi 30 dakika. Balküpü 20 dakika kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 16 Nisan 2013; 9:05:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Nurgül Yeşilçay

Alıntıları Göster
    BETA DARJEELING

250gr 30tl filan

dünyanın en iyisi
  • çaykur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReCoMaX

çaykur.
    Doğuş
  • Caykur Filiz Cayi Kirmizi Paket

• quote:

Orijinalden alıntı: SeZa®

Doğuş

Alıntıları Göster
    %75 LİPTON İLK HASAT+%25 ISTIKAN. Bundan daha iyi çay olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

%75 LİPTON İLK HASAT+%25 ISTIKAN. Bundan daha iyi çay olamaz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,

Herkes kendince en iyi çayın ne olduğunu hararetle savunmuş : ) Elbette bunda fena bir durum yok.

Lakin, bazı çayları yarıştırmak da anlamsız. Çünkü elma ve armut kadar ilgisiz olabiliyorlar. Özellikle Sri Lanka (seylan) çayları ile karadeniz çayları tümüyle alakasız içecekler bile diyebiliriz. Tamamen farklı damak tadlarına uygunlar.

Dünyada en kıymetli çaylardan biri Darjeeling Çayı. Çayların kralı, şampanyası gibi sıfatlarla anılıyor. Hindistan'ın Batı Bengal bölgesinde, 2000 metre ve üstü yüksekliklerde bodur çay bitkilerinden üretilen bu çayın toplam hasatı düşük olduğu için fiyatları da oldukça yüksek. Mesela bu çaylar yalnızca elle toplanıyor ve üstteki en taze yaprakları toplanıyor. Demlendiğinde rengi açık renk olduğu için de çayların şampanyası diyorlar ; )

Kaçak çay denen çayların büyük kısmı aslında Sri Lanka çayı bile olmayabiliyor. İran çayları : D

Peki bunlar niye buruk ya da bildiğin zehir gibi? Çünkü güneş görüyorlar! Güneş çayın tadını değiştiriyor. İşte bu yüzden bizim ülkemizdeki çaylardan da Tirebolu çayı diğerlerine göre biraz daha buruk bir tada sahip.

Peki iyi çay hangisi? Damak tadınıza en uygun çay, en iyi çaydır.

İyi çay konusunda şuna dikkat etmenizi öneririm:

- İlk hasat çayları, diğerlerine göre daha lezzetli oluyor. Israrla isteyin. Bazı bölgeler de yağış çok olduğu için 4 hasat alınabilyior, bu da çay bitkisini yoruyor.

- Elle toplanan çay almaya çalışın. Maalesef insan gücünden kısmak için çay makasıyla toplanan çaylar yeterince aroma içermiyor ve bitkinin dallarını da içeriyor : (

- Organik/doğal çaylar almaya çalışın.

- Toplandıktan sonra işlenen çaylar her zaman daha iyidir.

- Çay işlendikten sonra, çeşitli eleklerle ayrılıyor. Hangisi size uygun bunu bulmaya çalışın. Araştırırsanız hangi çay, hangi elekten geliyor bulmanız mümkün.

Mesela ben Çaykur'un Tirebolu çayını seviyorum. Sanki Türk çayı ile Seylan çayının en uygun harmanıymış gibi geliyor. Bu çay, doğal yollarla yetiştikten sonra, elle toplanan ve hemen ertesi gün 42 numaralı Çaykur fabrikasında işlenen bir çay. Bu yüzden oldukça lezzetli.

Daha Türk çayı gibi olsun derseniz, Çaykur'un organik Hemşin çayı da oldukça güzel.

Karali Çay, maalesef isminden kaybediyor ama özellikle organik çayları çok lezzetli.

Karadeniz'de ismini ülke çapında duyuramamış oldukça iyi markalar olabiliyor, bunları araştırıp tespit etmenizi öneririm. Konu boyunca en iyi çaylar ihracata gidiyor demişsiniz ama aslında en iyi çayı Karadenizliler kendisine saklıyor : D

İsmini hiç duymadığınız harika çaylar keşfedebilirsiniz.

Damak tadınıza uygun çayı bulmak için harman yapmaktan da çekinmeyin, oldukça güzel tatlar yakalanabiliyor. Bulduklarınızı paylaşmayı da unutmayın : )

Peki hacı bunları nerden biliyosun derseniz; sıcak içeceklerle aşırı ilgiliyim hepsi ondan. Vakit olursa gidip kahveyle ilgili forumları da bi şenlendiricem : D

Ayrıca hatmi çiçeğidir, efendime söyliyim yeşil çaylardır, adaçayının çeşitleridir; bunlar da güzel içeceklerdir. Hep çay içip içinizi karartmayın : P

Ya bu kadar yazana kadar bi çay blogu mu açsam ne?

