Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
567.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: oeste

biz kaçak iran çayı içiyoruz şahane

heps, boş kaçak içtiikten sonra türk çayını içmeniz zor kı ben öyle çok çay içen biri değilim
    @SkYNeT-06 ya sende çok didik didik etmısın günde 15 bardak helal olsun ama çoguda zararlıymış söyleyeyim
     En iyi çay markası hangisi?

• AHMAD TEA güzel çaydır, ingiliz çayıdır. lipton yellow label tea eskiden 7-8 sene önce çok iyiydi ama artık çay aroması yok ot gibi. doğuş çayı da sevmedim.
  • 1 kiloluk ve yarım kiloluk paketlere farklı çay dolduruyorlar sanki. Lipton yarım ve bir arasında dağlar kadar fark var.
  • mevlana çayı. almanyada satılıyor. en güzel çaylarımız almanyaya gidiyor burada satışı yok.
  • Çaykur Tiryaki kullanıyoruz, çok azda içine kaçak çay karıştırıyoruz.
    İyi oluyor.
  • Layalina.Birkaç mesaj üstte resmi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

Arkadaşlar izninizle bu konuyu tuttum ve sahip çıkmak istiyorum

çay deyince uzmanına yani bana danışabilirsiniz

bir Karadeniz'li olarak günde 15 bardak çay içen bir vaka olduğum için Türkiye il sınırları içerisinde üretilen
    ve satılan bütün marka çayların hepsini tek tek denemişliğim vardır

iyi bir çay demlemek için şahsi önerilerim

şahsen ben çayımı hergün günde 2 kez Semaverde demleyip içerim!
    özellikle kömür ateşinde yanarak semaver ocağında demlenen çayı içmenizi şiddetle tavsiye ederim ki
    evde ocakta yaptığınız veya dışarıda içtiğiniz en iyi çayı bile beğenmeme durumuna düşerek yahu ben hayatımda hiç çay içmemişim demekki dedirtiyor

benim en değerli ekipmanım onsuz çaya çay demem

tavsiye edebileceğim şu iki marka çay olarak en iyisidir. gerisi hikaye buna liptonda dahil!

ayrıca çaykurun tenekede bulunan tomurcuk çayını mutlaka almalısınız

nedenmi_? tomurcuk çayı normal demleyeceğiniz çaya lezzet katar ve içimi keyifli hale getirerek çayın sertliğini ve açılığını alır

alacağınız çay mutlaka yarım kiloluk paket olanını alın. ( kesinlikle 1 kilo olan paketi değil )

aldığınız yarım kiloluk paketi açın ve komple bir geniş derin temiz bir kaseye hepsini boşaltın

sonra ayrıca aldığınız tomurcuk çayın hepsini yarım kiloluk çayın içine boşaltıp kaşıkla veya elerinizle harmanlayın

sonra harmanladığınız çayı geri çay paketin içine doldurup azını iyice kapatıp saklayın

semaverde veya mutfakda ocakta çay demlemeye başladığınızda bu hazırladığınız paketten kullanabilirsiniz

ayrıca: üst demlik olarak kesinlikle kaliteli bir Porselen demlik kullanın
    çünkü porselende demlenen çayın tadı ve içimi daha lezzetli hale geliyor
    aleminyum , çelik , vs demliklerden uzak durun

ayrıca çayı demliğe koymadan önce demlik içine konulan ince tül şeklinde çay flitreleri satılıyor 1 ytl

bunuda ihmal etmeyin! yoksa ağzınıza gelen çay yaprakları sinirinizi bozabilir

flitre kuru olmalıdır ve flitreye koyduğunuz kuru çayı hafifçe çalkalayarak tozlardan arındırın
    sonra demliğe yerleştirin!
    sonra kaynamış suyu çok yavaşca demliğe aktarın ve kısık ateşte en az 15 dkk bekleyin

selam. bu yazıyı ilgiyle okudum. ama hazır bulmuşken, bilgilerinden daha çok yararlanmak istiyorum. madde madde sorarsam belki daha kolay olur.

