Şimdi Ara

En iyi dahili ses kartlı anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni toplıycağım sistem için 800 tl ye kadar i7 k serisi bir anakart alıcam.Benim için ses kalitesi ve yüksekliği önemli olduğundan bu fiyat aralığında kaliteli dahili ses kartına sahip bir anakart almak istiyorum.Sizce harici bir ses kartına gerek kalmıycak şekilde aynı kaliteyi verebilecek bir anakart varmıdır.??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 22 Aralık 2015; 12:17:36 >

• Topamayi dusundugunuz sistemi yazarsaniz iyi olur eger k serisi islemci almayi dusunmuyorsaniz anakarta o kadar para vermeyin daha uygun fiyatli bir anakart alip kalan parayla da ses karti alirsiniz
  • Var ama z170 gaming g1 2000 tl bunun yerine 200 tl ye harici ses kartı alırsın daha iyi ses kalitesi elde edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: durukk96

Topamayi dusundugunuz sistemi yazarsaniz iyi olur eger k serisi islemci almayi dusunmuyorsaniz anakarta o kadar para vermeyin daha uygun fiyatli bir anakart alip kalan parayla da ses karti alirsiniz

Haklısınız işlemciyi yazmayı unutmuşum.İ7 k serisi olucak.Şu anki sistemimde mecburen harici ses kartı kullanıyorum.Dahili ses kartlarında parazit sorunu yüzünden bezdim.Eğer ses kartı kalitesinde ses alabileceğim bir anakart var ise o şekilde kullanmayı daha mantıklı buluyorum.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Üsttede yazdığım gibi sonradan taktığım bir çok dahili ses kartında parazit sorunu ile uğraşmak zorunda kaldım.Ama şu an aldığım ses kalitesini 800 liraya kadar olan bir anakarttan alamıycaksam yine harici ses kartına geçme ihtimalim yüksek.
    Şu an bir çok markada bu fiyat aralığında kaliteli dahili ses chiplerinin olduğu söyleniyor.Kullanan ve bunu teyit edebilecek varmıdır.?Yoksa yine reklam kandırmacasımıdır?
    örnek olarak Gigabyte Z170X-Gaming 3 te olduğu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 22 Aralık 2015; 12:28:25 >
  • Gigabyte msi ve asusunkiler gayet iyi aslında,hatta 800 küsür lira gamında en iyi tümleşik ses kartına bence msi sahip diyebilirim yinede üst segment harici bir ses kartına denk oldugunu söliyemem.
  • black modern kullanıcısına yanıt
    Aslında hedefim öyle üst segment değil yani creative in 1000 küsüratlık ses kartlarından bahsetmiyorum.Şu an harici CREATIVE X-FI SURROUND kullanıyorum bu kaliteyi versin benim için yeterli.
  • http://tr.msi.com/product/motherboard/Z170A-GAMING-M7.html#hero-specification o zaman bu kart işini görücektir diye düşünüyorum üstelik 7.1 kanal emsali asus ve gigabyte modellerede bakabilirsin illa msi olmasına gerek yok ben bu anakartı kullanıyorum razer kraken 7.1 chroma ile ses kalitesi oldukça iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black modern

http://tr.msi.com/product/motherboard/Z170A-GAMING-M7.html#hero-specification o zaman bu kart işini görücektir diye düşünüyorum üstelik 7.1 kanal emsali asus ve gigabyte modellerede bakabilirsin illa msi olmasına gerek yok ben bu anakartı kullanıyorum razer kraken 7.1 chroma ile ses kalitesi oldukça iyi.
    kardeşim kullandığım müzik sistemi ht avr vs herhangi bir şey varsa hoparlör sisteminin ne olduğunu yazarsan sana en doğru bilgiyi verebilirim. herhangi bir enstruman kaydı hucum kayıt yada kanal kayıt vs yapma gibi bir derdin varmı? yada sadece filmlerde oyunlarda vs mi senin için ses?

• quote:

Orijinalden alıntı: black modern

http://tr.msi.com/product/motherboard/Z170A-GAMING-M7.html#hero-specification o zaman bu kart işini görücektir diye düşünüyorum üstelik 7.1 kanal emsali asus ve gigabyte modellerede bakabilirsin illa msi olmasına gerek yok ben bu anakartı kullanıyorum razer kraken 7.1 chroma ile ses kalitesi oldukça iyi.

Evet bu kart hoşuma gitti ses kalitesinin iyi olduğunu söylemişsiniz peki ses yüksekliği ne durumda yani normal ses kartlarına oranla ses seviyesi az da olsa yüksekmidir??
    Şu anki makinamdada yıllardır msi anakart kullanıyorum ve memnunum bu yüzden msi bana daha yakın geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 22 Aralık 2015; 14:12:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

kardeşim kullandığım müzik sistemi ht avr vs herhangi bir şey varsa hoparlör sisteminin ne olduğunu yazarsan sana en doğru bilgiyi verebilirim. herhangi bir enstruman kaydı hucum kayıt yada kanal kayıt vs yapma gibi bir derdin varmı? yada sadece filmlerde oyunlarda vs mi senin için ses?

