Şimdi Ara

En İyi Futbolcular Listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çoğumuzun hep merak ettiği sınıfta,sokakta,evde neredeyse ortam bulabildiği heryerde muhabbetini yapabildiği bir konu bu.En iyi futbolcu kim? Ben de bunu merak ediyorum herkes gibi daha doğrusu 'en iyileri'merak ediyorum. Öyleki futbolun taihini ne kadar deşersen içinden o kadar cevher çıkıyor.Yakın zamanda yaptığım araştırmalarda o kadar çok iyi oyuncu keşfettim ki cidden sayısı 100'leri aşacak kadar fazla.

Bende de şöyle bir hastalık var,illa bu futbolcuları belli bir başlık altında belli bir kritere göre değerlendireceğim.İster işsizlik diyin ister başka bir şey bu tarz şeyleri seviyorum.Tabii oyncuları şeçerken belli başla kriterlerim olmalıydı ve bu kriterler neticesinde tamamen objektif olmaya çalışarak bu oyuncuları listeme almaya başladım.Kriterim ise avrupa-dünya statüsünde en az bir tane başarısı olması.Takım başarılarına vs bakmadım çünkü bir oyuncu zaten o kadar iyiyse takım başarılarının katkısıyla illaki global başarılar elde eder.Edememişse onda bir sıkıntı vardır.Takım başarılarına ise listeye aldıklarımı kendi aralarında sıralarken bakacağım.

Şimdi bu başarılardan kastım ne? Bu başarılar:

-Onze D'or
    -UEFA Men's Player of the Year Award
    -UEFA Club Football Awards
    -UEFA Best Player in Europe
    -World Soccer
    -FIFA World Player of the Year
    -Ballon d'Or
    -FIFA World Cup Golden Ball
    -FIFA World Cup Golden Shoe
    -The Best FIFA Football Awards
    -FIFPro
    -European Golden Shoe
    -UEFA Golden Jubilee Poll
    -UEFA Jubilee Awards(Not all of them)
    -Uefa Championship League Top 10 Goalscorers
    -Uefa Europe League Goal Scorers Top 10 Goalscorers
    -European Football Championship Goal Kings
    -Europen Football Champioship Top 10 Goalscorers
    -Best European Goalkeeper
    -IFFHS World's Best Goalkeeper
    -UEFA Team of the Year
    -European Sports Media
    -World Team of the 20th Century
    -FIFA Player of the Century
    -FIFA World Cup Dream Team
    -FIFA World Cup All-Time Team

Listede bunlara ve bu tarz büyük şahsi ödüllere bakıldı.Öyleki bunlardan biri yoksa listeye alınmadı.Objektiflik açısından doğru vede belirleyici bir kriter ama bazı sıkınılar var.Sizlerden bu noktada yardım isteyeceğim

1-Avrupa Altın Ayakkabısı Ödülü 91-96 yıllarında verilmedi.Ama eğer verilseydi alabilecek kişileri de listeye aldık.Lakin resmi bir ödülleri yok.Sizce listeden çıkarılmalı mı? Neden
    Not:Bu dediğim öyuncular da iskoç.gürcü ve ermeni oyuncular.Yani bunlar dışında hiç bu ödülü alabilen kendi ülkelerinden başka oyuncu yok.

2-Dünya Kupasında en çok gol atan futbolcuya altın ayakkabı verilir.Eğer sayı eşit ise başka kriterlere bakılır ve gene bir tane oyuncuya verilir.Ben eşit sayıda olanları da listeye aldım.Sizce sadece Altın ayakkabıyı alanlarımı almalıyım?Neden?

3-Dünya kuapası altın top ödüllerinde sadece kazanan bakıldı.İlk 3'ede bakılmalı mı? Neden?

4-Fifa Konferadasyon Kupası,Fifa Dünya Kulupler Kupası,Copa America tarzı turnuvalardaki oyncu başarılarına bakmadım.Bakılmalı mı neden? Bence bakılmamalı malum çok gereksiz isimler var.

Wolrd Soccer,Europen Sports Media tarzı kaynaklara bakıldı?Sizce uygun mu? Neden

Ne düşünüyorsunuz,fikirleriniz neler?Bunlar dışında bakmam gereken başarı var mı?

Şimdiden teşekkürler

Not:şuanda 386 oyuncu var listede.

Edit:Oyuncu sayısı,kriterler,sorular ve konu başlığı güncellendi/değişti bakmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ben1905 -- 29 Haziran 2018; 20:32:50 >

• Niye o kadar uğraştın ki Ronaldo yaz geç.
  • bana böyle olmaz gibi geldi,çoğu kişinin en iyi futbolcu gördüğü maradona bu maddelerin kaçına uyuyor?
  • Birden fazla onze d'or u var.bir çok da 2.ve 3.lugu var.Dunya kupası altın top ve bronz topu var.

Yılın oyuncu ödülünü ise o dönemde Avrupalı oyunculara verilen bir ödül olduğu için alamamıştır.

Bir oyuncu iyi ise zaten kendini belli eder.İllaki başarısı vardır.

Ayrıca Maradona ve pele de 20.yy'in en iyi oyuncuları ödülü vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donald Trump kullanıcısına yanıt
    Yapmayın hocam sadece 1.ye bakmıyorum.Cok geniş bir liste yapmaya çalıştım.