1.) iletilerinden birinde ankara'da olduğunu yazmışsın. o zaman bu sahip olduğun ekipmandan nerede ve yaklaşık ne fiyatlara bulabileceğimi sormak istedim.

2.) ayrıca, kömürü yakma işini nasıl yapıyorsun? evin içinde mi ve kömürün yanması için yardımcı bir madde kullanarak mı? (balkonda dersen bana uymaz. sonra evin içinde kömür ateşi falan işi uygun olur mu bilmiyorum.) :))

3.) sonuçta et pişirmiyoruz. kapalı kabın içindeki su alttan ısınıyor ve kaynıyor. peki neden lezzet iyi oluyor kömür ateşinde diye aklıma takıldı. "hiç çay içmemişim" dedirtebilecek etkinin ne sebeple oluştuğunu kavramaya çalışıyorum. :))

4.) ben tomurcuk falan sevmiyorum. sanki esanslı çay gibi oluyor o zaman. yani bir yere gittiğimde bir-iki bardak tomurcuklu çay tamam ama evde sürekli esanslı bir çay sanırım sevmem. acaba bu iki çay iyidir dediğin çayları katışıksız içim için de önerir misin? (aynı zamanda şekersiz içiyorum) bir de üşengeç olduğum için cam kupada içiyorum, git gel az olsun diye. sen ince belli bardakta mı içiyorsun diye sadece meraktan sormak istedim. (yoksa ince belli çay bardağında lezzet ayrı bir güzel oluyor, biliyorum)

5.) çay demlemede değişik yöntemler denemişliğim var. a) mesela senin tül filtreye koyup toz silkeleme olayından farklı olarak ben bir de tül filtre içinde muslukta soğuk suyla yıkayıp, suyunu sıkıp demliğe koyuyorum önceden. ve altındaki su kaynamaya yakın demliyorum. (ama suyu tam kaynamadan yakalamaya çalışıyorum. o zaman daha lezzetli oluyor.) b) çayı tül içinde yine yıkayıp, sonra demlik içine de soğuk su koyup çaydanlığın altını da yakıyorum. alttaki su kaynamaya başlayınca buharından üstteki su da ısınıp demleniyor. bu şekilde demlenen çayın lezzeti daha uzun süreli korunuyor. (kocaması gecikiyor) (bu yöntemleri denedin mi hiç?) (bu yöntemleri hiç denedin mi ve senin farklı yöntemlerin var mı?)

6.) bol porselen demlik çeşidi bulabileceğim yer biliyor musun? esasen, alırken içine su koyup ucundan dökerek akış için uygun olmadığını kontrol etmek lazım. mesela kimisini fazla eğmek gerekebiliyor ve bu defa kapak olan üst kısımdan da akıyor vs vs.

7.) çeşitli su arıtma cihazları var. onlarla hiç musluk suyundan yapmayı denedin mi? şu "hiç çay içmemişim" diyeceksiniz demişsin ya. işte o durumu yakalamaya çalışıyorum. başka tavsiyelerin varsa, dinlemek isterim.

(aklımdaki konulardan madde madde bahsettim. ne kadar ayrıntı olursa o kadar iyi olur ve ayrıntıları severim. şimdiden teşekkür ederim vereceğin yanıtlara. bir konuyu sahiplenmek kolay değil. )

• Porselen demlik gerçekten farkediyor mu?
  • Doğadan
  • Belki ismini Duymadınız ama En güzel Çay Karali çaydır
  • Karali kara erol filan yok buralarda
  • çaykur (((: sallama çaydan nefret ediyorum ayrıca
  • En Güzel Çay Doğuş Çaydır beyler diğer aromalı şeylere para vermeyin.

