Şimdi Ara

En iyi f/p lastik markası? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
14.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    önceki lastiklerim nokiandı (kış) ve gerçekten çok memnundum (michelin de kullandım). sert bir çukura süratlı girdim ve sol lastikler kullanılmaz hale geldi. kasım ayında gittim 4 mevsim falken aldım (kış şartlarında karda buzda çok iyi) ve şu ana kadar memnunum. Bu yazı da atlatırsam 4 mevsim falken tam puan alacak benden. lastik değişimi olmadığı için f/p konusunda üstüne tanımam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hajhaj61 -- 17 Haziran 2021; 12:55:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hajhaj61 H kullanıcısına yanıt
    İşte marka farkı bu nokian yakıt ekonomisi sessizlik ve konfor ağırlıklı üretim yapıyor. Falken daha sert yanaklı yüke dayanıklı sessiz ucuz lastik yapıyor. Kullanım tarzına göre ve bireye göre değişiklik gösterir. Yorumlarınızı yaparsınız diğer alacaklara emsal olur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bozuk türkiye yollarından sonrasını okumadım. Sizin reçeteniz bridgestone turanza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falken bu konuda üst çıtada yer alıyor tavsiye ederim.

• Falken ziex aldım. Kalite olarak falken üst sıralarda bir lastik. Lassa çok daha alt seviye bir lastik ama daha pahalı falkenden. Size tavsiyem falken araştırmanız yönünde. Ben aldım 3 aydır felan gayet keyifli kullanıyorum.

• Barum brauvis hm3

• DEBICA uhp presto 2

Goodyear alt markası

Slovakya üretimi

Etiket değerleri A/B

Tam F/P bir lastik

• Sava uhp2 kullaniyorum 2 yildir cok memnun kaldim..

• Fiyatı uygun bulunursa falken sincera ya da z310, Nexen N Blue Hd Plus. Nexen ile Falken bazen üst sınıf lastikler ile aynı fiyata satılıyor o zaman Continental premium contact 6, Bridgestone T005 , Michelin primacy 4 vb tercih ederim. Bence daha ucuz markalara bulaşmamak en iyisi. Kişisel düşüncem Falken-Nexen alt sınır olmalı.

Yıllardır ucuz-pahalı, bilindik-bilinmedik çok lastik kullandım, yaptığım yanlışlardan bunları öğrendim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

falken ziex310 ecorun.

baktım da yakıt tüketimi etkisi ya C ya da E, 17 inç modellerde.

https://www.falkenlastik.com.tr/lastikler/azenis-ZE310

illa çok yaktıracak yani. şu an kullandığım lastikte B, ama ıslak zemin performansı da B.

Falkende ıslak zemin A diyor, kolay kolay kaymaz sanırım. bi de ses 69 görünüyor, iyi gibi. lastik değiştirmek kısmet olursa bundan alınabilir. 4 tanesi 3500 lira falan tutuyormuş. fiyat iyi mi bilmiyorum. hiç lastik dğeiştirecek kadar kullanmadım bir aracı.

• Laufenn iyi diyolar yarın yazlık takım alıcam bakalım
    205-55-16R
    Yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Laufenn iyi diyolar yarın yazlık takım alıcam bakalım
    205-55-16R
    Yazarım.
    Laufenn 3. Sınıf üretici kategorisinde. Az daha ekleyip daha kaliteli bir marka almanızı tavsiye ederim. Pahalı bir ebat değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 18 Haziran 2021; 1:29:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllık çok yol yapmıyorsanız yazlık Hankook Ventus P. 3, kışlık Nokian Wr d4. İki lastik de çok iyi fakat hızlı yıpranıyorlar görece..

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

baktım da yakıt tüketimi etkisi ya C ya da E, 17 inç modellerde.

https://www.falkenlastik.com.tr/lastikler/azenis-ZE310

illa çok yaktıracak yani. şu an kullandığım lastikte B, ama ıslak zemin performansı da B.

Falkende ıslak zemin A diyor, kolay kolay kaymaz sanırım. bi de ses 69 görünüyor, iyi gibi. lastik değiştirmek kısmet olursa bundan alınabilir. 4 tanesi 3500 lira falan tutuyormuş. fiyat iyi mi bilmiyorum. hiç lastik dğeiştirecek kadar kullanmadım bir aracı.

Alıntıları Göster

bildiğim kadarıyla her harf arasında 0.1 litre gibi çok küçük bir fark hocam, yani öyle dramatik bir fark yaratmaz. bende falken ziex310 205/60r16 92h olarak bakıyorum, sitesinde "C" diyor ancak piyasadaki şuanki lastiklerin etiketinde "E" olarak yazıyor. sanırım 2021'deki yakın zamanli üretimlerde "C" olarak güncellenmiş ancak piyasaya daha yayılmamış pek. o nedenle yeni üretim "C" olanlardan bulmaya çalışın. ha "E" olarak alsanızda fark edeceği max. 0.2-0.3lt. olur 100km'de, bence çok fazla dert etmeye gerek yok.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Kışlık Nokian wrd4 ler c sınıf yakıt tüketimi vardı ve 7.4 kg idi lastik tanesi jantsız ve havasız tabi

Falken ziex ecorun 310 lar E sınıf dı benim ebatta 8.8 kg lastik tane başı ağırlığı tabi yol tutuş arttı ve ağır olan lastik le kızaklama direnci de yükseldi lakin dönencismin ağırlığı kat be kat etkiler 1.4 kg ciddi bir fark oluyor aslında miktarını baz alırsak. Lakin aynı güzergahta 2 sefer denedim 0.2lt fark etti yakıt tüketimi onunda bilgisini vereyim

• Sava Uhp2

Debica uhp

• BPG2004 kullanıcısına yanıt

Kral aldım lastikleri malzeme fln gayet güzel görünüyor duruşu vs spor görüntü verdi.

Michelin vardı bende aynı ona benziyor görüntü tip olarak Macaristan da üretilmiş bakalım denemek istedim 4 üne 1.600 lira verdim. Michelin nerdeyse 2 katı okadar vermek istemedim çok arttı ya fiyatlar.

Bir Michelin bayisinde geçenlerde sordum, işte yoktu ellerinde okey bende çıkacaktım dükkandan çalışanın biri geldi yanıma abi başka yerdede bulursan laufenn al pişman olmazsın diğer 2.kategori markaların hepsinden çok iyi lastik dedi 1 yılda yol yardımı var dedi iyice kafama yattı öyle deyince.

• Fallken

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.