Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok teşekkur ederim bilginiz ve ilginiz icin .. baymagın novadensinede bakmıstım ama eca ya yonelicem...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bişey değil iyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alarko Seradens Super Plus SSP 20kW

20kW ısıtma devresi & 20kW kullanım suyu devresi

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç: 4.01 kW.............> modülasyon aralığı %20 - %100

Alarko Seradens Super Plus SSP 28kW

28kW ısıtma devresi & 28kW kullanım suyu devresi

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç: 5.97kW..............> modülasyon aralığı %21 - %100

EN İYİ KOMBİ

• 100 metrekare ev,8 metre panelim var,eca confeo premix yada eca scot premix almayı düşünüyorum,tavsiyeniz nedir? nedeninide açıklarsanız sevinirim.
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Binada yalıtım varsa veya ısı kayıplarınız az ise bunun yanında bütçeniz varsa premix yoğ kombi öneririm doğru kullanıldığında tasarruf yaparsınız
    Doğru kullanmaktan kasıt kış boyunca evde maximum 55c kazan sıcaklığında ve de altında ısınmanız gerekir cihaz o zaman yoğ verimi artar
    100m2 evde 8metre petek ideal görünüyor
    İki kombiyi de öneririm gerçekten yerli üretim kombilerde çok iyi cihazlar confeo premix yaklaşık 10yıldır piyasada yüzü eskidi eca scot piyasaya çıktı

İki kombiyi de taktırdım iki kombinin komponentleri %80 oranında aynı yani ecs scot u confeo premix alt yapısı üzerine üretmişler ama daha da geliştirmişler
    Eca scot un minimum ısıl gücü daha düşük 5.3kW ve modülasyon aralığı %20 - %100

Yani gerektiğinde 1/5 modülasyon yapabiliyor yani kapasitesini düşürebiliyor,bir de kalorifer devresinde yenilik olarak eco modu eklemişler isterseniz eco mod veya standart mod da çalıştırıyorsunuz

Kombinin yanında birkaç peteğe kaliteli termostatik vana ve de evin ortasına da kaliteli dijital oda termostatı öneririm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Üstad çok teşekkür ederim;

Peki birde görüştüğüm yerde projede dahilbuderus u072 modelinede fiyat aldım baymakla arasında 400tl fark vardı sizce buderusa 400tl farka değermi.
    Birde yorumlariniza baktığımda baymak eco24fi modeli her tafsiyenizde var bu model nasıl olur
    Şimdiden teşekkür ederim....

• Eca confeo premix 35 kw

Fikir verebilir :) çiçeği burnunda kullanıcısı olarak sorularınızı alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibokozan -- 28 Ekim 2016; 1:15:08 >
  • Bu da bağlantı yorumum :)

50lik pimaş boruya giden yoğuşma atık suyudur.
     EN İYİ KOMBİ

• Üstad kolay gelsin.

tavsiyelerinizde belirttiğiniz premix yoğuşmalı kombilerden eca yı bizim inşaatın genel doğalgaz tesisatını yapan bayilik yapıyormuş.

evim yerden ısıtmalı..

proje çizimi ve montaj işlemlerini için 600 tl

eca scot premix içinde 2000 tl fiyat verdiler. sizce fiyatlar nasıl. hiç uğraşmadan direk binanın tesisasıtını yapanlara vereyim mi işi. yani bu gerçekten ustasını bulmak gerektirecek kadar ince iş var mı montaj ve proje çiziminde..

saygılar.
  • merhaba,fiyatlar normal

eca scot premix zaten 2000liraa civarında satılıyor
    kombi montajı 200-300 arası, proje de 250lira civarı tutuyor, montajda kombinin bacası hafif yukarı doğru eğimli monte ettirin genelde buna dikkat etmezler bir de kombinin altına plastik kombi bağlantı seti yerine metal/pirinç tam geçişli vana ve filtreler öneririm
  • muto06 M kullanıcısına yanıt
    buderus u72 kağıt üstünde birkaç ilave özellik olmasına rağmen bence değmez sonuçta hepsi yoğuşmasız hermetik kombiler yani hepsi verimsiz cihazlar
    ayrıca 400lira az para değil o paraya iyi bir oda termostatı ve peteklerin çoğuna danfoss ra 2000 alırsın böylece termo vana/oda termostatı işini çözmüş olursun
    baymak eco 24fi öneririm sorunsuz bir cihaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

