Iron Maiden iyidir güzeldir ama artık yerini bırakması lazım . Heavy Metal olarakda sayılmaz bence Iron Maiden . - Dark Tranquillity'i tek geçerim . Her ne kadar Brutal Vokal'de olsa Death Metal de yapsa son albumlerde resmen Heavy Metal'e döndüler . O vokal , riff'ler beni bitiriyor . - Dark Tranquillity - Insanity's Crescendo Dark Tranquillity - Lethe
Megadeth fanıyım zaten . Yeterince övüyorum megadeth'i ama bence artık yaşlılarında tahtını gençlere vermesi lazım ( Slayer,Megadeth,Iron Maiden vs.. ) Hammerfall,Iced Earth güzel parçalar çıkarıyorlar .
A Tout Le Monde ( Sırf Sözlerini Yazıcağım , Manowar , Metallica gibi gruplardan nasıl sıyrıldığını anlayacaksınız )
neredeydim, hatirlamiyorum yasamin bir oyun oldugunu farkettim ne kadar ciddiye aldiysam o kadar zorlasti kurallari
bedelimin ne oldugunu bilemedim yasamim gozlerimin onunden gecerken gordum ki coz az sey basarabilmisim esirgenmis benden tum istediklerim.
bunlari okurken, bilin ki dostlarim sizinle kalmayi cok isterdim lutfen gulumseyin akliniza geldigimde giden sadece bedenim.
tum dunya! tum dostalarim! sizi seviyorum ama gitmeliyim
bunlar son sozlerim sonsuza dek tek soyleyebilecegim, ve bu sozler, beni serbest birakacaklar.
kalbim yasiyor olsaydi, kesinlikle kirilirdi, biliyorum. ve tum hatiralarim sizinle kaldi. kalmadi soyleyecek baska bir seyim.
devam etmek basit bir seydir geride birakilanlardir zor olan. bilirsin ki uyuyanlar aci duymaz yasayanlardir korkan...
-
Bu sözleri okuduktan sonra hemen Manowar yada Metallica'nın parçalarını türkçeye çevirin ve şöyle bir bakın gerçekten söz yazmanın ne olduğunu anlayacaksınız . Iced Earth ve Dark Tranquillity'nin sözleri güzel , Blind Guardian Frp yönünde mistik olarak güzel sözler yazıyor , Iron maiden'ın kendi senaryosu tarzında güzel sözleri var . Ama Manowar söz yönünden benden 0 puan aldı kusura bakmayın .
wincih kime yuh? buraya belirli bır tarz gosterılerek topic acılmıs. senın saydıgın grupların cogu trash metal'in dewleri. burda heavy metal grupları konusuluyor.
Walla Iron Maiden'ın kimseye yerini bırakması falan gerekmiyor. Ayrıca heavy metal denilen tarz Iron Maiden, Judas Priest ve bunlar gibi köklü gruplar sayesinde oluştu.Iron Maiden'ın müziğinin üstüne müzik yapan bir gruba şahsen rastlamadım. Soloları, hikayeleri,davulu ve inanılmaz vokaliyle tam bir Heavy Metal grubu.Ölünceye dek yapmalılar bu işi bence.Yerini bırakmalı diyosun da hangi yeni grup 250 BİN seyirci toplayabilir? Adamlar 13. albümde bile hala aynı enerjiyi aynı tadı verebiliyor.Keşke gelseler Türkiye'ye bu kadroyla da o zaman grup neymiş görse herkes!!
iron la metallica metal gurubu değildir metal dediğini manowar hallowen Kıng Diamond Judas Priest dir tutupta bu gurupların soundunu acdc yada şimdiki, habudikcore culkarla kıyaslayamazsın neyse tutupta nirvana yazanınız çıkmadı ben buna şükür edeyim
system of a down hakkında bilmediğiniz bişey daha var (gerçi bilenlerde vardır ama bilmeyenler için söylüyorum), adamlar konserlerinin girişinde "köpekler ve türkler giremez" yazıyor. zamanında baya tartışma yaratmıştı... system dinleyenler için bilgilerine sunarım...
Iron Maiden ne grubu peki pop mu?Ne kadar saçma ya dinlediğin müzikten haberin bile yok. thedevilslieutenant senin dediğin gruplar POWER METAL yapıyor.(Manowar, Halloween)Judas Priest heavy metalin alasını yapıyor,Iron Maiden da öyle.Sen "New Wave Of British Heavy Metal" denen akımdan ve Iron Maiden'ın da bu akımın öncüsü olduğundan bihaber olduğun için Iron Maiden'ın metal yapmadığını savunman normal.Bu arada Metallica da trash yapar haberin olsun.
bence Motörhead
"SePuLTuRA"
Pagan, burda senden başka olayı anlayan yok heralde.Tüm gruplar heavy metal :)
Arkadaslar Helstar'i unuttugunuzu goruyorum..Nosferatu'dan daha heavy bir metal albumu var midir yaa?!? Bilmeyenler,asilin downloadlara..Judas gibi gitar riffleri,manowar-judas karisimi bir vokal...
