Şimdi Ara

En iyi Freeware listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
3.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir diğer başlıkta kul hakkı vs. şeyleri neden göstererek bedava program paylaşımları yapılmış. Gerçekten ince düşünülmüş. Programlar konusunda oldukça bilgili deneyimli olduğumu düşünüyorum bunun için yeni bir başlık açayım dedim tavsiyelerime bir bakın derim :)

1 - Güvenlik

Antivirüs, Firewall, Anti spyware-malware gibi güvenlik programlarının gerçekten gereksiz olduğunu kanaatindeyim. Bilinçli bir kullanıcı bunlara ihtiyaç duymamalı. Şahsen bilgisayarımda sadece bir adet malware programı bulunuyor ne olur ne olmaz diye o da Malwarebytes' Anti-Malware. Bunun dışında bir de manuel olarak kullanılan HijackThis bulunduruyorum. Fakat ille de tavsiye istiyorsanız işte tavsiyelerim:

Antivirüs: Avast(Ya da düşük performanslı bir sisteme sahipseniz Microsoft Security Essentials)

Güncelleme: Avira 2012 versiyonu ile epey bir değişiklik yaptı. Daha minimal, sistemi yormayan, baş ağrıtmayan bir program oluşturmuşlar. Denemenizi tavsiye ederim. Şu an kendim deniyorum ve gerçekten eski sürümlere oranla daha başarılı olmuş.

Temel Firewall: Zone Alarm Free

Online(HIPS) içerikli Firewall: Online Armor Free

Anti Spyware&Malware: Bu konu biraz karışık. Çünkü birinin bulduğunu diğeri bulmuyor diğerinin bulduğunu öteki bulmuyor. Fakat hızlı ve temel öğelere dayalı bir tarama için Malwarebytes' Anti-Malware. Ya da detaylı bir tarama istiyorsanız Emsisoft Anti-Malware. Bir de Malwarebytes' kullananlar setup olarak SUPERAntiSpyware saklasınlar. Birbirlerini bütünlüyorlar.

Rootkit: TDSS Killer (Kaspersky) yeterli olacaktır.

Ek program: HijackThis. Kötü amaçlı izleri tespit etme programı. İnternette açıklamasını detaylı araştırın.

2 - Sistem ve Optimizasyonu

Registry temizleme: Wise Registry Cleaner yeterli. Ek olarak Auslogics Registry Cleaner tercih edebilirsiniz. Bir de şunu belirtmek istiyorum. Registry Windows'daki en hassas bölgedir. Kesinlikle bilinmedik programları alıp denemeyin yoksa çok zararını çekersiniz. Bizzat bunları tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum :) Yine ek olarak programlar isteyenler belirtsin birkaç tane daha alternatif yazabilirim.

Disk Birleştirme: Auslogics Disk Defrag. Kesinlikle bu programı tek geçerim. Ayarlardan sistem dosyalarını en başa taşı seçeneğini aktif etmenizi de şiddetle tavsiye ederim.

Dosya temizleme: Meşhur CCleaner bilgisayarınızda mutlaka bulunmalı. Özellikle tarayıcı önbellekleri çerezler sistem temp vs. şeyler için ideal bir cleaner. Ayrıyetten registry temizleme özelliği de bulunuyor ve bu konuda da en temel bileşenleri tarıyor. Bir de Wise Disk Cleaner kullanmanızı tavsiye edebilirim. Bu program da dosya formatları şeklinde taramlar yapıyordu fakat yeni sürümde track tarama vs. şeyler de eklendi. Bir de istediği kadar silsin korkmuyorum ulan diyorsanız DiskMax :)

Registry Defrag: Quicksys RegDefrag. Bu alanda fazla çeşitlilik bulunmuyor. Quicksys de gerçekten başarılı yeterli bir program.

RAM optimizasyonu ve temizliği: CleanMem tartışmasız lider.

Görev Yöneticisi: Tavsiyem kesinlikle process hacker. Pratik, hızlı ve dilediğiniz kadar detaylı.