merhaba,fiyatlar normal

eca scot premix zaten 2000liraa civarında satılıyor
    kombi montajı 200-300 arası, proje de 250lira civarı tutuyor, montajda kombinin bacası hafif yukarı doğru eğimli monte ettirin genelde buna dikkat etmezler bir de kombinin altına plastik kombi bağlantı seti yerine metal/pirinç tam geçişli vana ve filtreler öneririm

Ustam çok teşekkür ederim. Bıkmadan usanmadan cevap veriyorsun. Allah razı olsun

• eca scot premix kullanmaya başlayınca düşüncelerinizi eca scot başlığına yazarsanız kombiyi almak isteyen arkadaşlar için faydalı olur diye düşünüyorum

https://forum.donanimhaber.com/m_117523606/tm.htm

bişey değil iyi forumlar
  • quote:

eca scot premix kullanmaya başlayınca düşüncelerinizi eca scot başlığına yazarsanız kombiyi almak isteyen arkadaşlar için faydalı olur diye düşünüyorum

https://forum.donanimhaber.com/m_117523606/tm.htm

bişey değil iyi forumlar

O konuyu girmüştüm. Şimdi 250 tl proje 150 tl de montaj fiyat verdi bi arkadaşın akrabası. Baymak servis yetkilileriymiş. Baymak duo tech önerdi haliyle.

Ustam siz hem eca scot hem baymak duo techi önermiştiniz.

Bu ikisi arasında seçim yapacak olursak hangisini tavsiye edersinzi. Ev yerden ısıtmalı net 135 m2. Bahçe katı

• İkisini de öneririm
    Modülasyonlu oda termostatı kullanacaksananız eca kullanmayacaksanız iki kombide olur

• Üstad,
    Önerdiğin cihazlardan Bosch Class 6000w yi aldım ve taktırdım. Gerçekten sessiz bir cihaz. Panel kullanımı basit. Sıcak su konforu süper. Ancak kombi ısıtma kapalı olduğu halde arada bir motor sesi geliyor kombiden bir sorunmudur, yoksa koruma sistemi ile alakalı bir durum mudur anlayamadık.

Neyse kombiye uyumlu oda termostatı da almak istiyorum, birkaç model var;

Bosch Termoteknoloji
    Yaşam İçin Teknoloji | Bosch Termoteknoloji
    http://www.bosch-climate.com.tr/bosch-urunler/kumanda-uniteleri/oda-kumandalari/trz-200.html

Bosch Termoteknoloji
    Yaşam İçin Teknoloji | Bosch Termoteknoloji
    http://www.bosch-climate.com.tr/bosch-urunler/kumanda-uniteleri/oda-kumandalari/cr-10.html

İnternette üstte linkini verdiğim hun 200 ün fiyatı yaklaşık 250 TL civarı, ikincisi cr 10 un fiyatı ise 180 TL civarı. İkiside kablolu ve modülasyonlu. İlkinin sanıyorum haftalık program vb. artı özellikleri var. Sizce hangisi tercih etmeliyim. CR 10 yeterli olurmu, yoksa biraz daha verip TRZ 200 mü alayım. Birde termostatın montaj işi nasıl olacak acaba. Bizmi takacaz, servismi takacak, birde kuruluma ücret alınıyormu acaba.

Kolay gelsin.

