Şimdi Ara

En iyi dizel motoru üreten marka hangisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
1
Favori
126.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: diesotto

Mercedes dizel motorun kitabını yazmıstır.

PSA , Fiat gibi diger markalar daha dun basladılar dizel uretmeye.

Dizel motordakitum yeni teknolojileri uygulayanda Mercedes olmustur.

Almanyadaki ticari taksilerin %90 ı Mercedes tir ve hepside dizeldir. 1.000.000 km'yi kapak acmadan gecenler vardır.

common rail dizel i ilk olarak fiat çıkarmıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: be__cool

quote:

Mercedes dizel motorun kitabını yazmıstır.

PSA , Fiat gibi diger markalar daha dun basladılar dizel uretmeye.

Dizel motordakitum yeni teknolojileri uygulayanda Mercedes olmustur.

Almanyadaki ticari taksilerin %90 ı Mercedes tir ve hepside dizeldir. 1.000.000 km'yi kapak acmadan gecenler vardır.

common rail dizel i ilk olarak fiat çıkarmıştır.

Fiat, dizel üretmeye yeni başlamadı!
    Yıllardan beri piyasada gezip duran tırları vardır, hepsinde de canavar gibi dizel motor bulunur!
    Hele 70'li yılların atmosferik motorlu yaklaşık 300bg güç üreten ve 697 diye bilinen kamyonu vardır ki; damperli kamyonlarına 60-70 ton atıldığı rivayet edilir.
    Aslında hangisi daha iyi diye bir ayırıma gitmek pek doğru olmaz.
    Bizim ülkemizi örnek alırsak en iyi, süper, son teknoloji dizeli getir kükürtlü-kalitesiz mozotu kullandı mı sonu gelir:)

• PSA bir dizel motor üretti. O da sorunlu çıktı artık üretmiyor. Bknz: 307 HDİ 1,4 :)

PSA ile Fiatı burada dizel motor konusunda övmeyin, motorun alasını yapsalardı, birisi ford ile diğeri GM ile ortak motor üretmezlerdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anchorman

PSA bir dizel motor üretti. O da sorunlu çıktı artık üretmiyor. Bknz: 307 HDİ 1,4 :)

PSA ile Fiatı burada dizel motor konusunda övmeyin, motorun alasını yapsalardı, birisi ford ile diğeri GM ile ortak motor üretmezlerdi.

307 kasasında 1.4 hdi sorun çıktığı için kaldırılmadı.daha iyi performans veren 1.6 hdi ye geçildi.

1.4 hdi 207 ve ford fiesta da aynen kullanılmaya devam ediyor.

psa ve fiat ı övmeyin ne anlama geliyor.

ford ve gm ile ortaklık yaptıkları için mi övmeyelim.yoksa ortaklık kurmadan motor üretemiyorlar mı demek istiyorsun.

bunu ima ediyorsan.sana şu bilgiyi vereyim.

fiat ve general motors 1.3 mjet i ,ford ve psa da 1.6 tdci motorları ortak geliştirdi.

yani fiat ın 1.6,1,9,2,4 dizel motorları ,ford un da 2.0 motoru kendinindir.

ayrıca common-rail dizel motoru ilk mercedes değil.fiat geliştirdi.

seri üretime geçmek için çok yüksek basınçlara dayanıklı enjektör tedarik edilmesi gerekiyordu.

bu durumu da fiat patenti bosch a satarak çözdü.

bugün dizel teknolojisi bu noktaya geldiyse mercedes kadar fiat ın da katkısı olduğunu gözardı etmeyin.

fiat ın ilk direkt enjeksiyonlu dizel motoru binek araçlara uyguladığını da hatırlatırım.

bu teknolojiye vw dahi direnemedi.pompa meme tdi ları common-rail e çevirmeye başladı.

bundan sonra bütün dizelleri common-rail gibi düşünürsek en iyi dizeli motor ömrü,hacme göre performans,

bakım ve tüketim

emisyon gibi kriterlere bakarak bulabiliriz.

• BENCE en güçlü en ekonomik ve en sağlam dizel motor HYUNDAI VE KIANIN CRDİ MOTORUDUR...
  • Herkes yazmış;kendi bindiği;sahip olduğu dizeli en iyisi diye..
  • TDI-- CDI--- yani VW grubu ve mercedes.. gerisini duymadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

Herkes yazmış;kendi bindiği;sahip olduğu dizeli en iyisi diye..

nokta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz1

audi
    wosvagen
    mersedes

bu markalar dizelin piri

ben kendi kullandığımı yazmadım.
  • CRDİ VGT
    quote:

• Koreliler ezdi geçti
    quote:

Orjinalden alıntı: volkan67

CRDİ VGT
    quote:

• quote:

Dogru soze ne hacet Bravo valla süper tespit.