Zip aracı: 7-zip bu konuda lider. Fakat PeaZip programını da alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Uninstaller: Tartışmasız Revo Uninstaller. Fakat ücretsiz versiyonu 64 bit programları tanımıyor. Bunun için pro versiyon gerekiyor. Bana göre kesinlikle alternatifsiz bir program. Ama Zsoft Uninstaller da çok dahice hazırlanmış bir program. Zsoft kullanımı epey bir zahmetli fakat kesin bir sonuç veriyor. Nasıl çalıştığını kısaca anlatayım. Örneğin bir program kaldıracaksınız, programı yüklemeden evvel Zsoft programı ile öntarama yapıp sistemdeki bütün registryleri ve dosyaları tarıyorsunuz. Ardından başka hiçbir işlem yapmadan kurmak istediğiniz programı kuruyorsunuz. Kurulum bittikten sonra yine hiçbir işlem yapmadan(belki microsoft office veya bunun gibi çok geniş complex programlar için kurduğunuz programı başlatmanız gerekebilir) hemen sistemi tekrar tarıyorsunuz. Program aradaki farkı belirleyip yüklediğiniz programın bilgilerine ekliyor. Daha sonra kaldırmak istediğinizde program aradaki farkı hemen siliyor.
    Son olarak Appremover adında bir programdan bahsediyorum. Antivirüsler çok complex programlar oldukları için kaldırıldığında çok fazla çöp dosya hatta virüs bırakabiliyor ve sisteme zarar verebiliyor. Appremover sadece antivirüsleri kaldırmaya özel geliştirilmiş süper başarılı bir program.

Tweaker: GIGATweaker.

Eş dosya bulucu: Auslogics Duplicate File Finder

Sistem bilgisi: System Information for Windows (SIW)

Oyun modu: GameFire son derece başarılı.

3 - Multimedia

Medya oynatıcı: PotPlayer tartışmasız birincil seçim. Hızlı ve kaliteli. Ek olarak HD film ziyafeti için Splash Lite tavsiye ederim. Ek olarak VLC Media Player veya Media Player Classic kurabilirsiniz. Hiç bir zaman tek bir media player ile tam kullanıma ulaşamzsınız.

Audio oynatici: Foobar2000'den şaşmam. Bu programı ya çok seveceksiniz ya da hiç sevmeyeceksiniz fakat ses kalitesi, hız, özelleştirilebilirlik bakımından foobar2000 gerçekten erişilemez seviyede. Alternatif olarak başka bir minimal program Spider Player bulunuyor. Hızlı bir program. Ek olarak radyo canavarları için tabii ki shoutcast radio desteğiyle Winamp tek tercih. Shoutcast radyo veya radyo kullanmayanlar Winamp ile kendilerine eziyet etmesinler. Winamp gibi full donanıma sahip bir müzik menejer programı arıyorsanız musicbee tavsiye edebilirim.

Converter: iWisoft Free Video Converter

Müzik editör: Audacity

Video editör: Avidemux

Müzik oluşturma: Linux Multimedia Studio

Resim gösterme: XnView birincil tavsiyem. Hızlı, pratik ve yeterli donanıma sahip bir program. Fakat daha donanım istiyorsanız Zoner Photo Studio Free.

Resim editör: GIMP veya daha minimalistic olan Paint.Net

Tümü bir arada resim düzenleyici: PicPick. Ekran yakalama, resim düzenleme vs. özelliklerle şahsen bana yeterli gelen bir program :)