• lionn38 kullanıcısına yanıt
    bosch class 6000w gerçekten fiyatına göre güzel cihaz hem yerli üretim hem komponentleri kaliteli ve de en önemlisi sessiz bir kombi,o ses pompa koruması sıkıntı yok
    kombinin garantisi başladıysa servis ücret karşılığı oda termostatını takar

günlük program yapmayacaksan bence bosch cr 10 tercih et,bosch 6000w ile tam uyumlu forumda kullanan var
    ama oda termostatını evin ortasında evin genel derecesini yansıtabilecek şekilde en uygun yere monte ettir
    yerden en az 1.5metre yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak olmalı forumda bazı arkadaşlar çok yanlış yerlere oda termostatı monte ediyorlar sonra sıkıntı oluyor en uygun noktayı bulursan sıkıntı olmaz

oda termostatı montajından sonra kombiden kazan sıcaklığını 60c olarak ayarla, ev ısındıkça kombin devamlı olarak oda kumandası ile iletişime geçecek ve kazan sıcaklığı kademe kademe düşecek bosch 6000 ve cr10 ile şu sıralar 60c den 40-45c düşecek şekilde kullanan arkadaşlar var ev ısındıkça kazan sıcaklığı 5er 5er derece düşecek ortalama 40-45c arasında gezeceğini düşünüyorum

• quote:

bosch class 6000w gerçekten fiyatına göre güzel cihaz hem yerli üretim hem komponentleri kaliteli ve de en önemlisi sessiz bir kombi,o ses pompa koruması sıkıntı yok

günlük program yapmayacaksan bence bosch cr 10 tercih et,bosch 6000w ile tam uyumlu forumda kullanan var
    ama oda termostatını evin ortasında evin genel derecesini yansıtabilecek şekilde en uygun yere monte ettir
    yerden en az 1.5metre yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak olmalı forumda bazı arkadaşlar çok yanlış yerlere oda termostatı monte ediyorlar sonra sıkıntı oluyor en uygun noktayı bulursan sıkıntı olmaz

oda termostatı montajından sonra kombiden kazan sıcaklığını 60c olarak ayarla, ev ısındıkça kombin devamlı olarak oda kumandası ile iletişime geçecek ve kazan sıcaklığı kademe kademe düşecek bosch 6000 ve cr10 ile şu sıralar 60c den 40-45c düşecek şekilde kullanan arkadaşlar var ev ısındıkça kazan sıcaklığı 5er 5er derece düşecek ortalama 40-45c arasında gezeceğini düşünüyorum

Zaman ayırdığınız için teşekürler.
    Yukarıdaki cevabınızı nazara alarak oda termostatı montaj yeri olarak evin giriş holü aklıma geldi, bu yerde hiç petek yok, ısı kaynağı olarak yani. Zira önceki taktırmayı düşündüğüm oturma odası cephe itibariyle diğer odalara göre sıcak oluyor. Hele yatak odası ve çocuk odasına göre bariz ısı farkı var. Ama bahsettiğim hol ortalama sıcaklıkta ne sıcak oluyor ne soğuk, evin ortalama ısısını yansıtıyor. Sanıyorum mantıklı olan girişe taktırmak. Olmadı kombiden kabloyu biraz uzun tutarım. Yeterli verim alamaz isem yerini değiştiririm diyorum.

• quote:

Merhaba hocam,
    Benim bugün kombi almaya karar vemem gerekiyor. Buderus ya da Vaillant kombi üzerinde düşünüyordum. Yani Buderus U072 ile Vaillant TurboTEC Pro 242/5-3 arasında kalmıştım. Siz Bosch Class 6000w ile Buderus U072 hemen hemen aynı dediğiniz için Buderus Yerine Bosch'u öne aldım. Fakat Vaillant mı yoksa Bosch mu karar veremedim. Evim 85-90 m2 bir ev, 6m petek boyu var. Güney-doğu cephe ve ara kat. İzolasyonu da var. O yüzden konvensiyonel bir kombi olaran bu iki kombinin 20000kcal'lik ürünlerini düşündüm ama hangisi daha iyidir bilemedim. Geçmişte kombiden çok çektik, ısınmak ve sorun yaşamak istemiyorum. Siz hangisini önerirsiniz?
    Teşekkürler

• makarna yiyen düşünür M kullanıcısına yanıt
    Buderus u72 ve bosch class 6000w %100 aynı kombi vaillant 242 pro da öneririm
    Hatta buderus u22 ve bosch class 2000w de aynı kombidir
    Hepsinin Komponentleri kalitelidir
    Modülasyonlu oda termostatı kullanmayacaksanız fiyat yönünden en uygunu bosch class 2000w

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.