Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
567.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilmeden konuşmak bu olsa gerek. Rizede mi yaşıyorsun veya çaykurda mı çalışıyorsun? Kötü çayı çaykur alıyormuş da özel sektör iyisini alıyormuş. Asıl tam tersi. Çayı çaykur alır kontenjanı aşan kişiler kalan kısmını özel sektöre satar. Çünkü özel sektör çaykur kadar para vermez. Çaykur çöpe attığı çayı bile özel sektör para verip alıyor. Hiçbir çayın 3 te 1 i toz değildir. Toz sınırı kodekste %14 tür. Bu miktarı aşamaz.

• Valla hocam sen herhalde Çaykurda çalıştığın için Çaykuru savunuyorsun. "Çaykur çöpe attığı çayı bile özel sektör para verip alıyor." diyorsun ama Bilmeden konuşmak bu olsa gerek. Çöpe atılan çöpe neden para ödensin? Adı üzerinde çöp. Çöpteki çöplere para sayılırken yanlarında mıydınız? Tam bir şehir efsanesi. Merdiven altı firmalara özel sektör diyorsan bunu bilemem. Hocam sen bir "Çay Dünyası" çayı demle sonra konuşalım. Öyle ahım şahım pahalı bir çay da değil kilosu 50-60 tl'dir. Bana Çaykur çayının tek artısı nedir diye sorarsan, kömürle kurutulmasıdır derim. % 14 sanki mükemmel bir toz/çay oranı. Çok azmış gibi yazmışın. Çaykurun Avrupaya sattığı çayın toz kodeksini de yazsanız da öğrenseydik. Vay be % 14 toz sınırı varmış. Özrü kabahatinden büyük yahu. Yani ortalama demleyip içtiğimiz çayın toz oranı en az % 10. Buna tozlu çay mı denmeli, yoksa çaylı toz mu denmeli inan şimdi bilemedim. O kadar İHA, SİHA yapan ülkenin devlet kurumu ÇAYKUR çayı eleyip vatandaşına sıfır tozla çay satamıyor yukarıdaki arkadaş da "Toz sınırı kodekste %14 tür. Bu miktarı aşamaz." şeklinde gazel basıyor. Vah Türkiyem vah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muroz2002 -- 22 Mart 2021; 14:17:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Muroz2002

Valla hocam sen herhalde Çaykurda çalıştığın için Çaykuru savunuyorsun. "Çaykur çöpe attığı çayı bile özel sektör para verip alıyor." diyorsun ama Bilmeden konuşmak bu olsa gerek. Çöpe atılan çöpe neden para ödensin? Adı üzerinde çöp. Çöpteki çöplere para sayılırken yanlarında mıydınız? Tam bir şehir efsanesi. Merdiven altı firmalara özel sektör diyorsan bunu bilemem. Hocam sen bir "Çay Dünyası" çayı demle sonra konuşalım. Öyle ahım şahım pahalı bir çay da değil kilosu 50-60 tl'dir. Bana Çaykur çayının tek artısı nedir diye sorarsan, kömürle kurutulmasıdır derim. % 14 sanki mükemmel bir toz/çay oranı. Çok azmış gibi yazmışın. Çaykurun Avrupaya sattığı çayın toz kodeksini de yazsanız da öğrenseydik. Vay be % 14 toz sınırı varmış. Özrü kabahatinden büyük yahu. Yani ortalama demleyip içtiğimiz çayın toz oranı en az % 10. Buna tozlu çay mı denmeli, yoksa çaylı toz mu denmeli inan şimdi bilemedim. O kadar İHA, SİHA yapan ülkenin devlet kurumu ÇAYKUR çayı eleyip vatandaşına sıfır tozla çay satamıyor yukarıdaki arkadaş da "Toz sınırı kodekste %14 tür. Bu miktarı aşamaz." şeklinde gazel basıyor. Vah Türkiyem vah.