4 - İnternet

Tarayıcı: Aslında tarayıcılar arasında pek ayrım yapan biri değilim. Opera'yı da severim, Firefox'u da severim, Safari'yi de... Ama Mozilla Firefox tabii ki lider tarayıcı :) Fakat herkese hitap eden cinsten bir tarayıcı olmayabilir. Bunun için ek bir tavsiye yapacağım. Pek bilindik bir tarayıcı değil :) SRWare Iron. Şunu söylemeliyim ki bir Firefox'cu olarak Chrome'un hızından etkilendim. Özellikle önbellek yönetimi konusunda Chrome inanılmaz başarılı. Zaten hızlı olmasındaki sebeb de budur yoksa testlerde Firefox ve Opera daima bir numaradır. Fakat Google Chrome bana göre ÇOK ÇOK! önemli bir özelliğiyle tercih edilmemelidir! Bu da özel bilgileri, kullanıcı istatistiklerini izinsiz almak. Bazılarımız bilir ki Google firması çoğu servisinde gizliliğe hiç önem vermez(Mesela gmail hesabınız açık iken internette dolaşmamanızı şiddetli bir şekilde tavsiye ederim! ). Bunun siyasi temellerine inmek istemiyorum konumuzla çok alakasız. Ama bu konuyu lütfen araştırın! İşte SRWare Iron'ı tercih etme sebebim de budur. Chrome tabanlı ve çoğu kez Chrome'dan daha hızlı ve gizlilik servisi oluşturulmuş, Chrome bilgi çalma özelliği devredışı bırakılmış bir tarayıcı. Başka hiçbir özelliği bulunmuyor. Kullananlar bana hak verecektir şiddetle deneminizi tavsiye ederim.
    Opera ve Safari de gerçekten başarılı tarayıcılar. Internet Explorer 9 da tarayıcı motoru olarak çok başarılı olmuş fakat yer imleri yöneticisi olmadan hiçbir şekilde kullanmam :) Bu konuda fanatiğe kaçmak yersiz gibime geliyor. Neyse diğer bölümlere geçelim...

Email Alıcısı: Tabii ki Mozilla Thunderbird.

Download yöneticisi: Free Download Manager. Ya da Firefox kullananlar Flashgot eklentisiyle FlashGet veya Orbit kullanabilirler.

FTP Alıcısı: Firefox kullananlar için kesinlikle FireFTP harika bir seçenek. Aksi durumda tabii ki FileZilla.

Şifre Yöneticisi: LastPass alanında tek fakat güvenilirlik konusunda endişeleriniz varsa kullanmayın.

Anlık mesajlaşma: Pidgin tek geçilir.

5 - Diğer programlar

PDF Okuyucu: Adobe Reader alanında tabii ki lider. Fakat çok şişko program diyor değişiklik arıyorsanız PDF-XChange Viewer derim.

Sanal Disk: Daemon Tools Lite tabii ki hızlı, pratik ve başarılı bir program. Fakat daha gelişmiş bir Sanal Disk yöneticisi istiyorsanız Gizmo Drive kullanabilirsiniz.

Disk Yazma: Profesyonel bir program için ImgBurn tek tercih. Daha sade az seçenekli basit bir program için BurnAware tek tercih.

Dosya Kopyalama: TeraCopy şiddetle tavsiye ederim.

Text editör: EdiPadLite şiddetle tavsiye.

Veri Kurtarma: Mini Tool Power Data Recovery bol seçenekli ve hızlı bir program. Fakat detaylı bir tarama yapıp minitool ile bulamadığınız bir dosyayı arıyoranız belki bir şans diyorsanız Recuva'yı tercih edebilirsiniz.

Office: Aslında freeware listesi ama Microsoft Office tabii ki açık ara farklı en tercih edilebilir program :/ Fakat LibreOffice de hızlı ve dosya desteği sağlam bir program. Sadece dosyaları açacaksanız yani ben word powerpoint excel falan hazırlamayacağım bana göstersin yeter diyorsanız alternatifiniz var evet. Bunun dışında yavaş ama full özellikli OpenOffice de bulunuyor. Fakat döküman hazırlayacaklar için ne yazık ki Microsoft Office'den başkasını tavsiye edemiyorum.

Sözlük Programı: Lingoes birincil tercihim. Sözlük eklenilebilir olması tarayıcı desteği bulunması önemli artıları. Tamamen ingilizce bir sözlük arıyorsanız wordweb tabii ki alanında tek.

