Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ecmfdn

en ucuz kombi neresi var ?

ÜŞÜDÜYSEN ÜSTÜNE GOOGLE EARTH
  • quote:

Orijinalden alıntı: ispanyalar

quote:

Orijinalden alıntı: ecmfdn

en ucuz kombi neresi var ?

ÜŞÜDÜYSEN ÜSTÜNE GOOGLE EARTH

Sabah sabah güldürdün beni
  • Wiesmann 50 yoğuşmalıdan sonra yarın birde
    demirdöküm, baymak için tesisat ve kombi fiyatı alacam.

Bacalıdan kombiye geçiş için işçiliğide kendisi yapacak bir usta buldum projede yapıyor. bir arkadaş tavsiye etti ona ECA yoğuşmalı takmış.

Bana ev 100 m2
    ısrarla baymak duatec tavsiye etti ben wismann la ariston arasında karar verecem dedim.aristonu geç dedi.
    o kadar önemli değil baymak duatec iyi kombimi sizce genellikle idee modeli tavsiye ediliyor.yarın eve gelecek bakacak
    Eğer baymak duatec yoğuşmalı iyi diyorsanız bağlatacam.
    Birde ben eski model kullandığım için şunu soracam bazı kombilerin tanıtım broşüründe tam modilasyonlu pompa falan diyor bunu yazmayanlar modilasyonsuz mu oluyor
    baymakın duatec kombisinin bu özelliği var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 25 Mayıs 2015; 21:04:04 >
  • ALTILIM A kullanıcısına yanıt
    Viessman Vitodens 50
    Ariston Genus Premium EVO
    Demirdöküm Nitromix
    Baymak IDEE
    Baymak DUO TEC / Baymak Falke Condense (ikisi birebir aynı kombidir)
    hepsi sorunsuzdur, bölgenizdeki servislerin kalitesi araştırıp öyle karar vermeniz daha mantıklı olur.

Baymak DUO TEC kademesiz sirkülasyon pompası kullanıyor, büyük olasılık modülasyonludur broşürlerde o konuda bilgi yok.
  • öncelikle Cevabınız için teşekkürler.
    Ankarada olduğum için servis hiçbirinde sorun olmaz diye düşünüyorum.

Sizinde dikkatinizi çektimi IDEE 26 kg duo tec 44 kg. olacak şeymi.? Bol plastik kullanılmış demekki

Benim 1000 kg symbol le 1400 kg toyata gibi

Birde sitesine baktımda bu baymak brötje extra diye bi kombi var . Zamanlama saati falan üzerinde. farklı birkaç özellikleri var gibi.fiyatı önemli değil.
    Bu kombi duo tec in önüne geçermi

• Baymakı ın sitede aşağı yukarı ok işareti koymuşlar ben onu farketmemiştim şimdi baktımda
    Brötje grubunda
    Novadens extra var
    Star extra var
    Üç ejanjörlü var.
    Hepsiburadadan bi fiyat kontrolü yaptımda
    24 KW de Duotec ile novadns extra aynı fiyat

Baymak&Brötje Star Bridge Extra 24 FI Yoğuşmalı Kombi 1900 Tl N11 de Programlama saati üzerinde ama maximum verim % 103

bu üç kombinin kendi içindeki tercih sıralaması nasıl olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 26 Mayıs 2015; 11:43:20 >
    Bizzat Baymak Novadens Extra kullanıyorum, harici oda termostatı ve dış hava sensörü takılamaması dışında çok güzel bir cihaz. Kendi oda termostatı çok başarılı olduğundan harici oda termostatı olmaması sıkıntı değil fakat dış hava sensörü olsaydı iyi olurdu kışın kombinin yerini unutabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Mayıs 2015; 11:04:08 >
  • Ben 25 yıldır ne iç ne dış hiç termostat kullanmadığım için sorun değil. Hele dış hava sensörü parası bol olanlar için diye düşünüyorum.
    Bacalı kombimi Gece 30-35 derece gündüz 40-45 derece tek düğme çeviririm tamam.

O zaman kullanıcı olarak size bir şey sorayım.
    Novadens ıin oda termostadı oda sıcaklığına göre mi çalışıyor kazan suyu sıcaklığına göre mi .
    oda sıcaklığına göre çalışıyorsa ve termostat kombinin içindeyse o bölge sıcak olmazmı sürekli mutfağın ısısınımı ölçüyor.