Şahsi fikrim Mercedesin Dizelleri yönünde :)
  • Koreliler ilk önce kaporta yapsın 3 sene sonra parmağı batırsan içine giriyo nerdeyse Bende mercedes diycem ama adamlar herşeyi ciddi yapıyo ki her taşın altından mercedes çıkıyo Ama bmw dizelleri çabuk bitiyo diye bişeyde duymuştum.
  • Hangi arabada kullanmıs Fiat ilk olarak Common-Rail'i soylermisiniz cok merak ettim? ve de hangi yılda?

Konu baslıgı kimlerin dizel uretip uretmedigi degil, hangisi en iyi dikkat ederseniz. Bir tane ornek veripte su marka en iyi demeyelim lutfen. 100 tane iyi ornek modelini verebileceginiz kac tane marka var?

Valla Turkiye'deki kukurt oranı ayrı hikayede yollarda bir dolu Mercedes dizel araba 10 yıllardır saat gibi gidiyor. Hele ki o efsane V8 motorlu otobusleri. Birde bizde bir W123 var ki traktor gibi sesi var motorun ama kukurt falan bakmıyor ne koysan yakıyor. Yag koysan onu bile yakıcak.

Kukurt oranı daha cok Common-rail motorlarla ilgili bir sorun. Eski dizelleri cok etkilemez.
  • quote:

Hangi arabada kullanmıs Fiat ilk olarak Common-Rail'i soylermisiniz cok merak ettim? ve de hangi yılda?

Konu baslıgı kimlerin dizel uretip uretmedigi degil, hangisi en iyi dikkat ederseniz. Bir tane ornek veripte su marka en iyi demeyelim lutfen. 100 tane iyi ornek modelini verebileceginiz kac tane marka var?

Valla Turkiye'deki kukurt oranı ayrı hikayede yollarda bir dolu Mercedes dizel araba 10 yıllardır saat gibi gidiyor. Hele ki o efsane V8 motorlu otobusleri. Birde bizde bir W123 var ki traktor gibi sesi var motorun ama kukurt falan bakmıyor ne koysan yakıyor. Yag koysan onu bile yakıcak.

Kukurt oranı daha cok Common-rail motorlarla ilgili bir sorun. Eski dizelleri cok etkilemez.

Bu örneğe sonuna kadar katılıyorum. En dandik mazotu bile yakabilen bir motor. Biraz da gazyağı katınca canavar gibi olur.

Bence dizel motorda Mercedes ile beraber anılmması gereken bir marka daha var. Deutz.
     En iyi dizel motoru üreten marka hangisi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

quote:

Hangi arabada kullanmıs Fiat ilk olarak Common-Rail'i soylermisiniz cok merak ettim? ve de hangi yılda?

Bu örneğe sonuna kadar katılıyorum. En dandik mazotu bile yakabilen bir motor. Biraz da gazyağı katınca canavar gibi olur.

Bence dizel motorda Mercedes ile beraber anılmması gereken bir marka daha var. Deutz.

Duetz uzun omurlu olabilir ama bir motor okadar sarsıntılı çalışmamalı dıye dusunuyorum.

• Eskiden Mercedes ve Audi idi. Günümüz için Nissan diyorum. Volvo'nun 2.4lt 185bglik D5 motoru da bir başarıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

Duetz uzun omurlu olabilir ama bir motor okadar sarsıntılı çalışmamalı dıye dusunuyorum.

Günümüz motorlarına göre sarsıntılı oldukları doğru ancak iyi bir araca takılırsa makul bir ses verebileceğini düşünüyorum. Çünkü minibüslerde kasa yalıtımı yok. Motorun sesi olmadığında her tarafından gıcırtı ve sıyırma sesi geliyor.

• quote:

1993 — Fiat Croma TdiD Değişken Geometrili Turboyla Donatılan ilk otomobil oldu. Sistem düşük motor devirlerinde turbonun verimini önemli oranda artırıyordu.

http://www.fiat.com.tr/tr/html_public/htmls/tarihce14.htm

linkte üst tarafta Fiat Croma ile ilgili bilgi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 10 Şubat 2008; 22:02:30 >

• Akincl ye tamamıyla katılıyorum ancak ilk common rail motoru mercedes yapmıştır burda hatanız var.
    Hyundai bile dizel motor konusunda çok iyidir çünkü common rail dizel motorun atası olan bosch a yaptırmaktadır motorlarını.
    Burada mesele enjektör kalitesidir. Psa grubu da fiat gm grubu da aynı yolu izlemektedir.
    Ancak toyotayı takdir etmek lazım bu common rail konusuna sonradan dahil olmuş fakat yine de diğerleriyle boy ölçüşecek güçte motor üretmiş ve ayrıca sessizlikte onların önüne geçmiştir.
    Vwyi bu konuda anlamak çok zor pompa memeye devam. Common rail üretmek için çok beklediler. Tabii biz Türkiye için konuşuyoruz bence vw dizel motor konusunda Türkiye için birşey yapmıyor. Sadece 1.4 tdi üretti o da polo ibiza cordoba fabiaya hayat veriyor. Golf için hala 1.9 tdia devam. 1.6 cdti lar gibi bir motor üretseydi belki de ne focus ne citroen peugeot ne de bir başkası bu kadar satış yapabilirdi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.