Driver güncelleme ve yedekleme: DriverMax bu konuda açık ara farkla lider

Notebook bataryaları için: BatteryCare

Program güncellemelerini taramak için CNET TechTracker

Sürücü yedeği alma: EaseUS® Todo Backup Free 3.5

Sürücü ayırma/bölme: MiniTool Partition Wizard Home Edition 7.0 ve alternatif olarak EASEUS Partition Master (Home Edition).

Unuttuğum kategorileri hatırlatır veya istekte bulunursanız elimden geleni yaparım :) Teşekkürlerinizi eksik etmeyin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EACEAB9ED -- 2 Ocak 2012; 21:47:36 >

• güzel çalışma olmuş

Speccy -> sistemi her türlü ayrıntısına kadar gösteriyor, priformun güzel programlarından biri

Device Doctor -> Laptoptaki driverleri güncellemek için birebir
  • Speccy güzel programdır evet. Fakat detaylı bir gösterime sahip değil. Çok temel bilgileri gösteriyor. Benim tavsiyem yukarıda da yazdığım gibi System Information for Windows (SIW). Çok daha detaylıdır. Sistemle ilgili bulamayacağın bir bilgi yoktur bu programda :)

Device Doctor denemedim fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim genellikle driver güncelleme programları çok başarısız oluyor. Yukarıda yazdığım DriverMax programı gerçekten en güncel driverlara sahip. Bu programı kullanabilmeniz için DriverMax sitesinden üyelik almanız gerekiyor. Pro versiyonu da bulunuyor mesela free üyelikte günde en fazla 2 driver indirebiliyorsunuz. DriverMax datasında binlerce driver bulunduruyor. Hepsi de en güncelleri fakat driverlardaki yorumlara puanlamalara göre daha eski versiyonları bile indirebilirsin. Slip olayı var burada da torrent usülüne benzer çalışıyor. Şiddetle tavsiye ederim.
  • Güvenlik konusuna katılmıyorum.Avast hiç güvenilir değil. Onun yerine avira free avg free daha iyi seçenekler.Microsoft S.E de avasttan iyidir benim gözümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkanbaba

Güvenlik konusuna katılmıyorum.Avast hiç güvenilir değil. Onun yerine avira free avg free daha iyi seçenekler.Microsoft S.E de avasttan iyidir benim gözümde.
    Şunu kabul ediyorum ki AntiVir virüs tespiti konusunda en yüksek oranlara ulaşan bedava antivirüstür. Fakat yazımın başında da belirttiğim gibi bence antivirüs gereksiz bir program. Tabii bilinçli kullanıcılar için. Şahsen bilgisayarımda antivirüs kullanmıyorum son formattan beri de hiç kullanmadım. En ufak bir sorun da yaşamadım şu ana kadar. USB'ler ile sürekli doys alışverişi yapmama warez sitelerinde takılmam sürekli internete girmeme rağmen bir sorun yaşamıyorum.

Avast sistemi yormayan, bir ev kullanıcısı için yeterli virüs tespit oranına sahip, diğer antivirüslerde bulunmayan bazı önemli özellikler bulunduran(mesela başlangıçta rootkit taraması yapması), sakin bir antivirüs. AntiVir bu konuda çok farklı. Bana sorarsan Avira en ufak bir kıvılcımı bile yangın vaaar diye sana 10 kere uyuzca gösteren tamamen karın ağrısı bir antivirüs. Tamam kaçırmıyor ama virüs olmayan şeyi bile zaten virüs diye gösterip sinir ediyor.

Mesela Microsoft Security Essentials bu konuda çok iyidir. Hem virüs tespit oranı çok iyidir hem de başını ağrıtmaz hem de sistemi neredeyse hiç yormaz. Fakat sadece virüs tespiti yapar bir tarama yapmaya kalksan sabaha ancak biter ve pek donanımlı değildir. Benim düşüncen her yönden değerlendirildiğinde Avast'ın ideal pozisyonda olduğudur. Tercih sizin.