Yok öyle kayıt işi falan yapmıycam tek derdim oyun ve filmlerde harici ses kartı almadan yüksek ve kaliteli bir ses.Genelde kulaklık ile kullanıyorum ve sanal 7.1 olması oldukça işime yarıyor oyunlarda
  • fierro35 F kullanıcısına yanıt
    Ben z97 pc mate kullanıyorum.Orta seviyede bir anakart olmasına rağmen gayet güzel ses veriyor.Bence yeni anakartlardaki ses kalitesi oyun için yeterli düzeyde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fierro35

quote:

Yok öyle kayıt işi falan yapmıycam tek derdim oyun ve filmlerde harici ses kartı almadan yüksek ve kaliteli bir ses.Genelde kulaklık ile kullanıyorum ve sanal 7.1 olması oldukça işime yarıyor oyunlarda

kardeşim ses kartı senin için fanteziden ileriye gitmez. boşuna para. zaten analog kullanıyorsun sesi. analog devri artık bitti digital sistemlerde ses için ekran kartı işi hallediyor zaten hdmi ile ses yolluyorsun. yani sana önerim güzel bir anakart al. dahili ses çipi via olmasın. realtek alc 889 ve üstü senin için fazlası ile yetecektir. via da dolby digital ses desteği yok yarın öbür gün optik kabloyla ses iletirsen oyunlarda 5.1 ses alamaman demek olur buda. optiğinde tadına bir kere vardınmı analog sistemlerden vazgeçersin zaten. bazı anakartlarda altın uçlu çıkış yapmışlar onalrı tercih edersen analog bağlantıdaki paraziti duymazsın. yarın öbür gün hdmi in girişli bir avrr tarzı müzik sistemin olursa sesi zaten ekran kartı avr ye iletecek sesi çözen avr decoder olacak bu bağlantıda ses kartı olup olmamasının bir anlamı olmuyor zaten. yani özetle; ses kartına ihtiyacın yok. ekran kartı tercih ederken revizyonuna bak bazen farklı revizyonlarda farklı ses çipi olabiliyor altını çizerim sevgiler.

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    Bu durumda dediğin gibi harici bir ses kartı benim için gereksiz olucak.İncelemelerimde arkadaşın paylaştığı msi hem ses kalitesi hem parça kalitesi durumundan oldukça iyi yorumlar almış.Fiyat olarakta aradığım seviyelerde olması ile sayenizde anakartım belli oldu herkese alakası için teşekkürler.
  • quote:

quote:

quote:

kardeşim ses kartı senin için fanteziden ileriye gitmez. boşuna para. zaten analog kullanıyorsun sesi. analog devri artık bitti digital sistemlerde ses için ekran kartı işi hallediyor zaten hdmi ile ses yolluyorsun. yani sana önerim güzel bir anakart al. dahili ses çipi via olmasın. realtek alc 889 ve üstü senin için fazlası ile yetecektir. via da dolby digital ses desteği yok yarın öbür gün optik kabloyla ses iletirsen oyunlarda 5.1 ses alamaman demek olur buda. optiğinde tadına bir kere vardınmı analog sistemlerden vazgeçersin zaten. bazı anakartlarda altın uçlu çıkış yapmışlar onalrı tercih edersen analog bağlantıdaki paraziti duymazsın. yarın öbür gün hdmi in girişli bir avrr tarzı müzik sistemin olursa sesi zaten ekran kartı avr ye iletecek sesi çözen avr decoder olacak bu bağlantıda ses kartı olup olmamasının bir anlamı olmuyor zaten. yani özetle; ses kartına ihtiyacın yok. ekran kartı tercih ederken revizyonuna bak bazen farklı revizyonlarda farklı ses çipi olabiliyor altını çizerim sevgiler.

editliyorum via da dolby digital live desteği yok. yarın öbür gün çok lazım olur. çipin raltek olmasına özen göster kartı incelemedim hoşuna gittiyse realtekse diğer arştırmalarıda yaptıysan sıkıntı yok.

• Msi 970 gaming anakart var ses cikisi altin on bordu cok basarili duşun bi
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Bu dediğin destek nerde lazım olabilir yani gereklimi ??
  • srhtcelik kullanıcısına yanıt
    Bu da fena değil fakat ben anakart ve işlemci için bana 4 sene değişim gerektirmiycek bir sistem toplamaya çalışıyorum tavsiyen için sağol
  • Asus maximus serisini incelemeni tavsiye ederim .diger markalari bilmem ama bu seri gayet basarili .
  • quote:

Bu dediğin destek nerde lazım olabilir yani gereklimi ??

digital yani optik kablo ile bir müzik setini pc ye bağladın. home theatre yada 5.1-7.1 ses sistemi veya herhangi bir şey eğer ses kartında dolby digital live desteği yok ise oyunlarda optik bağlantı üzerinden 5.1 ses almakta mümkün olmuyor. olayı bu yani. analogtaki gibi hopörlör yapılandırmaa gireyim varsıyılan hopörlör biçimi 5.1 surround secip kaydediyim diye bir şey yok digital bağlantıda. bence önemli hatta bir ses kartı alacak olsam ilk dikkat edeceğim bu olur :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.