Çaykurun çayları %14 tozlu demedim sınır o dedim. Ayrıca o toz dediğiniz şey de yabancı bir madde değil çay tozu. Ben özel sektörün bir cacık olmayacak çayı aldığına eminim. Hangi firmanın toz oranı %0 mış göster ondan ben de alayım. Çok kaliteli çay içmek istiyorsan güneyce çayı al karton kutu ama kilosu 80 TL.

• Seylan çaylarının sıfır tozlu, ideal yapraklı yapısına her daim hayran kalmışımdır. Ama yerli çayımızda bu yok ne yazık ki. Nasıl çözeriz bilmiyorum. Halbuki ucuz bizim çayımız, daha pahalı satış fiyatıyla sıfır toz içeren çayları tercih edebilmek hakkımız olmalıydı.

• İndirimdeyken A101 den ofçay HAZİNE almıştım.

yüzde 3-5 kadar da bayce Seylan kattım,

harika oldu. Çok beğendik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K4TL14M kullanıcısına yanıt

% 14 sınırsa ortalama % 10 toz kabul edebiliriz. Çok yüksek bir oran. Abi özel sektör var özel sektör var. % 0 olmaz belki ama % 0'a yakın olması lazım toz oranının. % 0,5 olur % 1 olur, % 1,5 olur. Yani eser miktarda olabilir % 14 üst limit olunca çayın ana öğesi oluyor kardeşim. Nutella da fındık oranı % 13. Çaydaki toz, nutellladaki fındık oranı kadar. Mantık bunu kabul etmez. Çok değişik milletlerin çayını içtim. Toz yalnızca bizim dökme çaylarda. Çünkü toz standart bir şeymiş gibi algılanıyor. Olay bu. Güneyce Çayı önerin için teşekkür ederim. Bir çaykolik ve çaysever olarak alıp deneyeceğim. Gidiyorsun bir kafe de bir fincay çay içiyorsun verdiğin para 7-8 tl. Bu nedenle 1 kg çaya 50-60 ya da 80 tl veririm arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muroz2002

Valla hocam sen herhalde Çaykurda çalıştığın için Çaykuru savunuyorsun. "Çaykur çöpe attığı çayı bile özel sektör para verip alıyor." diyorsun ama Bilmeden konuşmak bu olsa gerek. Çöpe atılan çöpe neden para ödensin? Adı üzerinde çöp. Çöpteki çöplere para sayılırken yanlarında mıydınız? Tam bir şehir efsanesi. Merdiven altı firmalara özel sektör diyorsan bunu bilemem. Hocam sen bir "Çay Dünyası" çayı demle sonra konuşalım. Öyle ahım şahım pahalı bir çay da değil kilosu 50-60 tl'dir. Bana Çaykur çayının tek artısı nedir diye sorarsan, kömürle kurutulmasıdır derim. % 14 sanki mükemmel bir toz/çay oranı. Çok azmış gibi yazmışın. Çaykurun Avrupaya sattığı çayın toz kodeksini de yazsanız da öğrenseydik. Vay be % 14 toz sınırı varmış. Özrü kabahatinden büyük yahu. Yani ortalama demleyip içtiğimiz çayın toz oranı en az % 10. Buna tozlu çay mı denmeli, yoksa çaylı toz mu denmeli inan şimdi bilemedim. O kadar İHA, SİHA yapan ülkenin devlet kurumu ÇAYKUR çayı eleyip vatandaşına sıfır tozla çay satamıyor yukarıdaki arkadaş da "Toz sınırı kodekste %14 tür. Bu miktarı aşamaz." şeklinde gazel basıyor. Vah Türkiyem vah.