• ++Güvenlik Ekstraları..

Autorun kapatma açma... CAutorun
     En iyi Freeware listesi

Panda USB Vaccine
     En iyi Freeware listesi

USB Bellek Virüs Temizleyici Ninja Pendisk
     En iyi Freeware listesi

+++Arşivleyici programlarda 7zip.

+++ Exe dosyalarının içini açmaya yarayan programcık Lion tech ResThief 1.0
     En iyi Freeware listesi

+++ WinCD Emu Tek Tıklamayla iso dosyalarını cd roma tak ve çıkar.. süper..

En iyi Freeware listesi

+++ WinArchiver Virtual Drive Kaliteli ,daemon tools tarzı ,bedava bir sanal cd dvd emulatorü.
    hatırladığım kadarıyla rar dosyalarını bile sanal cd rom gibi açılabiliyor bu programla.

• iobit programlarını atlamışsınız game booster, malware figher, smart defrag,

resim gösterme için ise picasa gayet kullanışlı hele internete yedekleme özelliği ise harika
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IMDB En İyi 250 Oyun Listesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: unyeee

iobit programlarını atlamışsınız game booster, malware figher, smart defrag,

resim gösterme için ise picasa gayet kullanışlı hele internete yedekleme özelliği ise harika

Iobit programlarını atlamadım aklıma geldi çok da kullandım fakat ben Iobit firmasını pek başarılı bulmuyorum. Smart Defrag kullanmadım sadece diğerlerini epey bir kullandım. Şimdi Malware Fighter'ı ele alalım yukarıdaki güvenlik programlarının hangisinden başarılı ki? Çok az güncelleme ekleniyor ayrıca. Aynı şekilde GameFire, Game Booster'dan daha iyi bir program, dene göreceksin. Sistemi daha iyi optimize ediyor. Game Booster'ın eski sürümleri yeni sürümlerden daha iyidir. Şimdi full arayüze entel dantel özelliklere çalışıyorlar. Iobit görselliğe çok önem veriyor. Arayüzleri falan modern oluyor fakat program işlevlerine gelince gereksiz hiç bir şeye yaramayan birsürü özellik çıkarıyor. Advanced System Care mesela ortalama bir program ama gereksiz birçok özelliği eklemişler mesela güvenlik açığı diye binlerce track kitliyor boşu boşuna registry dolduruyor falan buna ne gerek var. Tabi ben hepsi bir arada tarzı programları zaten belirtmedim.

Şimdi Smart Defrag indirdim inceledim gözlemlerim:

1 - Auslogics'e ve diğer birkaç defrag programına oranla daha yavaş.
    2 - Gelişmiş özellikler bulunmuyor, kabaca optimize ediyor. Sadece programı zamanlama var ki bu daima gereksiz bir özelliktir. Bir de silent technology falan var. Yine tam Iobitlik gereksiz bir özellik :) Kim defrag yaparken oyun oynar veya ağır program çalıştırır ki?
    3 - Auslogics Disk Defrag'ı sistem dosyalarını en başa taşı özelliği ile dene :) Gölge kopya servisini kullanıyorsun VSS modunu da aktif et. Seçeneklerden Algoritms sekmesinde bulursun bu seçenekleri.

Bir de piriformun yaptığı Defraggler var. Bu program çok yavaş, sistemi çok yoran, çok kaba bir şekilde optimize eden ve en ufak bir dosyayı bile mecburi olmadığı halde birleştiren boş yere kendini parçalayan bir program.

Ekleme: Picasa bildiğim kadarıyla resim göstericiden ziyade fotoğraf organizatörü özellikleriyle önplana çıkan bir program. Fast Stone Image Viewer denemeni tavsiye ederim organizatör olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EACEAB9ED -- 11 Ekim 2011; 12:01:06 >

• bende tune-up kullanıyorken iobite geçtim şu defrag programını cidden merak ettim deneyecem
  • evet bende iki defrag programını inceledim.