Birde doatec ile novadens arasındaki fark sadece oda termostatı mı sağlamlık verim aynımı.
    aynıysa duatec alınıp keyfe keder termostat takılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTILIM -- 27 Mayıs 2015; 12:23:50 >
    Novadens Extra'nın paneli sökülüyor, istediğiniz yere kablo yardımı ile montajını yapıyorsunuz, teknik olarak DUO TEC ve Novadens Extra birebir aynı kombidir.
  • Arkadaşlar Zonguldak ilinde oturuyorum. Bu sene doğal gaz yeni geldi. Tabi firmalar üşüşmeye başladı. Ve iş çok olduğu için toklar. Öncelikle evim 3+1 dublex tuğla +köpük+tuğla tarzında inşa edilmiş ve mantolama yapmayacağız. Evim orta dublex olduğu için teras yok . tavandan sonra ayrıyeten çatı var sağımda ve solumda daire var bir tek önüm açık tüm odalarım tek cepheye bakıyor. ev 180 m2 net . Altkat yaşam alanı olan salonum 45 m2 civarı. Üsttede çalışma odası + çocuk odası+ yatak odası var. Kombi konusunda yerli marka olan ECA 30KW Premix s yoğuşmalı aklımdan geçiyor. Buderus GB72 de alternatifler arasında petek boyum kısa uzun olanlardan yaklaşık 12 metre civarı belkide biraz üzerinde.
    Dublex evlerde kombinin suyu yukarıya basmama gibi sıkıntısı olurmu bilmiyorum. Bu yüzden seçeceğim model ve marka konusunda kararsızım. 30 KW sanırım bana yetecektir. Mutfağa koymayı düşündüğüm kombinin sessiz çalışmasıda önemli. Oda termostatı termostatik vana olacak zaten. ama yeni olduğumuzdan ve forumları okumaktan kafamız karıştı. İşçilik hakkında ve dikkat etmem konular hakkında forumdan bayağı şeyler öğrendim. Gündüzleri akşam 5 e kadar evde bulunmayacağız. Modülasyon bizim için önemli. sabahtan ayarlarımı yapıp akşam eve geldiğimde sıcak bir ortam iyi olur :) ya da ılık.
    Sorunsuz ve sorun çıktığında yedek parçanın uygun olması önemli. Ama kararsızlık kötü. Millet vailant, Buderus u öve öve bitiremiyor. maliyetleri ise 30kw civarı 3000 tl yi geçiyor. ECA bana biraz daha uygun geldi. Ama son söz sizlerin

• thetuco T kullanıcısına yanıt
    Sessiz ve 30kW en uygun seçim Ariston Genus Premium EVO + Sensys oda termostatı + dış hava sensörü olur.
  • Usta geldi bacalıdan hermetiğie geçiş için proje malzeme işçilik 1500 tl istedi doğalgaz saatinden mutfağa kadar olan gaz borusununda değişmesi gerekiyormuş.oda içinde tesisat 4 metre ileriye ters tarafa taşınacak biraz yerlerin kırılmasıda gerekiyor

4 adet eca metal filtre istiyorum dedim.tm dedi
    vanalar kaliteli olcak dedim tamam dedi
    filtrenin altına üstüne vana koyacak

birde bu formda okuduklarıma göre plastik borulardan sonra bakır veye metal borularla bağlantı olsun dedim disintegration bi fotoğraf paylaşmıştı orada görmüştüm

Abi kombinin içinden çıkmıyor bu malzemey bulmasıda zor dedi yan çizdi.filtrenin üstüne vana korsak ondan sonra plastik boruyla devam etmemiz lazım dedi .

Yanlız bunu niye istediğimi bilmiyorum 20cm metal olması neyi değiştirir kombiye kadar plastik boru olmasının ne zararı var? .
    fiyat çokmu ? biraz ikram ette anlaşalım dedim 5 krş inmedi istediğin malz pahalı dedi cevaplarınız için şimdiden sağolun.
    istersen duatec kombiyide getiririm 2000 tl o dedii

• demirdöküm vinto
  • Zebra Kardeşim inceledim ürünü. Forumdanda sayfasını ziyaret ettim servisi nasıldır parça fiyatları hakkında da bilgi verebilirmisin
    dubleks evinizde petek metrajı 12mt civarındaysa 28-30kW kapasitede cihaz almanız lazım
    vaillant,viessmann gibi markaların yedek parçaları genelde pahalı oluyor,yerli üretim kombilerin yedek parçaları genellikle %20-30 civarında daha uygun oluyor: baymak (tuzla-istanbul),demirdöküm (bozüyük),eca (manisa),airfel (sakarya),bosch/buderus (manisa), ferroli (yoğuşmasız domina f 24n ve yarım yoğuşmalı divacondense modellerinde düzce)

ayrıca kombi alırken bölgenizdeki servisleri araştırın hangisi evinize yakın,hangisi daha izlenim bırakmış hangisi daha az el değiştirmiş hangisi pazar günü nöbetçi bulunduruyor diye

kombi olarak 1600-1800lira f/p 28-30kW premix yoğ kombi
    28kW baymak duo tec
    28kW baymak falke condense
    29kW airfel digifel premix
    30kW eca confeo premix
    31kw termoteknik logic

kombi alt katta olacaksa alt kattaki bütün peteklere danfoss ra 2000 termostatik vanalar

evin ortasına,evin genel derecesini yansıtabilecek referans bir noktaya da hassasiyeti en az 0.5c kaliteli dijital oda termostatı

• Baymak dua tec gördüm o kadar büyük kombi 80 cm
    Ariston'un parça fiyatları normal, alman kombilerdeki gibi pahalı değil fakat servis olayı görecelidir bölgeden bölgeye değişiyor Zonguldak'taki servisi araştırıp karar vermeniz gerekiyor.
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Üstat çok teşekkür ederim . Aklımdan ECA geçiyordu söylediklerinizide uygulayacağım. Sanırım yazdığınız markalardan ECA fiyat performans açısından bana makul geldi. Evde kombi yeri olarak balkonu düşündüm ama 2-3 dirsek fazla olacak umarım pompası kuvvetli ve üst katlara basabilir.
    Eca confeo premix te piyasanin en guclu sirkulasyon pompasi var grundfos 110pW
    Tam 3kata kadar sicak suyu pompalar.bazi kombilerdeki gibi 70pw pompa yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevaplarınız için . minumum 40 derecede çalışması sıkıntı çıkarmaz umarım. Sıcak suyuda dalgalanma olmadan vermesi avantaj. Bazı arkadaşlar sıcaksuyu fazla veriyor desede soğuk suyla ılıştırılıyorsa sıkıntı yok sanırım
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.