Sepultra ilk albumlerinde (beneath ve devastation vs) daha death'ti ama arise'la baslayan surecte heavy metal'e daha yaklastilar bence..
Onu bunu birakin da 14 Subat'ta tekrar geliyor Dream Theater..Gelecek olanlar kaleye mum diksin! :)
Megadeth,Testament,Slayer,Obituary, !!!Death!!!(RIP),Metallica(1983-1991),Overkill(buda unutulanlar listesinde sanirim),Symphony X (Allah allaaahhh!),Opeth,Pantera,Maiden,Manowar...Metal Muzik bunlarla var..
Geçen seneki konser harikaydı. 14 Şubat'ın biletini de taa ekimde aldım :) Son albümleri de çok güzel walla.Dream Theater yine harika olacak kesin.
elrond, helstar'ı ben unutmadım ama helstar heavy değildir, speed thrash'dir. Ayrıca sepulturanın ilk albümü morbid vision'dur daha sonra schiczophrenia daha sonra senin söylemeye çalıştığın ama söyleyemediğin beneath the remains gelir. ve bu albüm death değil gelmiş geçmiş en iyi thrash albümlerindendir. Burdaki arkadaşların çoğu daha tür ayrımı yapamazken en iyi heavy grubunu seçmeye çalışıyor. bu arkadaşlar isterse bana mail ile ulaşsınlar kendilerine seve seve bu konular hakkında detaylı bilgi verebilirim.
Walla ben de açıklamaya çalışıyorum ama bi türlü anlamak istemiyolar ve aynı grup isimleri bir daha yazılıyor :)
Rammstein dinleyipte ne gruba girdiğini bilen var mı? Gerçekten meraktan soruyorum? :)
Industrial Metal diye adlandırıyolar
Avalon herhalde ehueh:) ewt herkes butun gruplara heavy demeye basladı soad'a bıle !:) neyse grupları sınıflandırmak gerekırse ewt hemen hemen hepsını belırlı kalıpolar ıcıne sokabılırız ama bence kalıplastırmak diil olay aslında nasıl caldıkları ve pıyasaya yonelık yapıp yapmamaları. ------------------------ yoksa soad'a heavy demıssınz ne olur death metal demıssınız ne olur eger sızce ıı yapıyorlarsa ve sewıyosanız problem degıl ama idda etmeyın :) -------------------- heavy metal su anda dınledıgımız cogu akıma oncudur zaten. heavy 60'ların sonunda blues-rock'tan turemıstır. su andakı blackmetal,deathmetal,gothic,progressive,doom,trash,glam metal olarak belırlı baslı tarzlar bu muzık akımından cok etkılenmıstırler. sora bunlar aralarında dahada alt gruplara ayrılmıslardır yanı olayın bıraz boku cıkmıstır:) ama iide olmustur hani. ---------------------- ewvt sepultura death metal degıldır beneath the remains albumlerı trash metal tarıhının mihenk taşıdır:)saboath +1 yanı. -------------------- ewt bız burda acıklamaya calısıyoruz bırseyler fakat halen alakasız grup ısımlerı gelıyor:) Saygılar.
avolon kardeşim bana müzikdersi vermişsin sağol gecenin bu vaktinda bayağı bir güldürdün beni dikkatli okursan zaten metalica trash gurubudur dedim ayrıca iron maiden ide (oyle power falan yoktu bizim zamanımızda )speedtrash olarak anarlardı ki sound olarak metale çok yakındır ancak tutupta iron u (hele hele 95den sonraki halini)metal diye sınıflandıramazsın judas yada kingle hele hele manowar la kıyaslayamazsın ewet iron iyidir ama metal değildir bir ara vaktin olursa ewde otur aç dinle kıyasla tart kendin ben yinede buraya nirvana yazan çıkmadığı için şükür ediyorum demekki bizim yaş gurubundanda (yada kafadan)birileri varmış diyorum
Allah daha çok güldürsün seni :) Iron'a speedtrash diyenler olabilir,sen de demişsin ya çok yakınlar metalle diye. Dünya metal diyo onlar speedtrash demiş olur tabi. Judas, Rob zamanında hakkaten çok daha sağlam yapıyodu heavy metali, ama sonraki hali bi garip geldi bana.Allahtan Rob döndü de adam gibi bişeyler çıkarırlar artık. Manowar'la da Iron Maiden'ı kıyaslamam alakaları yok çünkü. Dikkat edersen hep çok eskilerden konuşuyoruz acaba ne zaman yeni ve adam gibi bi grup çıkacak çok merak ediyorum.