Bmw x.y5 (5.25,5.35 ...) serileri ve Renault. Renault'un 1.6 160 beygir ile bmw'nin 2.0 218 hp'si çağ atlamış durumda.
Kesinlikle d4d toyota sorunsuzlukta gercekten bir numara yakitida d4d saolsun cok cimri
bahsettiğiniz motor d4-d motor dünyanın her yerinde her arazi şartında her koşul altında çalışan sağlam kalan tek motor.... bknz http://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk Sessizliği dillere destan bir çok ünlü otomativ üreticisi satın almak istemiş fakat satılmamıştır [imagehttp://passengerview.files.wordpress.com/2008/06/desert-driving-convoy.jpg][/simage]
Herkes kafasına göre ve o kadar kendinden emin cevaplamış ki: "tabii VW" "en iyisi BMW" "bu da soru mu mercedes tabii ki.." "yok ford" "en sorunsuzu toyota" "multi-jet'in üstüne tanımam" .....
İyi güzel de soruyu soran arkadaş neye göre en iyiyi aradığını da yazsaydı iyi olurdu.. mesela performans anlamında mı? ekonomi anlamında mı? Dayanıklılık anlamında mı? Ucuzluk anlamında mı? neye göre en iyiyi arıyoruz?
ben kendime göre cevaplayayım.. en iyi performans sunanlar hacimlerine göre yeni BMW motorları ve 1.6 multi-jet en ekonomiği VW'nin TDİ motoru ucuzluk anlamında renault'un DCİ edc kombinasyonunu seviyorum..(ulaşılabilir rakamlara dizel çift kavrama otomatik satıyorlar) dayanıklılık konusunda bir fikrim yok açıkcası.. Ama honda 1.6 dizel yapıomuş.. bu motor dayanıklılık konusunda iyi olabilir.. geçen gün yine bu forumda 1 milyon 200 bin km yi motor ve şanzıman değişmeden devirmiş olan bir Honda accord görmüştüm..
Düşük cclerde fiat multijet 1.3-1.6
Yüksek cc lerde Audi,Bmw,Mercedes
Dünyanın ilk seri üretim dizel binek otomobili olan Mercedes-Benz 260 D’nin 1936’da Berlin Otomobil Fuarı’nda ilk defa görücüye çıkmasının üzerinden tam 75 yıl geçti.
en sağlam diyorsanız ( yeni nesiller daha narin enjektör sistemi ve turbo ile alakalı)
1 magirus motoru 2 isuzu motoru
en az yakan diyosanız tabi en ucuz bide onuda belirtmekte fayda var
hdi dci d4d crdi diyorum 3 ununde birbirinden farkı yok bence (citro peugeout toyota renault kia hyundai yani)
quote:
Orijinalden alıntı: bdx
TDI-- CDI--- yani VW grubu ve mercedes.. gerisini duymadım.
aynen doğrudur.
Bmw nin lafini bile etmiyorsunuz ilginc...
quote:
Orijinalden alıntı: Bethesta
quote:
Orijinalden alıntı: vestigo
toyotanın D4-D dizelini yabana atmamak lazım, pek çok bilirkişi tam not veriyor.
O zaman Google' d4d ve yağ eksiltme diye bir gir bakalım... veya herhangi bir Toyota ustasına sor...:)
Dizellerin çoğu aynı, TDI, HDI, TDCI, Multijet vs.vs.