Çaykur çöp olarak dışarı attığı toz çöpü gece alıyolarmış Bu yüzden çaykur bunları ıslatıp kouyormuş artık

• Ahlan Tea Pekoe'yi beğendim. Seylan çayı arayışımda güzel bir noktada. Odunsu ve fermente kokusu ve tadı çok hoş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evcimik.com

Herkesin damak tadı farklı tabi ama yerli çay içen kaçak çayı içemiyor, kaçak çayı içen yerli çayı içemiyor. Bunlardan biri de benim. Daha önceden kaçak çayı ağzıma süremezken, şu anda yerli çay sıcak suda demlenmiş ot gibi geliyor bana. Uzun süre kaçak çay içince böyle oluyor sanırım. Kaçak çay diyorum da ağız alışkanlığı. Aslıda vergileri ödenerek ithal edilmiş Seylan çayından bahsediyorum. Türkiye'de bir çok farklı marka mevcut kaçak çayda. Bunların yerlisi var yabancısı var. Bu kadar fazla markaya rağmen hepsi de iş yapıyor bir şekilde çünkü herşeyde olduğu gibi bu çay işinde de cepten çıkacak paranın miktarı damak tadını bastırabiliyor. Herkes anlamaz ama kaçak çayda yapılan hile de çoktur. Mesela yarısından fazlası çay çöpü olan çaylar var. Adam çöpün içine yerli dem için boyayı, tad için çay ekstraktını basıp, satıyor. Fiyatı da uygun olunca alıyor insanlar. Bu hileleri anlamak da hiç zor değil aslında. Bir bardak soğuk suyun üzerine bir çay kaşığı çay koyarsanız, eğer çay boyalıysa, boya hemen suya karışır. Tozu, çöpü çoksa bu tozlar suyun dibine çöker. Böyle çaylar aslında ucuz değil, hilesinden dolayı daha pahalıya gelir. Ayrıca boyar maddenin sağlığımıza vereceği zararların haddi hesabı yoktur.

Uzun süre devamlı içeceğim bir çay aradım ama malesef denediğim markalarda kalite standart değildi. Bir iyi bir kötü üretim yapıyorlardı. Bazıları iyi başlayıp, boyaya, toza, çöpe dönüştü. En sonunda kimse yapamıyorsa bari kendim yapayım bu işi dedim ve Tastea markasını yarattım. Ben aslında Earl Grey içerim ama eşim kokulu sevmediği için onun için de bir ürün olmalı değil mi? :) Böylece Tastea Earl Grey ve Tastea Pure Ceylon Tea ortaya çıktı. Earl Grey içinde en iyi kalite iri kıyılmış seylan çayını %80 oranında, ilk hasat Rize mayıs çayını da %20 oranında katınca, aromasını da Ahmad Tea'nin orjinal aromasını Almanya'dan getirtip ekleyince mükemmel bir tad oluştu. Pure Ceylon Tea paketine de, adı üstünde saf olsun diyerek sadece Seylan çayı koydum. Butik bir üretim olduğu ve çevreme ve e-ticaret sitemdeki tiryaki müşterilerime sattığım için kalitesini asla değiştirmedim çünkü müşterilerin damak tadı aşırı geliştiği için, en ufak bir kalite düşüşünü anlayıp, çok fena bozarlar beni  En iyi çay markası hangisi? 

Neyse bu kadar muhabbetten sonra Tastea çayını nereden bulabileceğinizi de söyleyeyim ki merak eden deneyebilsin diye.

https://www.evcimik.com e ticaret sitesi şahsıma aittir. Burada Tastea markalı çayları görüp, satın alabilirsiniz.

Saygılar efendim.

En iyi çay markası hangisi?
     En iyi çay markası hangisi?

Selamlar, bu 2 çayınızdan 10ar tane almak istesem fiyatta indirim yapar mısınız?

• Selamlar hocam, forum müdavimleri için özel bir indirim yapma şansınız var mı hem de denemiş oluruz  

• şölen mayıs çayı nasıl tavsiye eder misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lycormas QQ

şölen mayıs çayı nasıl tavsiye eder misiniz ?