Şu sıralar çaylarımı, Çay Dükkanı ve Çay Eksperi sitelerinden temin ediyorum, sizlere de tavsiye ederim. Biri hizmette daha iyi, ama hangisi söyleyip de reklam yapmiyim şimdi : )

Yukarda yazılanlardan da Şölen Çay ilgimi çekti, en kısa zamanda deneyip yorumlarımı yine buraya yazacağım.

Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: jfever

Arkadaşlar merhaba,

Herkes kendince en iyi çayın ne olduğunu hararetle savunmuş : ) Elbette bunda fena bir durum yok.

Lakin, bazı çayları yarıştırmak da anlamsız. Çünkü elma ve armut kadar ilgisiz olabiliyorlar. Özellikle Sri Lanka (seylan) çayları ile karadeniz çayları tümüyle alakasız içecekler bile diyebiliriz. Tamamen farklı damak tadlarına uygunlar.

Dünyada en kıymetli çaylardan biri Darjeeling Çayı. Çayların kralı, şampanyası gibi sıfatlarla anılıyor. Hindistan'ın Batı Bengal bölgesinde, 2000 metre ve üstü yüksekliklerde bodur çay bitkilerinden üretilen bu çayın toplam hasatı düşük olduğu için fiyatları da oldukça yüksek. Mesela bu çaylar yalnızca elle toplanıyor ve üstteki en taze yaprakları toplanıyor. Demlendiğinde rengi açık renk olduğu için de çayların şampanyası diyorlar ; )

Kaçak çay denen çayların büyük kısmı aslında Sri Lanka çayı bile olmayabiliyor. İran çayları : D

Peki bunlar niye buruk ya da bildiğin zehir gibi? Çünkü güneş görüyorlar! Güneş çayın tadını değiştiriyor. İşte bu yüzden bizim ülkemizdeki çaylardan da Tirebolu çayı diğerlerine göre biraz daha buruk bir tada sahip.

Peki iyi çay hangisi? Damak tadınıza en uygun çay, en iyi çaydır.

İyi çay konusunda şuna dikkat etmenizi öneririm:

- İlk hasat çayları, diğerlerine göre daha lezzetli oluyor. Israrla isteyin. Bazı bölgeler de yağış çok olduğu için 4 hasat alınabilyior, bu da çay bitkisini yoruyor.

- Elle toplanan çay almaya çalışın. Maalesef insan gücünden kısmak için çay makasıyla toplanan çaylar yeterince aroma içermiyor ve bitkinin dallarını da içeriyor : (

- Organik/doğal çaylar almaya çalışın.

- Toplandıktan sonra işlenen çaylar her zaman daha iyidir.

- Çay işlendikten sonra, çeşitli eleklerle ayrılıyor. Hangisi size uygun bunu bulmaya çalışın. Araştırırsanız hangi çay, hangi elekten geliyor bulmanız mümkün.

Mesela ben Çaykur'un Tirebolu çayını seviyorum. Sanki Türk çayı ile Seylan çayının en uygun harmanıymış gibi geliyor. Bu çay, doğal yollarla yetiştikten sonra, elle toplanan ve hemen ertesi gün 42 numaralı Çaykur fabrikasında işlenen bir çay. Bu yüzden oldukça lezzetli.

Daha Türk çayı gibi olsun derseniz, Çaykur'un organik Hemşin çayı da oldukça güzel.

Karali Çay, maalesef isminden kaybediyor ama özellikle organik çayları çok lezzetli.

Karadeniz'de ismini ülke çapında duyuramamış oldukça iyi markalar olabiliyor, bunları araştırıp tespit etmenizi öneririm. Konu boyunca en iyi çaylar ihracata gidiyor demişsiniz ama aslında en iyi çayı Karadenizliler kendisine saklıyor : D

İsmini hiç duymadığınız harika çaylar keşfedebilirsiniz.

Damak tadınıza uygun çayı bulmak için harman yapmaktan da çekinmeyin, oldukça güzel tatlar yakalanabiliyor. Bulduklarınızı paylaşmayı da unutmayın : )

Peki hacı bunları nerden biliyosun derseniz; sıcak içeceklerle aşırı ilgiliyim hepsi ondan. Vakit olursa gidip kahveyle ilgili forumları da bi şenlendiricem : D

Ayrıca hatmi çiçeğidir, efendime söyliyim yeşil çaylardır, adaçayının çeşitleridir; bunlar da güzel içeceklerdir. Hep çay içip içinizi karartmayın : P

Ya bu kadar yazana kadar bi çay blogu mu açsam ne?

Şu sıralar çaylarımı, Çay Dükkanı ve Çay Eksperi sitelerinden temin ediyorum, sizlere de tavsiye ederim. Biri hizmette daha iyi, ama hangisi söyleyip de reklam yapmiyim şimdi : )

Yukarda yazılanlardan da Şölen Çay ilgimi çekti, en kısa zamanda deneyip yorumlarımı yine buraya yazacağım.

Selamlar...

Alıntıları Göster
    Mevlana çay o da türkiye de yok.. Almanyadan halam getiriyor bize.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.