Genel olarak Avrupa dizellerin hepsi birbirine yakın, sadece TDCI'lar az daha geride kalıyor... Japon dizellerinden ise uzak durmak gerekiyor, zaten çoğu Japonların dizel tecrübesi daha bikaç yıllık...
sen en iyisi google de kutuplarda ve en yüksek rakımlarda hangi motor problemsiz çalışıyor bir sor bakalım sana ne cevap verecek japonlar yani bir kaç yıldır dizel motor yapıyorlar öylemi hino ve ısuzuyu bir araştır bakayım google dan hino ayını zamanda toyotanın markasıdır bunu da hatırlatayım rahatlıkla 1milyon km yapan vede yakıt ekonomisi sunan araçlardır vede o kötülediğin 1.4 d4-d motor sınıfının en sessiz dizel motorudur vede yakıt ekonomisi ve dayanıklılıktada ilk sıralardadır kaldı motorun arızası yoksa yağ yakması kötü degildir. Aynı zamanda 20 seneye yakın zamandır toyota dizel kullanıcısıyım şu ana kadar hiç bir modelinde sıkıntı yaşamadım ha aklımdayken birde d-cat leride araştır tavsiye ederiö
Diğerleri en ufak olumsuz koşulda zorlanırken japon dizelleri dünyanın en zorlu yerlerinde milyon km yapar
quote:
Orijinalden alıntı: Karizmatik Hoca
quote:
Orijinalden alıntı: Anadolu
en iyisi pejo bence. benim motor hem dizel benzinle hem de yağla gidiyordu
Hangi araba hocam o?
307 vardı bende. kurtulana kadar neler çektim.
quote:
Orijinalden alıntı: atakangrbz
bahsettiğiniz motor d4-d motor dünyanın her yerinde her arazi şartında her koşul altında çalışan sağlam kalan tek motor.... bknz http://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk
Arabaya çektirmedik acı bırakmamışlar ya En son yıkılan binadan sonra çalışmaz belki diyodum ama harbiden çalıştı.
Benim bildiğim en iyi dizel şuan Bmw'de
5.35d
0-100 5.5 saniye Ortalama yakıt tüketimi 5.4 litre
en dayanıklı dizeli bildiğim kadarı ile isuzu markası üretiyor. toyotanında dizelleri çok meşhur , yukarıda yazılmış zaten .
ayrıca bmw 2.0 184 hp 380 nm torklu motorunu kullanıyorum ve performansına göre tüketimi çok makul. bu motorun bir de çift turbo olanı mevcut 2,0 litre ve 218 hp , şu an 5,25 xd lerde kullanılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: MustafaEmre415
quote:
Orijinalden alıntı: atakangrbz
bahsettiğiniz motor d4-d motor dünyanın her yerinde her arazi şartında her koşul altında çalışan sağlam kalan tek motor.... bknz http://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk
Arabaya çektirmedik acı bırakmamışlar ya En son yıkılan binadan sonra çalışmaz belki diyodum ama harbiden çalıştı.
Bir yerden sonra hadilen demeyi kestim
benim bir arkadaşı var kendisi bosch car servisinde bayagı yetkili birisi ve devamlı yurt dışına kurslara davet ediliyor motor hakkında onun söyledigine göre en iyi dizel motorlar BMW lerdeymiş
Mercedes tabii ki. Konuya o kadar sığ bakmışsınız ki sadece otomobillerle sınırlı kalmışsınız. Dizel motorun görev tanımında bakılması gereken son nokta aslında otomobil motorlarıdır.Bugün Mercedes-Benz dediğimiz firma 50 senedir MTU-MB tank,zırhlı,gemi dizel motor paketlerinden tutun yüzlerce dizel lokomotiv,otobüs,kamyon motoru geliştirmiştir. Ha tabi siz hala ısrar edip D4-D, TDCi, TDI diyebilirsiniz o da size kalmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 25 Aralık 2011; 12:21:32 >
Bu soruya sağlıklı cevap verebilecek kimse olduğunu sanmıyorum bu forumda.
Bana göre (özellikle belirteyim)
2.0 ve üstü hacimlerde BMW diyorum. 184 ve 218hp'lik 2.0 dizelleri, 3.0 litre 306hp'lik dizelleri gerçekten mükemmel makinalar.
1.6'da ise DCI ve Multijet en iyi motorlar, arkasından PSA grubunun 1.6 dizeli gelir.