Oyleki Ronaldo El Fenomeno,Maradona,Messi, Cristiano Ronaldo,Johan Cruffy,Michel Platini,Zidane gibi oyunculardan direk Ronaldo da denmez yani.Gerci bende en iyisi olabileceğini düşünüyorum da pat diye söylenecek iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Niye o kadar uğraştın ki Ronaldo yaz geç.
    Aynen fenomeno varken uğraşma boşuna

• Onze d'or : messi 3 ronaldo 2

avrupa altın ayakkabı : messi 5 ronaldo 4

şampiyonlar ligi en golcüler: ronaldo 1. messi 2.

avrupa yılın futbolcusu : messi 5 ronaldo 5

balon d'or : messi 5 ronaldo 5

messi ve ronaldo'nun bu listede zirvede oldukları noktalar bunlar.Birbirlerine çok yakınlar ve ikisine yakın üçüncü bir isim yok.

Geçmiş dönem fenomenlerinden bu iki isme herhangi bir alanda üstünlüğü bulunanlarda zaten milli takım kariyerleriyle geçmişler.

benim için esas başarı genel saha içi performanslardır.Ne kupalar ne bireysel ödüller.Zira çoğu ödül popülariteye veriliyor...

Messi:https://www.sofascore.com/tr/oyuncu/lionel-messi/12994

Ronaldo :https://www.sofascore.com/tr/oyuncu/cristiano-ronaldo/750

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IMDB En İyi 250 Oyun Listesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    Saha içi performanslarına bakilarakta bu tarz listeler olmuyor maalesef.

Ve evet Ronaldo ve Messiye yaklaşabilen oyuncu yok.Oyleki bu başarılar ile beraber ilk 2 de olmaları lazımdı .Ama gerek dünya kupası kazanamamış olmaları gerekte(asıl sebeb bu) FIFA nin Pele ve Maradona ya 20.yy linki en iyisi ödüllerini vermelerinden dolayı eğer başarı kisasli bir sıralama yapacaksan ilk ikiye Maradona ve pele yi koymaliyiz.Taki Ronaldo ve Messi de bu ödülün 21.yy versiyonunu alana kadar.

Ayrıca başarıları bir kenara bırakırsak (oyunc içi performans,dribbling,bitiricilik,gorsellik ,hız,fizik vs)

Bana göre en iyiler :Cristiano,Messi,Maradona,Ronaldo El Fenomeno,Ronaldinho,George Best,Jhon Cruffy tarzı isimlerdir .

• ben1905 kullanıcısına yanıt
    Eyvah! Arkadaslar george best geri döndü kaçın

• Anlamadım?:D
  • Bakman gereken tek kriter Ballon Dor'u en genç yaşta alan oyuncu ..

El Fenomeno 20 yaşında .. Bu kadar ..

• O kadar basit olamaz ne yaptınız yahu?

Ayrıca olay listeyle de alakalı yani tek oyuncu üzerinden yürümüyoruz.
  • ben1905 kullanıcısına yanıt
    Basit basit .. O yaşta olup da R9'un performansının zekatını gösterebilen futbolcu olmadı .. Bir insan o yaşta tarihin en kötü Barcelona kadrolarından birinde 49 maçta 47 gol atıp , Inter gibi dönemin en büyük kulüplerinden birisinin dikkatini çekip transfer olduysa ve Fifa Dünyada Yılın Oyuncusu ödülünü aldıysa o en iyidir .. Ayrıca bu adam prime dönemini göremedi bile , kim bilir görseydi belki de biz bugün tartışmasız en iyi R9 diyecektik ..

• R9 en yetenekli diyebilirsin ama en büyük diyemezsin genç yaşta ball on dor alıp sonradan çöken futbolcu büyük değil hatta iş ahlakı olmayan futbolcudur ve bizim listelerimizde ilk 5 ilk 10 da yer bulamaz..

• Evet yaşadığı sakatlıklar gerçekten kariyerini derinden etkiledi.Ona rağmen sakatlık doneminden sonrada ballon d'0r almış bir isim.

Ama yapacağım bu listede olabildiğince az duyguya yer verip,aldığı odullere bakılması lazım.Yani kaç yaşta ne yaptığı,prime donemini görememesi vs etkilemez sıralamayı.

Ha bana da sorsanız zaten maradona,cristiano,messi,cruffy,ronaldinho ile birlikte 1.yarışındaki en büyük adaylardan biri Ronaldo'dur.
  • Afonso54 kullanıcısına yanıt
    Yahu adam sakatlandı sakatlandı ! Ne iş ahlakından bahsediyorsun ? Ne yapacak .. Adamın ayağı kırıldı resmen hem de 2 kere .. Çökmeyecek de ne yapacak ? Kortizon tedavisi yüzünden kilo aldı zaten .. Öyle işini asıp göbek salmadı yani .. Ayrıca adam o berbat sakatlıklardan sonra bile 2003'te Ballon Dor alıyor yahu .. Bu adam en iyi değil de ne ? Bugün Messi'nin veya Ronaldo'nun kaç kere ayağı kırılmış ? Hangisi o zamanın İtalya'sı Serie A'sı gibi dünyanın en sert liginde oynamış ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 29 Haziran 2018; 20:54:40 >
  • En İyi Futbolcular Listesi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.