Denemekte fayda var, yorumlarınızı bekliyoruz.

https://solencay.com/urun/hediyelik-mayis-cayi-500gr//

şunu da tavsiye ederim;

https://market.esteacay.com/u/estea-gold-cay-1000-gr/

• Şölen Mayıs çayı ile estea elekaltı gold çayını denedim.
    şölenden tat alamadım açıkçası, estea elekaltını beğendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lycormas QQ

şölen mayıs çayı nasıl tavsiye eder misiniz ?

Şölen marka çayın 3 çeşidini birden alıp eşimle beraber içip denedik pek beğenmedik.

• beta indirim yapmis.200 e 60 tl indirim.

https://www.betateashop.com/

yillardir bu caydan baskasini icmeyiz.

https://www.betateashop.com/urun/bayce-leaf-tea-classic-taste-500-gr-earl-grey-bergamot-tomurcuk-cayi

normalde 50 kusur tl heryerde.37 tl ye geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 10 Nisan 2021; 11:47:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

beta indirim yapmis.200 e 60 tl indirim.

https://www.betateashop.com/

yillardir bu caydan baskasini icmeyiz.

https://www.betateashop.com/urun/bayce-leaf-tea-classic-taste-500-gr-earl-grey-bergamot-tomurcuk-cayi

normalde 50 kusur tl heryerde.37 tl ye geliyor.

Karışım oranı ne acaba? Hangi Türk çayı ile hangi Seylan çayı harmanlandı? Bunları hazır paket sattıkları zaman pek güvenemiyorum. Kendim Beta Taç Yaprak, Beta Tomurcuk ve Betanın Pekoe veya Long Leaf (Pekoe daha buruk, Long Leaf daha yumuşaktır) Seylan çayları şeklinde keyfimce her seferinde farklı karışımlı harmanlar içmeyi seviyorum. Hatta yalnız Seylan çayı içtiğim de olur. Çayları tanımak ve kişisel zevkin oturması adına çok çay denemek ve harman olmadan tek başına da demleyerek gözlem yapmak faydalı olacaktır.

Mesela Seylan çayında bir ileri seviyeyi merak edenler indirim döneminde şu çaydan bir adet edinip hem sek, hem karışım şeklinde içsinler derim, çok daha fazla damak tadı var ve içmeye doyamıyor insan.

https://www.betateashop.com/urun/uva-ff1-seylan-cayi-ceylon-tea

• arandur kullanıcısına yanıt

4-5 yil once bahsettiklerinizde dahil 1 yil icinde 20 cesit cay denedim.

en son bu leaf tea yi alip onda kaldik.5 yildirda baska cay icmiyoruz - icemiyoruz..bizim damak tadimiza cok uygun geldi..herkesin agiz tadi farkli illa ki sizi bilemeyecegim..

• Çaylara yeni yeni "EDT" diye bir kısaltma eklendi. Bunun manasını bilen var mı? Kimi yazılarda "Ev Dışı Tükretim" olarak geçiyor ama alakasını kuramadım.

• arkadaşlar çay ile ilgili verebileceğim 3 tavsiye var birincisi eğer kaçak çay yani seylan çayı seviyosanız eğer tarifim 1kg lipton yellow label alın içinede 250 gr seylan çayı katıp harmanlayın için lezzetli olur ben ekstra olarak yarım kiloda çaykur altınbaş atıyorum acılık katıyo seviyorum ikinci yöntem yada tavsiye diyim bergamot aromalı içmeyi seviyosanız kafanız rahat olur keşke bende sevsem ama sevemedim bergamot aromalı içebiliyosanız hep öyle için çayın kalitesi çok önemli olmuyor üçüncü yöntem ise seylan çayı sevmiyorsanız ve bergamotta sevmiyosanız ve türk çayı çok tozlu diyorsanız tavsiyem beta tea taç yaprak alın elekten geçirin azda olsa tüm tozu gitsin ve yine çaykur altınbaş alın onuda elekten geçirin ikisini harmanlayın uğraşırım diyosanız tarifim budur iyi geceler :)

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.