1)smart def 2 diğerine göre görece daha yavaş fakat dosyaları kullanım sıklıklarına göre ayrıştırıp diskin başına ortasına bun gözeterek yazıyor.
    2)sm def 2 başlangıçta sistemin erişilemeyen dosyaları defraglarma özelliğine sahip ve gerçekten de işe yarıyor.
    3) Her iki programında kendine has algoritması var ve buna göre defrag işlemini yapıyor
    4) Dosyaları başa alma özelliği smart def 2 de de var
  • İlk özelliğini bilmiyordum. Sistemin erşiliemeyen dosyalarını Auslogics ve diğer birçok defrag programı da birleştiriyor. Ayrıca benim belirttiğim sistem dosyaları. Yani windows dosyalarını kastediyorum. Diskten hiç silinmeyecek dosyalar olduğu için, her daim stabil olarak bilgisayarda kalacağı güncellenmeyeceği için Auslogics bunları diskin en başına taşıyıp sonradan senin yükleyeceğin şeyleri sona atıyor. Yoksa bütün defrag programları diskin en başından işlem yapar.
  • Ayrıca Iobit ile ilgili bir dipnot düşeyim, birkaç editörden gördüm:

The makers of ASC (Iobit) have a yellow rated Web of Trust security rating.

Bunun için en iyi programlar arasında kabul edilmiyormuş.
  • yararli bir kilvauz olmus tessekürler
  • clonezilla-live-20110922-natty

hdd image için tercih edilebilir. free, boyutu da 105 mbyte gibi birşey. iso dosyasını cd' ye yazdırıp boot ediyoruz.
    biraz ingilizcesi olan için zoluk çıkarmayacak tarzda, güzel bir image programı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

clonezilla-live-20110922-natty

hdd image için tercih edilebilir. free, boyutu da 105 mbyte gibi birşey. iso dosyasını cd' ye yazdırıp boot ediyoruz.
    biraz ingilizcesi olan için zoluk çıkarmayacak tarzda, güzel bir image programı.

Pek kullanmadığım bir servis fakat araştırdığım kadarıyla Paragon Backup and Recovery (Advanced) Free en iyisi. Alternatif olarak Easeus Todo Backup Home.
  • arkadaşım bir çok konuda öneriler getirmişsin ama söylediklerin sadece bir öneri olabilir. Her konuda bunu tek geçerim, bu yeterlidir, alanında tek gibi sözcükler sarfetmişssin. Söylediğin herşey bir öneri olabilir ama insanları yanlış yönlendirme. Bir çok programın alternatifleri mevcut. ve hiç bir zaman tek başına birprogram herşeye yeterli olmamıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tangmuch

arkadaşım bir çok konuda öneriler getirmişsin ama söylediklerin sadece bir öneri olabilir. Her konuda bunu tek geçerim, bu yeterlidir, alanında tek gibi sözcükler sarfetmişssin. Söylediğin herşey bir öneri olabilir ama insanları yanlış yönlendirme. Bir çok programın alternatifleri mevcut. ve hiç bir zaman tek başına birprogram herşeye yeterli olmamıştır.

Arkadaşım evet bunlar sadece öneri fakat kesinlikle en iyi gibisinden şeyler söylemişsem bazı programlar için emin ol onlar alternatifsiz gibi birşeydir. Mesela bir drivermax her türlü özelliğe sahiptir. Driver konusunda eksiksiz bir programdır ve kesinkes eminim rakibi yoktur veya bir teracopy'ye rakip olabilecek başka bir program yoktur. Çoğunlukla tavsiye üzerine kurulu bir liste ama bazı alanlarda tavsiyeden öte.

• Çok güzel konu, lütfen diri tutalım...
  • Güncel... Ayrıca antivirüs bölümüne basit bir güncelleme ekledim.
  • tesekkurler, oldukca faydalandım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.