Doğuş export bulabiliyosan iç bulamıyosanda siyah paketini iç ve tadı farket.
  • Bir ilçede kahvede çalışan bir tanıdığımdan ısrarlarım üzerine formülü aldım:

Çaykur Kamelya Çayı + (% 20) Çaykur Çay Çiçeği

O zamandan beri bu formülü uyguluyorum.

Zaman zaman da Kamelya+% 10 Tomurcuk veya Tiryaki+%10 Tomurcuk yapıyoruz.

SkYNeT-06 adlı arkadaşın önerdiği formülde çay ağır olmaz mı, bir kutu tomurcuk nihayetinde
  • Arkadaşlar Çaykur Genel Müdürlüğünde çalışyıroum ve 20 senedir çaykurdayım (babmda orda çalışıyor)...
    Türkiyedeki en doğal çayın Çaykur çayı olduğunu ve Çay üretimi konusunda çok deneyimli bir firma olduğunu öncelikle söylemek isterim.
    Yeni çıkan organik çayları (5 yıl sürgün alınmadan hiç bir kimyasal madde kullanılmadan yetiştirilen çay sırf bu çayı üretmek üzere Çamlıhemşinde kurulmuş fabrikada özenle üretilmektedir)bi deneyin derim.
    Biraz pahalı ve bulması zor çok üretilmiyor. ancak bir deneyin diyorum sadece.... başka çay içmessiniz. Oda olmadı Rizeye yolunuz düşerse Genel Müdürlüğe buyrun personele verilmek üzere
    demlenen (ALtınbaş çayı kullanılarak) çayı ikram edelim... bi görün tadı...TÜm sorunlarınızı çayın tadı ve aroması ile ilgili lütfen genel müdürlüğümüz numaralarını arayarak belirtin...
    Rize hediyelik çayı deneyin... Onuda heryerde bulamayabilirsiniz ama türkiyenin bi çok yerinde çay satış reyonlarımız var uğrayın yolunuz düşerse...
    Ayrıca ingiliz çayını hint çayını beğenen arkadaşlara söylemk istediğim bir şey var... yurtdışında pek çok fuara gidiyoruz (avrupa, rusya, arap yarım adası) ve çok güzel tepkiler alıyoruz...
    Çaykur çayını paket üzerindeki şekilde porselen demlikle dinlenmiş suyla demleyin.
    TÜrkiyede çay bizden sorulur...

• Peki arkadaşım güzel anlatmışsın ama çaykurun hangi çayı olduğunu söylememişsin. Bu bahsettiğin çaykurun hangi çayı? Atınbaşı demlediğinizi söylemişsiniz müdürlüğünüzde ama yukarda başka bir markadan bahsetmişsiniz sanki.
  • Arkadaşlar, bende bu konuda bayağıdır araştırma yapıyorum. Sonuçta benim anladığım olay şu. Çayın ilk 3 yaprağı yapraklara ne kadar az zarar verilirse o kadar güzel oluyor ve ne kadar iri olursa o kadar makbul oluyor. Ayrıca Fabrikalarda elekler var. Bu eleklerden çıkan çayın çeşitli harmanlarıdır bu çaylar. Örneğin standart çaylarda çaykur altınbaş iyidir ama azıcık farka organik veya hediyelik çaykuru tavsiye ederim. Diğer yandan Tirebolu42'de fena değil. güneyli ve karaali'yi deneme şansım olmadı ama Doğadanda gerçekten iyi özellikle iri yapraklı seriyi tavsiye ederim.

Eğer bulabiliyorsanız gürcistan çaylarıda makbul oluyorlar. Son olarak ithal çaylarda tek ceylon çayı yok. Pek çok çeşit ve aroma var ve bunlarında meraklısı var. Türkiyede benim bildiğim 2 firma satıyor, başkasıda olabilir tabi ama chado ve tikina bu konuda çeşit olarak iyiler.

Ayrıca çay içinde tüm bu çeşitler internette bayağı uygun fiyatlara satılıyor. araştırmanız faydanızadır...

• kaçak çay for evır c:
  •  En iyi çay markası hangisi?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.