Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
568.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boştan yere iyi çay aramayın, yok gibi bir şey. ya da çok zor bulursunuz.
    Neden mi?
    Çay da 3 yaprak olayı vardı. Yani çay filizinin en tepesindeki 3 çay yaprağı alınırdı. daha aşağısından alınmazdı. Son yıllarda hükümetin politikası gereği 3 yaprak olayını kaldırdılar. Daha aşağılardan, allah ne verdiyse yaprağı toplayıp fabrikalara vermeye başladılar.
    Bu nedenle bütün çayların kalite ve tadları bozuldu. Artık 10 yıl önce içtiğiniz o nefis tad yok.
    Bütün çaylar için geçerlidir benim söylediğim.
    Dikkat ederseniz çay paketleri kiloluk kiloluk satılır hale geldi. ama kalite bozuk. Paketler büyüyor, kalite bozuluyor.
    Halbuki, paketler küçülüp, kalite artmalıydı. Benim tavsiyem ise şu.
    Lipton ilk hasat.(bir nebze iyi denebilir)
    En rezil çay ise BİM'in Berk çayı (aman yarabbi o ne rezil bir çay)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahsen2 -- 16 Nisan 2015; 7:11:55 >
  • Yıllardır kullandığımız Bim Berk filiz ve berk bergomotlu filiz çayları kötüleşmiş içemedik.. dün Deren bergomatlu aldım onu da pek beğenmedim.... KiPada satılan bergomotlu bir çay vardı HOŞSEDA 5.95e onu içiyoruz 1 yıldır çayın artı bir özelliği var birkaç tekrar ısıtsamda çay acılaşmıyor bu nedenle şüphelendim ama tadını beğendiğim ve uygun fiyat oldugu için devam ediyoruz .http://kapimda.kipa.com.tr/tr-TR/ProductDetail/ProductDetail/5110909274

Kipa uzak oldugu için başka marketlerden de almak gerekiyor hangisini alsam karar veremedim... fiyat olarakda uygun arıyoruz. çaykur çaylarıı begenmiyorum hem pahalı hem tadı iyi değil ( filiz çayı acı mesela , çaysız kaldıgımızda 100gr.lık turist çayı alıyoruz mecburen ) doğadan çay almıştım fena değildi fiyatı kampanyalı oldugu içinmi yanlış mı yazdılar uygun fiyattı rastgele bir marketten almıştım.. Lipton yellow label aldım begenmedim ama lipton karadeniz çayı fena değildi ama fiyatı çaykurla aynıydı sanırım

bergomotlu olan tavsiye edebileceğiniz sert olmayan içimi hafif günde 10-15 bardak içiyoruz fiyatı 6lira civarı (500gram için) ne olabilir

markette denk gelirse uygun fiyata tekrar Doğadan yada lipton karadeniz bulabilirsem alacağım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 7 Mayıs 2015; 18:14:47 >

• baudelaire B kullanıcısına yanıt
    Berk çayı 3. kalite çayı kullanıyor. Yani çay hasatından arta kalan çer çöp. Bende kipadan Hoşseda çayından aldım. Bergamot, harman,filiz, kokulu filiz. Fiyat uygun olduğundan daha önce markayı duymadığımdan tereddütle aldım ama beğendim. Bergamot kokusu kutusundan alınıyordu bu yüzden aldım biraz da. 3. sınıf çay meselesini yeni öğrendim hoşseda da böyle mi acaba, bu yüzden mi fiyatı uygun? Bilen var mı 3-5 paket daha alıp kenara koyucam.

• üstüne yok

En iyi çay markası hangisi?
  • Ahmad Tea çaylarını nerden bulabiliriz.İnanılmaz bir tadı vardı cidden.

tazedirekt.com'da çok pahalı.250 GR 30 TL.
  • Ben çay sevmezdim ta ki LAYALİNA ile tanışana kadar.
  • çaykur diyorum sallama çaylarını içiyorum tadı güzel acı değil lezzetli, liptonda beğenmediğim bir ekşilik var.
  • Teatone soğuk çay 1 lt şeftalili. Üstüne tanımam. Bu kadar güzel bişey hiç içmesi ben

• berk cayin en az 2 cesidi var sanirim, ben filiz cayindan bahsettim uzun zaman onu kullandik belki 10 sene olmustuk. son aldigimiz 2 urun kotu cikti hem filiz hemde bergomotlu filiz... ucuz urunlerde dediginiz olabilir belki karistiriyorlardir bilemeyecegim
  • Rizenin bir köyünden alıyoruz.Başka hiç bir çayda o lezzet yok.

• şuana kadar yaptığım en güzel harman

1 kg çaykur sarı çay
    1 kg berk sarı çay
    50 gr çaykur bergamot
    200 gr seylon çay
  • İngiliz bi çay markası vardı Türkiye de ender bulunur hatırlıyor musunuz bileniniz vsr mı

• Caykur Turkiyenin gercek cayi budur

• Hey gidi heyy.. Konuya gel 7 yil be 6. Siniftaydiiim cok güzel anılarım vardi ya ne güzel bi konuu

• Doğuş çay

• evet beyler güncel olarak en iyi çay markası nedir. karalı çay nasıldır. bu gün okuldan gelirken alacam bi paket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha435 -- 14 Ekim 2015; 16:20:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: promise89

A101 KARADEM ÇAYINI DENEYİN DERİM

aman hocam bi lüksümüz çay zaten oda bim ve a101 olmasın bi zahmet
  • Çaykur'un organiğini öneririm, keyifle içiyoruz..
  • Çayı çok seven biri olarak karadem marka çayı oneriyorum, a101de satılıyor demlik poset olanlar 40 adet 2.5tl. Diger markaları da denemiş biri olarak tadı hicte fena değil. Bana uzun bir süre yetiyor 40li paket, ayrica tek basıma içtiğim için soğumasın diye 1ltlik termosa koyuyorum 1 bucuk gun sicak kalıyor

düzenleme: yukarıda birisi daha önermiş :)) gerçekten şu önyargıyı bir kenara bırakın ve deneyin, a101 malları kaliteli bim gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mıcırr -- 15 Ekim 2015; 2:06:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.